Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

G

Goldenrose

selamın aleyküm ağbicim çok güzel bir konu açmışsın allah razı olsun ..
bende içimden gelen çözüm bulamadığım bir sorunumu paylaşmak istiyorum
bu sene okulumun son senesi ve ben seneye bir kuran kursuna yazılarak hafızlık yapmak istiyorum
hafızlık yapabilicek seviyede olduğumu söylüyor hocalararım (allah hepsinden razı olsun) ve bende
hafızlığı herşeyden çok istiyorum allah biliyor içimi şu aralar tek düşündüğüm mesele bu
ama ailem izin vermiyor daha doğrusu ben diretirsem izin verirler ama annem okula devam etmemi istiyor
çünkü puanlarım çok iyi anadolu ve fen liselerine puanlarım tutuyor ilerde birilerine muhtaç olmadan yaşamanı istiyorum diyor annemede diretemiyorum çünkü bu konu açılınca çok üzülüyor bende kendimi annemi üzdüğüm için suçlu hissediyorum abicim sence ne yapmalıyım hafızlığı gerçekten çok istiyorum diğer yandan okulda namaz kılamama sorunu başörtü sorunu erkek kadın birarada eğitim sorunu kafam çok karışık??
allaha emanet ol....

Allah yardımcın olsun kardeşim. Ben de hafızlık yapmak istiyorum. Bu konuyu aileme daha açmadım ama. Lise olarak kız meslek liselerini düşünürsen başörtü problemin kalmaz yani hep kız olduğu için.. Ama puanın yüksek ise daha güzel okullarda okumak önünü daha çok açar elbette. Senin için geleceğin işin eğitimin mi daha önemli? Yoksa Allah'ın bize rehber olarak indirttiği Kur'an-ı Kerimi ezberlemek mi? Bu soruya cevap verdikten sonra kolayca bu problemi aşabileceğini düşünüyorum.:) Allah'a emanet ol kardeşim.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
''Ey iman edenler! yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz? 61/2

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
"Yarın yaparım yarın yaparım deme! Bugün'de dün'ün yarın'ıydı ne yapabildin?" Hz.Mevlana

G

Goldenrose

Bir akşam güneşi gibi bu fani dünyayı terk eden insan,Bitmeyen bir sabah güneşi gibi,ebediyyet ufuklarında doğar.

G

Goldenrose

İBRETLİK AYETLER

258. Allah, kendisine hükümdarlık verdi diye (şımarıp böbürlenerek) Rabbi hakkında İbrahim ile tartışanı görmedin mi? Hani İbrahim, “Benim Rabbim diriltir, öldürür.” demiş; o da, “Ben de diriltir, öldürürüm” demişti. (Bunun üzerine) İbrahim, “Şüphesiz Allah güneşi doğudan getirir, sen de onu batıdan getir” deyince, kâfir şaşırıp kaldı. Zaten Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.

259. Yahut altı üstüne gelmiş (ıpıssız duran) bir şehre uğrayan kimseyi görmedin mi? O, “Allah, burayı ölümünden sonra nasıl diriltecek (acaba)?” demişti. Bunun üzerine, Allah onu öldürüp yüzyıl ölü bıraktı, sonra diriltti ve ona sordu: “Ne kadar (ölü) kaldın?” O, “Bir gün veya bir günden daha az kaldım” diye cevap verdi. Allah, şöyle dedi: “Hayır, yüz sene kaldın. Böyle iken yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamış. Bir de eşeğine bak! (Böyle yapmamız) seni insanlara ibret belgesi kılmamız içindir. (Eşeğin) kemikler(in)e de bak, nasıl onları bir araya getiriyor, sonra onlara nasıl et giydiriyoruz?” Kendisine bütün bunlar apaçık belli olunca, şöyle dedi: “Şimdi, biliyorum ki; şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.”[1]

260. Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

--------------------------------------------------------------------------------

[1] . Bu âyette ölümden sonra dirilişi merak eden kimsenin mü’min biri olduğu anlaşılıyor. Bu konuda Üzeyr, Yeremya veya Hıdır isimleri zikredilir. Burada vurgulanan şey, Allah’ın diriltici kudretinin etkinliğini görmek, O’nun ölümden sonra dirilişi mutlaka gerçekleştireceğine inanmaktır.

G

Goldenrose

En'am Suresi 104-107. ayetler

104. Rabbinizden size gerçekleri gösteren deliller[1] geldi. Artık kim gözünü açar hakkı idrak ederse kendi yararına, kim de (hakkın karşısında) körlük ederse kendi zararınadır. Ben başınızda bekçi değilim.

105. Onlar, “Sen iyi ders almışsın” desinler diye ve bir de bilen bir toplum için onu (Kur’an’ı) açıklayalım diye âyetleri değişik biçimlerde işte böylece açıklıyoruz.[2]

106. Ey Muhammed! Sen, Rabbinden sana vahyedilene uy. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Allah’a ortak koşanlardan yüz çevir.

107. Allah dileseydi ortak koşmazlardı. Biz seni onların başına bir bekçi yapmadık. Sen onlara vekil (onlardan sorumlu) da değilsin.

güllerinengüzeli

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
live.com
s.a deger li kardeslerim. bu siteyi acanlar dan allah bin kere razi olsun. gercek cok güzel bir site. cok güzel seylere vesile oluyor. allah onlarin herseyi gönüllerine göre versin.amin

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım ,
sana hamd ediyorum.
Sana şükrediyorum.
Peygamberim muhammede selam ediyorum.
Bizlere iyilik ver kötülük verme,
sağlık ver,hastalık verme ,
bereket ver,sıkıntı verme..........
Amin amin amin.......

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun kardeşim. Ben de hafızlık yapmak istiyorum. Bu konuyu aileme daha açmadım ama. Lise olarak kız meslek liselerini düşünürsen başörtü problemin kalmaz yani hep kız olduğu için.. Ama puanın yüksek ise daha güzel okullarda okumak önünü daha çok açar elbette. Senin için geleceğin işin eğitimin mi daha önemli? Yoksa Allah'ın bize rehber olarak indirttiği Kur'an-ı Kerimi ezberlemek mi? Bu soruya cevap verdikten sonra kolayca bu problemi aşabileceğini düşünüyorum.:) Allah'a emanet ol kardeşim.

amin kardeşim
puanlarım çok iyi ama biliyosun bu konuda söylenenleri ne kafirliğimiz kaldı ne isyankarlığımız artık onları allaha havale ediyorum.
ailem hafızlık yapmaya başlarsam gelecekte çok sıkıntı çekiceğimi en azından bi mesleğim olması gerektiğini söylüyorlar.aslında onlarıda anlamaya çalışıyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabilecek durumda olmamı istiyorlar ama bana eğitim mi hafızlıkmı diye sorsalar tabiiki hiç düşünmeden hafızlık derim.ALLAHIN kelamını ezberlemekten daha değerli ne olabilir ki. sorun seçim yapmakta deyil ailemin gönlünü nasıl rahatlata bilirim onu bilmiyorum..
inşallah sende ailene konuyu açmayı düşünürsen bi problemle karşılaşmazsın.allah hakkımızda ne hayırlı ise onu nasip etsin
allaha emanet ol kardeşim dualarımdasınız <3:a20:

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
dualarınıza yürekten,
amin amin amin......
Hayırlı cumalar diliyorum.

Allah razı olsun canım benim Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.

Selam Aleyküm kardeşlerim arzu74 kardeşimizin babası vefat etti Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.Arzu kardeşimizin hepinize çok selam ediyor ve dualarınızı bekliyor kardeşlerim.Allah kardeşimizden de razı olsun Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

G

Goldenrose

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.

Selam Aleyküm kardeşlerim arzu74 kardeşimizin babası vefat etti Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.Arzu kardeşimizin hepinize çok selam ediyor ve dualarınızı bekliyor kardeşlerim.Allah kardeşimizden de razı olsun Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Allah rahmet eylesin. Allah (c.c.) hiç kimseyi anne-baba acısı ile imtihan etmesin.
Arzu kardeşimize ve ailesine sabırlar diliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt