Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Flört hakkında. (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Cok guzel bir paylasimdi,emeginize saglik. Bu devride maalesef genclerimiz flort etmeden evlenmiyorlar.

Sizde sağolun ablacım.

Dua buyurunda Cenabı Hak hepimize en azından üzerimize düşen vazifeyi yapmayı nasib eylesin. Ahir zaman zulmetinden muhafaza buyursun.

Allahü tealaya emanet olunuz.

Sehide_

Kayıtlı Kullanıcı
Konu acilali baya olmus ancak yorum yazmadan gecemedim.

Emeginize saglik, Rabbim razi olsun..

Malesef ki flört dönemi yasamadan evlenen gençler çok az. Rabbim sayilarimizi artirsin, iffetini koruyan, Onun yolundan ayrilmayan kullarindan eylesin insaAllah..

Bizlerde çevremizdeki gençlere elimizden geldigince bu ve buna benzer yazilari okutalim insaAllah. Kim bilir, belki akillarinin bi kosesinde bulunurda, boyle bi hatayi yapmalarina engel olmus oluruz..

Yaziyi cok begendim ve eger izin verirseniz, bir kac foruma alinti yapmak istiyorum..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Konu acilali baya olmus ancak yorum yazmadan gecemedim.

Emeginize saglik, Rabbim razi olsun..

Malesef ki flört dönemi yasamadan evlenen gençler çok az. Rabbim sayilarimizi artirsin, iffetini koruyan, Onun yolundan ayrilmayan kullarindan eylesin insaAllah..

Bizlerde çevremizdeki gençlere elimizden geldigince bu ve buna benzer yazilari okutalim insaAllah. Kim bilir, belki akillarinin bi kosesinde bulunurda, boyle bi hatayi yapmalarina engel olmus oluruz..

Yaziyi cok begendim ve eger izin verirseniz, bir kac foruma alinti yapmak istiyorum..

Cenabı hak cümlemizden razı olsun efendim. Sizde sağolun.

Ne demek aslına sadık kalmak şartıyla alabilirsiniz tabi istediğiniz yere yapıştırabilir , istediğiniz kadar çıktısını alabilirsiniz. Elimden gelse çoğaltıp sokaklarda dağıtasım geliyor.

Evet.Allahü teala sayılarınızı arttırsın. Rabbim ahir zaman zulmetinden sizleri muhafaza buyursun.

Şehiden ruhunuzu teslim etmeyi nasib eylesin.

Hususi dualarınızı istirham ederim efendim.

t.yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam. Allahü teala razı olsun. Çok doğru şeyler yazmışsınız.

Hadisi şerifte; Zina eden karşılığını görür buyuruluyor. Yani başkasının karısını kızını kız kardeşini kandırırsan aynısını sanada yaparlar. Allahü teala muhafaza buyursun. Dediğiniz gibi o başkalarını kendi aileleri gibi görmeleri çok faideli olur.

Selam ve dua eder dua beklerim.

SELAMUNALEYKÜM.

KARDEŞİM YAZDIĞIM ŞEYLERİ BEĞENDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN DUA EDER BİZDE DUA BEKLERİZ.DUALARIMIZ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN ÜZERİNE OLSUN İNŞALLAH.ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.ALLAH C.C RAHMETi BEREKETİ MAĞFİRETİ ÜZERİMİZE OLSUN iNŞALLAH.
SELAM VE DUA İLE...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam. Allahü teala razı olsun. Çok doğru şeyler yazmışsınız.

Hadisi şerifte; Zina eden karşılığını görür buyuruluyor. Yani başkasının karısını kızını kız kardeşini kandırırsan aynısını sanada yaparlar. Allahü teala muhafaza buyursun. Dediğiniz gibi o başkalarını kendi aileleri gibi görmeleri çok faideli olur.

Selam ve dua eder dua beklerim.

SELAMUNALEYKÜM.

KARDEŞİM YAZDIĞIM ŞEYLERİ BEĞENDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN DUA EDER BİZDE DUA BEKLERİZ.DUALARIMIZ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN ÜZERİNE OLSUN İNŞALLAH.ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.ALLAH C.C RAHMETi BEREKETİ MAĞFİRETİ ÜZERİMİZE OLSUN iNŞALLAH.
SELAM VE DUA İLE...

Ben teşekkür ederim. Allahü teala razı olsun.

İki cihan seadeti ihsan eylesin.

t.yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
AMiN HUYELA KARDEŞİM.BÖYLE DUA EDEN KARDEŞLERİMİZİ ALLAH C.C BAŞ UCUMUZDAN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH.

leylacan

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim sizden binler kez razı olsun.keşke bilseydiniz bu paylaşımızın benim üzerimde nasıl bir etki bıraktığını.rabbim daima siz mümin kardeşlerimle birlikte olsun.selam ve dua ile...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim sizden binler kez razı olsun.keşke bilseydiniz bu paylaşımızın benim üzerimde nasıl bir etki bıraktığını.rabbim daima siz mümin kardeşlerimle birlikte olsun.selam ve dua ile...

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun. Nasıl etki bıraktığını bilemiyorum ama Cenabı Hak cümlemizi cümle müslüman evlatlarını muhafaza buyursun. Yaşanılan kötü şeyler varsada bunlardan ibret alıp insanlara bunların zararını anlatmayı nasib etsin.

Dua eder dualarınızı beklerim.

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
peki sence flört dönemi olmadan insan özellikle bayanlar için nasıl bir erkekle beraber olacaklarını bilmeden bir ömür yaşamaya nasıl razı olabilirler etrafımız bir çok örnekle dolu evlenilen kişi alkolikmi hırsızmı cahilmi bunun kararını vermeden nasıl bir yola çıkarlar.........

hakaten doğru yazılmış.. bir arkadaşım aile dostlarının oğlu ile evlendi ve adam alkolik çıktı.. zamanımızda dürüst insan çok az ne yazıkki... daha önceki zamanlarda insanalrın dürüst ve birbirlerine güvendikleri devirde flörte gerek olmamıştır.. ailelerin birbirini biliyor olması kız ve erkeğin birbirini görmesi eminmki yeterli idi.. ama bu zamanda babana bile güvenme deniyorken hayat arkadaşımızı nasıl seçicez..her iki tarafta ciddi niyette ise görüşmelerini ahlak kuralları içinde yapıyorlarsa sakıncası olurmu?

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
hakaten doğru yazılmış.. bir arkadaşım aile dostlarının oğlu ile evlendi ve adam alkolik çıktı.. zamanımızda dürüst insan çok az ne yazıkki... daha önceki zamanlarda insanalrın dürüst ve birbirlerine güvendikleri devirde flörte gerek olmamıştır.. ailelerin birbirini biliyor olması kız ve erkeğin birbirini görmesi eminmki yeterli idi.. ama bu zamanda babana bile güvenme deniyorken hayat arkadaşımızı nasıl seçicez..her iki tarafta ciddi niyette ise görüşmelerini ahlak kuralları içinde yapıyorlarsa sakıncası olurmu?

Elbette sakıncalıdır. Bu işin ahlak kuralı görüşmemektir. Hem diyorsunuz ki aile dostuyla evlendi adam arkolik çıktı. İslamiyet aile dostuyla evlensin demiyorki. O sizin arkadaşınızın sorunu . İslamiyete uysaydı salih bir müslümanla evlenmesi gerekirdi. Yoksa islamiyet aile dostuyla görmeden tanımadan evlenin diye birşey emretmiyor.

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
Elbette sakıncalıdır. Bu işin ahlak kuralı görüşmemektir. Hem diyorsunuz ki aile dostuyla evlendi adam arkolik çıktı. İslamiyet aile dostuyla evlensin demiyorki. O sizin arkadaşınızın sorunu . İslamiyete uysaydı salih bir müslümanla evlenmesi gerekirdi. Yoksa islamiyet aile dostuyla görmeden tanımadan evlenin diye birşey emretmiyor.

inaninki islamiyete gönülden bağlıyım ama yine inanınki namazında niyazında ailece salih ve müslüman olduğunu düşündüğünüz güvendiğiniz insanların nasl olurda yalan söyleyebildiklerini görmüş olsaydınız sanırım 2-3 görüşme ile evlilik gibi kutsal bir müessesenin kurulamayacağı konusunda bana hak verirdiniz..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
inaninki islamiyete gönülden bağlıyım ama yine inanınki namazında niyazında ailece salih ve müslüman olduğunu düşündüğünüz güvendiğiniz insanların nasl olurda yalan söyleyebildiklerini görmüş olsaydınız sanırım 2-3 görüşme ile evlilik gibi kutsal bir müessesenin kurulamayacağı konusunda bana hak verirdiniz..

Eksik bakılıyor ve suç islamiyete atılıyor.

Sadece namaz kılması ne biliyim kirli sakal bırakması filan insanın dindar olduğunu göstermez. Ehli sünnet mi değilmi. İlmi varmı yokmu. Dinini biliyor seviyor ve kayırıyormu. Bu üç sıfata bakmak lazım dinini biliyor ama kayırmıyor sevmiyor yine kıymeti yok. O yüzden seçerken çok dindarmış sözü yeterli değil. İslamiyetin dışında huzur arayan avcunu yalar.

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
allahtan korkan kuldan utanan ve güzel kalpli insanlarla karşılaşırız inşallah....

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allahü teala razı olsun.İffetli olmayı cümlemize nasip etsin.Huyela kardeşim.Söylediklerinizin altına imzamızı atarız.Allahü teala iki cihan seadeti ihsan eylesin.Herkes tutturmuş bir yol gidiyor.İslamiyet garib oldu.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teala razı olsun.İffetli olmayı cümlemize nasip etsin.Huyela kardeşim.Söylediklerinizin altına imzamızı atarız.Allahü teala iki cihan seadeti ihsan eylesin.Herkes tutturmuş bir yol gidiyor.İslamiyet garib oldu.

O gariblere müjdeler olsun buyuruluyor. :) Rabbim cümlemizi o gariblerden eylesin inşaallahü teala.

dualarınızı beklerim efendim.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık yazıyı sonuna kadar okudum ve gerçekten o kadar doğru ki...ben islamı yaşamaya çalışan 1 genç kızım gerçekten böyle şeyler bana da ters geliyo çünkü allah yasak kılmış bize de teslim olmak ve uymak gelio zaten bölyle şeylerden ahireti bırakın dünyada bile insana sıkıntıdan başka bişi getirmez ama bu tavrımı bile bile hala beni günaha sokmaya çalışan arkadaşlarım(dostlarım değil)oluyo(amaaan nolucak günah bunun neresinde)falan gibi saçma cümleler sarfediolar onları da anlıyorum bilincinde diiller bazı şeylerin ama benim iradem beynim ibadetlerim mantığım en önemlisi de allahım var ama kesinlikle herkonuda olduğu gibi bu konuda da islam kurtuluştur...

kesinlikle haklısın cnm.bende aynı düşünüyorum seninle.benimde etrafımda böyle insanlar var.üzülüyorum gerçekten onlara.herkes bizim gibi olgun düşünebilse keşke.allaha emanet...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt