Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her Gün Dua Istiyoruz.. (4 Kullanıcı)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm...Talip abi sizden ve diğer emeği geçen kardeşlerimde ALLAH c.c. razı olsun...DUA' sı kabul olan kullardan oluruz İNŞALLAH...
ALLAH c.c.emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

DUA
Biz,kısık sesleriz... minareleri,

Sen,ezansız bırakma Allahım!

Ya çağır şurda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allahım!

Mahyasızdır minareler... göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allahım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allahım!

Bize güç ver... cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allahım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah'ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah'ım!

Yarının yollarında yılları da,

Ramazansız bırakma Allah'ım!

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,

Ya çobansız bırakma Allah'ım!

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah'ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah'ım!

ARİF NİHAT ASYA
VeAleynaAleykümSelam Nihal Kardeşim;

Amin..Rabbimiz cümlemizden razı olsun inşaAllah..ben de her kardeşime bu vesileyle teşekkür ederim..Katkınız için de ayrıca Size ..
Şairimizin güzel duasına da amin diyerek..geceniz ve Cum'a'nız mübarek olsun..
Siz de Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
Selametle inşaAllah..
Sayfalara zor girebiliyorum inşaAllah gönderirken sorun çıkmaz..!!!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli Talip Amcam,
Güzel düşünceleriniz çok mutlu etti, Allah c.c sizden ebeden razı ve memnun olsun..Siz de benim için çok değerlisiniz, Rabbimiz c.c sizi daim kılsın burada inşallah..Güzel yüreğinizle buraya hep güzellikler kattınız..Rabbimiz c.c tüm hizmetlerinizi tesirli kılsın, sevaplarınızı ziyadesiyle lütfeylesin size inşallah.Cennetü'l Baki'de en yüce makamlara eriştirsin sizi Rabbimiz...Bugünkü duam, hicri yılbaşımıza girmiş olmamız hasebiyle size ve kıymetli ailenizedir..Hicrî yılbaşınızı en içten dileklerimle ve de dualarımla kutlar, bu yılı Rabbimizden hayırlara ve güzelliklere vesile kılmasını dilerim..İslam ile yoğrulmuş kalpler ile, sağlıklı, huzurlu ve mutluluklarla dolu bir yıl geçirmeniz duasındayım acizane.. Rahmanın rızası yolunda sevap haneleriniz, amel-i salih hal üzere yazılsın inşallah..Kıymetli Talip amcam, muharrem ve hicrî yılbaşı konulu forumunuzda arkadaşlarımın ve ailemin de hicri yılbaşımızı kutlamışsınız..Allah c.c razı olsun..Arkadaşlarımla bugün yazınızı okuduk..Onlar da ellerinizden öpüyorlar, selam ve saygılarını iletiyorlar size, onlar da hicri yılbaşınızı kutluyorlar..Keza babam da aynı şekilde size selamlarını ve saygılarını iletiyor, o da kutluyor sizin ve kıymetli ailenizin hicri yılbaşınızı..İslamiyet yuvasında hayırlarla tamamlanmış nice senelere birlikte eriştirsin Mevlamız bizleri inşallah Kıymetli Amcam..

Acizane dualarımızdasınız her daim..En Emin'e emanetsiniz..Selam, baki dualar ve de B)saygılarım ile..B)

ozdencicek_Hicri_yiliniz_kutlu_olsun.jpg

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
VeAleynaAleykümSelam Can Yeğenim;

Milli Şair'imiz Mehmed Akif Ersoy gibi değerli bir ismin anılmasına yaptığınız katkı için çok teşekkür eder,Rabbimizin rızasına nail olmanızı niyaz ederim.
Yine bir şairimiz, adı daha çok "Bayrak Şair" i olarak Milletimiz tarafından tanınan
"Arif Nihat Asya"
hocamız için de bir Fatiha-i Şerife okuyabilir miyiz ?

Allah(CC) razı olsun..

Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

fatiha.jpg

esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu Can Talip Amcam..
Böyle güzel ve değerli bir çalışmanının öncüsü, vesilesi olduğunuz için bizler teşekkür ediyoruz size Talip amcam..Mevla Teala'nın her daim razı olduğu ve Firdevsi Ala'ya idhal eylediği bahtiyar kullarından olursunuz inşaAllah amcam..

Arif Nihat Asya ve Ahmet Hamdi Akseki Hz.lerine de Rabbul alemin mağfiret eylesin..Mekanları cennet bahçelerinden bir bahçe olsun inşaAllah..

Yeni Hicri yılınız mübarek olsun, Rabbim bu senede de hizmetlerinizi ve hayırlarınızı daim eylesin..Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte nice hayırlı seneler geçrimenizi diliyorum can Talip Amcam..Rabbimizin inayeti, rahmeti, bereketi her daim siz ve değerli ailenizin üzerine olsun inşaAllah..

mücrime yeğeniniz dualarınıza talip, Can Talip Amcam..Rabbimiz burada varlığınızı daim eylesin inşaAllah..:gulegule Her daim dualarımdasınız, El Mucib aciz dualarıma icabet eylesin inşaAllah..Sizi Rabbimiz c.c. için çok seviyor ve değer veriyoruz kıymetli amcam..baki selam, dualar, saygı ve sevgilerimle..B)B)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbi Teşekkürlermle..

Kalbi Teşekkürlermle..

Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli Talip Amcam,

Güzel düşünceleriniz çok mutlu etti, Allah c.c sizden ebeden razı ve memnun olsun..Siz de benim için çok değerlisiniz, Rabbimiz c.c sizi daim kılsın burada inşallah..Güzel yüreğinizle buraya hep güzellikler kattınız..Rabbimiz c.c tüm hizmetlerinizi tesirli kılsın, sevaplarınızı ziyadesiyle lütfeylesin size inşallah.Cennetü'l Baki'de en yüce makamlara eriştirsin sizi Rabbimiz...Bugünkü duam, hicri yılbaşımıza girmiş olmamız hasebiyle size ve kıymetli ailenizedir..Hicrî yılbaşınızı en içten dileklerimle ve de dualarımla kutlar, bu yılı Rabbimizden hayırlara ve güzelliklere vesile kılmasını dilerim..İslam ile yoğrulmuş kalpler ile, sağlıklı, huzurlu ve mutluluklarla dolu bir yıl geçirmeniz duasındayım acizane.. Rahmanın rızası yolunda sevap haneleriniz, amel-i salih hal üzere yazılsın inşallah..Kıymetli Talip amcam, muharrem ve hicrî yılbaşı konulu forumunuzda arkadaşlarımın ve ailemin de hicri yılbaşımızı kutlamışsınız..Allah c.c razı olsun..Arkadaşlarımla bugün yazınızı okuduk..Onlar da ellerinizden öpüyorlar, selam ve saygılarını iletiyorlar size, onlar da hicri yılbaşınızı kutluyorlar..Keza babam da aynı şekilde size selamlarını ve saygılarını iletiyor, o da kutluyor sizin ve kıymetli ailenizin hicri yılbaşınızı..İslamiyet yuvasında hayırlarla tamamlanmış nice senelere birlikte eriştirsin Mevlamız bizleri inşallah Kıymetli Amcam..

Acizane dualarımızdasınız her daim..En Emin'e emanetsiniz..Selam, baki dualar ve de B)saygılarım ile..B)

ozdencicek_Hicri_yiliniz_kutlu_olsun.jpg

VeAleynaAleykümSelamVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Düzeyli-Eğitimli ve Gönül dostluklarını yakından hissettiğim
Bu Güzel Yuvanın Birbirinden Değerli Bireylerinden
olup da;
Yeğenlikleriyle (acizane) Bahtiyar Kılındığım
Can Kızlarımdan Aliye Yeğenim'e;

İnşaAllah bu güzel dualarınız ve hüsn'ü zann'nınız yüzü suyu hürmetine bu acz içindeki-günahkar kuluna,Rabbimiz Rahmetiyle merhamet eder..
Duygulandırdınız beni..Sevgili Baba'cığınıza Kardeşlik duygularıyla bir kardeşi olarak sarılıyorum..Sizin gibi Evlada sahip olmasından dolayı kendisini tebrik ediyorum..Allah(CC) onlardan razı olsun(Annecik alınmasın duaya dahildir..)

Yalnız Arkadaşlarınızı uyarmanız gerekmez miydi ?..
"Benim amcam el öptürmez demediniz mi ?.."
Selamlarına ve dualarına muhtacız o kadar..Allah(CC) Onlardan da razı olsun..

Ben bu yuvada güzelliği Sizler gibi değerli bütün Kardeşlerimden görüp..sadece yansıtmaya çalıştım..
"ben sizin yankınızım (!)"...demiş ya..

Rabbim ömür verdiği sürece..çok büyük bir hadise olmadıktan sonra inşaAllah sözümüzdeyiz..buradayız ve birlikte olma dileğimiz tüm kardeşlerimizle daim beraber olmak üzeredir.

Ara-sıra eylem(!) (sayılırsa) gereklidir..beni bağlayan bir haldir ve "terk" le alakalı değildir..siz anlıyorsunuz zaten değil mi?

Kaan benden övgü sebebiyle çok zılgıt(!) yemiştir..sizden de inşaAllah sadece dua dilenir bu aciz..ihmal etmeyip lütfedin olmaz mı benim Can Yeğenim..Rab katında kendi halimizi düşündükçe "boynumuz vurulsun(!)" istemeyiz Resulü Ekrem(SAV) Efendimizin uyardığı gibi..

Daim dularımdasınız..İzmir bizim K.baba memleketi sayılır..(Ödemiş)..Birgivi (Rh.A) hazreti ziyarete geliriz ara-sıra.. İnşaAllah Muhterem zat-ı kiram'ı sayfamıza alacağız zaten..

Allah(CC) dualarınızı kabul buyursun..Sizleri de Analar anası Validemizin elleriyle tutuşmayı Cennet bahçelerinde onlarla bir ve beraber olabilmeyi Yarenlere-ailenize-tüm sevdiklerinize nasib-i müyesser kılsın Rabbi'l-Alemin inşaAllah-ü Teala..amin..Ve'l-Hamd-ü Rabbi'l-Alemin..

Geceniz-Cum'a'nız nurlu-bereketli-mübarek olsun..

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
fatiha.jpg

Böyle güzel ve değerli bir çalışmanının öncüsü, vesilesi olduğunuz için bizler teşekkür ediyoruz size Talip amcam..Mevla Teala'nın her daim razı olduğu ve Firdevsi Ala'ya idhal eylediği bahtiyar kullarından olursunuz inşaAllah amcam..

Arif Nihat Asya ve Ahmet Hamdi Akseki Hz.lerine de Rabbul alemin mağfiret eylesin..Mekanları cennet bahçelerinden bir bahçe olsun inşaAllah..

Yeni Hicri yılınız mübarek olsun, Rabbim bu senede de hizmetlerinizi ve hayırlarınızı daim eylesin..Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte nice hayırlı seneler geçrimenizi diliyorum can Talip Amcam..Rabbimizin inayeti, rahmeti, bereketi her daim siz ve değerli ailenizin üzerine olsun inşaAllah..

mücrime yeğeniniz dualarınıza talip, Can Talip Amcam..Rabbimiz burada varlığınızı daim eylesin inşaAllah..:gulegule Her daim dualarımdasınız, El Mucib aciz dualarıma icabet eylesin inşaAllah..Sizi Rabbimiz c.c. için çok seviyor ve değer veriyoruz kıymetli amcam..baki selam, dualar, saygı ve sevgilerimle..B)B)

Hisli-Samimi-Güzellik ve İhlasla İmani Çizgisine gıbta ettiğim..yine bu yuvanın bu özelliklerine sahip nice güzel Kardeş-Yeğenlerimden
Can'dan Can Rabia Yeğenim-Can Kızım;

Siz bugün beni ağlatmak için karar mı aldınız..içim zaten dolu boşalmaya sebep arıyor..ey gafil günahının yüküne bakmadan seni bir şey sanıp da.. bu güzel insanlarla "O" ebedi yurtta yüzyüze geldiğin de neylersin ?..Rabbime yalvarıyorum.. hidayet üzere olmayı lütfedip..istikamet vermesini..imandan İlahi yolundan ayırmadan..bu aciz-günahkar kuluna..evlad'u iyale..kardeş-konu-komşu..Ümmed-i Muhammed'e acı-merhamet et Rabbim..Ey Erhame'r-Rahimin..tevbelerimizi kabul buyur Ey Tevvabu'r-Rahim..mağfiret eyle Ey Gafuru'r-Rahimin..

Estağfirullah..
cumartesi günü inşaAllah, rahmetli babacığımla ilgili bu sayfada bir yazı yazacağım..Bu mübareklere dua isterken..
aslında sitede ki kardeşlerimiz için..onların yakınları için de düşünmüştüm ama bu arzu edilmedi herhalde..ana gayelerden biri de buydu..olmadı..ama sitemiz için KRONOLOJİK bir Rahmet listesi oluşmuş olacak..2007 nin son iki ayında başladığımız sayfalarda pek değinmedik ama şimdi her dua istediğimiz Zevat-ı Kiram için bir açıklayıcı bölüm koyup..Onlar hakkında güzel bir dosya çıkacak inşaAllah ortaya..artık o vakte gelince tanzim işi olursa yardımlarınıza baş vuracağım..
İnşaAllah bu vesileyle bir FATİHA-İ ŞERİF'le de olsa anmak.. Onların da ahiret yurdundaki komşuları olmamıza Rabbimiz vesile kılsın..birlikte ki bu çalışmalarımızı, cümlemize..buydu niyet hepimiz için yani..

Diğer sayfalardan şu an cevap yazamıyorum ama okuyorum tabii ki yazdıklarınızı..Allah(CC) razı olsun..

Ben de Sizleri Allah(CC) rızasına nail olabilmek için..
Allah(CC) için çok seviyorum..Rabbim hayırlı olabildiğimiz sürece rızasına muvafık işler yapmayı hepimize bahşetsin..Cennet yurduna Selametle erişebilmeyi Lütfeylesin inşaAllah..

Değerli Ailenizin-Sizin ve sevdiklerinizle birlikte daim güzellikler içinde geçecek günleri, Rabbim Sizlere de..sağlıklı-bereketli-İslamın nuruyla aydınlanmış huzurlu bir yaşamı bu Hicri Yılda da bahşeylesin..

Babanıza da çok selamlar..bu vesileyle..
Geceniz-Cum'a'nız mübarek olsun..Dualarda buluşmak dileğiyle..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Düzeyli-Eğitimli ve Gönül dostluklarını yakından hissettiğim
Bu Güzel Yuvanın Birbirinden Değerli Bireylerinden
olup da;
Yeğenlikleriyle (acizane) Bahtiyar Kılındığım
Can Kızlarımdan Aliye Yeğenim'e;

İnşaAllah bu güzel dualarınız ve hüsn'ü zann'nınız yüzü suyu hürmetine bu acz içindeki-günahkar kuluna,Rabbimiz Rahmetiyle merhamet eder..
Duygulandırdınız beni..Sevgili Baba'cığınıza Kardeşlik duygularıyla bir kardeşi olarak sarılıyorum..Sizin gibi Evlada sahip olmasından dolayı kendisini tebrik ediyorum..Allah(CC) onlardan razı olsun(Annecik alınmasın duaya dahildir..)

Yalnız Arkadaşlarınızı uyarmanız gerekmez miydi ?..
"Benim amcam el öptürmez demediniz mi ?.."
Selamlarına ve dualarına muhtacız o kadar..Allah(CC) Onlardan da razı olsun..

Ben bu yuvada güzelliği Sizler gibi değerli bütün Kardeşlerimden görüp..sadece yansıtmaya çalıştım..
"ben sizin yankınızım (!)"...demiş ya..

Rabbim ömür verdiği sürece..çok büyük bir hadise olmadıktan sonra inşaAllah sözümüzdeyiz..buradayız ve birlikte olma dileğimiz tüm kardeşlerimizle daim beraber olmak üzeredir.

Ara-sıra eylem(!) (sayılırsa) gereklidir..beni bağlayan bir haldir ve "terk" le alakalı değildir..siz anlıyorsunuz zaten değil mi?

Kaan benden övgü sebebiyle çok zılgıt(!) yemiştir..sizden de inşaAllah sadece dua dilenir bu aciz..ihmal etmeyip lütfedin olmaz mı benim Can Yeğenim..Rab katında kendi halimizi düşündükçe "boynumuz vurulsun(!)" istemeyiz Resulü Ekrem(SAV) Efendimizin uyardığı gibi..

Daim dularımdasınız..İzmir bizim K.baba memleketi sayılır..(Ödemiş)..Birgivi (Rh.A) hazreti ziyarete geliriz ara-sıra.. İnşaAllah Muhterem zat-ı kiram'ı sayfamıza alacağız zaten..

Allah(CC) dualarınızı kabul buyursun..Sizleri de Analar anası Validemizin elleriyle tutuşmayı Cennet bahçelerinde onlarla bir ve beraber olabilmeyi Yarenlere-ailenize-tüm sevdiklerinize nasib-i müyesser kılsın Rabbi'l-Alemin inşaAllah-ü Teala..amin..Ve'l-Hamd-ü Rabbi'l-Alemin..

Geceniz-Cum'a'nız nurlu-bereketli-mübarek olsun..

Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli ve yüce gönüllü Talip amcam..Hakkımdaki bu müspet ve güzel düşünceleriniz için size tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim..Rabbimiz c.c bu saydığınız niteliklere beni layık kılsın inşallah..İslamın talebesi olmak ne güzeldir Talip amcam..Sizlerin o güzel ve faydalı göz nuru paylaşımlarınızdan ben çok şeyler öğrendim..Arkadaşlarım ellerinizden öperler kıymetli Amcam, sizden onlara bahsediyorum hep..Zaten sitemizdeki birçok üyeyi tanıyorlar..Bazen onlarla birlikte okuyoruz yazıları.Özellikle ''Ameli ve ahlaki Tavsiyeler'' ve ''Müslümanlar arası ilişkilerde Sorumluluk'' konulu forumlarınızdan arkadaşlarımızla birlikte çok istifadelendik, bu vesileyle kendimizde eksikliklerimizi aradık ve hayatımıza geçirmeye de azmettik o güzel ilkeleri.Yine gençlere hitap muhtevalı paylaşımlarınızdan da hayat boyu severek ilerlemeye azmettiğimiz sıratı müstakiym yolumuzda bizleri aklen ve kalben pekiştiren ve motive eden yazılarınızın çok büyük bir etkisi vardır..Elleri öpülesi kıymetli bir amcamızsınız Talip amcam..Rabbimiz daim kılsın sizi inşallah..Bizlerde emeğiniz çoktur..Güzelliklere vesile oldunuz ve buraya güzellikler kattınız Kıymetli Talip amcam, bunu size hep yazmamın sebebi budur..Belki farkında bile olmadan ne kadar çok hayra ve güzelliklere vesile oldunuz..Bunları öncelikle kendi arkadaşlarımda gözlemledim..Sizin bizde apayrı bir yeriniz var..

Kıymetli Talip Amcam, İzmir'e geliyormuşsunuz nadiren de olsa...Çok sevindim.Ödemiş'te Birgivi Hz.lerinin türbesi var, Ödemişli arkadaşlarımız hep anlatırlardı fakat benim görebilmem nasip olmadı..İnşallah nasip olur diyelim..İzmir'e tekrar yolunuz düşerse burada bir yeğeninizin olduğunu unutmayınız..Sizi ve kıymetli ailenizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız kıymetli Amcam.Başımız, gözümüz üstüne..Rabbimiz c.c nasip eyler inşallah.Babam da sizi en kalbî duygularla selamlıyor ve o da her daim size duacı Talip amcam..

Bu vesileyle Hicri yılımızın ilk cuma günündeyiz..Sizin ve kıymetli ailenizin mübarek cuma gününüz hayırlı olsun inşallah..Rabbimiz c.c hayırlara vesile kılsın..Dualarımızın kabulüne vesile eylesin inşallah..En Emin'e emanetsiniz..Selam ve saygılarım ile..

222dk7.jpg

btl57

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim..

Ey Rabbim,
Her şeyi kaplayan rahmetinden
Her şeye gücü yeten kuvvetinden
Önünde her şeyin boyun eğdiği kudretinden
Karşısında hiçbir şeyin duramadığı izzetinden
Her şeyi kaplayan azametinden
Her şeyi kuşatan ilminden
Her şeyi aydınlatan nurundan
İstiyor ve bekliyorum

Ey nur, Ey Kuddüs, Ey ilklerin ilki ve sonların sonu
Rabbim, İsmet perdesini yırtan günahlarımı affet
Nimetleri değiştiren hatalarımı affet
Duaların kabulünü engelleyen
Belalar getiren
İşlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet.
Rabbim, zikrinle sana yaklaşabilirim, biliyorum.
Rahmetinden beni kendine yaklaştırmanı diliyorum.
Bana şükrü öğretmeni
Zikrini ilham etmeni diliyorum.
Bana merhamet etmeni
Beni, verdiğine razı ve kanaatkar kılmanı diliyorum.
Sen ki ihtiyacı olana verirsin
Kapına geleni geri çevirmezsin.
Ey rabbim senin saltanatın yücedir.
Kimine gizli, kimine apaçıksın

Rabbim, biliyorum ki
Senden başka günahlarımı bağışlayacak
Suçlarımı örtecek kimse yok.
Biliyorum ki ben nefsime zulmettim.
Sana itaat etmedim.
Bütün bunlara rağmen beni unutmadığından
Ve bana lütfettiğinden dolayı
Kalbim sana kavuşma arzusuyla yanıyor
Rabbim biliyorum ki sen benim dostumsun
Her kötülüğümü örtersin
Başıma gelen her belayı hafifletirsin

Rabbim görüyorsun ki
Zincirlerim beni çökertti.
Çirkin ve boş emellerim beni senden uzaklaştırdı.
Dünya beni aldattı.
Gururum ve kayıtsızlığım kalbimi katılaştırdı
Rabbim biliyorum ki sen benim dostumsun
Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar
Affet beni ey Rabbim

Farz edeyim ki senin ateşine dayandım.
Her acıya göğüs gerdim
Ama senin rahmetinden bir an bile uzak kalmaya dayanamam biliyorsun

Ey Kerim ve Rahim olan Rabbim
Yemin ediyorum ki eğer konuşmama izin verirsen
Senin kapında her an coşarım
Feryat edenlerin feryadı gibi kapında feryat ederim,
Kaybedenlerin ağlaması gibi ağlarım.
Nerdesin? Çağırıyorum seni ey müminlerin dostu
Ümitsizlerin ümidi
Güçsüzlerin dayanağı
Ağlayanların sevgilisi
Seni vücudumun tüm zerreleriyle çağırıyorum.
Rahmetine ümitle koşuyorum.
Görüyorsun ki bu kalp senden ayrılmanın acısını duyuyor.
Bu dil seni anıyor.
Bu kalp seni arıyor ve ağlıyor.
Ah Rabbim o nasıl azapta kalabilir?
O senin affedeceğinden ümitlidir, emindir.
Senin sevgini arzuladığı halde ateş onu nasıl yakabilir.
Onun güçsüzlüğünü biliyorsun.
O bu acıları daha ne kadar taşıyabilir?
Sen ona yol gösterirsen ateşin sıcaklığı ona nasıl zarar verebilir?
O seni Rabbim diye çağırmaktadır.
Ruhunda senin izlerin varken onu nasıl ateşe atabilirsin?
Hayır asla sen bunları yapmazsın
Ben senin keremini biliyorum.
Merhametini biliyorum.
Senin isimlerin mukaddestir.
Sen insanlara kendini tanıttın
Rahmetinle kalplerini okşadın
Rahmetini benden esirgeme Ey Rabbim
Bil ki sana muhtacım

Gizlice yaptığım günahlar senin ilmindedir.
Beni gizli günahlarımın ağırlığından kurtar.
Sen her şeye şahitsin.
Günahlarımı rahmetinle gizledin, biliyorum.
Rabbim sen her günahı bağışlayan ve her hatayı örtensin.
Sen benim fakirliğimden ve güçsüzlüğümden haberdarsın.

Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Rabbi

Yüceliğin adına seni anmama yardım et
Boş emellerim, günahlarım, aşırılıklarım, bilgisizliğim ve gafletimden dolayı senin af kapını gözyaşımla çalıyorum.
Biliyorum ki derdimin ilacı sensin.
Ey Rabbim, benim kimim var senden başka
Affı ve rahmeti başka kimden isteyeyim.
Bu kadar günah ve aşırılıktan sonra sana geldim
Pişman ve perişanım
Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar.
Gözyaşımla sana dönüyor, günahımı itiraf ediyorum.
Yalnız sana sığınıyor, özrümün kabulü için af diliyorum.
Beni affet Rabbim, beni affet.

Ey Rabbim senin rahmetini gördükten sonra beni yakacağına inanayım mı?
Keşke bilseydim
Sen benim dünya ve ondan gelecek belalara direncimin azlığını biliyorsun.
Ve biliyorsun ki ben senin ayrılığına dayanamam.
Gözyaşımla çağırıyorum seni ey Müminlerin dostu.
Feryat edenlere cevap veren
Ey sadık yüreklerin dostu
Beni bu gece ve her saatte affet
Her günahı işlemiş ve her günde bulaşmışım
Sen hepsine şahitsin
Gizli olanı sen rahmetinle gizledin
Beni çirkin günahlarımın ağırlığından kurtar
Yüreğim dostluğunu kaldıramaz
Ama kalbim sevgini hissedebilir.
Rabbim sana böylece inanamamıştık ve senin sevginden habersizdik

Ey Kerim ve Rahim olan Rabbim
Sen benim dünya ve ondan gelecek belalara karşı gücümü arttır.
Bana kudretinle güç ver.
Biliyorsun ki ben sana muhtacım
İlahi
Bilmiyorum sana neleri şikayet edeyim.
Zorlukları mı?
İnsanları mı?
Üzerime gelen günah ve belaları mı?
Beni affet Rabbim.
Her şeye sabrettim ama senin ayrılığına sabredemem.
Beni hizmetine al.
Sana sürekli bir kul olayım
Güvencim, dayanağım, dostum sevdiğim sensin.
Her halimde sana koşarım.
Bana kuvvet ver.
Kapına gelmeme yardım et
Uğrunda her şeyimi vermem için bana güç ve nur ver.
Huzurunda değişmez olayım.
Sana koşanlarla birlikte sana koşayım.
Seni sevenlerle birlikte seni seveyim
Rahmetin ve kudretinle koru beni
Hatalarımı affet.

Değil mi ki sen kullarına bu hükmü verdin.
Bana yönelin, benden isteyin, kabul edeyim dedin
Ben de yüzümü sana çevirdim
Elimi sana uzattım
Silahı, ağlamak ve sermayesi ümit olan şu kulun
Senin kapına geldi
Eğer affedersen bu senin şanındır.
Eğer bağışlamazsan hangi kapıya gideyim.
Hangi kapı var.
Senden başka Rab yok ki onun kapısına gidilsin
Tüm zerrelerimle sana sığınıyorum Rabbim,
Rahmetinle, şefkatinle beni kucakla…

Amin…Amin…Amin….

Amin...Amin...Amin...
Bi dua bu kadar güzel olabilir.Allah Razı Olsun.

btl57

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

Allah her birinizden razı olsun.Çok güzel dilekleriniz var gerçekten.
Rabbim daha nice Muharremlere ulaştırır hayırlısıyla İnşallah.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli ve yüce gönüllü Talip amcam..Hakkımdaki bu müspet ve güzel düşünceleriniz için size tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim..Rabbimiz c.c bu saydığınız niteliklere beni layık kılsın inşallah..İslamın talebesi olmak ne güzeldir Talip amcam..Sizlerin o güzel ve faydalı göz nuru paylaşımlarınızdan ben çok şeyler öğrendim..Arkadaşlarım ellerinizden öperler kıymetli Amcam, sizden onlara bahsediyorum hep..Zaten sitemizdeki birçok üyeyi tanıyorlar..Bazen onlarla birlikte okuyoruz yazıları.Özellikle ''Ameli ve ahlaki Tavsiyeler'' ve ''Müslümanlar arası ilişkilerde Sorumluluk'' konulu forumlarınızdan arkadaşlarımızla birlikte çok istifadelendik, bu vesileyle kendimizde eksikliklerimizi aradık ve hayatımıza geçirmeye de azmettik o güzel ilkeleri.Yine gençlere hitap muhtevalı paylaşımlarınızdan da hayat boyu severek ilerlemeye azmettiğimiz sıratı müstakiym yolumuzda bizleri aklen ve kalben pekiştiren ve motive eden yazılarınızın çok büyük bir etkisi vardır..Elleri öpülesi kıymetli bir amcamızsınız Talip amcam..Rabbimiz daim kılsın sizi inşallah..Bizlerde emeğiniz çoktur..Güzelliklere vesile oldunuz ve buraya güzellikler kattınız Kıymetli Talip amcam, bunu size hep yazmamın sebebi budur..Belki farkında bile olmadan ne kadar çok hayra ve güzelliklere vesile oldunuz..Bunları öncelikle kendi arkadaşlarımda gözlemledim..Sizin bizde apayrı bir yeriniz var..

Kıymetli Talip Amcam, İzmir'e geliyormuşsunuz nadiren de olsa...Çok sevindim.Ödemiş'te Birgivi Hz.lerinin türbesi var, Ödemişli arkadaşlarımız hep anlatırlardı fakat benim görebilmem nasip olmadı..İnşallah nasip olur diyelim..İzmir'e tekrar yolunuz düşerse burada bir yeğeninizin olduğunu unutmayınız..Sizi ve kıymetli ailenizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız kıymetli Amcam.Başımız, gözümüz üstüne..Rabbimiz c.c nasip eyler inşallah.Babam da sizi en kalbî duygularla selamlıyor ve o da her daim size duacı Talip amcam..

Bu vesileyle Hicri yılımızın ilk cuma günündeyiz..Sizin ve kıymetli ailenizin mübarek cuma gününüz hayırlı olsun inşallah..Rabbimiz c.c hayırlara vesile kılsın..Dualarımızın kabulüne vesile eylesin inşallah..En Emin'e emanetsiniz..Selam ve saygılarım ile..

Aliye Yeğenim;
Estağfirullah..Her şeyin başı Rabbimize tabii ki kulluğumuz..O(CC)'nun rızasına muvafık bir hayatı İmanla yaşama gayreti..sonrasında da, bu yuvaya layık bir aciz mü'min kul olmaya gayret ediyorum Sizlerin ve tüm Kardeşlerimizin de gaye edindikleri gibi..
Bunu belki daha önce de söylemiş olabilirim..Bir kişi bile olsa "Allah razı olsun"
duasını alabilmek..bir hayra vesile olabilmek inşaAllah..ki bu aciz üç aydır burada..Sizin gayretli ve özverili çalışmalarınızı düşünürsek..hiç bir şey..Allah(CC) asıl Siz ve Siz gibi değerli diğer Yeğen ve Kardeşlerimizi bu yolda daim kılsın inşaAllah..

Ödemiş..Sevgili Eşimin Baba memleketi..İzmir'de de yine Eşimin Hala'sı..benim de Dayım ikamet etmekteler..Ama biliyorsunuz ki benim bir sözüm var..!!!

"Ahiret Yurdunda Görüşmek Üzere.."

Ve şuna emin olun dünkü yazılarınızı Eşimle birlikte okuduktan sonra..Kendisine dedim ki..aynen Sizin yazdığınız gibi "davette" bulunacak..Ve bugün kü yazınızı Kendisine okuttum ve aynen şunu dedim..
"Benim görüşmemin imkanı yok ama Sizler de isterseniz tanışmanızı istediğim bir Yeğenim "
demiştim..
Eksik olmayınız..nazik davetiniz için..Kısmet..

Şayet Ödemiş'e giderseniz "Ödemiş kebabı" da çok meşhur..
Gölcük'e çıkmanızı da tavsiye ederim..çok güzel yerler..bir çay bahçesinde içtiğim "çay" ın tadını hiç bir yerde alamadım..suyundan dolayı ayrı bir çeşni katıyor..sonra Salih'li yolu tarafından inerken "Kırklar" çeşmeleri..
Neyse Ödemiş'li arkadaşlarınıza sitem edin biraz..yanıbaşınızda ki bu güzelliklere Sizi götürmedikleri için..

Kardeşim'e en kalbi Selamlarımı lütfen iletiniz..

Rabbim Sizlerden ebeden razı olsun inşaAllah..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Hoşgeldiniz !

Hoşgeldiniz !

Allah her birinizden razı olsun.Çok güzel dilekleriniz var gerçekten.
Rabbim daha nice Muharremlere ulaştırır hayırlısıyla İnşallah.

EsSelamunAleyküm Kardeşim;
Öncelikle hoşgelmişsiniz bu değerli yuvaya..üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun inşaAllah..
Amin..her iki duanız için..Sizden de Rabbimiz razı olsun..
Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Bahaeddin Veled (k.s.)

Bahaeddin Veled (k.s.)

BAHAEDDİN VELED
(K.S.)
(SULTAN-ÜL ULEMA)

12 OCAK 1231

Mevlana Celadeddin-i Rumi'nin babasıdır
ve
Hz.EbuBekr-i Sıddik 'in soyundandır.
Belh şehrinde Hatiboğulları sülalesindendir.İsmi
Muhammed Bahaeddin'dir.
Babası Hüseyin Hatıbi,dedesinin ismi de Ahmed Hatıbi'dir.
1151(H.545)'de doğdu.1228(H.625) veya 1231(h.628)'de
Konya 'da vefat etti.
Annesi Harezmşah sultanlarından Alaüddin Muhammed Harezmşah'ın kızı Emetullah Hatun'dur.

Muhammed Bahaeddin iki yaşında iken babası Hüseyin Hatıbi otuzüç yaşlarında vefat etti.
Emetullah Hatun,oğlunu,okuma çağına gelince ilim tahsiline verdi.
Bahaeddin,derslerine çok çalışır,devamlı babasından kalan kitapları ile meşul olurdu.
Keskin zekası,hadiselere karşı sürat-i intikalinin çok fazla olması ve Allahü Teala'nın yardımıyla kısa zamanda hocalarının takdirini kazandı.
Pekçok zahiri ilimleri öğrendi.Dolayısıyla,halk arasında da tanındı,onların muhabbetlerini kazandı.
Büyük Veli Necmeddin-i Kübra'dan
tasavvufu öğrenerek, Allah(CC)'ın izniyle onun dertlere deva olan feyz ve bereketlerine kavuştu.
Batıni ilimlerde ilerleyerek,hocasının en önde gelen talebeleri arasına girdi.
Muhammed Bahaeddin,yine hocasının teveccühleri ile olgunlaşarak,zamanının en büyük alimlerinden ve velilerinden oldu.
Muhammed Bahaeddin evlenme çağına gelince annesi,
Harezm Sultanı Rükneddin'in
kerimesi olan Mümine hatun ile evlendirdi.Onların bu evliliklerinden de
Mevlana Celaleddin-i Rumi hz. doğdu..

İlk önce Belh'den Nişabur'a,oradan Bağdat'a,ve oradan kafilesiyle ayrılan Sultan-ül-Ülema,
Küfe yoluyla
Mekke-i Mükerreme'ye-Kabe-i Muazzama'ya geldiler.
Zilhicce ayının ortalarına kadar orada ibadet etti..ve bilahare Hacc vazifesini ifa ettikten sonra,
Medine-i Münevvere'ye gelip,hasretiyle yandığı
Sevgili Peygamber(SAV)'imize
misafir oldu.
Orada günlerce gözyaşları içinde ibadet edip,
Resulullah Efendimiz(SAV)'in
feyiz ve bereketleriyle şereflendi.Bir müddet orada Cennet hayatı yaşadıktan sonra,manevi bir işaret üzerine
Peygamber Efendimiz(SAV)'e
veda edip,gözlerinden yaşlar dökerek Medine-i Münevvere'den ayrılıp,Şam'a geldi.
Kalmaları için çok ısrar edilmesine rağmen,onlara nazik bir cevap ile
RUM DİYARINA
gitmek istediğini bildirdi.Sonra Konya'nın bugünkü Karaman ilçesinin bulunduğu yerdeki "Larende" kasabasına geldi.

Devrin Konya sultanı Alaeddin-i Keykubat'ın daveti üzerine
Konya 'ya yerleşti.

Sultan-ül-ulema Muhammed Bahaeddin Veled hazretleri bir gün hasta olup yattı..
Bundan üç gün sonra bir Cum'a günü, öğleye doğru
Kelime-i Şahadet
getirerek çok sevdiği hakiki aleme kavuştu.

* * *

EsSelamuAleyküm;
Mevlana Hazretlerinin babası
MUHAMMED BAHAEDDİN VELED(K.S.)
(Sultan-ül-Ülema)
Hazretleri için dualarınızı istiyoruz inşaAllah..Bir

FATİHA-İ ŞERİF'e

olsun okuyabilir misiniz ?
Allah(CC) hepinizden razı olsun..Bizleri de onlara ahiret yurdunda komşu eylesin..amin..

ALLAH RAHMET EYLESİN..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
BAHAEDDİN VELED

(K.S.)
(SULTAN-ÜL ULEMA)

12 OCAK 1231

Mevlana Celadeddin-i Rumi'nin babasıdır
ve
Hz.EbuBekr-i Sıddik 'in soyundandır.
Belh şehrinde Hatiboğulları sülalesindendir.İsmi
Muhammed Bahaeddin'dir.
Babası Hüseyin Hatıbi,dedesinin ismi de Ahmed Hatıbi'dir.
1151(H.545)'de doğdu.1228(H.625) veya 1231(h.628)'de
Konya 'da vefat etti.
Annesi Harezmşah sultanlarından Alaüddin Muhammed Harezmşah'ın kızı Emetullah Hatun'dur.

Muhammed Bahaeddin iki yaşında iken babası Hüseyin Hatıbi otuzüç yaşlarında vefat etti.
Emetullah Hatun,oğlunu,okuma çağına gelince ilim tahsiline verdi.
Bahaeddin,derslerine çok çalışır,devamlı babasından kalan kitapları ile meşul olurdu.
Keskin zekası,hadiselere karşı sürat-i intikalinin çok fazla olması ve Allahü Teala'nın yardımıyla kısa zamanda hocalarının takdirini kazandı.
Pekçok zahiri ilimleri öğrendi.Dolayısıyla,halk arasında da tanındı,onların muhabbetlerini kazandı.
Büyük Veli Necmeddin-i Kübra'dan
tasavvufu öğrenerek, Allah(CC)'ın izniyle onun dertlere deva olan feyz ve bereketlerine kavuştu.
Batıni ilimlerde ilerleyerek,hocasının en önde gelen talebeleri arasına girdi.
Muhammed Bahaeddin,yine hocasının teveccühleri ile olgunlaşarak,zamanının en büyük alimlerinden ve velilerinden oldu.
Muhammed Bahaeddin evlenme çağına gelince annesi,
Harezm Sultanı Rükneddin'in
kerimesi olan Mümine hatun ile evlendirdi.Onların bu evliliklerinden de
Mevlana Celaleddin-i Rumi hz. doğdu..

İlk önce Belh'den Nişabur'a,oradan Bağdat'a,ve oradan kafilesiyle ayrılan Sultan-ül-Ülema,
Küfe yoluyla
Mekke-i Mükerreme'ye-Kabe-i Muazzama'ya geldiler.
Zilhicce ayının ortalarına kadar orada ibadet etti..ve bilahare Hacc vazifesini ifa ettikten sonra,
Medine-i Münevvere'ye gelip,hasretiyle yandığı
Sevgili Peygamber(SAV)'imize
misafir oldu.
Orada günlerce gözyaşları içinde ibadet edip,
Resulullah Efendimiz(SAV)'in
feyiz ve bereketleriyle şereflendi.Bir müddet orada Cennet hayatı yaşadıktan sonra,manevi bir işaret üzerine
Peygamber Efendimiz(SAV)'e
veda edip,gözlerinden yaşlar dökerek Medine-i Münevvere'den ayrılıp,Şam'a geldi.
Kalmaları için çok ısrar edilmesine rağmen,onlara nazik bir cevap ile
RUM DİYARINA
gitmek istediğini bildirdi.Sonra Konya'nın bugünkü Karaman ilçesinin bulunduğu yerdeki "Larende" kasabasına geldi.

Devrin Konya sultanı Alaeddin-i Keykubat'ın daveti üzerine
Konya 'ya yerleşti.

Sultan-ül-ulema Muhammed Bahaeddin Veled hazretleri bir gün hasta olup yattı..
Bundan üç gün sonra bir Cum'a günü, öğleye doğru
Kelime-i Şahadet
getirerek çok sevdiği hakiki aleme kavuştu.

* * *

EsSelamuAleyküm;
Mevlana Hazretlerinin babası
MUHAMMED BAHAEDDİN VELED(K.S.)
(Sultan-ül-Ülema)
Hazretleri için dualarınızı istiyoruz inşaAllah..Bir

FATİHA-İ ŞERİF'e

olsun okuyabilir misiniz ?
Allah(CC) hepinizden razı olsun..Bizleri de onlara ahiret yurdunda komşu eylesin..amin..

ALLAH RAHMET EYLESİN..

fatiha.gif

ihlas.gif

Ve Aleyküm Selam Ve Rahmetullahi ve Berekatühü Kıymetli Talip amcam..Mevlana Celaleddini Rumi gibi değerli ve yüce bir şahsiyeti yetiştiren Bahaeddin Veled (k.s)'den Rahman razı olsun, hicretini kabul eylesin, Affı mağfiret eylesin inşallah..

Rabbimiz c.c kabrini Kur'an-ı Azimüşşan'ın nuruyla aydınlatsın ve cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin, geride kalan biz acizlerin, bu değerli alimlerden istifadelendiğimiz her ilmin tek bir harfine kadar sevaplarını bu değerli ilim sahiplerine ziyadesiyle lütfeylesin..Mekanları Cennetül Arş olsun inşallah..Amin..

Rabbimize emanet olunuz kıymetli Talip Amcam..Hatırlamamıza vesile oldunuz..Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun..Selam, daimi dualar ve saygılarım ile..Hayırlı ve bereketli geceler olsun inşallah.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Hisli-Samimi-Güzellik ve İhlasla İmani Çizgisine gıbta ettiğim..yine bu yuvanın bu özelliklerine sahip nice güzel Kardeş-Yeğenlerimden
Can'dan Can Rabia Yeğenim-Can Kızım;

Siz bugün beni ağlatmak için karar mı aldınız..içim zaten dolu boşalmaya sebep arıyor..ey gafil günahının yüküne bakmadan seni bir şey sanıp da.. bu güzel insanlarla "O" ebedi yurtta yüzyüze geldiğin de neylersin ?..Rabbime yalvarıyorum.. hidayet üzere olmayı lütfedip..istikamet vermesini..imandan İlahi yolundan ayırmadan..bu aciz-günahkar kuluna..evlad'u iyale..kardeş-konu-komşu..Ümmed-i Muhammed'e acı-merhamet et Rabbim..Ey Erhame'r-Rahimin..tevbelerimizi kabul buyur Ey Tevvabu'r-Rahim..mağfiret eyle Ey Gafuru'r-Rahimin..

Estağfirullah..
cumartesi günü inşaAllah, rahmetli babacığımla ilgili bu sayfada bir yazı yazacağım..Bu mübareklere dua isterken..
aslında sitede ki kardeşlerimiz için..onların yakınları için de düşünmüştüm ama bu arzu edilmedi herhalde..ana gayelerden biri de buydu..olmadı..ama sitemiz için KRONOLOJİK bir Rahmet listesi oluşmuş olacak..2007 nin son iki ayında başladığımız sayfalarda pek değinmedik ama şimdi her dua istediğimiz Zevat-ı Kiram için bir açıklayıcı bölüm koyup..Onlar hakkında güzel bir dosya çıkacak inşaAllah ortaya..artık o vakte gelince tanzim işi olursa yardımlarınıza baş vuracağım..
İnşaAllah bu vesileyle bir FATİHA-İ ŞERİF'le de olsa anmak.. Onların da ahiret yurdundaki komşuları olmamıza Rabbimiz vesile kılsın..birlikte ki bu çalışmalarımızı, cümlemize..buydu niyet hepimiz için yani..

Diğer sayfalardan şu an cevap yazamıyorum ama okuyorum tabii ki yazdıklarınızı..Allah(CC) razı olsun..

Ben de Sizleri Allah(CC) rızasına nail olabilmek için..
Allah(CC) için çok seviyorum..Rabbim hayırlı olabildiğimiz sürece rızasına muvafık işler yapmayı hepimize bahşetsin..Cennet yurduna Selametle erişebilmeyi Lütfeylesin inşaAllah..

Değerli Ailenizin-Sizin ve sevdiklerinizle birlikte daim güzellikler içinde geçecek günleri, Rabbim Sizlere de..sağlıklı-bereketli-İslamın nuruyla aydınlanmış huzurlu bir yaşamı bu Hicri Yılda da bahşeylesin..

Babanıza da çok selamlar..bu vesileyle..
Geceniz-Cum'a'nız mübarek olsun..Dualarda buluşmak dileğiyle..

Mevla Teala ebeden ve daima razı olsun Candan Can, değerliler değerlisi, baba yarısı Talip amcam..
hüsnü zanda bulumuşsunuz bu fakirin hakkında. Rabbul alemin gördüğünüz gibi kılsın inşaAllah kıymetli amcam..Çok teşekkür ediyorum..

Sizi hüzünlendirmek istemezdik amcam.. Hakkınızı helal edin. Sizin yorumlarınız da gönülleri ıslatıyor, maşaAllah.. Rabbim razı olsun, güzel yüreğinize sağlık olsun her daim inşaAllah..

Ne güzel dua etmişsiniz can amcam. Aminler olsun değerli dualarınıza inşaAllah. Rabbimiz c.c. ayaklarımızı sıratı müstakıym üzere sabit kılsın..ebedi yurtta yüzleri ak olanlardan eylesin..Ahiret Yurdunda Görüşmek Üzere inşaAllah..

Kardeşlerimiz belki bu forumda yakınlarının da yazılabileceğini farketmemişlerdir amcam..Sadece islam büyüklerine ait bir forum olduğu düşünülmüş olabilir..Gerçekten bahsettiğiniz gibi çok güzel bir çalışmanız oldu kıymetli amcam. Bu aciz her daim elinden geleni yapmaya hazır amcam, siz yeter ki o vakit geldiğinde ne yapacağımı bildirin inşaAllah..:evet

Merhum babacığınıza da Rabbimiz celle celaluhu rahmet eylesin can amcam,
Mevla Teala sizin gibi değerli bir evlat yetiştirdiği için babanızın ecrini en güzeli ve hayırlısıyla versin, Mekanları Firdevs-i Ala olsun inşaAllah..Size, değerli ailenize ve sizlerin yetiştirilmesinde katkısı bulunan tüm yakınlarınıza, hocalarınıza duacıyım amcam acizane. Mevla Teala hayırlarınızı, hizmetlerinizi daim eylesin, cennet ve cemaliyle mükafatlandırsın sizleri inşaAllah..

Babacığım çok teşekkür ediyor amcam, hatırlamış olmanız çok mutlu etmiş, onun da size çok selamları ve duaları var..B)

sizin de geceniz hayırlı, mübarek olsun.. cumanızı tebrik etmeye geç kaldım amcam, Mevla Teala ömrünüzün her gününü ve gecesini Cum'a bereketinde geçirmenizi nasip eylesin inşaAllah..

muhterem kardeşlerime ve ailenize selamlarımızı iletin siz de amcam inşaAllah..Onlar da dualarını bu garipten esirgemezlerse çok bahtiyar olurum..

En Emin' e emanet olun.. Selam, baki dualar, sevgi ve saygılarım ile Candan Can Talip amcam..B)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı

Mevla Teala ebeden ve daima razı olsun Candan Can, değerliler değerlisi, baba yarısı Talip amcam..
hüsnü zanda bulumuşsunuz bu fakirin hakkında. Rabbul alemin gördüğünüz gibi kılsın inşaAllah kıymetli amcam..Çok teşekkür ediyorum..

Sizi hüzünlendirmek istemezdik amcam.. Hakkınızı helal edin. Sizin yorumlarınız da gönülleri ıslatıyor, maşaAllah.. Rabbim razı olsun, güzel yüreğinize sağlık olsun her daim inşaAllah..

Ne güzel dua etmişsiniz can amcam. Aminler olsun değerli dualarınıza inşaAllah. Rabbimiz c.c. ayaklarımızı sıratı müstakıym üzere sabit kılsın..ebedi yurtta yüzleri ak olanlardan eylesin..Ahiret Yurdunda Görüşmek Üzere inşaAllah..

Kardeşlerimiz belki bu forumda yakınlarının da yazılabileceğini farketmemişlerdir amcam..Sadece islam büyüklerine ait bir forum olduğu düşünülmüş olabilir..Gerçekten bahsettiğiniz gibi çok güzel bir çalışmanız oldu kıymetli amcam. Bu aciz her daim elinden geleni yapmaya hazır amcam, siz yeter ki o vakit geldiğinde ne yapacağımı bildirin inşaAllah..:evet

Merhum babacığınıza da Rabbimiz celle celaluhu rahmet eylesin can amcam,
Mevla Teala sizin gibi değerli bir evlat yetiştirdiği için babanızın ecrini en güzeli ve hayırlısıyla versin, Mekanları Firdevs-i Ala olsun inşaAllah..Size, değerli ailenize ve sizlerin yetiştirilmesinde katkısı bulunan tüm yakınlarınıza, hocalarınıza duacıyım amcam acizane. Mevla Teala hayırlarınızı, hizmetlerinizi daim eylesin, cennet ve cemaliyle mükafatlandırsın sizleri inşaAllah..

Babacığım çok teşekkür ediyor amcam, hatırlamış olmanız çok mutlu etmiş, onun da size çok selamları ve duaları var..B)

sizin de geceniz hayırlı, mübarek olsun.. cumanızı tebrik etmeye geç kaldım amcam, Mevla Teala ömrünüzün her gününü ve gecesini Cum'a bereketinde geçirmenizi nasip eylesin inşaAllah..

muhterem kardeşlerime ve ailenize selamlarımızı iletin siz de amcam inşaAllah..Onlar da dualarını bu garipten esirgemezlerse çok bahtiyar olurum..

En Emin' e emanet olun.. Selam, baki dualar, sevgi ve saygılarım ile Candan Can Talip amcam..B)

Candan Can Yeğen-Can Kızım;

Amin..Cümlemizden inşaAllah.estağfirullah..acize değer katan sizler gibi kıymetli Yeğenlere sahib oluşumuzdur..biz den kaynaklanan bir durum değildir vesselam..hüznümüz Rabbimize mahcubiyetten..layıkıyla kulluk edemeyişimiz..kusurlarımızla mücehhez bir vaziyette iken bir de hiç haketmediği övgüleri görünce daha da kötü bir neticeye vasıl olma korkusudur bizi üzen..kişi kendini en iyi bilendir..dua buyurunuz..gerçekten sadece dua.. sitemizi tavsiye ettiğimiz kardeşlerimiz bunları okuyupta..ya hu şu işe bak bizimki ne mübarek bir zat(!) mış meğerse demezler mi?
Rabbimiz zaten bunun hesabını en evvel sormaz mı?
Allah(CC) razı olsun..duygularınızı anlıyor ve bende hüsn-ü zann'ınız için Rabbime aynı şekilde mahcub etmemesi için yalvarmaktan öte elimden birşey gelmeyecektir.Sahib olmadığımız nitelikleri var mış gibi kabul etmemi ne olur beklemeyin..Dua ..dua ..dua..en güzel verebileceğiniz hediyedir bu aciz amcanıza..Ve umulur ki Rabbimiz bunlarla bizlere Mağfiret ede..

Her zaman dualarımızdasınız inşaAllah..Çalışma sizlerle güzelleşti..kapsamlı dualarla süslendi..ve Cenab-ı Hakk buradan hasıl olacak bir sevab varsa eğer başta sizler olmak üzere katkı yapan-bir FATİHA olsun okuyan..her bir kardeşimizi de nasibdar eylesin inşaAllah.

Evet ilk forumda verdiğim sözdür..Ahiret Yurdunadır görüşme.
Aliye 'de sakın korkmasın amca İzmir'e gelirse diye..
Takılıyorum alınmasın sakın..
Çalışma o noktaya gelsin..o günleri görmek nasib olursa o zaman konuyla ilgili ne yapılabilire bakarız inşaAllah..

Babacığımla ilgili yazmayacağım..bu haksızlık olur..
Ama kısaca bahsetmem gerekirse..Keşke ona layık olabilseydim..keşke onun kadar imani noktada aşkı..eylemi.. gayreti gösterebilseydim..
Altı sene önce 14 Ocak'ta..bir Pazartesi günü(bu senede pazartesi'ne denk geldi..)..Resulullah(SAV) Efendimizle aynı gün..hemen hemen aynı vakitlere tekabül edecek şekilde..ve vurularak(Şehid'dir inşaAllah)..Çarşamda 16 Ocak'ta..yine Peygamber Efendimiz(SAV)'le aynı gün defin edilmişlerdir..
Sünnet-i Seniyye'ye bağlı..her fırsatta Ziyaretlerine ümreye giderdi..Ve polisin müsaade ettiği zamana kadar bekletildik..Ve yüzü hayatında iken görmediğim parlaklıkta ve gülüyordu..(bütün göğsü parçalanmıştı)..ertesi gün..neredeyse 24 saat sonra savcı geldi..yanında hükümet tabibi..ve söylediği şu sözler..Ayet-i Kerimenin sanki o an meali gibiydi(" Yahu doktor..bu canlı..bir baksana..!!!")..
Günlerden Pazartesi..Oruçlu idi..Ömrü vefa etseydi..Hacc'a Eşiyle(Hacı Ablamız..Annemizden sonraki eşini götürmek için) yazılmışlardı...Allah(CC) rahmet eylesin..

Kısaca dedim ama bu vesileyle olsun bahsetmek istedim..
Hakkınızı helal ediniz..çok uzattım..

Babacığınıza yine selamlarımızı iletiniz lütfen..Sizlere de inşaAllah Rabbim Rahmeti-bereket-lutfuyla İhsan'da bulunsun inşaAllah..
Onlarda sizlere dua dalar..sizler de eksik etmeyiniz bu acizleri..

s.alew35

Yasaklı Kullanıcı
sevban00

sevban00

En çok Sorulan Sorulardan Biride şu: Atatürke Düşmanmisiniz? El Cevap:biz Allahin Düşmanlarina Düşman Dostlarina Dostuz Allahin Dini Islam Dururken Yerine Ehli Küffarin Yazisini,ahlakini,inancini Onlarin Batil Kanunlarini Vatanima Ithal Etmek Suretiyle ümmeti Muhammeti Adeta Köleleştiren Bir şahsi Sevmemiz Mümkün Değildir. Velevki Bu şahis Babam Veyahutta Kardeşim Dahi Olsa Bile.

Biz Atatürkle Ayni Kuşaktan Değiliz O Bizi Tanimaz Biz Onu Ama Siz Bu Hayirsiz Düzen Kurulduğundan Bu Yana Yaklaşik 7-8 Kere Ihtilal Yaptiniz M.kemal Adina,üniversitelerden Bacilarimizi Atiyorsunuz Başörtülü Diye M. Kemal Adina,ordudan Subaylarimizi Atiyorsunuz M.kemal Adina Bu Subaylarin Suçu Ne? Namaz Kiliyorlar Veya Hanimlarinin Başlari örtülü Diyemi, Dinleri, Namuslari, Vatanlari Uğruna Binlerce şehit Düştüğü ülkemde Genelev Açip Ayşeleri Fatmalari Satiyorsunuz M.kemal Adina Bu Zalim Hain Rejim Kuruldu Kurulali Her Türlü Pisliği Yapiyorsunuz M.kemal Adina Siz Yapmiş Olduğunuz Bu Zalim, Hain, Kurnazca Düzenlediğiniz Uydurduğunuz Yasalari Ve Her Türlü Gayri Meşru Işlerinizi Onun Adina Yaptikça Asla Ve Asla Sizi Kabul Etmeyeceğiz Ve Herzaman Reddedeceğiz. şunuda Hemen Belirteyim Ki Hiç Bir Kimseye Hiçbir Kuruma Düşmanliğimiz Yoktur Düşmanliğimiz Allahcc In Dini Olan Islama Düşman Olanlaradir.
Yakin Tarihimizde Ve Yaklaşik 80 Yildir Yaşadiğimiz şu Vatan Toprağinda Ne Kadar Cinayet Işlenmiş Ve Işleniyorsa Ne Kadar Zam Zulüm Faiz Sömürü Yapiliyorsa Iyice Araştirdiğimizda Görürüz Ki Tüm Bu Vahşetlerin Meşeinde Kemalizm Mührü Vardir. Inşallah Ayeti Okuyalim Meryem Suresi 81 Dönen Oyunlari Anlariz Inşallah. sevban00

"Biz Atatürkle Ayni Kuşaktan Değiliz O Bizi Tanimaz Biz Onu" demişsin iyiki öyle, aynı zamanda yaşasan o seni tanırdı merak etme güzelim ve o sallandırılan din alimi diye gezen ucubelerden olduğun için senide sallandırırdı..
Atatürk olmasaydı ne olurdu biliyomusun? bugün hepimizin babası muhtemelen ya ingiliz ya fransız yada yunan olurdu üstelik tanımazdık bile babalarımızı kısaca hepimiz piç olurduk... aslında ilk önce atatürk neden oldu? ona cevap bulalım çünkü çok savunduğunuz şeriat düzeni keyfii uygulamalardan çökmüştü bütün hırıstiyan alemi leş kargası gibi saldırmıştı tabiiki ülkeyi kurtaran türk milletinin ta kendisidir ama altında toplanılması gereken bir irade gerekiyordu ve şükürler olsunki yüce ALLAH atatürk ü tayin etti.... takmışsınız arapçaya neden latin alfabesine geçilmişmişş sanki KURAN ı arapça okusan çok anlıyacaktınn bugün okuduğum mealden ne anladığın ortada işte sonra şöyle düşün tüm insanlığı islam a davet ediyoruz dimi? islamı seçen herkez arapçamı öğrenmeli? dil dediğin nedir? sadece simgelerden oluşan kodlar önemli olan o kodların beyninde kaç hücreye sinyal verdiği bu arada bunu anlıyamıyacak kadar hücresiz olduğunun farkındayım ama bu senin suçun değil.... unutmaki çok savunduğun arap milleti Kuran dan önce incil geldiğinde kii oda Allahın kitabıdır dönüp bakmamışlar bile putlarla uğraşmışlar keza biz türkler şamanistmişiz senin düşüncene göre eğer peygamber efendimiz iskoçyaılardan çıksaydı hepimiz etekle gezip elimizde gayda ile dolaşmalıydık ve o milletin dilini öğrenmeliydik dimi? aşın bunları aşınn Allahın verdiği akı kullanun biraz salakça bi hayal dünyasında yaşıyorsunuz... nasıl cumhuriyet öncesinde islam ı kendi çıkar ve amaçları uğruna kullanan şerefsizler olduysa bugünde atatürkçülüğü aynı amaçlar uğrunda kullanan şerefsizler var ama şunu unutmayınki siz gerçekten bu ülkenin bir damla suyunu hak etmiyorsunuz. aklınız apış aranıza kısmış namusu sadece apış aranızda sanıyorsunuz o başınıza örttüünüz örtüler malesef beyin hücrelerinizide örtüyor bu çağda yaşayan en cahil topluluksunuz kadının saçından tahrik olan o pis sapıkları ayıklamaktansa hamam böceği gibi geziyorsunuz ki onların çoğu sizin çevrenizden kişi kendinden bilirmiş işi.... daha çok yazılacak şey var fakat bunlarında silineceğini biliyorum ve inanın size değmezz hepiniz çaresi olmıyan virüs kapmışsınız umarım bir kaçınıza ışık olurda gerçekleri görürsünüz görmeyenleri cehaletleriyle baş başa bırakıyorum bana gelince izmirli 38 yaşında tıp doktoruyum batraz nickli üye ile hiç bir alakam yok türküm milliyetçiyim ve size rağmen müslümanım ve şunu sakın sakın unutma o çok sevindiğin şeriat düzeninde olsak ve sen o düzeni benimsemeyen birisi olsaydın yani şu anki düzenin tam tersi kendi fikirlerini yansıtan ne bir site olurdu nede bunları yazabilirdin bugün bunları yazabiliyorsan o adama borçlusun utan ve onada bir fatiha oku.... sevgiler... sa35

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
KERBELA ŞEHİDLERİ

10 MUHARREM 61(H.)

Hz.HÜSEYİN(r.a.) ile
ONA MENSUB ve AKRABA OLANLARIN İSİMLERİ

1.Hz.HÜSEYİN b. ALİ

2.ALİYYÜ'L-EKBER b. HÜSEYİN

3.ABDULLAH b. HÜSEYİN

4.ABBAS b. ALİ

5.OSMAN b. ALİ

6.CAFER b.ALİ

7.ABDULLAH b. ALİ

8.MUHAMMED b. ALİ

9.ATİK b. ALİ

10.KASIM b. HASAN

11.EBU BEKİR b. HASAN

12.ABDULLAH b. HASAN

13.KASIM b. HASAN

14.ABDULLAHU'L-EKBER b. MÜSLİM b. AKİL

15.ALİ b. MÜSLİM b. AKİL

16.MUHAMMED b. MÜSLİM b. AKİL

17.ABDURRAHMAN b. MÜSLİM b. AKİL

18.ABDULLAHU'L-EKBER b. AKİL

19.MUHAMMED b. ABDULLAHU'L-EKBER b. AKİL

20.MUHAMMED b. EBU SAİD b. AKİL

21.HÜSEYİN b. ABDULLAH b. CAFER

22.AVNU'L-ASGAR b. ABDULLAH b. CAFER

23.MUHAMMEDU'L-ASGAR b. ABDULLAH b. CAFER

Hz.Hüseyin(r.a.)'in ashabından Şehid olanlar
72 kişi idi.
Şehidlerin 87 kişi ve 4 'ünün Ensar'dan olduğu da rivayet edilir.
(Mes'udi..Murucu'z-zeheb..C: 3..S: 71)

Kerbela Şehidlerinin yirmiüçünü,
Hz.Hüseyin(r.a.)
ile ev halkı ve akrabaları teşkil ediyordu ki;
Hasanü'l-Basri'nin dediği gibi,yeryüzünde böyle kütle halinde bir aile katliamı görülmemişti.
(İbn Abdi Rabbih..İkdu'l-ferid..C: 2..S: 219
İbn Abdilberr..İstiab..C: 1..S: 395)

* * *

Peygamber Efendimiz(SAV)
Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'e bakıp;

"Allah'ım ! Ben bunları seviyorum.Sen de sev bunları."

diyerek dua etmiştir.
(Tırmizi: Sünen; C: 5- S: 661)

"Hasan ve Hüseyin ki, onlar benim dünyada kokladığım iki reyhanımdır."
(Ahmed b. Hanbel: Müsned: H; 5675
Buhari: Sahih: C; 4- S; 217..Tırmizi: Sünen: C; 5- S; 657)

"Hasan ve Hüseyin'i seven Beni sevmiş,onlara kin tutan da Bana kin tutmuş olur."
(Ahmed b. Hanbel: Müsned: C; 2- S; 288
İbn Mace: Sünen: C; 1- S; 51)

"Hasan ve Hüseyin,Cennetlik gençlerin iki Seyyidi'dir."
buyurmuştur.
(Ahmed b. Hanbel: Müsned: C; 3- S; 3
Tırmizi: Sünen: C; 5- S; 658)

Cennet Seyyid'lerine Selam olsun.

Bir Selam-Bir dua göndermek ister miydiniz ?
Allah(CC) razı olsun..Selam ve baki dua ile..

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Candan Can Yeğen-Can Kızım;

Amin..Cümlemizden inşaAllah.estağfirullah..acize değer katan sizler gibi kıymetli Yeğenlere sahib oluşumuzdur..biz den kaynaklanan bir durum değildir vesselam..hüznümüz Rabbimize mahcubiyetten..layıkıyla kulluk edemeyişimiz..kusurlarımızla mücehhez bir vaziyette iken bir de hiç haketmediği övgüleri görünce daha da kötü bir neticeye vasıl olma korkusudur bizi üzen..kişi kendini en iyi bilendir..dua buyurunuz..gerçekten sadece dua.. sitemizi tavsiye ettiğimiz kardeşlerimiz bunları okuyupta..ya hu şu işe bak bizimki ne mübarek bir zat(!) mış meğerse demezler mi?
Rabbimiz zaten bunun hesabını en evvel sormaz mı?
Allah(CC) razı olsun..duygularınızı anlıyor ve bende hüsn-ü zann'ınız için Rabbime aynı şekilde mahcub etmemesi için yalvarmaktan öte elimden birşey gelmeyecektir.Sahib olmadığımız nitelikleri var mış gibi kabul etmemi ne olur beklemeyin..Dua ..dua ..dua..en güzel verebileceğiniz hediyedir bu aciz amcanıza..Ve umulur ki Rabbimiz bunlarla bizlere Mağfiret ede..

Her zaman dualarımızdasınız inşaAllah..Çalışma sizlerle güzelleşti..kapsamlı dualarla süslendi..ve Cenab-ı Hakk buradan hasıl olacak bir sevab varsa eğer başta sizler olmak üzere katkı yapan-bir FATİHA olsun okuyan..her bir kardeşimizi de nasibdar eylesin inşaAllah.

Evet ilk forumda verdiğim sözdür..Ahiret Yurdunadır görüşme.
Aliye 'de sakın korkmasın amca İzmir'e gelirse diye..
Takılıyorum alınmasın sakın..
Çalışma o noktaya gelsin..o günleri görmek nasib olursa o zaman konuyla ilgili ne yapılabilire bakarız inşaAllah..

Babacığımla ilgili yazmayacağım..bu haksızlık olur..
Ama kısaca bahsetmem gerekirse..Keşke ona layık olabilseydim..keşke onun kadar imani noktada aşkı..eylemi.. gayreti gösterebilseydim..
Altı sene önce 14 Ocak'ta..bir Pazartesi günü(bu senede pazartesi'ne denk geldi..)..Resulullah(SAV) Efendimizle aynı gün..hemen hemen aynı vakitlere tekabül edecek şekilde..ve vurularak(Şehid'dir inşaAllah)..Çarşamda 16 Ocak'ta..yine Peygamber Efendimiz(SAV)'le aynı gün defin edilmişlerdir..
Sünnet-i Seniyye'ye bağlı..her fırsatta Ziyaretlerine ümreye giderdi..Ve polisin müsaade ettiği zamana kadar bekletildik..Ve yüzü hayatında iken görmediğim parlaklıkta ve gülüyordu..(bütün göğsü parçalanmıştı)..ertesi gün..neredeyse 24 saat sonra savcı geldi..yanında hükümet tabibi..ve söylediği şu sözler..Ayet-i Kerimenin sanki o an meali gibiydi(" Yahu doktor..bu canlı..bir baksana..!!!")..
Günlerden Pazartesi..Oruçlu idi..Ömrü vefa etseydi..Hacc'a Eşiyle(Hacı Ablamız..Annemizden sonraki eşini götürmek için) yazılmışlardı...Allah(CC) rahmet eylesin..

Kısaca dedim ama bu vesileyle olsun bahsetmek istedim..
Hakkınızı helal ediniz..çok uzattım..

Babacığınıza yine selamlarımızı iletiniz lütfen..Sizlere de inşaAllah Rabbim Rahmeti-bereket-lutfuyla İhsan'da bulunsun inşaAllah..
Onlarda sizlere dua dalar..sizler de eksik etmeyiniz bu acizleri..

SEYDA YAHYA ABBASİ HAZRETLERİNİN KISACA HAYATI

1940 yılında Batman ilinin Kozluk ilçesine bağlı Ulaşlı köyünde dünyaya gelmiştir. İlk tahsilini alim olan muhterem babası Molla Abdurrahman Efendi'nin yanında yapmıştır.
Çevresindeki bir çok alimden ders almak süretiyle ilmini ilerletmiş, en nihayet Gavs-ı Bilvanisi (Kasrevi) namıyla meşhur üstadı Şeyh Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni (ksa) hazretlerine hem zahiren hemde batınen talebe olmuştur.

1957 yılında ilmi icazetini almış ve Gavs hazretlerinin dergahında müderrislik yapmıştır.
1960-61 yıllarında önce Manisa sonra Edirne’de askerlik vazifesini yapan Şeyh Yahya Efendi (ksa) yurdun çeşitli bölgelerinde imam-hatiplik yapmış, son olarak 1987 yılında görevli olduğu Şanlıufa Merkez Hüseyniye Camii’nden emekli olmuştur.

Muhterem üstadı Gavs (ksa) hazretlerinin 1972 yılında Rahmet-i Rahman’a
kavuşmasıyla, O’nun halifesi olan Şeyh Seyyid Muhammed Raşid (ksa) hazretlerine intisab etmiştir.

1987 yılında manevi diploması olan halifelik icazetini de alan kıymetli hocamız, şeyhinin talimatıyla İstanbul’a hicret etmiş ve oraya yerleşmiştir.

Üstadı Seyyid Muhammed Raşid (ksa) hazretlerinin 1993 yılında aniden Refik-i A’la’ya ulaşmasıyla, bir kez daha yüreği yanan Yahya Abbasi hz, Nakşibendi yolunun adabı gereğince artık manevi irşad vazifesine de başlamıştır.

Üstad İstanbul’da irşad vazifesine devam etmekteyken hastalığı sebebiyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Geçtiğimiz pazar, sabah namazından sonra kuşluk vakti ise Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur.

Ümmet’in başı sağolsun. Üstad’a rahmet talebelerine sabr-i Cemil niyaz ederiz.

fatiha.gif

ihlas.gif

Molla Yahya Hz lerini (ksa) ve babacığınızı da listemize dahil eder misiniz amcam..
Rabbul alemin Kabirlerini nurlandırsın, merhumlara mağfiret eylesin, Mekanları Cennet, Makamları Ali olsun inşaAllah..

Babanız (Rh.A) ile ilgili mesajınız beni çok duygulandırdı. ne yazacağımı bilemedim amcam :gulegule Mevla Teala şehadetlerini kabul eylesin, bizleri de şefaatine nail eylesin, ahirette komşu eylesin inşaAllah amcam..Estağfirullah kıymetli Talip amcam, uzatmadınız. Daha ayrıntılı da öğrenmek isteriz inşaAllah..

Dualarınıza kalbi aminler olsun..Muhterem aileniz için de her daim duacı bu aciz..Rabbim onlardan razı ve hoşnut olsun inşaAllah..Babamın da size selamları var amcam. Çok teşekkür ediyor..

bu arada amcam, belirtmek istedim. can Aliyemin gönlü derya gibidir.. Korkmak ne kelime, tam aksine, o da ben de çok isteriz ailenizle tanışabilmeyi :evet Rabbimiz nasip eyler inşaAllah birgün..

selam, baki dualar ve saygılarım ile..Alemlerin Rabbine emanet olunuz inşaAllah..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

SEYDA YAHYA ABBASİ HAZRETLERİNİN KISACA HAYATI

1940 yılında Batman ilinin Kozluk ilçesine bağlı Ulaşlı köyünde dünyaya gelmiştir. İlk tahsilini alim olan muhterem babası Molla Abdurrahman Efendi'nin yanında yapmıştır.
Çevresindeki bir çok alimden ders almak süretiyle ilmini ilerletmiş, en nihayet Gavs-ı Bilvanisi (Kasrevi) namıyla meşhur üstadı Şeyh Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni (ksa) hazretlerine hem zahiren hemde batınen talebe olmuştur.

1957 yılında ilmi icazetini almış ve Gavs hazretlerinin dergahında müderrislik yapmıştır.
1960-61 yıllarında önce Manisa sonra Edirne’de askerlik vazifesini yapan Şeyh Yahya Efendi (ksa) yurdun çeşitli bölgelerinde imam-hatiplik yapmış, son olarak 1987 yılında görevli olduğu Şanlıufa Merkez Hüseyniye Camii’nden emekli olmuştur.

Muhterem üstadı Gavs (ksa) hazretlerinin 1972 yılında Rahmet-i Rahman’a
kavuşmasıyla, O’nun halifesi olan Şeyh Seyyid Muhammed Raşid (ksa) hazretlerine intisab etmiştir.

1987 yılında manevi diploması olan halifelik icazetini de alan kıymetli hocamız, şeyhinin talimatıyla İstanbul’a hicret etmiş ve oraya yerleşmiştir.

Üstadı Seyyid Muhammed Raşid (ksa) hazretlerinin 1993 yılında aniden Refik-i A’la’ya ulaşmasıyla, bir kez daha yüreği yanan Yahya Abbasi hz, Nakşibendi yolunun adabı gereğince artık manevi irşad vazifesine de başlamıştır.

Üstad İstanbul’da irşad vazifesine devam etmekteyken hastalığı sebebiyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Geçtiğimiz pazar, sabah namazından sonra kuşluk vakti ise Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur.

Ümmet’in başı sağolsun. Üstad’a rahmet talebelerine sabr-i Cemil niyaz ederiz.

fatiha.gif

ihlas.gif

Molla Yahya Hz lerini (ksa) ve babacığınızı da listemize dahil eder misiniz amcam..
Rabbul alemin Kabirlerini nurlandırsın, merhumlara mağfiret eylesin, Mekanları Cennet, Makamları Ali olsun inşaAllah..

Babanız (Rh.A) ile ilgili mesajınız beni çok duygulandırdı. ne yazacağımı bilemedim amcam :gulegule Mevla Teala şehadetlerini kabul eylesin, bizleri de şefaatine nail eylesin, ahirette komşu eylesin inşaAllah amcam..Estağfirullah kıymetli Talip amcam, uzatmadınız. Daha ayrıntılı da öğrenmek isteriz inşaAllah..

Dualarınıza kalbi aminler olsun..Muhterem aileniz için de her daim duacı bu aciz..Rabbim onlardan razı ve hoşnut olsun inşaAllah..Babamın da size selamları var amcam. Çok teşekkür ediyor..

bu arada amcam, belirtmek istedim. can Aliyemin gönlü derya gibidir.. Korkmak ne kelime, tam aksine, o da ben de çok isteriz ailenizle tanışabilmeyi :evet Rabbimiz nasip eyler inşaAllah birgün..

selam, baki dualar ve saygılarım ile..Alemlerin Rabbine emanet olunuz inşaAllah..
Can Yeğen;
Öncelikle bizim unuttuğumuz bir vazifeyi gereğince yerine getirdiğiniz için Allah(CC) razı olsun..Rabbimiz..Seyda Yahya Abbasi(K.S.) hz.'ne
Rahmet eylesin..Yakınlarına ve talebelerine Sabr-ı Cemil niyaz eylesin inşaAllah..Amin sizin güzel dualarınız içinde..
Onlar Ahiret yurdunun öncüleri..dünya sıkıntıları bitti..inşaAllah
Allah(CC) 'a kullukları yönüyle Lütfu-Keremiyle Rahmetine mazhar olurlar..
Siz de daima Kardeşime selamlarımı iletirseniz sevinirim..Allah(CC) razı olsun eksik etmeyiniz..bizler de daim duacınızız..
O konuda hiç bir şüphem yok..Gerçekten kendini bilen..azimli bir çok güzel insanın sevdiği benimde gurur duyduğum yeğenlerimsiniz..
Allah(CC) sizlerden ebeden ve daimen razı olsun inşaAllah..
"Ahiret Yurduna"
Siz de Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirahmanirahim

Elhamdü lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn. Amin
Mekanları Cennet olsun İNŞALLAH...Amin...
Selamünaleyküm Talip abi ALLAH c.c. razı olsun...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirahmanirahim

Elhamdü lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn. Amin

Mekanları Cennet olsun İNŞALLAH...Amin...
Selamünaleyküm Talip abi ALLAH c.c. razı olsun...ALLAH c.c. emanet olun...

selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

VeAleynaAleykümSelam Nihal Kardeşim ;

Amin..Sizden de inşaAllah..Allah(CC) razı olsun Kardeşim..
Selam ve baki dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..
SELAMETLE-İNŞAALLAH

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt