G
Goldenrose
selamın aleyküm ağbicim çok güzel bir konu açmışsın allah razı olsun ..
bende içimden gelen çözüm bulamadığım bir sorunumu paylaşmak istiyorum
bu sene okulumun son senesi ve ben seneye bir kuran kursuna yazılarak hafızlık yapmak istiyorum
hafızlık yapabilicek seviyede olduğumu söylüyor hocalararım (allah hepsinden razı olsun) ve bende
hafızlığı herşeyden çok istiyorum allah biliyor içimi şu aralar tek düşündüğüm mesele bu
ama ailem izin vermiyor daha doğrusu ben diretirsem izin verirler ama annem okula devam etmemi istiyor
çünkü puanlarım çok iyi anadolu ve fen liselerine puanlarım tutuyor ilerde birilerine muhtaç olmadan yaşamanı istiyorum diyor annemede diretemiyorum çünkü bu konu açılınca çok üzülüyor bende kendimi annemi üzdüğüm için suçlu hissediyorum abicim sence ne yapmalıyım hafızlığı gerçekten çok istiyorum diğer yandan okulda namaz kılamama sorunu başörtü sorunu erkek kadın birarada eğitim sorunu kafam çok karışık??
allaha emanet ol....
Allah yardımcın olsun kardeşim. Ben de hafızlık yapmak istiyorum. Bu konuyu aileme daha açmadım ama. Lise olarak kız meslek liselerini düşünürsen başörtü problemin kalmaz yani hep kız olduğu için.. Ama puanın yüksek ise daha güzel okullarda okumak önünü daha çok açar elbette. Senin için geleceğin işin eğitimin mi daha önemli? Yoksa Allah'ın bize rehber olarak indirttiği Kur'an-ı Kerimi ezberlemek mi? Bu soruya cevap verdikten sonra kolayca bu problemi aşabileceğini düşünüyorum.