Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınların Çalışması. (10 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeş ya ben aile hayatı bölümüne bir konu actım ALLAH rızası için bir baksanda belki yazacak cevabın olur.ben şimdi cıkacam bir saat sonra girerde bakarım.olurmu.şimdiden ALLAH razı olsun

Peki efendim. Yazıyorum inşaallahü teala.

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun.

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
S.a
bazı erkekler ısrarla çalışan kadın istiyorlar aklım ermiyor
hanımların çalışmasına kesinlikle karşıyım
yok iş uygun olursa islami bi yer olursa vs... yine de olmamalı
dıaşrda çalışıcak eve gelicek yorgun bir de evde çalışacak bünye buna zor dayanır
kaldı ki eşiyle ilgilenmesi lazım bir de çocuk varsa kim dayanabilir buna anlamıyorum
herşey bi yana insan eşini kıskanmaz mı bunu da anlamıyorum
bir de sanırım çalışan kadın ile çalışmayan kadın arasında eşine itaat daha farklı oluyor
velhasıl kelam umarım çalışmam....hiç istemiyorum çünkü
İnşallah zorunda kalmam büyük konuşmak istemiyorum ......

calisan biriyim ama tebrik ederim kadinin yeri evidir, insallah gonlune gore Rabbim verir

ama suda var mecbur kalmadikca diyor bazilari hayat bu belli olmuyorki genede kizlarimiz kendilerini hazirlamali, mecbur kalincada ne tur is yapabilirlerki dusunmek lazim.
ayrilik, olum var sonra tek basina kalinca birine muhtac olmak var.
calismasada bi bayan hazir olmali............

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
calisan biriyim ama tebrik ederim kadinin yeri evidir, insallah gonlune gore Rabbim verir

ama suda var mecbur kalmadikca diyor bazilari hayat bu belli olmuyorki genede kizlarimiz kendilerini hazirlamali, mecbur kalincada ne tur is yapabilirlerki dusunmek lazim.

evet kardeşim çok haklısın
işte bu yüzden büyük konuşup ahkam kesmek istemiyorum
çalışmayı hiç istemiyorum zaten bana uygun değil fıtratıma ters sağlığım açısından da yanlış
Rabbim gönlüme göre verir İnşallah
Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Selamun Aleykum

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Aman dikkat ediniz. Tevekkül imanın şartıdır. Anne karnındayken rızkınız gönderen dünyaya gelince anne sütüyle besleyen, sonra babası vasıtasıyla rızkını gönderiyor. Evlenincede eşi vasıtasıyla. Allahü teala rızkınıza kefilim dedikten sonra, kendilerine çalışmak emredilmeyen hanımların yapışılacak sebebleri doğru araştırmaları gerekir.

ş-e-v-v-a-l

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben kesinlikle kadınların calışmaması taraftarıyım.aslında önceden sıcak bakıyordum belki bayanlar için uygun bir yer olursa diye ama şimdi mecbur kalınmadıkca onuda düşünmüyorum.cünkü ben babamın yanında calışıyor ona yardımcı oluyordum 1 ay öncesıne kadar o kadar yorulmuştumki daha dayanamadım ve bıraktım.(işi biraz agır oldugundandolayı)ve diyorumki rabbime cok şükürki erkek olarak dünyaya gelmemişim.evime bakma gibi bir sorumlulugum yok:)dayanamazdım yoksa:)bence kadınlar evlerinin sultanı olsunlar cocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye calışsınlar.tabiiki calışmak zorunda olanlar,evlerini gecindirmek zorunda olanlar istisna.selametle kalınız.ALLAH razı olsun huyela kardeşim

zize katiliyorum kardesim emegine saglik

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
Aman dikkat ediniz. Tevekkül imanın şartıdır. Anne karnındayken rızkınız gönderen dünyaya gelince anne sütüyle besleyen, sonra babası vasıtasıyla rızkını gönderiyor. Evlenincede eşi vasıtasıyla. Allahü teala rızkınıza kefilim dedikten sonra, kendilerine çalışmak emredilmeyen hanımların yapışılacak sebebleri doğru araştırmaları gerekir.

çok yerinde bir yorum ve açıklama
Rabbim razı olsun huyela kardeşim

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Calısırken ibadet farklı oluyor. Calısmak da bir ibadettir unutulmamalıdır. Herseyi Rabbim verir..

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

is basa dusunce maalesef gec kaliniyor o yuzden al bi kenare koy

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerım bence bayanların calısması;calıstıgı yere gore degısır.karsı cınsle fazla muhatap olundugu durumlarda tabıkı calısmamalı.ama cevremde gordugum anaokuluna sahıp bır bayan ve bu bayanın cocukları ahlaklı yetıstırmeye calısması,calıstıgı surece bayanın kendını cocuklara adaması,bunun ıcın ugrasması,kendı cocugunun da yanında olması vs...ıstısnaı bır durum belkıde.bu yuzden de kesın bır cızgıyle belırleyemeyız bayanların calısıp calısmamasını.bu benım nacızane fıkrım...

SEYHAH

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar paylaşımlar güzel ama ben bayan olarak bayanların çalışması gerektigini ekonomik özürlük diyolarya elde olmasını gerektigini düşünüyorum, şuanki zaman hayat koşulları onu gerektiriyor.teşekkürler

_YUSUF_

Yönetici
selamün aleyküm arkadaşlar paylaşımlar güzel ama ben bayan olarak bayanların çalışması gerektigini ekonomik özürlük diyolarya elde olmasını gerektigini düşünüyorum, şuanki zaman hayat koşulları onu gerektiriyor.teşekkürler

ekonomik özgürlük diyolarya

Bunu siz uyduruyorsunuz islam böyle birşey söylemiyor.
Bayanlar çalışmasa işsiz erkek kalmaz her evdede çorba pişer ama malesef bugun evinde çorba pişmeyen kaçtane aile var bilinmez ama öğreneceğiz hesap verirken
selametle

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Bu sizin düşünceniz. İslamiyet böyle bir şey demiyor. Allahü teala ne emretmişse o emrinde kulları için bir çok faideler vardır. Yasak ettiklerinde ise bir çok yasaklar. Kadınların çalıştıkları zaman ne kadar yıprandıkları , hem iş hem ev hemde çocukla uğraşamadıkları güneş gibi ortada.

tabi herkes bir tercih yapıcak. Neticesinede katlanıcak.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim bişey soracamda kuran tefsirine ihtiyacım var suan bir ayetin anlamını araştıracamda yine yardım istiyorum sen bilirsin hangi siteden araştıracagımı yine ödevim için bir yardımcı olsan cok sevinecem

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim bişey soracamda kuran tefsirine ihtiyacım var suan bir ayetin anlamını araştıracamda yine yardım istiyorum sen bilirsin hangi siteden araştıracagımı yine ödevim için bir yardımcı olsan cok sevinecem

İnternet ortamında şuan için sadece aşağıdaki siteyi tavsiye edebilicem.

Tefsir-i mevakıb çok kıymetlidir. Ama şuan internete aktarılmadı. Umarım bu linkten istifade edebilirsiniz.

Tefsir (Prof.Dr.Orhan Karmış-Sesli) .:.: www.dinimizislam.com :.:.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun suan bakıyorumda yalnız bilgisayarımın hoperlosu bozuk nasıl dinlicem yazılı hali yokmu?

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
:(yok heralde kardeşim kusura bakma seni meşgul ettim ALLAH razı olsun emegine saglık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt