Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum kardeşler.

UZaktan biraz takip ettim söylediklerinizi. İzninizle söz almak istiyorum.

Hepimizin arzusudur. Allahın razı olduğu bir kul olabilmek, onun resulune layık bir ümemt olabilmek. Ahir zamanda ne denli zor olduğu malumunuzdur. Hepimiz sevdiklerimizin yolundan gitmek isteriz. Kimimiz babamızın, kimimiz abimizin, kimimizde bir başka birinin.

Bu zamanda Allah ve resulunun yolundan gitmeyi arzulayan, ehli sünnet vel cemaat itikadına uygun olarak yaşayan ne yazık ki eskisi kadar kardeşimiz yok. Ne mutlu o yoldan yürüyenlere. O deryaya dalanlara. Serkan kardeşimizi bu örnek yaşantısından dolayı tebrik ediyorum. Allah ilmini arttırsın.

Yakais kardeşin sana Emri maruf nehyi münker yapmıştır. Hakkı anlatıp, kötülükten sakındırmıştır seni. Peygamver efendimiz şöyle buyurmuştur. : (Allahü teâlânın yeryüzünde şehitlerden üstün mücahitleri vardır. Bunlar, emri maruf ve nehyi münker yapanlardır.)

Bazı ifadeler vardır. c.c. - a.s. - r.a - k.s. - r.h. - h.z. - s.a.v gibi ifadeler isimlerinin sonlarına konur. O kişilerle bütünleşirler.

(c.c.) : celle celeluhu: Cenab-ı ila etmek ve yüceltmek için kullanılır. O'na mahsustur.

(s.a.v.) . sallallahu aleyhi ve sellem: peygamberimize salat ve selam olsun mhiyetinde bir duadır. peygamberimize mahsus bir duadır.

(r.a.) radiyallahu anh. Allah ondan razı olsun. sahabeler ve bazı büyük zatlar için söylenir.

( k.s.) kuddise sirruhu: Allaha onun sırrını mukaddes etsin. veliler için kullanılır.

(a.s.) . aleyhis selam: selam onun üzerine olsun: peygamberlere mahsustur.

(r.h.) rahmetullahi aleyh: allah ona rahmet etsin. mümin ölülere denir.

(h.z.) hazreti: Hazret kelimesi yüceltme manasında kullanılan bir kelimedir. Bu sebeble saygı duyulan herkes için kullanılabilir. Peygamberler, sahabeler, melekler, veli insanlar için kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Bu ifadeleri bizler, sıradan insanlar bunları isimlerimizin yanına koymamız mümkün değildir.
Bizler eksiğiz, onlar ise tamdır. Onları tam eden Allahtır.

Sonuç olarak, bu ifaledeleri isminin başında yada sonunda kullanmanı açıkcası yalnış buldum kardeşim. Şİmdi seni vicdanınla başbaşa bırakıp düşünmeni istiyrum.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rahmetini umarak..

GÜNAHKAR bir dille..

ALLAH azze ve celle...

HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYORUM.
RABBİME EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Abi sorun O değilde Takdir ediceğine sıradan insanlar gibi kötülemesi çok acı Onu düşünmeye davet ediyorum Çekemiyorsanız Kendiniz Onun gibi olmaya çalışın.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı İnsanları sevmiyorum Şımarık davranıyorlar Saol Admin Abim Güzel düşüncen için :)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Kimin sıradan kiminde ön sıradan olduğunu bizler bilemeyiz. Mana alami çok derindir. Bunlara bizler vakıf değiliz. Sende peşinden hüküm veriyorsun. Kardeşmizinde yalnışı olabilir. Ancak burda yalnışın büyüğü sende.

Lütfen bu konuyu amacı dışında kulllanmayınız. Gönlünüzdekiler bu kadar kötü düşüncelermide. İçinizden geçenleri buraya yazıp, bizlerle paylaşıyorsunuz. Gönüller Allahındır. Bence derhal tevbe edin.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Amacı dışında kullanmayalım o halde bu konuyu. Selametle kalınız.

Haydi kaldığımız yerden devam edelim. İçimden geçen : son 15 dk mesaim bitecek. Evime gideceğim. :)

berat05

Yönetici
DEĞERLİ KARDEŞİM

Paylaşımlarımızda yazılarımıza,usluplarımıza dikkat edersek çok güzel olur....Bu forum hepimizin...Size yazan kardeşimiz kötü birşey dememiş..
Takeone kardeşimizde çok güzel açıkladı Allah celle celaluhu razı olsun...

Burda güzel paylaşımların olması lazım...

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Abi isteyeen kötülesin Alışkınım zaten ;) umrumda değil bea İsterse kötülesin :)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hayır Ben Peygamberimizin yolundayım ve sakınca görmüyorum Allah karışmadığı için Hakkınız yok Abiciğim :) Saygılarım ile :)

Uygun olmamış arkadaşım ama sen bilirsin benden hatırlatması...
Allah C.C. sabırlıların en sabırlısıdır...
Muhammed S.A.V sadece Muhammed Mustafa A.S. hatırlatmalı diye düşünüyorum...
Düşünüyorum çünkü gerisi senin kararına kalmış ...Biz üzülür geçeriz ...
Bir daha da ''kişisel söylüyorum'' senin mahyeni içeren hiç bir konu bizi ilgilendirmez...
GÜLE GÜLE SAĞLICAKLA KAL...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
bu dünyaya niye geldik?
ye iç işten eve evden işe.
namaz yılda bir de oruç.tamam..bu mudur?
herkes normal insan.çünkü kime sorsan üşenmiş büyük insan olmaktan.
ama biz olomamalıyız.
müslümanların ezildiği bu dönemde öyle bir konuşmalıyız ki susturmalıyız karşıdaki gayri müslimi.
öyle bir konuşmalıyız ki müslüman olmalı karşıdaki.
iyilikte çığır açmalıyız.
ben normal insan olmaya gelmedim bu dünyaya diyebilmeliyiz.
müslümansak en güzeli olmalıyız ki herkes müslümanlık bu ise ben de müslüman olmalıyım diyebilsin.
biz sıradan insanlar olmamalıyız..

Benim dile dökemediğim, hiç uygulayamadığım düşüncelerim : ((
Amiiinnnn :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
kral duymuş, bir oglan var, aşkindan deliye dönmüş leyla'nin. adi divaneye çıkmış, tanıyani kalmaz olmuş. getirtmiş mecnunu, cagirmiş leylayi.bakmış leyla kara kuru, zayif,mazlum, oylesine bir kizcagiz. sormuş mecnuna:
-ugrunda yandigin leyla bu muymuş, ben de guzel mi guzel, şirin mi şirin birisini hayal etmiştim gozumde ne dersin?
-sultanim onun guzelligini goremezsiniz bu gozlerin ardindan bakmadan.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt