Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İLİM kapısının açılması....; (1 Kullanıcı)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbenâ âtina fid’dünyâ haseneten ve fil’âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr. (amin)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sonsuz teşekkürler... hocam..
önce yargılamadan cevaplar verdiğiniz için.. şimdi biraz farklı baktım çünkü..
yargılayıp atmak kolaydı.. içki kötü hatta kötülüklerin anası... demekte dinden çıkmış demekte kolay.. ama babam maddiyat dışında.. herkesin yardımına koştu hasta yaşlı borçlu en çokta yetim herkese yetişti... orucunu hep tutar.. ama namaz.. hep kaygılandık üzüldük... ama ALLAHIN onun için kurduğu planı unuttuk.. sizde bunu hatırlattınız .. şimdi daha rahat dua edeceğim...
çok güzel bir duaydı.. sarhoşluğu ALLAH sarhoşluğuna dönecek inşALLAH.. İnşALLAH ...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İLİM kapısı nasıl açılır ?

1. Allah C.C. sizin , ilim kapısını açmanızı dileyecek ....
2. Allah C.C. sizi sevecek...
3. Allah C.C. kendisine sizi yaklaştıracak...
4. Allah C.C. nun sevdiklerinin ; sizin tarafınızdan da sevilmesini isteyecek...
5. Allah C.C. size misafiriniz olmayı isteyecek...
6. Allah C.C. size sinyal verecek...
7. Allah C.C. size öğretmeyi dileyecek...
8. Allah C.C. idrak ettirecek...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. dilemez ise asla...bunu unutmamamız lazım...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kişisel yol almak zor... Allah C.C. nun yardımı gerek...Yoksa İLİM diye fark ettiğiniz şey sizi cehennem yolculuğuna sürükleyebilir...Sigorta Kur'an-ı Kerim dir...Kur'an-ı Kerim dışına doğru bir milimetre sapma olursa ...Cennet yerine Cehennem yolcusu olabilirsiniz...O yüzden sakın haddi aşmayın sabırlı olun...Lütfun Allah C.C. dan size doğru olması daha uygundur...siz isteyeceksiniz , layık olmak için çalışacaksınız......Allah C.C. dileyecek ve sizi yönlendirecek...

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
''hayatta en hakiki mürşid ilim'dir'' (hz. ali)

(sözün gerçek sahibidir bilen bilir :a24: )

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. na yüzümüzü nasıl döndüreceğiz konusuna değinelim istedim...

Allahu Ekber deyiniz ve Ellerinizi yukarı.... erkekler Kulaklarına kadar... kadınlar çene altlarına kadar kaldırdıklarında...Allah C.C. na yüzlerini döndürmüşlerdir...Tüm yönler Allah C.C. na aittir...ancak mutmain üzere olun diye dönün kıbleye doğru yani Kabe ye ... Allahu Ekber deyin tamam ...
Allah C.c. her an daima zaten karşınızda...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
En hakiki Mürşid Allah C.C. dur..İLİM onun ... biz İNSAN lara lütfudur...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
''hayatta en hakiki mürşid ilim'dir'' sözü...

Vahdedu Vücud anı içinde ledun ilmi gereği öyledir...ancak unutmayalım ki ...Lamallah anında ...Allah C.C. dilediği süre kadar zaman içindir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Çünkü Allah C.C. lamallah sırrı NUR u mazharı zamanıdır...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Anlamak önemli değil bu sözleri okumak dahi ehline açık yol oluşturur...okuyun faydasını yaşayarak anlarsınız...
Anlamak önemli değil derken ...çare yoktur manasına ...bizde anlamıyorduk ama Alah C.C. na Hamd ve şükürler olsun anlamamızı nasip etti...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Sizlere direkt olarak aktarmamın mümkün olmadığı yani izin verilmeyen sırlarda vardır...biz bu sırlı konuları yazılarımızda arada sinyal olarak arz ediyoruz...Nasibi olan onu anlamasa da alır ...endişe yok yazılarımızı okuyun okutturun ...anlamaya çaba sarf edin...Kur'an-ı Kerim çizgisinden sapmayın o yeter...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
aklıma takıldı , bazı insanlar hiç zahmet çekmiyor, hiç zorlanmıyor ...tuhafıma gitti
ne isterse yapıyor zorluk yok!
oysa ben neler çektim ... her adımda hala öyle
Bunun bir anlamı olmalı öyle kolay yaşıyan zorlanmayan, sahte olmalı gibime geldi...bilmem sahte
bazen yaparmış gibi görünür , benden uzaklaşınca gerçek kimliğine bürünür...of rabbim of hala çekmekteyim
akraba dediklerimden, sahte yüzlerden sıkıldım artık... ben kimim demekten
İlim öyle kolay alınmaz ki, istediğin kadar anlat...yanmadıysan alev alev taşmadıysan
yine kapandı yollar..Rabbim istediğini ver de gitsin, .... tertemiz ilim kalsın ..yolları temizle!
yoruldum... o taşlar af yarab .. o taşlar yorucu çok yorucu.. usandım ,
Rabbim yrdım et öyle kolay mı? pes etmek ... hayır , hayır pes etmem .. sadece dinleniyorum az... güçlenmeliyim
ne savaş mı var ? evet, evet kallanımı hazır tutmalıyım...gevezelik değil bunlar ...cemaline hazırlık diyelim Allah..
gerçekten , olsun o zaman dinlendim hadi ... olmaz daha öğreneceklerin var.. sert öğretmen işe yaramaz
ben birşey istemem ... sen yetersin desem ? lütfen Rabbim lütfen sadede gelsen ...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İşte isabet bu bizde sürünerek öğrenmiştik...Yasaklar...olmazlar...sen bilemezsin ler... Biz zor kavuştuk dileğimiz şu ki yirmi birinci yüzyılda bilgi size hızla aksın ki....zamanın gerisinde kalmayın...Zaman kendini kurtarma zamanı vakit ya var ya yok... bilgiye aç çok...
Buyurun bilgi sofrası ayağınıza geldi...Allah C.C. nun nasip ettiği kadar...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Efendim bu sorunuza cevap 00:40 civarı yazmıştım ...bırakın arama motorunu internet kapalı duruma geçtı...Hayırdır inşallah...Rabbimiz bizi doğru yol üzere sabit tutsun inşallah...
Sorunuza kısa kısa ama ayrıntılı cevap yazacağım...;

KÜN yani Arapça KUN ; Kelime anlamı olarak Allah C.C. nun Esma-ul Husnasının tamamına sahipliğinin ilanı ve Malik-ul Mulku İsminin bizatihi tecellisi ve zaferi ilanıdır...
KUN emri vermeye layık Allah C.C. dur... İnsan ister ama OL emri izni yani KUN emri Allah C.C. buyurur veya izin verirse gerçekleşir...O yüzden bazı İnsani Ol dememiz gerçekleşmez çünkü Allah C.C. OLSUN emri KUN emri vermemiştir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İnsan 'ın yani başlangıçta ADEM A.S 'ın yaratılışı ; Allah C.C. nun Melekler Alemine Subhanallah demelerine ve Allah C.C. nun azametinden ürküp korkmalarına karşın...yine ...Allah C.C. tarafından yaratma başlangıç anının oluşması ve kolaylaştırılması için ....SUBHANEKE duasını okuyun emri ile başlamıştır...Zaten subhaneke duası Melekut Alemi duası olup YARATMA anı başlangıç simgesi ve anı hatırasıdır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt