Nasip et yarabbim..
Allahım (C.C. ) ;
Tüm İNSANLAR ;
İbrahim Aleyhisselam gibi dostluğuna talibiz.
Musa Aleyhisselam gibi kelamına talibiz..
İsa Aleyhisselam gibi yakınlığına talibiz..
Muhammed Mustafa Aleyhisselam gibi sevgine talibiz..
Bizlere ;
TÖVBE..
HİDAYET..
İYİLİK..
GÜZELLİK..
CÖMERTLİK..
İNSAF..
MERHAMET..
ALÇAK GÖNÜL..
ŞÜKÜR..
HAMD..
VE..
AKIL..
Nasip et ..
Ya Rabbim..
Herkesin RABBİ..
Allah Celle Celahehu..
Kadiri Mutlak olan..
Kafirun (6)
'' Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.''
Maide (77)
De ki: "Ey Kitap ehli! Hakkın dışına çıkarak dininizde aşırı gitmeyin. Daha önce sapmış, bir çoklarını da saptırmış ve dümdüz yoldan da şaşmış bir milletin arzu ve keyiflerine uymayın."
Saf (9)
O, kendisine ortak koşanlar hoşlanmasa da, dinini bütün dinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir.
Tevbe (33)
O, Allah'a ortak koşanlar hoşlanmasalar bile dinini, bütün dinlere üstün kılmak için, peygamberini hidayetle ve hak dinle gönderendir.
Müminun (52)
Şüphesiz bu (İslâm) tek bir din olarak sizin dininizdir. Ben de Rabbinizim. Öyle ise bana karşı gelmekten sakının.
Nahl (123)
Sonra da sana, "Hakka yönelen İbrahim'in dinine uy. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi" diye vahyettik.
Al-i İmran (95)
De ki: "Allah doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim'in dinine uyun. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi."
Enam (161)
De ki:"Şüphesiz Rabbim beni doğru bir yola, dosdoğru bir dine, Hakk'a yönelen İbrahim'in dinine iletti. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi."
Nisa (125)
Kimin dini, iyilik yaparak kendini Allah'a teslim eden ve hakka yönelen İbrahim'in dinine tabi olan kimsenin dininden daha güzeldir? Allah İbrahim'i dost edindi