bekarlık sultanlıktır
niye biri ile çıkayım deli miyim ben
Kimseyle çıkmayın tabiki. Ama evlilik flörtten farklı birşeydir.
Allahü teala hakkınızda hayırlısınız nasib eylesin.
bekarlık sultanlıktır
niye biri ile çıkayım deli miyim ben
peki sence flört dönemi olmadan insan özellikle bayanlar için nasıl bir erkekle beraber olacaklarını bilmeden bir ömür yaşamaya nasıl razı olabilirler etrafımız bir çok örnekle dolu evlenilen kişi alkolikmi hırsızmı cahilmi bunun kararını vermeden nasıl bir yola çıkarlar.........
çok şükürler olsun
yüce mevlam huyumu degiştirmez inşallah
kafam çok rahat bu konuda yüce mevlam hayırlı insanlarla karşılaştırır inşallah
rabbime emanetsiniz
Konularınız çok güzel,istifade edelim inşaAllah.
Selametle kalınız...
Peki Islami usule gore nasil bir kizla tanisilir? Ben Yurt disinda yasiyorum. Ve memleketimden yani yurdumdan dindar, akilli terbiyeli ve hos bir insanla nasil tanisabilirim. Lutfen bu konuda beni aydinlatin.
Allah butun musluman bekar genclere hayirli esler nasip etsin. Amin.
Bakara
(235) kadınlara kendileri ile evlenmek istediğinizi üstü kapalı olarak anlatmanızda veya bu isteğinizi içinizde saklamanızda sizin için bir günah yoktur. Allah biliyor ki siz onlara (bunu er geç mutlaka) söyleyeceksiniz. Meşru sözler söylemeniz dışında sakın onlarla gizliden gizliye buluşma yönünde sözleşmeyin. Bekleme müddeti bitinceye kadar da nikah yapmaya kalkışmayın.Şunu da bilin ki Allah içinizden geçeni hakkıyla bilir. Onun için Allah'a karşı gelmekten sakının ve yine şunu da bilin ki Allah gerçekten çok bağışlayandır, halimdir.
ya bence arkadaş haklı yani tanımadan birini nasıl evlenebilirsinki kafan uyuşursa evlenirse bugün bi hocamızdan dinledim tam olarak hatırlamıorum ama dediki aşık olmak günah değil şehvet günahtır bilmiorum iki insann sevmesi gerekir ....
Allah butun musluman bekar genclere hayirli esler nasip etsin. Amin.
kesinlikle flört olayına katılmıyorum.bende fakültedeyken tanışıp tanıdığım biriyle evlenmenin daha doğru olduğunu düşünüyordum fakat bunun yanlış olduğunu acı tecrübelerle öğrendim maalesef.görüşme olayı ancak şole olur.erkek tarafı kızı görür beyenir sonrada ailesini tanır.şartlar uyuyorsa ailelerin rızasıyla kız ve erkek uygun bir ortamda görüşme yapabilir.bunun haricinde bireysel olarak bu olayların yaşanması kimseye fayda getireceğine inanmıyorum...
Allh razı olsun çok faydalı ve gerekli bir konu emeginize saglık
SELAMUNALEYKÜM.
Huyela KARDEŞİM ALLAH C.C RAZI OLSUN İNŞALLAH.PAYLAŞIM GÜZEL.AMA BAZI ARKADAŞLAR.BAZI ŞEYLERİ KABULLENMEMEK İÇİN İNAT EDİYORLAR.AMA KARDEŞLERİM BU İŞ ÇOK CİDDİ BİR İŞ.BUNU SENİN FİKRİM BENİM FİKRİM ÖTEKİNİN FİKRİ DİYE AYIRIRSAK YANLIŞLIKLAR SERİSİNİ HAZIRLARIZ.BİZ ÜMMETİ MUHAMMED OLARAK ÖRNEK ALDIĞIMIZ TEK İNSAN EN BAŞ LİDERİMİZ ÖNDERİMİZ H.Z MUHAMMED MUSTAFA (SAV) dir.EĞER GERÇEK BİLGİ EDİNMEK İSTEYEN VARSA EVLİLİK NASIL OLUR,EVLENMEDEN ÖNCEKİ AŞAMALAR NASIL İLERLER ONUN HADİSLERİNDEN ONUN SÜNNETLERİNDEN OKUSUNLAR NASIL YAPMALARI GERKTİĞİNİ ÇOK İYİ ANLARLAR İNŞALLAH.BİZE SORGULAMAK KENDİMİZCE BİR ŞEYLER ÜRETMEK DÜŞMEZ.ÜRETENLER OLURSA KENDİLERİNE KÖTÜLÜK YAPMİŞ OLURLAR.ALLAH C.C MUHAFAZA BUYURSUN BÖYLE OLMAKTAN.KARDEŞLERİM DİNİMİZ HER ŞEYE BİR KOLAYLIK VERMİŞTİR,YÜCE RABBİM HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLİR,ELEŞTİRİ YAPMADAN TAM BİR İMANLA YAŞAMAK İSTEYEN YAŞAR.YAŞAMAK İSTEMEYENDE YAŞAMAZ.KİMSEYİ YARGILAMAK YADIRGAMAK BİZİM HADDİMİZE DEĞİL.HERKES HAKKINI HELAL ETSİN İNŞALLAH. NOT:HERKES YORUM YAPARKEN KENDİ AKRABALARINI KENDİ KARDEŞİNİ KENDİ SEVDİĞİ İNSANLARI DÜŞÜNEREK YORUM YAPSIN.HİÇ KİMSE YOLUNMUŞ,SOLMUŞ KOKLANMIŞ ÇİÇEKLERİ ALMAK İSTEMEZ.