Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İLİM kapısının açılması....; (2 Kullanıcı)

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Meleklerin Suhanekeyi okuması ile Allah C.C. KUN emrini buyurmuş ve şu an hayat dediğimiz AN başlamış ve İNSAN 'a ömür hediye olarak bahşedilmiştir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
KUN emri verilmesi ile ADEM A.S. Cesedden yani topraktan İNSAN konumuna geçmiş ... BAŞ kısmı zuhur etmiştir...Ki İLİM aleminde bu ana BİNG BANG olayı adı verilir...
Bu an bir göz açıp kapama süresi kapsamında olup..ADEM A.S. gözlerini açmış ve o an yaratılan ALEM 'e bakmıştır...
İnsan Anı başlangıç noktasıda başlamış ...aslında da Allah C.C. nun ikinci Subhaneke okuyun emri ile ''Ve Celle Senauke' li '' okunması ile Ahiret hayatına geçmek süresi başlamak üzeredir ama o an kadar geçen süredir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Adem A.S. ...Allah C.C. nun KUN emri ile toprak olan Cesedi şahanesi bir anda BAŞ 'ı ile beraber yaratılmış ve Adem A.S. yeryüzünü ilk kez gözleri ile görmüş ...İlk nefes alışı ile zuhur eden Hapşırmaya Melekut Alemi ile beraber Elhamdulillah diye karşılık vermiştir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. o anda SECDE emrini Adem A.S. dan buyurmuş ve ADEM 'e secde edin diye emretmiştir...
Allah C.C. ile Hitaba muhatap olan Melekut alemi Allah C.C. nun sesini duymuş...tanımış ve tereddüt etmeden Allahu ekber nidaları ile SECDE etmişlerdir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İşte kısaca KUN emri SUBHANEKE duasının zuhuru... Subhanallah ...Elhamdulillah ve Allahu ekberi içeren arzlarla başlamış iNSAN 'a günde beş vakit buluşma noktası seçilmiş... NAMAZ adı ile emrolunmuştur...
Namaz o anın hatırası ve hatırlanması içindir...Kabe ise Adem A.S. 'ın topragının karıldığı...Adem A.S. ın yaratıldığı toprak kalıp halinde O noktada oluşmuş veyaratılmış...HAÇ o anın hatırası olarak hatırla maksatlı buyurulmuştur...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İlk rekat kılınmış ve ikinci rekat ...ömür başlaması yani subhanekeden ...ömür bitişi ...yani suhanekeye kadar devam edecektir...Sırat-ul Mustakim yolu iki subhaneke duası arası dır...Ömür olarak bize yansır...hediye olup...Hamd ve Şükrü içerir...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
O halde bir sonuç çıkardım ama yanlışmıki..
birşeyin olmasını isteyecekken.. dua edip talep ederken süphaneke duasını okumak güzel olur.. öylemi..

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Bir husus kaldı o da tespihat...Subhanallah ... Elhamdul,llah ...Allahu Ekber... emrolunmuş ...tavsiye edilmiş...olup Otuz üç defa oluşu...Adem A.S. 'ın 33 yaşında yaratılmasının hatırlanması için dir...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Anlaşıldığı üzere Adem A.S. 'ın yaratılış anı ve sonrası o anın daima hatırlanması...SECDE de sabit kılınması ...Cennetin kazanılması için vasıta olup ...Allah C.C. Peygamber A.S. lar ve Kitaplar ile... Meleklerin hatırlatması ile daima güncel tutulması sağlanmış..en son HAC edin emri ile devam etmektedir..Hacelul Esvad taşı o anın yani Adem A.S. 'ın yaratılış anının hatırası ve Ahid belgesidir...

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
peki allahu ekber tesbihatını çekerken;33 mü 34 mü çekeceğiz bazı yerlerde 34 olduğuna dair şeyler duydum.ben genelde allahuekber ve lillahilhamd diye tamamlarım 33.sünü yanlış mı acaba...???

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun okuyoruz idrak etmekte biraz zorlanıyoruz....
Birde konuyu dağıtmadan birşey sormak isterim izniniz olur ise...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Tavaf halkaları Meleklerin Adem A.S. 'ın etrafında yönelmesinin simgesidir... Kovulmuş Şeytan Lain in yeride aynı mahal yakını olup geri plandadır ve taş atılarak simgelenmektedir...

Şimdilik yeterli oldu sanıyorum...Selamlar...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
33 efendim Adem A.S. en mükemmel yaş ve sayıda zuhur olmuştur...33 ve kesindir...Melekut alemi dahi uymaktadır efendim... Vefat eden Peygamber A.S. lar dahi var olan bu an hayatlarında her namazdan sonra mutlaka 33 kez tekrara ederler...Adem ..Sırrına mazhar oldukları ana şükrederler..

Sayı fazlalığı nı Şeytan Lain tuzak olarak kurmuştur... Namaz sonu tesbihat 33 olmalı...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
şart değilde.. hani duanın etkiliği için..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Konuyla alakası yok hakkınızı helal edin ...
Yorgunluk,halsizlik uykusuzluk tan müzdaribim......ama vücuden değil sanki psikolojik yani sağlık durumumla alakaı değil....namaz kıldırmıyor iş yaptırmıyor bir nasihat öneri isterim ........
Hakkınızı heal edin lütfen meşgül ettim

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Gönlünüz arzu ederse olur neden olmasın...Siz ve Allah C.C. baş başasınız...nasıl isterseniz öyle dua edin...mutlaka duyar ve katılır efendim...Biz aciz olduğumuz için fark edemeyiz...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hemde ne aciz.. öle aciziz ki düşüncemiz yetmiyor.. almıyor aklımız...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt