Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
mavi marmara sehitlerini rahmetle aniyorum...

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
kral duymuş, bir oglan var, aşkindan deliye dönmüş leyla'nin. adi divaneye çıkmış, tanıyani kalmaz olmuş. getirtmiş mecnunu, cagirmiş leylayi.bakmış leyla kara kuru, zayif,mazlum, oylesine bir kizcagiz. sormuş mecnuna:
-ugrunda yandigin leyla bu muymuş, ben de guzel mi guzel, şirin mi şirin birisini hayal etmiştim gozumde ne dersin?
-sultanim onun guzelligini goremezsiniz bu gozlerin ardindan bakmadan.

"onun guzelligini goremezsiniz bu gozlerin ardindan bakmadan.." :a45:

Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar ?
Cevaplamış Şems:
"Senin baktığına... herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez.
Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez... Tek fark sensin.. Seni özel kılan; sevdiğin değil, sevgin..."

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Ah bu yağmur yalnızlığımmış, dindim efendim...

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşlı adam genç adama sordu

-Adın nedir evlat?

Genç adam yaşlı adamın yüzüne karşı sert ve gayet ciddi bir şekilde baktıktan sonra

-adım Sert Ali,dedi...

Yaşlı adam kafasını sallayarak genç adama dedi ki:

-Yumşarsın yavrum yumşarsın...

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Yatacağın zaman namaz için abdest alır gibi abdest al, sonra sağ tarafına yat ve şöyle de:

"Allahım! Gazabından rızana, cezandan affına, senden, sana sığınırım.
Allahım! Ne kadar istesem de seni lâyıkıyla övemem, buna gücüm yetmez. Sen, kendini övdüğün gibisin.
Allahım! Ey göklerin, yerin ve her şeyin rabbi, padişahı. Ey daneyi ve çekirdeği yanp bitkiyi çıkaran, Tevrat'ı, İncil'i ve Kur'ân'ı indiren Rabbim. Her şerlinin ve senin perçeminden yakalamış olduğun her canlının şerrinden sana sığınırım.
Sen Evvel'sin, senden önce bir şey yoktur. Sen Son'sun, senden sonra bir şey yoktur. Sen Açık'sın, senden açık bir şey yoktur. Sen Gizli'sin, senden gizli bir şey yoktur. Borcumu öde, beni fakirlikten kurtar (zengin eyle).
Allahım! Canımı sen yarattın, yine sen alacaksın, canımın ölümü ve hayatı senin elindedir.
Allahım! Eğer onu (bu gece) alacaksan, günahımı bağışla. Ve eğer yaşatacaksan, onu koru.
Allahım! Senden dünyada ve ahirette sağlık, dirlik, düzenlik diliyorum.
Rabbim! İsminle yanımı yere koydum, günahımı affet.
Allahım! Nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana döndürdüm, işimi sana havale ettim, sırtımı sana dayadım. Senden umarak ve senden korkarak sana yöneldim. Senden başka kurtarıcı yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine inandım..."

Hayırlı geceler...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bugün recebin onuncu günü.
yani bu ayda kılanacak mümin ile münafığı ayırır deniilen namazın ilk on rekatı için son gün.
hatırlatma;)

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
gecenız ıyı olsun ey UMMETI MUHAMMED sas

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
bıtek bakıslardan anlaşılsa hıc konusasa ınsan yada dılımz hıc bosa donmese:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt