Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

her güne bir duamız olsun inşallah (1 Kullanıcı)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Salat ve selam ,

Efendimiz Muhammed'in ,

Ashabın ,

Hz.Ademden bu güne kadar yaşamış olan ,

Ve yaşamakta bulunan ,

Başta salihler olmak üzere ,

bütün mü'minlerin üzerine olsun...

Kainattaki zerrelerin Rabbimizi tesbih edişleri adedince..........

amin ... amin ... amin İnşaAllah

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Meleklerin Sevabını Yazmakta Zorlandıkları dua..

Meleklerin Sevabını Yazmakta Zorlandıkları dua..

“Ya Rab, lekel hamdu kemâ yenbağî li celâli vechike
ve li azîmi sultânike”
'Ey Rabbim! Senin zâtının celaline ve senin hâkimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun'

İbn Mace, Beyhakî ve Taberanî’nin Abdullah b. Ömer’den yaptıkları rivayette
Hz. Peygamber(a.s.m) şöyle buyurmuştur:

“Allah’ın kullarından bir kul;
- ‘Ya Rabb, lekel hamdu kemâ yenbeğî li celâli vechike ve li azîmi sultânike’ duasını okudu.

İki melek bunun sevabını yazmakta zorlandılar; nasıl yazacaklarını bilemediler.
Bu sebeple, göğe çıktılar ve dediler ki:

- ‘Ey Rabbimiz! Senin kulun öyle bir şey söyledi ki, onu nasıl yazacağımızı bilemiyoruz’

Allah -Kulunun ne dediğini bildiği halde;

- ‘Kulum ne dedi?’ diye sordu.

Melekler: ‘Ya Rab! O şöyle dedi:

‘Ya Rabb, lekel hamdu kema yenbağî li celâli vechike ve li azîmi sultânike’diyerek cevap verdiler
Bunun üzerine yüce Allah:

‘Kulum ne söylediyse, siz onu olduğu gibi yazın; zaten kulum sonunda bana gelecek ve ben onun mükâfatını vereceğim”

(bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 5127)
alıntı

nermin.demir

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.Ağzına,gönlüne,yüreğine sağlık.Dünya dua üzerine kurulu.Allah bizi affetsin.Allah dualarımızı kabul etsin.Emeğine sağlık.Allaha emanet ol.

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.Ağzına,gönlüne,yüreğine sağlık.Dünya dua üzerine kurulu.Allah bizi affetsin.Allah dualarımızı kabul etsin.Emeğine sağlık.Allaha emanet ol.

saol canım kardeşim çok içten dua etmişin inşallah rabbim kabul eder dualarımızı.Allah a emanet ol

MERİN

Kayıtlı Kullanıcı
Kulum ne söylediyse, siz onu olduğu gibi yazın; zaten kulum sonunda bana gelecek ve ben onun mükâfatını vereceğim”
emeğine sağlık
.ALLAH RAZI OLSUN İNŞ

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Dualarımız olmasa bir kıymetimiz mi var sanki.

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun duayı dolabıma astım inşaAllah okudukça sevaplarına nail oluruz...

melike-m

Kayıtlı Kullanıcı
Amin amin amin.
Rabbim cümlenizden razı olsun kardeşlerim.

Allah'ım Bizi ve dünyanın dört bir tarafindaki müslüman kardeşlerimizi, sevdiklerimizi, dostlarımızı koru himaye eyle.

muharrem217

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum arkadaşlar:
Öncelikle paylaştığın bu güzel yazı için Allah razı olsun.
Fakat bu sitedede bulunan bir konuya göre(konunun adı : "Şirk içeren bazı sözler" olabilir.)bir paragrafında şöyle yazıyor;

Melekleri küçültücü şey söylemek. Meselâ, (Senin bakışın bana Azrâil gibi geliyor) veya (Çocuk iyi yetişmezse zebâni olur), yâhut (Bu ibâdetin savâbını melek yazamaz) demek.

...şirk denmiş.

Yanlış söylemekten Allah' a sığınırım fakat melekler bizim gibi yemez içmez uyumaz yorulmaz bir bakıma yazdığım paragraf doğru olabilir(bu ibadetin sevabını melek yazamaz demek şirk demek olabilir) . Fakat hadisin içinde de Peygamber efendimizin söylediği bir söz var. Bunuda gözden geçirdiğimde ikilemde kalıyorum. Belki arapçadan türkçeye çevirilirken yanlışlık olmuş olbilirmi?

Evet arkadaşlar sizinde fikirlerinizi bekliyorum..
Ayrıca başlığın değişmeside hayırı olabilir. (Herşeyi Allah bilir)..

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah dostum (EBRAR_REYYAN) selam ve dua ile

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim rabbim razı olsun...

selamun aleykum arkadaşlar:
öncelikle paylaştığın bu güzel yazı için allah razı olsun.
Fakat bu sitedede bulunan bir konuya göre(konunun adı : "şirk içeren bazı sözler" olabilir.)bir paragrafında şöyle yazıyor;

melekleri küçültücü şey söylemek. Meselâ, (senin bakışın bana azrâil gibi geliyor) veya (çocuk iyi yetişmezse zebâni olur), yâhut (bu ibâdetin savâbını melek yazamaz) demek.

...şirk denmiş.

Yanlış söylemekten allah' a sığınırım fakat melekler bizim gibi yemez içmez uyumaz yorulmaz bir bakıma yazdığım paragraf doğru olabilir(bu ibadetin sevabını melek yazamaz demek şirk demek olabilir) . Fakat hadisin içinde de peygamber efendimizin söylediği bir söz var. Bunuda gözden geçirdiğimde ikilemde kalıyorum. Belki arapçadan türkçeye çevirilirken yanlışlık olmuş olbilirmi?

Ayrıca başlığın değişmeside hayırı olabilir. (herşeyi allah bilir)..

ve aleyküm selam kardeşlerim rabbim sizdende razı olsun..

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum arkadaşlar:
Öncelikle paylaştığın bu güzel yazı için Allah razı olsun.
Fakat bu sitedede bulunan bir konuya göre(konunun adı : "Şirk içeren bazı sözler" olabilir.)bir paragrafında şöyle yazıyor;

Melekleri küçültücü şey söylemek. Meselâ, (Senin bakışın bana Azrâil gibi geliyor) veya (Çocuk iyi yetişmezse zebâni olur), yâhut (Bu ibâdetin savâbını melek yazamaz) demek.

...şirk denmiş.

Yanlış söylemekten Allah' a sığınırım fakat melekler bizim gibi yemez içmez uyumaz yorulmaz bir bakıma yazdığım paragraf doğru olabilir(bu ibadetin sevabını melek yazamaz demek şirk demek olabilir) . Fakat hadisin içinde de Peygamber efendimizin söylediği bir söz var. Bunuda gözden geçirdiğimde ikilemde kalıyorum. Belki arapçadan türkçeye çevirilirken yanlışlık olmuş olbilirmi?

Ayrıca başlığın değişmeside hayırı olabilir. (Herşeyi Allah bilir)..

değerli kardeşim bahsettiğiniz yazıyı bende okumuştum ama benim bahsettiğim konuda kesinlikle melekleri küçültücü en ufak bir kelime yoktur.zaten sizin bahsettiğiniz konuda melekleri küçültücü sözlerden kaçınılmak diyo kesinlikle böyle bişey olamaz bu konuda sevabın yüksekliğinden bahsediliyor sadece zaten konunun kaynağıda var ve peygamber efendimiz rivayet ediyor.
selam ve dua ile..

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
İki melek bunun sevabını yazmakta zorlandılar; nasıl yazacaklarını bilemediler.
Bu sebeple, göğe çıktılar ve dediler ki:

- ‘Ey Rabbimiz! Senin kulun öyle bir şey söyledi ki, onu nasıl yazacağımızı bilemiyoruz’

bakın burdada böyle bahsedilmiş başlık dediğiniz gibi yanlış çevrilmiş olabilir ama konunun içindede geçiyor bu söz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt