----->musluman Allahin kuludur, Allaha teslim olandir.. ozgur derken Allahtan ve peygamberinden baskasina boyun egmeyen,korkmayan, kendi akliyla dusunebilen ve kararlarini Allahin dinine gore verebilen {yani baska bi insandan etkilenmeden}
Evet hakiki hürriyet Hakka köleliktedir, Ama flört ederek hakka köle olunmaz.
-----> amacim dini cevirmek degil yeni bir din cikarmakta degil Allahin affina siginirm ogrenmek istediklerimi kurani kerimden anlamaya calisirim her yazilanada inanmam..
Dinimizde delil dörttür. kitab , sünnet, icma ve kıyas. Yani bizim gibiler kendi mantığımıza göre kuranı kerimden ahkam çıkaramayız. Kuranı kerimde alimlere tabi olmamız emredildi. Bu alimlerde Resulullah efendimizin hakiki varisi olan islam alimleridir. Kuranı kerimi Resulullah efendimiz 'aleyhisselam' açıklamıştır. Allahü tealada resulüne aleyhhiselam. Tabi olmamızı istemiştir. Herkes bana göre derse nasıl tabi olucaz ?
-----> ben islama uygun sekilde gorusmeden bahsettim farkindaysaniz... esim demeniz icin tabikide nikah sart.. ama es kavramini "es ruh" ta olarak kullaniyorum orda.. yani bir butun olan.. ve birbirini tamamliyarak yaradana hizmet eden ikili... ve kalbende onaylanan....
İslama uygun olan görüşmenin adı zaten flört değildir. Bu aileden bazı kişilerin yanında olur ve belli bazı şeyler olur. İkide birde olmaz. Önemli şeyler konuşulur. Her iki taraf öğrenmek istediğini sorar. Yoksa gezmek tozmak demek değildir.
-----> es guzel secilirse demissiniz.. secmekten bahsediyorsunuz.. nasil seciyorsunuz acaba? geldiler istediler tamammi? bu mudur dogru olan?
Mesela, bir erkek flört taraftarı olan bir bayanı seçmemeli. Yada bir kadın böyle bir erkeği. Bu sadece bir örnek. Bunu şu linkten okurmusunuz.
http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/59454-kiminle-evleneyim.html
-----> bosanmalar artti demissiniz.,.. son yuzyilda kadinin ve erkegin rolu degisti.. hayattan beklentiler cok fazla oldu..+ kadin kendine bakicak duruma geldi.. eski zamanlarda gecimsizligide olsa sizce ses cikartabilirmiydi? katlanmaya mecburdu ...
Burada yanılıyorsunuz işte. Ayrılıkların sebebi sadece kadının kendine bakacak duruma gelmesi değil. Geçmişte yaşamış saliha hanımlarda evlerinde sultan gibi muamele görüyorlardı. Çünkü dinlerini iyi biliyorlardı ve dinini bilen seven ve kayıran kimselerle evlendiriliyorlardı.Saadet içinde yaşıyorlardı. Boşanmak hatırlarına bile gelmiyordu.
ha sunu belirteyim flort derken ben disarida gezmek tozmak tan bahsetmiyorum belirli islami kurallar altinda gorusup azcik tanimak adina yurege yatarmi yatmazmi konusundan bahsediyorum.. bir nikah kalbende onay ister.. egerki kaderiinde bosanma varsa o olacaktir..
Şöyle belki daha iyi anlaşılır. Nefs haramları isteyicidir buyuruluyor. Yani nefsin haramlara karşı meyli vardır. Bir genç kızla erkek birbirleri nikah olmadan önce haram oldukları için, nefs bunu ister. Buda bunu sevgi ve aşk zannedebilir. Halbuki sadece nefsin o harama karşı meylidir, hevesidir. Evlenince dini nikah yapıldığı zaman birbirlerine helal olurlar. Nefste helali istemez. Bu seferde evlilik aşkı öldürüyor derler. Halbuki ortada aşk maşk yoktu. Nefsin hevesi vardır. Bunları bu tuzağa flört belası düşürmüş oldu. Sonrada mahkemede soluğu aldılar.
Allah hayirli yazilar yazsin..
Cenabı Hak her işinizde hakkınızda hayırlısınız nasib etsin.
islam o kadar guzel bir dinki.. Allah herkesin yuregine gore versin..