Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İLİM kapısının açılması....; (3 Kullanıcı)

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Konuyla alakası yok hakkınızı helal edin ...
Yorgunluk,halsizlik uykusuzluk tan müzdaribim......ama vücuden değil sanki psikolojik yani sağlık durumumla alakaı değil....namaz kıldırmıyor iş yaptırmıyor bir nasihat öneri isterim ........
Hakkınızı heal edin lütfen meşgül ettim

Hediye duayı sabah akşam okudunuz mu ? veya gerektiği anda..Çünkü Şeytan Lain insanı etki altında tutuyor...İlacı hediye dua inanın efendim...biz bizzat denedik ve şifa elde ettik...

Eğer okuyorsunuz ama halen varsa bana yazın ve işaretimi alınca silin sonrası birkaç saat sonra düzeldiğinizi anlarsınız inşallah efendim..

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Anlamak şart değil okuyun geçiniz idrak çakması Allah C.C. nasip ederse olur...Bizde bir şey yok efendim...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Daha önce okudum ama düzenli okuyamıyorum..ozaman ben tekrar okumaya başlayayım......daha sonra size yazarım allah razı olsun...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Cevaplar zamansal gecikirse darılmayınız...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Okudum okuyabiliyorum çok şükür ...
Ve sanki nefesim açıldı inanın...
Pekala ozaman sürekli dilime dolayıp bu dua yı mı okumalıyım...çünkü ben bütün bir gün boyunca hasta gibi geziyorum..

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Okuyunuz ve iyice iyileşince ki ben üç sefer veya beş sefer diyorum...iyi olunca bırakıp ...sabah akşam okuyun bir kez veya kendinizi kötü hissedince okuyun bir kez...size bağlı...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Yanlız inanarak ve tasdik ederek okuyunuz...tereddüt etmeyin...herşey doğru ve bilinendir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İhlas yolunda olduğunuz belgesidir...Allah C.C. sizi korumaya alıp Şeytan Laini sizden uzaklaştırır...kovar...

Y0lcu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın selamı üzerinize olsun. Şeytandan korunmak için Kuran okuyup,Allah'a sığınmanızı tavsiye ederim.

Kovulmuş şeytanın şerrinden vesvesesinden ve yanımızda bulunmasından Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

16/99. Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hâkimiyeti
yoktur.
16/100. Şeytanın hâkimiyeti, sadece onu dost edinenler ve Allah’a ortak koşanlar üzerindedir.
22/52. Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu
temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah,
âyetlerini sağlamlaştırır. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
22/53. Allah, şeytanın verdiği bu vesveseyi, kalplerinde hastalık bulunanlar ile kalpleri katı olanlara bir
imtihan vesilesi kılmak için böyle yapar. Hiç şüphesiz ki o zalimler, derin bir ayrılık içindedirler.
22/54. Bir de kendilerine ilim verilmiş olanlar onun, Rabbinden gelen hak olduğunu bilsinler, böylece ona
iman etsinler ve sonuçta da kalpleri ona saygı duysun diye Allah böyle yapar. Hiç şüphe yok ki Allah,
iman edenleri doğru yola iletir.
41/36. Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, hakkıyla
işitendir, hakkıyla bilendir.
114/1,2,3,4,5,6. De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin
kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlâh’ına sığınırım.”

İlim konusuna gelince, Allah'ın ilminden ancak Allah'ın dilediğini kavrayabiliriz. O bize öğretmeseydi bizler ilim sahibi olamazdık. O'na şükürler olsun. Aynı zamanda insan bilmeli ki her bilenin üzerinde daha iyi bilen bir tek Allah vardır.

2/255. Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir,
ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte
bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri bilir.Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü,bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.
20/114. Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Sana vahyedilmesi tamamlanmadan önce Kur’an’ı okumakta
acele etme. “Rabbim! İlmimi arttır” de.
4/26. Allah, size açıklamak, size, sizden öncekilerin yollarını göstermek ve tövbelerinizi kabul
etmek istiyor. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
4/27. Allah, sizin tövbenizi kabul etmek istiyor. Şehvetlerine uyanlar ise sizin büyük bir sapıklığa düşmenizi
istiyorlar.
4/28. Allah, sizden hafifletmek istiyor. Çünkü insan zayıf yaratılmıştır.
35/14. ..... Bunları sana hiç kimse, hakkıyla haberdar olan (Allah) gibi haber veremez.

Birde Allah kuluna aşık değildir. Allah hakkında yalan söz söylemekten kaçının. Hakkında bir delil olmadan, yol gösterici ve aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında bilmediğiniz şeyi söylemeyin. Allah hz Muhammed a.s'e aşık sözü aynı önceki ortak koşanların sözüne benzemektedir. Allah ortak koşanların kötü nitelendirmelerinden uzak ve yücedir. Allah bizleri hz Muhammed'e olan aşkı için yaratmamıştır. Allah bütün inanmış kullarını sever ama aşık olmaz. O'nun eşi ve benzeri yoktur. Nasıl böyle bir nitelemede bulunulur. Allah'a nasıl yakıştırıyorlar bunları. Allah ne bir eş ne de bir çocuk edinmemiştir. O bunlardan münezzehtir( uzak ve yücedir).

6/101. O, gökleri ve yeri örnekleri yokken yaratandır. O’nun bir eşi olmadığı hâlde, nasıl bir çocuğu olabilir?
Hâlbuki her şeyi O yarattı. O, her şeyi hakkıyla bilendir.
6/102. İşte sizin Rabbiniz Allah. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, her şeyin yaratıcısıdır. Öyle ise O’na
kulluk edin. O, her şeye vekil (her şeyi yöneten, görüp gözeten)dir.
6/103. Gözler O’nu idrak edemez ama O, gözleri idrak eder.” O, en gizli şeyleri bilendir, (her şeyden)
hakkıyla haberdar olandır.
51/56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
51/57. Ben, onlardan bir rızık istemiyorum. Bana yedirmelerini de istemiyorum.
51/58. Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir.
11/7. O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken
gökleri ve yeri altı gün içinde yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz
diriltileceksiniz” desen, inkârcılar “Mutlaka bu, apaçık bir büyüdür” derler.
18/7. İnsanların hangisinin daha güzel amel yaptığını deneyelim diye şüphesiz biz yeryüzündeki şeyleri ona bir zinet yaptık.
18/8. Biz, elbette yeryüzündeki her şeyi bir kuru toprak hâline getireceğiz.
19/93. Göklerdeki ve yerdeki herkes Rahman’a kul olarak gelecektir.
19/94. Andolsun, Allah onları ilmiyle kuşatmış ve tek tek saymıştır.
19/95. Onlar(ın her biri) kıyamet günü O’na tek başına gelecektir.
19/96. İnanıp salih ameller işleyenler için Rahmân, (gönüllere) bir sevgi koyacaktır
17/111. “Hamd, çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan, zillet ve âcizliğin gerektirdiği bir yardımcıya ihtiyacı
bulunmayan Allah’a mahsustur” de ve O’nu tekbir ile yücelt.
3/95. De ki: “Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak
koşanlardan değildi.”

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Düşüncelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ilim kapısı nasıl açılır ?

1. Allah c.c. Sizin , ilim kapısını açmanızı dileyecek ....
2. Allah c.c. Sizi sevecek...
3. Allah c.c. Kendisine sizi yaklaştıracak...
4. Allah c.c. Nun sevdiklerinin ; sizin tarafınızdan da sevilmesini isteyecek...
5. Allah c.c. Size misafiriniz olmayı isteyecek...
6. Allah c.c. Size sinyal verecek...
7. Allah c.c. Size öğretmeyi dileyecek...
8. Allah c.c. Idrak ettirecek...

güncelleme

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt