Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
ALLaHıM !!! Sana lâyık birer kul peygambere ümmet hocalarımıza lâyık talebe ana-babamıza hayırlı evlat olabilmemiz için ilim ameli ihlâs ilim ameli ihlâs için bilmediklerimizi öğrenmemiz öğrendiklerimizi amel edebilmemiz için dinimizi dinsizlerden kitabımızı kitapsızlardan yurdumuzu batıl inançlardan sen muhafaza et ya Rabbi !!! Namaz sevgisi olmayanlara namaz sevgisi örtünme sevgisi ibadet sevgisi olmayanlara ibadet sevgisi ver ya Rabbi !!! Bizlerde ellerimizi açtık semaya boynumuzu büktük. Ulular ulusu Yüce Mevlaya gözyaşlarımız taştı semaya takdim ettik. Sen kabul eyle ya Rabbi !!! İnayetine sığınıp kapına geldik kulluk edemedik ama affına geldik sana açılan eller hürmetine seni zikreden diller hürmetine geceleri sabahlara kadar uyumayıp "ALLAH ALLAH" diyerek gözyaşlarıyla manevi kirlerini yıkayan aşıklar sadıklar bağrı yanıklar hürmetine Ya Rabbi !!! Bizleri de peygamber (s.a.v.) ahlâkıyla ahlâklandır. Bizleri habibin habibinin sünneti seniyesinden ayırma Ya Rabbi !!! Bizleri Kur'an'ın ziyneti ile ziynetlendir. Onun keremi ile keremlendir. Onun şefaati ile şefaatlandır. Ve Kur'an'ı Kerim'in hürmetine bizleri cennete ulaştır. Ya Rabbi !!! Bizleri dünyada vatansız, kabirde kefensiz huzurunda imansız bırakma. Kur'an'ı Kerîm'i bizlere dünyada yoldaş, kabirde arkadaş kıyamette şefaatçi eyle. Sıraat köprüsünü şimşek gibi uçanlardan geçenlerden eyle. Havz-u Kevserinden "kanakana" içebilmeyi nasip eyle. Havz-u Kevserinden yıkanıp "Ey Kulum cennetine gir" dediğin kullarından eyle. Yarın Kıyamet yeri kurulduğunda, güneş bir mızrak boyu indiğinde, ananın-babanın fayda vermediği o günde bütün peygamberler yerinden kalkıp "Nefsi Nefsi" diye feryad ettiği o günde bizim peygamberimiz (s.a.v.) secdeye kapanıp "Ümmetim Ümmetim" diye feryad ettiği o günde Hz. Allah (c.c)" Kulum habibim Hz.Muhammed kaldır başını ne istiyorsun" dediğinde illâ Ümmetim Ümmetim diye feryad ettiği o günde bizleri onun şefaatine nail eyle. Hz.İsmaili kesmeyen bıçak hürmetine Hz.İbrahimi yakmayan ateş hürmetine Hz.Eyyübü inciltmeyen kurtlar hürmetine Hz.Yunusu boğmayan sular hürmetine ALLAH aşkından ciğerleri kavrulan Hz.Ebubekir Sıddık hürmetine bizleri de onların şefaatine nail eyle. Vatanımızı ve milletimizi illellebet muzaffer eyle. Vatanımızın ve milletinimizin uğrunda can veren askerlerimizi iki cihanda aziz eyle. Vatanımıza ve milletimize dil uzatanları kahri perişan eyle Ya Rabbi !!! Kalp pencerelerimizi kapatma kapından başka kapı aratma tenimizi narına atıp dağlatma "Ahh ümmetim diyen Hz.Muhammed (s.a.v.) ağlatma bizleri habibine bağışla Ya Rabbi !!! Bizlere dua emanet edenlerin her ne hayırlı dilekleri varsa kabul eyle. Okuduğumuz Kur'an'ı Kerîmden hasıl olan sevabı evvela bizzat hacei Kâinat hülesai Mevcudat başlarımızın tacı gönüllerimizin ilacı sen olmasaydın ben bu alemi yaratmazdım Sözünün muhabı ahiri iki cihan selveri bizim peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV)in temiz ve parlak ruhu şeriflerine hediye eyledik sen haberdar eyle Ya Rabbi !!! Ayrıca ilk peygamberimiz olan Hz.Adem (AS)ve peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV)ve bu ikisi arasında ne kadar peygamberler geldi geçtiler ise biz cümlesinin ruhlarına hediye ettik sen haberdar eyle Ya Rabbi !!! Mağrupla Meşrubun arasında kalmış isimleri unutulmuş nesilleri kesilmiş kabrinde garip garip ağlaşan ağlaşıpta bekleşen ölmüşlerimizin ruhuna hediye eyledik. Sen haberdar eyle. Gittiklerine yerindirme ahh keşke 40 yıl önce gelseydimde şu güzel makamlarını görseydim diyen din kardeşlerimizden eyle. Bizlerde atalarımızdan Kuran okuyacak ve okutacak nesiller ver Ya Rabbi !!! Hz.Kuran'ı elden ele, gönülden gönüle hocalarımızın kalfalarımızın üstad efendilerimizin ruhlarına hediye ettik Sen haberdar eyle Ya Rabbi !!! Bizlerde öldüğümüz zaman arkamızdan Kuran-ı Kerîm okuyacak ve okutacak nesiller ver Ya Rabbi !!! Yaptığımız duaları Mekke de ve Medinede müzdelefede Arafat Dağında kabul olan dualarla ilhak eyle. O güzel yerleri gezipte görebilmemizi nasip eyle Ya Rabbi !!! Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Lebbeyk Laşerikeleke Lebbeyk İnnel hamde velnıgmeteke Vel mülk Laşerikelek ALLaHım !!! Buraya günahlı olarak toplandıysak günahsız olarak dağılmak nasip eyle. ALLaHıM !!! Burada Amin diyen kardeşlerimizin, cemaatın bütün ölmüşlerine de hediye eyledik Sen kabul eyle Ya Rabbi !!! ALLaHıM !!! Benim anneme ve herkese de ruhuna hediye eyledik. Ettiğine gücendirme keşke 40 sene önce gelseydik diyenlerden eyle. Hayırların fethi için şerlerin defi için Ümmeti Muhammedin (S.A.V.) için =El-Fatiha= (Salavat) ♥ Amin

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
sabır sadece sabır sadece Allah rızası için tamam dedim

berat05

Yönetici
رَبِّ يَسِّرْ وَ لاَ تُعَسَّرْ رَبِّ تَمِّمْبِالْخَيْرِ
Rabbi Yessir ve lâ tüğassir Rabbi temmim bil hayr.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ALLaHıM !!! Sana lâyık birer kul peygambere ümmet hocalarımıza lâyık talebe ana-babamıza hayırlı evlat olabilmemiz için ilim ameli ihlâs ilim ameli ihlâs için bilmediklerimizi öğrenmemiz öğrendiklerimizi amel edebilmemiz için dinimizi dinsizlerden kitabımızı kitapsızlardan yurdumuzu batıl inançlardan sen muhafaza et ya Rabbi !!! Namaz sevgisi olmayanlara namaz sevgisi örtünme sevgisi ibadet sevgisi olmayanlara ibadet sevgisi ver ya Rabbi !!! Bizlerde ellerimizi açtık semaya boynumuzu büktük. Ulular ulusu Yüce Mevlaya gözyaşlarımız taştı semaya takdim ettik. Sen kabul eyle ya Rabbi !!! İnayetine sığınıp kapına geldik kulluk edemedik ama affına geldik sana açılan eller hürmetine seni zikreden diller hürmetine geceleri sabahlara kadar uyumayıp "ALLAH ALLAH" diyerek gözyaşlarıyla manevi kirlerini yıkayan aşıklar sadıklar bağrı yanıklar hürmetine Ya Rabbi !!! Bizleri de peygamber (s.a.v.) ahlâkıyla ahlâklandır. Bizleri habibin habibinin sünneti seniyesinden ayırma Ya Rabbi !!! Bizleri Kur'an'ın ziyneti ile ziynetlendir. Onun keremi ile keremlendir. Onun şefaati ile şefaatlandır. Ve Kur'an'ı Kerim'in hürmetine bizleri cennete ulaştır. Ya Rabbi !!! Bizleri dünyada vatansız, kabirde kefensiz huzurunda imansız bırakma. Kur'an'ı Kerîm'i bizlere dünyada yoldaş, kabirde arkadaş kıyamette şefaatçi eyle. Sıraat köprüsünü şimşek gibi uçanlardan geçenlerden eyle. Havz-u Kevserinden "kanakana" içebilmeyi nasip eyle. Havz-u Kevserinden yıkanıp "Ey Kulum cennetine gir" dediğin kullarından eyle. Yarın Kıyamet yeri kurulduğunda, güneş bir mızrak boyu indiğinde, ananın-babanın fayda vermediği o günde bütün peygamberler yerinden kalkıp "Nefsi Nefsi" diye feryad ettiği o günde bizim peygamberimiz (s.a.v.) secdeye kapanıp "Ümmetim Ümmetim" diye feryad ettiği o günde Hz. Allah (c.c)" Kulum habibim Hz.Muhammed kaldır başını ne istiyorsun" dediğinde illâ Ümmetim Ümmetim diye feryad ettiği o günde bizleri onun şefaatine nail eyle. Hz.İsmaili kesmeyen bıçak hürmetine Hz.İbrahimi yakmayan ateş hürmetine Hz.Eyyübü inciltmeyen kurtlar hürmetine Hz.Yunusu boğmayan sular hürmetine ALLAH aşkından ciğerleri kavrulan Hz.Ebubekir Sıddık hürmetine bizleri de onların şefaatine nail eyle. Vatanımızı ve milletimizi illellebet muzaffer eyle. Vatanımızın ve milletinimizin uğrunda can veren askerlerimizi iki cihanda aziz eyle. Vatanımıza ve milletimize dil uzatanları kahri perişan eyle Ya Rabbi !!! Kalp pencerelerimizi kapatma kapından başka kapı aratma tenimizi narına atıp dağlatma "Ahh ümmetim diyen Hz.Muhammed (s.a.v.) ağlatma bizleri habibine bağışla Ya Rabbi !!! Bizlere dua emanet edenlerin her ne hayırlı dilekleri varsa kabul eyle. Okuduğumuz Kur'an'ı Kerîmden hasıl olan sevabı evvela bizzat hacei Kâinat hülesai Mevcudat başlarımızın tacı gönüllerimizin ilacı sen olmasaydın ben bu alemi yaratmazdım Sözünün muhabı ahiri iki cihan selveri bizim peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV)in temiz ve parlak ruhu şeriflerine hediye eyledik sen haberdar eyle Ya Rabbi !!! Ayrıca ilk peygamberimiz olan Hz.Adem (AS)ve peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV)ve bu ikisi arasında ne kadar peygamberler geldi geçtiler ise biz cümlesinin ruhlarına hediye ettik sen haberdar eyle Ya Rabbi !!! Mağrupla Meşrubun arasında kalmış isimleri unutulmuş nesilleri kesilmiş kabrinde garip garip ağlaşan ağlaşıpta bekleşen ölmüşlerimizin ruhuna hediye eyledik. Sen haberdar eyle. Gittiklerine yerindirme ahh keşke 40 yıl önce gelseydimde şu güzel makamlarını görseydim diyen din kardeşlerimizden eyle. Bizlerde atalarımızdan Kuran okuyacak ve okutacak nesiller ver Ya Rabbi !!! Hz.Kuran'ı elden ele, gönülden gönüle hocalarımızın kalfalarımızın üstad efendilerimizin ruhlarına hediye ettik Sen haberdar eyle Ya Rabbi !!! Bizlerde öldüğümüz zaman arkamızdan Kuran-ı Kerîm okuyacak ve okutacak nesiller ver Ya Rabbi !!! Yaptığımız duaları Mekke de ve Medinede müzdelefede Arafat Dağında kabul olan dualarla ilhak eyle. O güzel yerleri gezipte görebilmemizi nasip eyle Ya Rabbi !!! Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Lebbeyk Laşerikeleke Lebbeyk İnnel hamde velnıgmeteke Vel mülk Laşerikelek ALLaHım !!! Buraya günahlı olarak toplandıysak günahsız olarak dağılmak nasip eyle. ALLaHıM !!! Burada Amin diyen kardeşlerimizin, cemaatın bütün ölmüşlerine de hediye eyledik Sen kabul eyle Ya Rabbi !!! ALLaHıM !!! Benim anneme ve herkese de ruhuna hediye eyledik. Ettiğine gücendirme keşke 40 sene önce gelseydik diyenlerden eyle. Hayırların fethi için şerlerin defi için Ümmeti Muhammedin (S.A.V.) için =El-Fatiha= (Salavat) ♥ Amin

hayırlı cumalar diliyorum gönül dostum,
bu güzel dualara yürekten amin amin amin.
Allah razı olsun.
selematle kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleyküm ve rahmetullah..
Herkese hayırlı cumalar.
Dualarda buluşmak duasıyla inşaallah..
Hayırlı gÜNLER DİLİYORUM.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
[B' Alıntı:
kardelele;1457017]Es selamu aleyküm ve rahmetullah..
Herkese hayırlı cumalar.
[/B]Dualarda buluşmak duasıyla inşaallah..
Hayırlı gÜNLER DİLİYORUM.

ve aleykum selam rahmatulahu ve beraketuhu
sizde hayirli gunleR
cumaniz mubarek olsun
selametle kalin insALLAH

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Müminler ancak kardeştirler, onun için iki kardeşinizin aralarını düzeltin ve Allah'tan korkun ki, rahmete layık olasınız!

HUCURAT SURESİ / 10

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
i3i4om.jpg

Amellerde Acele Ediniz (Amellerde Yarışınız)

Resulullah (as), "karanlık bir geceyi kateder gibi amellerde acele edin (veya adeta karanlık bir geceyi -çarçabuk- aşıp bitirecek gibi amellerle yarışınız). Zira insan mü'min olarak sabahlar, ama kâfir olarak akşam eder veya mü'min olarak akşamlar, ama kâfir olarak sabaha ulaşır. Çünkü dünyalık bir menfaat (bir amaç, bir hırs, bir garaz) uğruna insanoğlu dinini satar" buyurdu.

Bu hadisi İmam Müslim kitabına almıştır.

Resulullah (as) şöyle buyurdu: "Sizden birinize şeytan gelir ve 'seni kim, yarattı?' der. O, 'Allah' der. Şeytan, "peki ama Allah'ı kim yarattı?' der. Eğer sizden biriniz böyle bir durumla karşılaşacak olursa 'âmentu billahi ve rusulihi' (Allah'a ve Elçilerine inandım) desin; şeytanın kendisinden uzaklaşacağını görecektir", Bu hadisi İmam Ahmed kitabına almıştır.

Resulullah (as) şöyle buyurdu: "Allah Azze amellerin (işlerin, fiillerin, çabaların, çırpınışların) yalnızca kendisinin zâtı (vechi, ta kendisi) kastedilerek (Allah'ın rızası amaçlanarak) içtenlik ve samimiyetle yapılanlarını, kabul eder".

İmam Nesâî bu hadisi kitabının "cihad" kısmında rivayet etmiştir, c.2, sh.59.

Cumamız Mubarek Olsun

berat05

Yönetici

“Allahım! Dalalete (sapıklığa) düşmekten veya (başkalarını) dalalete düşürmekten, hataya düşmekten veya (başkasını) hataya düşürmekten, zulmetmekten veya zulme uğramaktan, cahillik etmekten veya cahillikle karşılaşmaktan, sana sığınırım.”

(Ebu Dâvûd, “Edeb”, 112)

Hayırlı Cumalar

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Duaların en güzel anında dualarınızda anılmak dilegiyle..

Hayrlı Cumalar...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hayır ve şer, Dünyada neden beraber bulunuyor?

Semânın sükût ve sükûneti ve intizam ve ıttıradı ve vüs’at ve nuraniyeti gösterir ki, sekenesi, zeminin sekenesi gibi değiller; belki, bütün ahalisi muti’dirler. Ne emrolunsa onu işlerler. Müzahame ve münakaşayı icap edecek bir sebep yoktur. Zira memleket geniş, fıtratları safi, kendileri masum, makamları sabittir.

Evet, zeminde ezdad içtima etmiş, eşrar ahyara karışmış, içlerinde münakaşat başlamış. O sebepten ihtilâfat ve ıztırabat düşmüş. Ve ondan imtihanat ve müsabakat teklif edilmiş. Ve ondan terakkiyat ve tedenniyat çıkmış.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
yok ne demek ıstedınızı anladım:)
vıdeosuyla olunca anlıyorum bende yoksa nerde anlamak ozaman vıdeosunu koyayımda daha ıyı anlaşılsın:)

risale i nur çok güzel faydalı bir kitap.
ama şimdi bakıyorum herkes okuyor.
okuyor ama ne anlıyor.okuyan bi kaç kişiden duydum bi kaç defa okudum ama hiçbirşey anlamadım diyorlar
o zaman bu ne işe yarıyor vakit öldürmekten başka..
video açıklayıcı anlamak için güzel bir yol.böyle yapılsa amenna..
ama yok.mecburi okuyorlar, mecbur okutuyorlar ama hiç birşey anlamadıklarını bile bile..ben sadece buna sitem ediyorum kardeşim.
millet anlamadığı halde bunu okumayı mecbur kılıp okutmak nedir?ben buna anlam veremiyorum.bu boş zamandan başka nedir?
Kur an okuyamıyor daha düzgünce ama sabah akşam anlamadığı halde bu kitap elinde.neden?çünkü mecbur..
sizin yaptığınız gibi anlayarak yorumlayarak okusa keşke herkes de birşeyler kapabilseler.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
risale i nur çok güzel faydalı bir kitap.
ama şimdi bakıyorum herkes okuyor.
okuyor ama ne anlıyor.okuyan bi kaç kişiden duydum bi kaç defa okudum ama hiçbirşey anlamadım diyorlar
o zaman bu ne işe yarıyor vakit öldürmekten başka..
video açıklayıcı anlamak için güzel bir yol.böyle yapılsa amenna..
ama yok.mecburi okuyorlar, mecbur okutuyorlar ama hiç birşey anlamadıklarını bile bile..ben sadece buna sitem ediyorum kardeşim.
millet anlamadığı halde bunu okumayı mecbur kılıp okutmak nedir?ben buna anlam veremiyorum.bu boş zamandan başka nedir?
Kur an okuyamıyor daha düzgünce ama sabah akşam anlamadığı halde bu kitap elinde.neden?çünkü mecbur..
sizin yaptığınız gibi anlayarak yorumlayarak okusa keşke herkes de birşeyler kapabilseler.

sozlerınız ıcın ALLAH razı olsun.. sozlerıne aynen katılıyorum gerçekten çok tefekkur ettırem bır kıtap bır sayfası ustunde bır saat durulsa bıle ancak kavranıyor ama o kadar guzel açıklamar varkı çogu zaman dınledımde tuylerım dıken dıken oluyor ya ben bu konuyu bılıyordum dıyorsun ama boylesını okumadım duymadın dınlılerken...ama onu herkez acıklayamaz herkezden dınlenmez ve rısale herkeze kendını açmaz çunku manavıyatı buyuk bır kıtaptır malasef çok ama çok anlamak ısterdım ama sohbet dısında anlayamıyorum...
tek basıma okumayı denedım ama anlayamadım...
beceremedım ama vıdeoyu ızleyınce ve kıtaptanda takıp edınce yavaş yavas kavramaya baslıyor ınsan cunku hıc bır vıdeosu bır kez ızlenmez anlamak kavramak ıcı bır kac kez ızlemelıyız ama ınanın degıyor bazı konular varkı okuyacamız on kıtaba bedel ama anlayana cunku anlamıyoruz dıyede bırakmamak gerek...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt