Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Gece Namazı" Seferberliği (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

( Ey RABBİM(amin diyen eller semaya kalksın )

Kumeyl duası olarak Ehl-i Beyt kaynaklarında meşhur olan bu dua,
Hz. Ali (a.s)’ın sır arkadaşı Kumeyl bin Ziyad’a Hızır’ın duası diye ögrettigi engin maarifi içeren bir duadır
.(Bu duanın özellikle Perşembe geceleri okunması Ehl-i Beyt imamları tarafından tavsiye edilmiştir.)

Ey Rabbim, Her şeyi kaplayan rahmetinden Her şeye gücü yeten kuvvetinden Önünde her şeyin boyun egdigi kudretinden Karşısında hiçbir şeyin duramadıgı izzetinden Her şeyi kaplayan azametinden Her şeyi kuşatan ilminden Her şeyi aydınlatannurundan İstiyor ve bekliyorum
Ey nur, Ey Kuddüs, Ey ilklerin ilki ve sonların sonu Rabbim, İsmet perdesini yırtan günahlarımı affet Nimetleri degiştiren hatalarımı affet Duaların kabulünü engelleyen Belalar getiren İşledigim bütün günahları ve yaptıgım bütün hataları affet. Rabbim, zikrinle sana yaklaşabilirim, biliyorum. Rahmetinden beni kendine yaklaştırmanı diliyorum. Bana şükrü ögretmeni Zikrini ilham etmeni diliyorum. Bana merhamet etmeni Beni, verdigine razı ve kanaatkar kılmanı diliyorum. Sen ki ihtiyacı olana verirsin Kapına geleni geri çevirmezsin. Ey rabbim senin saltanatın yücedir. Kimine gizli, kimine apaçıksın
Rabbim, biliyorum ki Senden başka günahlarımı bagışlayacak Suçlarımı örtecek kimse yok. Biliyorum ki ben nefsime zulmettim. Sana itaat etmedim. Bütün bunlara ragmen beni unutmadıgından Ve bana lütfettiginden dolayı Kalbim sana kavuşma arzusuyla yanıyor Rabbim biliyorum ki sen benim dostumsun Her kötülügümü örtersin Başıma gelen her belayı hafifletirsin
Rabbim görüyorsun ki Zincirlerim beni çökertti. Çirkin ve boş emellerim beni senden uzaklaştırdı. Dünya beni aldattı. Gururum ve kayıtsızlıgım kalbimi katılaştırdı Rabbim biliyorum ki sen benim dostumsun Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar Affet beni ey Rabbim
Farz edeyim ki senin ateşine dayandım. Her acıya gögüs gerdim
Ama senin rahmetinden bir an bile uzak kalmaya dayanamam biliyorsun Ey Kerim ve Rahim olan Rabbim
Yemin ediyorum ki eger konuşmama izin verirsen Senin kapında her an coşarım Feryat edenlerin feryadı gibi kapında feryat ederim, Kaybedenlerin aglaması gibi aglarım. Nerdesin? Çagırıyorum seni ey müminlerin dostu Ümitsizlerin ümidi Güçsüzlerin dayanagı Aglayanların sevgilisi Seni vücudumun tüm zerreleriyle çagırıyorum.
Rahmetine ümitle koşuyorum. Görüyorsun ki bu kalp senden ayrılmanın acısını duyuyor. Bu dil seni anıyor. Bu kalp seni arıyor ve aglıyor. Ah Rabbim o nasıl azapta kalabilir? O senin affedeceginden ümitlidir, emindir. Senin sevgini arzuladıgı halde ateş onu nasıl yakabilir. Onun güçsüzlügünü biliyorsun. O bu acıları daha ne kadar taşıyabilir? Sen ona yol gösterirsen ateşin sıcaklıgı ona nasıl zarar verebilir? O seni Rabbim diye çagırmaktadır. Ruhunda senin izlerin varken onu nasıl ateşe atabilirsin?
Hayır asla sen bunları yapmazsın Ben senin keremini biliyorum. Merhametini biliyorum. Senin isimlerin mukaddestir. Sen insanlara kendini tanıttın Rahmetinle kalplerini okşadın Rahmetini benden esirgeme Ey Rabbim Bil ki sana muhtacım
Gizlice yaptıgım günahlar senin ilmindedir. Beni gizli günahlarımın agırlıgından kurtar. Sen her şeye şahitsin. Günahlarımı rahmetinle gizledin, biliyorum. Rabbim sen her günahı bagışlayan ve her hatayı örtensin. Sen benim fakirligimden ve güçsüzlügümden haberdarsın.

Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Rabbi
Yüceligin adına seni anmama yardım et Boş emellerim, günahlarım, aşırılıklarım, bilgisizligim ve gafletimden dolayı senin afkapını gözyaşımla çalıyorum. Biliyorum ki derdimin ilacı sensin. Ey Rabbim, benim kimim var senden başka Affı ve rahmeti başka kimden isteyeyim. Bu kadar günah ve aşırılıktan sonra sana geldim Pişman ve perişanım Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar. Gözyaşımla sana dönüyor, günahımı itiraf ediyorum. Yalnız sana sıgınıyor, özrümün kabulü için afdiliyorum. Beni affet Rabbim, beni affet.

Ey Rabbim senin rahmetini gördükten sonra beni yakacagına inanayım mı? Keşke bilseydim Sen benim dünya ve ondan gelecek belalara direncimin azlıgını biliyorsun. Ve biliyorsun ki ben senin ayrılıgına dayanamam. Gözyaşımla çagırıyorum seni ey Müminlerin dostu. Feryat edenlere cevap veren Ey sadık yüreklerin dostu Beni bu gece ve her saatte affet Her günahı işlemiş ve her günde bulaşmışım Sen hepsine şahitsin Gizli olanı sen rahmetinle gizledin Beni çirkin günahlarımın agırlıgından kurtar Yüregim dostlugunu kaldıramaz Ama kalbim sevgini hissedebilir. Rabbim sana böylece inanamamıştık ve senin sevginden habersizdik
Ey Kerim ve Rahim olan Rabbim
Sen benim dünya ve ondan gelecek belalara karşı gücümü arttır. Bana kudretinle güç ver. Biliyorsun ki ben sana muhtacım
İlahi Bilmiyorum sana neleri şikayet edeyim. Zorlukları mı? İnsanları mı? Üzerime gelen günah ve belaları mı?
Beni affet Rabbim. Her şeye sabrettim ama senin ayrılıgına sabredemem. Beni hizmetine al. Sana sürekli bir kul olayım
Güvencim, dayanagım, dostum sevdigim sensin. Her halimde sana koşarım. Bana kuvvet ver. Kapına gelmeme yardım et Ugrunda her şeyimi vermem için bana güç ve nur ver. Huzurunda degişmez olayım. Sana koşanlarla birlikte sana koşayım. Seni sevenlerle birlikte seni seveyim Rahmetin ve kudretinle koru beni Hatalarımı affet.
Degil mi ki sen kullarına bu hükmü verdin. Bana yönelin, benden isteyin, kabul edeyim dedin Ben de yüzümü sana çevirdim Elimi sana uzattım Silahı, aglamak ve sermayesi ümit olan şu kulun Senin kapına geldi Eger affedersen bu senin şanındır.
Eger bagışlamazsan hangi kapıya gideyim. Hangi kapı var. Senden başka Rab yok ki onun kapısına gidilsin Tüm zerrelerimle sana sıgınıyorum Rabbim, Rahmetinle, şefkatinle beni kucakla…

Amin...Amin...Amin...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hadiyin gece yolcuları saat 3.30 namaza hep beraber

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Senin canın hakkı için hayırlı işler yapmaktan vazgeçme,

bir gece olsun uyuma! Gaflete dalma!

Bir geceyi ömründen azalmış bil, eksik say,
uyanık kal, uyuma!

Kendi heva ve hevesine uydun, rahatını
düşündün, binlerce gece uyudun.

Ne olur bir gececik de sevgilinin hatırı
için uyuma!

Eşi benzeri olmayan, geceleri hiç uyumayan o
lütuf sahibi, o güzeller güzeli sevgiliye uy!

Gönlünü ona ver! Onu kendi gönlünde bul da, sen de
uyanık kal, bir gece olsun uyuma!

Sabaha kadar uyanık kaldığın;

"Ya Rabbî, ya Rabbî!" diye feryat ettiğin o
hastalık gecelerini hatırla, o gecelerden
kork da bir gece olsun uyuma!

Cenab-ı Hakk; "Dostlar, geceleri uyumazlar." diye
buyurdu.

Bu âyeti duyup, hatanı anlayarak seni yaratandan
biraz utandınsa artık uyuma!

İşitmişsindir. Allah dostları
isteklerine, muratlarına geceleyin
kavuşurlar, dostlarının
muratlarını veren padişahlar
padişahının aşkına, sen de bu
gece uyuma!

Gece gelince gayb aleminin güneşi doğar.

Ey ay yüzlü sevgili! Bir gece olsun uyumazsan, gönlünü
tamamıyla candan O' na verirsen, sana ölümsüzlük
hazinesi görünür.

Akşam olup da dünyayı aydınlatan
güneş battıktan sonra gece gelince, gayb
nurunun güneşi doğar da gönülleri
aydınlatır, gözleri nurlandırır.
Bedenleri manen ısıtır.

Sevgili bu gece kendini zorla da, uyumak için
yastığa başını koyma!

Ne olur bir gece yatma da Cenâb-ı Hakk'ın
lütuflarını, ihsanlarını gör!

Bütün manevî güzelliklerin, ihsanların
kendilerini gösterdikleri zaman gece vaktidir.

Uyuyan bu güzellikleri göremez. Aklını
başına al! Sen de bu gece uyuma!

İmran oğlu Müsa Allah'ın nurunu
geceleyin gördü. Geceleyin o ağaca doğru
gitti de "Gel!" sesini duymadı mı? '

Hz. Musa geceleyin on yıllık yoldan daha
fazla yol aldı da, baştan başa nurlara
gark olmuş bir ağaç gördü.

Hz. Ahmed (s.a.v.) de Mi'rac'a geceleyin
çıkmadı mı?

Burak o büyük peygamberi geceleyin göklerin ötesine
götürmedi mi?

İnsanlar gündüz rızk peşinde
koşarlar, didinir dururlar. Gece ise sevgili ile
buluşma zamanıdır, aşk
zamanıdır.

Bu yüzdendir ki âşığı kem gözden
korumak ve sevgili ile buluşmasını
gizlemek için, gece, karanlığı ile her
tarafı kaplar, perdeler gerer.

Gece gelince insanlar dinlenmek için yataklarına
girerler, kendilerini uykunun kucağına
bırakırlar, uyurlar.

Fakat aşıklar gece uyumazlar. Cenab-ı
Hakk'la onların işleri vardır. Onlar
manen Hak'la buluşurlar, konuşurlar.

Cenab-ı Hakk Davud (a.s.)'a buyurdu ki: "Ey
Davud! Bizi sevdiğini iddia eden kişi;
Yatağa girip bütün gece uyursa, onun sevgi
iddiası sahtedir yalandır."

Âşık olan gece uyur mu ? Buna imkan var
mı? Hem âşık olmak, hem de uyumak hiç
görülmemiştir.

Çünkü âşık içinin
yanışını, derdini söylemek için
sevgili ile yapayalnız kalmayı ister.

Bütün geceler de; Cenab-ı Hakk'dan şöyle
hitaplar, sesler gelip durmada. "Ey kulum! Herkes
uykuya daldı, kalk! Seninle manen
buluşalım. Bu fırsatı
kaçırma! Bu fırsat her zaman ele geçmez.

Öldüğün zaman bu can bedenden
ayrılınca, bu gecelere çok hasret çekersin,
özlem duyarsın." O nedenle bir gece olsun uyuma

Haydi namaza Haydi teeccüd namazına

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-ı Hakk; "Dostlar, geceleri uyumazlar." diye buyurdu.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Aşik Olan Gece Uyurmu ?

"Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?

Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum,
nereye gitsem o benimle gelir.

Hapsedilmem halvet,

sürgün edilmem
hicret,

öldürülmem şehadettir.

Değil mi ki göğsümde Allah'ın
Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!."
--------
"Şimdi 'OKU' kabirde
okuyamazsın.

"(Z.Gündüzalp)

kalktık elhamdülüllah Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
1- Gece namazı ve diğer günlük müstahap namazlar (nafileler), farz namazların mükemmilidir. Bunlar Resulullah (s.a.s)’in tekit edilen sünnetlerindendir. Resulullah (s.a.s) hayatta olduğu müddetçe asla onda onları terk etmedi; öyleyse sen de onları terk etme. Eğer tesadüfen terk olursa, edebildiğin her vakitte onların kazasını yerine getir.
2- Gece namazında, hacetinin daha çabuk karşılanması için müminlere çokça dua et.
3- Gece namazında çık dua et, Allah’a yaklaşmak için en uygun anlardır; Allah’ın rahmet kapıları açıktır; dua ve münacat kabul olur.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hepsi bir değildir; ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki,
gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah'ın ayetlerini okurlar. Âl-i-İmrân-113

haydi gece yolcuları saat 3.30 hep beraber

İşitmişsindir. Allah dostları isteklerine, muratlarına geceleyin kavuşurlar, dostlarının muratlarını veren padişahlar padişahının aşkına, sen de bu gece uyuma!

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Asik olan gercekten uyuyamaz. uyusa bile kalbi uyumaz. uyudugu vakit göz yerine kalbi görür, kulagi yerine kalbi duyar, herseyi kalb ile hisseder.
Bizi yaratan Rabbimize asik olmak ne güzel.
onun rasülüne asik olmak ne güzel.
Aslinda dünyada sevdigimiz sevgililerden daha sevgili, asik oldugumuz insanlardan daha cok asik olup gece gündüz düsünüp bir an dahi ayrılmak istemedigimiz Allahü teala olmali.
bu duyguyu en azindan hayatta iken ölmeden evvel yasamak lazim.

Tek ve yalniz basiniza karanlikta Sadece sen ve o , dünyadan ve dünyanin hertürlü pisliginden ve dahasi kendinizdende soyutlanip Allahü teala ve sen (sevgili ile) basbasasin, bunun zevkini tatmak ne güzel. her zikir vakti geldiginde sanki sevgili ile bulurmus
ama sizlere tavsiyem Allahü teala hepimize hayirli uzun ömürler versin, su 100 yillik ömrünüzde mutlaka ama mutlaka en azindan haftada bir dahi olsa kalkalım ve hakki görün.

Allahü teala hepimize nasib etsin.:a35: amin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
"Gecenin bir bölümünde de uyanıp kalk ve sana mahsus olmak üzere, nâfile namaz kıl; ola ki bu sâyede Rabbin seni övgüye değer bir makama ulaştırır." İsrâ sûresi (17), 79

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bırak Rabbinle aranda açık kapı olsun‏

Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur..

Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan..

Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor..

Adam hayretlerdedir..Dayanamaz, namazdan sonra yanına varır ve sorar ona;

"Merak ve hayretler içindeyim" der..

"Yaptığın iş zalimce ve haram..Günahlar içindesin..
Sonra da kalkıp, o yaptıklarını men'edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?"

Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı

Eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir;

" Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak,
Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!"

Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasibolur Kabe'ye düşer..Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!.. Kabe'ye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla ağlamaktadır..

Yine hayretlerdedir o zat..
Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar;

"Oradan buraya...Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?"

Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki;

"Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O'nunla aramda..İşte ben, tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum..Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, O'nun atasına hudud mu var?"

Evet efendim bu kadardır ol hikaye..

Unutmamali ki insan, içinde fücurun da potansiyelini barındırır, takvanın da...
Kötülüğün de, Allah'a yakınlığın vereceği erdemlerin de..

Çağımız cazibedar fitne asrı..
Nefis ve şeytan daim günahlara sevketmede insanı..
Ve insan çok zayıf, çok aciz..
Hata edebilir, günah işleyebilir..

Her ne durumda ve konumda olursa olsun insan, hiç değilse bir kapıyı, namaz kapısını daim açık bırakmalı..

"Ben günahlar içindeyim, o huzura nasıl varırım" dememeli asla..

Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldığı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır..

Sakın deme;

"Ben çok günahkarım, kıldığım namaz olmaz!" İnatla devam et..

Bırak hep açık kalsın o kapı..

Sonra O, işini bilir

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim nefsimizi ıslah eylesin.. İyice boşlar olduk teheccüd namazını..
Ben varım inşaAllah bundan sonra Hafize annemiz.. Rabbim daim eylesin inşaAllah..
Zaman akıp gidiyor.. Değerini bilmek lazım.. Ölüm burnumuzun dibinde.. Bu ne gaflet.. Bu ne rahat! Azcık rahatı bırakıp, nefsimizi dizginleyebilsek..
Huzurumuza huzur katacak hayırlı amellerimizin sayısını arttırsak..
Dualarda buluşmak duasıyla inşaAllah..
HAYIRLI CUMALAR B)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Isra Suresi 79.Ayet Meali
-Gecenin bir kısmında da uyanarak sana mahsus fazla bir ibadet olmak üzere teheccüd namazı kıl ki, Rabbin seni Makam-ı Mahmud'a ulaştırsın.
Hayırlı cumalar:)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Isra Suresi 79.Ayet Meali
-Gecenin bir kısmında da uyanarak sana mahsus fazla bir ibadet olmak üzere teheccüd namazı kıl ki, Rabbin seni Makam-ı Mahmud'a ulaştırsın.
Hayırlı cumalar:)

Evet kalbinurcum inşaallah Rabbim önce kalbimizi uyandırsın

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Ey insanlar! Selâmı yayınız, yemek yediriniz, akrabalarınızla alâkanızı ve onlara yardımınızı devam ettiriniz. İnsanlar uyurken siz namaz kılınız. Bu sayede selâmetle cennete girersiniz” (Tirmizî, Kıyâmet 42. İbni Mâce, İkâmet 174, Et’ime 1)

haydi bu akşam hem oruca hem namaza

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
bırak Rabbinle aranda açık kapı olsun‏

Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur..

Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan..

Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor..

Adam hayretlerdedir..Dayanamaz, namazdan sonra yanına varır ve sorar ona;

"Merak ve hayretler içindeyim" der..

"Yaptığın iş zalimce ve haram..Günahlar içindesin..
Sonra da kalkıp, o yaptıklarını men'edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?"

Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı

Eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir;

" Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak,
Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!"

Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasibolur Kabe'ye düşer..Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!.. Kabe'ye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla ağlamaktadır..

Yine hayretlerdedir o zat..
Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar;

"Oradan buraya...Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?"

Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki;

"Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O'nunla aramda..İşte ben, tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum..Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, O'nun atasına hudud mu var?"

Evet efendim bu kadardır ol hikaye..

Unutmamali ki insan, içinde fücurun da potansiyelini barındırır, takvanın da...
Kötülüğün de, Allah'a yakınlığın vereceği erdemlerin de..

Çağımız cazibedar fitne asrı..
Nefis ve şeytan daim günahlara sevketmede insanı..
Ve insan çok zayıf, çok aciz..
Hata edebilir, günah işleyebilir..

Her ne durumda ve konumda olursa olsun insan, hiç değilse bir kapıyı, namaz kapısını daim açık bırakmalı..

"Ben günahlar içindeyim, o huzura nasıl varırım" dememeli asla..

Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldığı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır..

Sakın deme;

"Ben çok günahkarım, kıldığım namaz olmaz!" İnatla devam et..

Bırak hep açık kalsın o kapı..

Sonra O, işini bilir

hayatımda okuduğum en saçma kıssa. namaz insanı hayasızlıktan korumuyorsa o namaz insanı Rabbine yaklaştırmaz aksine uzaklaştırır. böyle böyle yazıları okuyorlar sonra bakıyorsun çevrende bi tane günah işlemekten korkan müslüman yok.. elbette hepimiz günahkarız ama soyguncu ırz düşmanlarını da yok kapı açık kalsın gibi düşünür göstermeye hiç gerek yok.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
hayatımda okuduğum en saçma kıssa. namaz insanı hayasızlıktan korumuyorsa o namaz insanı Rabbine yaklaştırmaz aksine uzaklaştırır. böyle böyle yazıları okuyorlar sonra bakıyorsun çevrende bi tane günah işlemekten korkan müslüman yok.. elbette hepimiz günahkarız ama soyguncu ırz düşmanlarını da yok kapı açık kalsın gibi düşünür göstermeye hiç gerek yok.

her koyun kendi bacağından asılır kul ile Allahın arasına kimse giremez bilselerdi sana sorarlardı demekki sen cenneti garantilemişin

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu

Daha öncede böyle bir konu açmıştık zannedersem saat belirleyip hep beraber kalkalım birlikte yapılan dualar kıymetlidir Yepyeni bir sayfa açalım kendimize. Malesef bazen ihmal ettiğimiz bir konu. Gecemizi diriltemeden gündüz işe yaramayacağız. Bizler ALLAH'a olan bağlılığımızı, sevgimizi, bu tür güzel amellerle ispatlayacağız. Dönüp de bir ardımıza baktığımızda Gece Namazının Terkinin söz konusu olduğunu göremezsiniz. Ama birde dönüp kendi hayatımıza baktığımızda karşımıza nadir yapılan bir amel olarak çıkar gece namazı. Bu ne büyük eksiklik. Yarımlık. Hakikaten, Bizler çok konuşan ama az iş yapan insanlar olmaya mecbur muyuz? Sadece lafla gemisini yüzdürmeye çalışan adamın başarısız olduğuna defalarca şahitlik etmedik mi? Dinimizi, Rabbimizi, Davamızı Çok sevdiğimizi iddea etmiyor muyuz? 24 saatimizi farklı meşgalelerle tüketirken, gündüzlerimizde olabildiğince dünyaya dalarken, gecelerimizi de dinlenmek adı altında değersiz işlerle geçirirken, Hangi Sebeb Bizi GECE NAMAZI'ndan alıkoyuyor. "GECE NAMAZI SEFERBERLİĞİ." dedik konunun adına, Çünkü Müslümanlara artık sorumluluklarını, yapması gerekenleri, yarım bıraktıklarını hatırlatmamız gerek. Başta kendi nefsim olmak üzere, Rahmanla buluşmanın en güzel fırsatı olan Gece Namazı'nı O'nun istediği bilinçle, aşkla kuşanıp, Vedud'un karşısına çıkmaya ne dersiniz.
O Halde Bu konuya hep beraber katılıp önce gece namazının ruhunu kuşanalım. Ve sonra birbirimizi teşvik de ederek, BİSMİLLAH diyelim. Bi bakacağız ki, ailemiz, arkadaşlarımız, öğrencilerimizde katılmış bu hayırlı, güzel, feyzli amele. Haydi. Daha fazla bu fırsatı kaçırmayalım.

1227452079tehecctultnmzbykwg9.jpg

Allah razı olsun ne kadar guzel bır konuymus bu ya

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt