Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

her güne bir duamız olsun inşallah (6 Kullanıcı)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
leyla abla hakkını helal et konunu kullandık bıraz kusura bakma

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
(اهلاً وسهلاً بيكم )Asr-ı Saadet (عَصْر سَعَادَة)
عثمانلى اَوْلاَد•(¯`_)Hakkında Sen olmasaydın Ey Habibim Kainati yaratmazdım.Buyrulan Peygamberimiz H.z Muhammed (sav) Salevat•(·._)

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
S A
Mevlam razı olsun Mervenur kardeşim.
Sana ben ara ara hacet namazı kılıyorum. Niyetini biliyorum.
Askerden ne haber daha çokmu askerlik
Dua ile.....

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
leyla abla hakkını helal et konunu kullandık bıraz kusura bakma

Helal olsun canım Allah sağ sağlim nişanlına kavuşmak nasip etsin inşallah kardeşim.Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selam dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)

zencefil_1109

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm leyla kardeşim ne kadar hayırlı bir paylaşım sayenizde haberdar olduk ALLAH (CELLE CELALÜHÜ) razı olsun selametle kardeşim...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
selamun aleyküm leyla kardeşim ne kadar hayırlı bir paylaşım sayenizde haberdar olduk ALLAH (CELLE CELALÜHÜ) razı olsun selametle kardeşim...

Aleyküm Selam kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabb ,

biz ancak sana tevekkül kıldık ve sana gönül verdik.

Ve dönüş sanadır.

Bizleri o küfredenlerin fitnesi kılma,

ve bizlere mağfiret buyur.

Sen aziz ve hakimsin.

BİŞR

Kayıtlı Kullanıcı
amin erdal kardeşim cumanız mubarek olsun

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
AMİN AMİN AMİN...
Rabbim hepimizden razı olsun sevdiği kullar olmak nasip etsin bizleri affedip cennetinden bizlere bir köşk nasip edip ellerimizi dergahından boş çevirmesin dualarımızı kabul etsin inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Salat ve selam ,

Efendimiz Muhammed'in ,

Ashabın ,

Hz.Ademden bu güne kadar yaşamış olan ,

Ve yaşamakta bulunan ,

Başta salihler olmak üzere ,

bütün mü'minlerin üzerine olsun...

Kainattaki zerrelerin Rabbimizi tesbih edişleri adedince..........

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
'' ALLAH'IM İHLAS SÜRESİNİN HAKKI İÇİN,

BİZİ KENDİ İRADESİYLE İHLASLI OLAN

VE SENİN İHLASLI KILDIĞIN KULLARINDAN EYLE...''

Risale-i Nur'dan

nermin.demir

Kayıtlı Kullanıcı
Amin amin.bu güzel dualar için Amin.Allah dualarımızı kabul eder İnşallah.

cahidem

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün iyilik ve hayırlar ancak Kendisinden beklenen ve bunları vermeye sadece Kendisi muktedir olan Yüce Rabbimize hamd ve minnet, Enbiyalar Serveri Efendiler Efendisi'ne, ehline ve ashabına salât ü selam ediyor, her zaman dokunduğumuz kapının tokmağına boyunlarımız bükük, kalplerimiz buruk, sinelerimiz yanık, şimdi bir kez daha dokunuyoruz:
Rabbimiz! (İçimizden yükselen) şu nida, mahzun ve münkesir kalplerin nidasıdır; o nidaya icabet edecek Yegâne Zat da Sensin.. ey dua ettiğinde darda kalmışın duasına icabet eden! Kusurlarla âlûde olsak da, gaflet denilen illetten bir türlü kurtulamasak da işte yine Sana el açtık.. va'd-i ilahîni gerçekleştir ve dualarımıza icabet buyur.. bizi dalalete saplananların ve gazabına uğramışların mahrumiyetine uğratma. Sen bizim Mevlâmızsın; teveccühünle bizleri serfiraz kılacağını ümit ediyor ve kereminle muamelede bulunacağını umuyoruz, ey rahmet dalgalarıyla kainatı kuşatan ve ey mağfiretine had-hudud olmayan!...
Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile efrâdına ve bütün ashâb-ı güzînine salât u selâm ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!...

cahidem

Kayıtlı Kullanıcı
Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Bu da senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135

Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43

Kendi kendime dedim: ALLAH'ım seni çok seviyorum.
RABBİM razı olsun bu ne kadar güzel! bir paylaşım emeğinize yüreğinize sağlık selam ve dua ile

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntıda okunacak dualar

Sıkıntıda okunacak dualar

ÇOK SIKINTI İÇİNDE BULUNAN

İçinden çıkılmaz gibi görülen sıkıntıya düşmüş kimsenin kulağına ;

Bismillahirrahmanirrahıym.E fe hasibtüm ennema halaknaküm abesen ve ennektüm ileyna la terceün.

ayeti okunursa bi iznilllah o kimsenin sıkıntısı bu ayeti kerimenin hürmetine giderilir.istediği ferahlığı ve beklediği huzuru bulur.

2-SIKINTIYI,ÖFKEYİ VE SABIRSIZLIĞI GİDERMEK İÇİN

Ve leh ma sekene fil leyli ven nehari ve hüves semiy'ul alim

ayeti kerimesi çokça okunmalı

3-HASBİYALLAHÜ VE Nİ'MEL VEKİYL

Fazileti

''bu zikre devam eden kimse şeytan ve insanların şerrinden ,fakirlikten,zalimden ,düşmandan ve her türlü gam ve kederden bi iznillah azad olur.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ' IM ...

BİRİCİK HABİB ' İNİN (asm) ŞEFAATIYLE BİZİ İYİLERLE BİRLİKTE

CENNETE GİRDİR.

(Risale-i Nur'dan)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt