aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
RE: İSLAMİ CHAT ALDATMACALARI
ve aleyküm selam.. Allah razı olsun kardeşim. güzel örneklerdi. sağolun paylaştığınız için. selametle kalın
andelib yazdı:
adamı fıtık ediyo valla .cemaat ve tarikat a mal etmemek lazım.söylendiği gibi onlar isim kullanıyorlar.yoksa nurculuk tarikat kız tavlamak veya maddi menfaatlar sağlamakamacı yoktur.
mesela bu konuyla alakalı nurcuların üstadı bediüzzaman said nursi hakkında bir hatırayı aklımda kaldığı kadar nakledeyim.:
bediüzzaman birtarikat şeyhini ziyarete gider.şeyhin evi kadınların su alıp gittiği çeşmeye yakınmış.ve kadınlar geçerken üstad yüzünü peçeyle kapatırmış.bu durum şeyhin dikkatini çekmiş.sormuş:
neden böyle yapıyorsun.
bediüzzaman:
ben onlara bakmam .olurki onlar bana bakacak olurlarsa yüzümün nurunu alır. diyor ve şeyh bu denli dikkatli bir gence hayran kalıyor.
(tabi bu o şeyhin küçüklüğünü falan göstermez.bu bediüzzamanın dikkatini belirtiyor. oda dikkat ediyor ama bu denli değil)
ehli tarik kardeşlerimiz yanlış anlamasın yani.
birtane daha yazayım bari
bir nedenden dolayı nedenini tam hatırlayamıyorum
bediüzzamanı denemek için iki arkadaşı anlaşırlar.
istanbul boğazında ermeni kızlaarının eğlence yaptığı bir zamanda gezintiye çııkmak maksadıyla bediüzzamanı alıp yavaş yavaş o tarafa götürürler. yarı çıplak ermeni kızlarrının bulunduğu kıyıda tam 1.buçuk saat nöbetleşe bediüzzamanı takip etmişler.yani birisi kürek çekerrken diğeri çaktırmadan onu takip ediyor.ve en sonunda bu durumu beediüzzamana söylüyorlar:
biz seni denemek için buraya ermeni kızlarına bakıcakmı bakmıyacakmı diye getirdik.oysa sen bu kadar zamanda başını bile o tarafa çevirmedin.
bediüzzaman:
kardeşim benim aklıma gelmiyor böyle şeyler.(yani bakmak aklına gelmiyor)
hayret değilmi kardeşim.hemde böyle bir zatın kurduğu cematın adının kullanılması.tabi diğer tarikatlerinde kullanılması.hakikaten acı veriyor.hepinizdenallah razı olsun s.a.
ve aleyküm selam.. Allah razı olsun kardeşim. güzel örneklerdi. sağolun paylaştığınız için. selametle kalın