Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Eyne ihvânî?" (Kardeşlerim Nerede) (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
vaktileyl ve kezzy kardeşlerim mevlam razı olsun.katılım ve destek için.selametle kalınız.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Hümeyra
kına yakmasaydı annen,
saçını yolarak taramasaydı.
dağı kızdıran sen değilsin, biliyorum.
şimdi kül olan saçların
dağınık kalsaydı.

Koş Hümeyra koş,
suyu seyret şöyle uzaktan.
son bir kez daha bak şöyle uzaktan.
minnacık ellerini aç, gerdir bileklerini
serçekuş yüreğini bir an sıkıca tut
sonra, savur göğe kocaman dileklerini

Ölürken gözlerini görmemeliydim Hümeyra
yalvaran, suçlayan vuran
ben her saniye öldüm
sense ateşin koynunda, yaşıyorsun hala
şu iki azap meleği gibiduran
gözlerini çek üstümden

Yaşayacaktın, hayatı görecektin
görecektin denizi görecektin gemiyi
binecektin hüzne el sallayacaktın
soluk soluğa
savuşturmağa gelen seni

Başkalarının işlediği günahın
cezasını çekiyorsun Hümeyra
madem sefihlerle aynı gemiyi paylaşıyorsun

dur, deli çocuk, çırpınma boşuna
yere geciyorsun
yalvarışın o yüzden çarpıp geri dönüyor
göğün duvarına
o yüzden gelmiyor
melekler yanına

Mustafa İslamoğlu

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
filistin6.jpg

efkarlıyım
elli yıldır filistinim ağlıyor
duvarlar dile geldi
susan dünyaya inat
cennet vadedenler
yarattılar filistinde cehennemi
borçluyuz hepimiz
ömrümüzden bir çeyrek
filistinli çocuklara

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
filistinfj6.jpg

Samimiyet,Çalışma,Sabır Ve Sonuçta Zafer İnşaAllah.
Devası Sabırdır Derdin,Çare Bulunmaz

garip_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten acı verici bir durum bn bi çok kez böle şeyleri izledim biliyorumda,ve o ürünleri evimize sokmamaya çalışıyoruz...paylaşım için allah razı olsun....

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Allah’ım! Bize bu dünyada ve ahirette hayır ver ve bizleri cehennem ateşinden koru!
Ey Allah’ım! Filistin’de ve diğer İslam beldelerinde kuşatma altında olan insanlarımıza yardım et.
Ey Allah’ım. Filistindeki, Iraktaki, Afganistandaki, İslami Magrib’deki, Arap Yarımadasındaki, Somalideki, Çeçenistandaki ve dünyanın her yerinde ve ülkemizde mücadele etmekte olan mücahidlere zafer bahşet.
Ey Allah’ım! Yahudilerden, hristiyanlardan ve onların takipçilerinden olan düşmanlarımıza gazap et. Ey celal ve ikram sahibi Allah'ım! Bizim için Senden başka güç ve kuvvet yoktur. Bize yardım et, bizi güçlendir, ayaklarımızı sabit kıl, atışlarımıza isabet ver, saflarımızı birleştir ve kâfirler topluluğuna karşı bize zafer nasip et. Sen bize yetersin ve ne güzel vekilsin.
Duadan fazlası gelmadiği için elimizden bizleri affate allahımm...Dualarımızı kabul et Rabbim

Kaan Erdem

Yönetici
AMİN..AMİN..AMİN..ALLAH celle celalühu razı olsun sayın ablamız selametle kalınız.

Ey Allah’ım! Bize bu dünyada ve ahirette hayır ver ve bizleri cehennem ateşinden koru!
Ey Allah’ım! Filistin’de ve diğer İslam beldelerinde kuşatma altında olan insanlarımıza yardım et.
Ey Allah’ım. Filistindeki, Iraktaki, Afganistandaki, İslami Magrib’deki, Arap Yarımadasındaki, Somalideki, Çeçenistandaki ve dünyanın her yerinde ve ülkemizde mücadele etmekte olan mücahidlere zafer bahşet.
Ey Allah’ım! Yahudilerden, hristiyanlardan ve onların takipçilerinden olan düşmanlarımıza gazap et. Ey celal ve ikram sahibi Allah'ım! Bizim için Senden başka güç ve kuvvet yoktur. Bize yardım et, bizi güçlendir, ayaklarımızı sabit kıl, atışlarımıza isabet ver, saflarımızı birleştir ve kâfirler topluluğuna karşı bize zafer nasip et. Sen bize yetersin ve ne güzel vekilsin.
Duadan fazlası gelmadiği için elimizden bizleri affate allahımm...Dualarımızı kabul et Rabbim

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
evet çoğumuz bir çok kez böyle şeyleri izliyoruz duyuyoruz üzülüyoruz ama bence o an için üzülüp sonra kendimizi hayatın akışına bırakıyoruz ve unutuyoruz ,ne kadar dikkat ediyoruz o ürünleri almamaya acaba.....
ramazan geldi çeşitli yerlere yemek davetlerine gidiyorum ve sofralarda hep coca cola evet ne kadar dikkat ediyoruz, dualarımızda ne kadar yer veriyoruz...........ne kadar insanımız bu konuda bilinçli................
kardeşlerimizin herdaim dualarımızda olması dileğiyle....

Kaan Erdem

Yönetici
amim.inşaALLAH.ALLAH celle celalühu razı olsun sayın kardeşim selametle kalınız.

evet çoğumuz bir çok kez böyle şeyleri izliyoruz duyuyoruz üzülüyoruz ama bence o an için üzülüp sonra kendimizi hayatın akışına bırakıyoruz ve unutuyoruz ,ne kadar dikkat ediyoruz o ürünleri almamaya acaba.....
ramazan geldi çeşitli yerlere yemek davetlerine gidiyorum ve sofralarda hep coca cola evet ne kadar dikkat ediyoruz, dualarımızda ne kadar yer veriyoruz...........ne kadar insanımız bu konuda bilinçli................
kardeşlerimizin herdaim dualarımızda olması dileğiyle....

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
2492858730_c5f342bc37.jpg

ÇOCUKLAR AĞLAMASIN
Sen ey gülmeyi unutan çocuk!
Bir gün zafer çığlıklarını duyarsan haykıranları,
Gülmeyi hatırlar mısın? Hatırlayacak mısın?
Sen gülmeyi unutursan, ya bizlere kim cesaret verecek.
Sen hep böyle ağlarsan bizlerde hüzünleniriz çocuk.
Sen gül ki; gül bahçelerimiz yeniden filizlensin,
Gülistanımızda güller bitsin…
Sen gül ki; sana bakan diğer yavrularda gülümsesin.
Sen gül ki; tebessümün umudumuz olsun.
Senin kahkaha çığlıkların andımız olsun.
Marşlar söylensin kahkahalarına tempo tutarcasına.
Sen gül ki; aydınlık dolsun çehremize.
Gülümsemen ışığımız olsun karanlık gecelerimize.
Maveramız aydınlansın gülümsemenle.
Yolumuz olsun kahkahalarınla döşenmiş yollar.
Sen gül ki; yarınlar sizin olsun.
Sen gül ki; diğer tüm çocuklarda gülmeyi bilsin.
Sen gül ki;
Sen gül ki çocuk,
Çocuklar ağlamasın, çocuklar ağlamasın.
~*~~*~~*~~*~~*~~*~
~*~~*~~*~~*~~*~~*~

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Filistinli çocuk bir çiçektir, ondan şehid kokusu dağılır etrafa. Onun kıyamı dünya halkalarına örnek olur. Onun elindeki tek silahı sapanıdır. Bizim çocuklarımız sapanla kuş avlarken, o zulme taş atarak, şeytanı taşlamakta, Filistin’li çocuk annesi kuşatmayı aşıp sağ-salim doğum yapabilmişse, dünyaya gelir gelmez süt bulma sıkıntısı yaşar, yürümeye başladığında ise annesinin sıcacık elini bıraktığında minik eller buz gibi taş tutmaya başlar.
Filistinli çocuğun elinde ne renkli şekerler, ne bilgisayar tuşları ne güzel oyuncaklar görebiliriz. Kendini bilmeye başladığında tek yapacağı, onu tüm bunlardan mahrum eden zihniyeti taşlamaktır.
Babasını hapseden, annesini döven, gözlerinin önünde kardeşini bombalı oyuncakla öldüren, ülkesini işgal eden zihniyeti taşlamak...
Gerek ki, Katil Şaron „Bizim için en büyük tehlike Filistinli kadın ve çocuklardır. Ben de onları yok etmeye and içtim!“ diyerek Filistinli çocukları ne kadar ciddiye aldığını ifade etmekte.
Bu yavru gibi sorarız: „Çok şey mi istiyor Filistinli çocuk?“
Ey dünya halkları! Özgürce topraklarında yaşamak hakkı yok mu Filistinli çocukların? „UTANIN, UTANIN!“ diye feryad eden bu yavrunun sesine ne zaman kulak vereceğiz? Hep boynumuz bükük mü kalacak?

Filistinli çocukların zalimleri bir çocuğumuza unuttuğumuz, görmezden geldiğimiz pek çok gerçeği görmemizi sağladı. Katılaşan kalpleri bir parça yumuşattı belki de Filistin’le ilgili haberlere, bakan ama görmeyen gözlerimizin açılmasını sağladı. Arada belki „Ben fert olarak ne yapabilirim?“ diye düşündük.

Bazen fert olarak bazen topluca dualar ettik. Tüm bu dualar birleşerek İsrail’in yüzüne tokat gibi patlasın diye tıpkı Nemrud’un Hz. İbrahim’i ateşe attığında gagalarıyla o ateşi söndürmek için su taşıyan kuşlar gibi...
Bizler de tüm bu eylemlerimizle birer damla su taşıyabilelim diye çocuklar ağlamasın, babasının ve annesinin hüznüne şahid olmasın, „Filistin Özgürlüğe Kavuşsun“ diye!..
Asr-ı Saadet

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Kimi zaman „Babamı istiyorum!“ diye feryad ederken, kimi zaman da babasına sımsıkı sarılarak kurşunlardan kaçmaya çalışırken gördük onları. Bazen de henüz küçük bir bebekten 37 tane kurşun çıkarılmış haberiyle irkildik.
Başka bir haberde;Birleşmiş Milletler’in onlar için açtığı mülteci kampındaydık... Biri altı, diğeri 11 ve ikisinin de 13 yaşında olduğu dört çocuğun topa benzeyen bir cisimle oynarken, patlaması sonucu parçalanan cesetleriyle kanımız dondu. Çatışmalar esnasında çıkan yangında yüzünün büyük bölümü yanan çocuğa bakamadık bile ve başı koparılmış ufacık beden, ‘’Bu kadarı da olmaz!’’ dedirtti hepimize.
Bu görüntüler karşısında gözyaşlarımızı tutamadık, çocuklarımıza sarılamadık bile. Ne zaman çocuklarımızın başını okşasak, o yavrunun yanık sesi geldi kulaklarımıza...

Kara ama ışıldıyarak bakan o başı dik kızımız belirdi gözlerimizin önünde. Feryad ediyordu tüm dünyaya! ‘’Filistin her şeye layık değil mi?’’
‘’Çok şey mi istiyorum?“ diye yakalanan çocuk babasına sokulmuş, çaresiz gözlerle bakıyordu etrafına. Birinci kurşun ayağına isabet etti. Derken ikinci kurşun ve üçüncü kurşunda hayatını kaybetti. Hem de tüm dünyanın gözleri önünde! Hiçbir şeyden habersiz anne dünya ile beraber izledi oğlunun ölümünü. ‘’Ben onun profesör olmasını istiyorum!’’ diyordu anne. Ama o 12 yaşında şehid oldu!..
İşte Filistin destanının ardındaki gerçek. Bu kıyamı destanlaştıran, henüz sabi bir yavrunun şehadetini kabullenen anne, soralım nefislerimize:’’Aynı sabrı gösterebilir miyiz? Şehid annesiyim diye övünebilir miyiz?’’

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Dünyadaki haksızlıklara karşı elimizden cok fazla

bir şey gelmiyor.”haksızlığı hak görenlere karşı

hak dava etmek ,bir nevi haksızlıktır

ve hakka karşı bir nevi hürmetsizliktir”

diyor ünlü bir düşünür.Şimdi biz israilin

Filistin’e karşı yaptığı haksız ,eşit olmayan

savaşta Birleşmiş milletlerden bir an

önce bu savaşa son vermesi için

bir adım atması gerektiğini söyletmesini istiyoruz…..

Bebekler ölüyor , masum günahsız , bir bedel ödeniyor ve biz seyrediyoruz…

Şu bir gerçek ki:

Dünyayı zalimlerin hırsı değil mazlumların ah’ı yakar

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
bir vakit,bıçak sırtında titreyişlerimiz son bulacak!...

korkuyu yorumlayacak bir yürek can dilinde!...

bir yürek umudu ve aşkı sunacak soframıza... usanmış olacağız o vakit ceset biriktirmekten mavinin eşiğinde!

bir gül tüm güzelliğiyle bin diken verecek hayata... kan/atan bir diken...

bütün kalemler kalbini çıkarıp sulara teslim edecek üzerindeki kara libasını,

hiç düş(ün)meden!

Eda AKTAŞ

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
filistinli_cocuk.jpg

Ey Çocuk!
tek mi kaldın yalniz mı kaldin
bunca emanet sadece sana mı bırakıldı?
sen de Ahmet Yasin gibi dargın mısın?
oyun yollarinizda
baska bir cocugun olumune mi sahit oluyor
o alnindan ve gözlerinden öpulesi safligin
ey çocuk dunyanın baska cocuklarına imrenmez misiniz?
o ugruna olmeyi goze aldigin kutsal
aslinda hepimizin
o kucucuk omuzlarindaki bunca yukle ezilmez misin?
kac intifada gordu senden onceki cocuklar
kacinin mezar tasinda adi var?
o bakislarindaki kahramanlik Ismail’i
goz yaslarin Kerbela’yi hatirlatir
ama bilesin
elinden attigin her TASta FILISTIN zaferi yazilidir…!

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kaan kardeşim diyorum vurgulayarak kardeşim diyorum nerde kaldık nerdeyiz kardeş demekle oluyormu rahattayız huzurdayız sıcak ew sıcak corba yedigimiz onumuzde yemedigimiz arkamizda olursa ne ala olmazsa ya sabır neden olmaz biz kendimizi bıu kadar dusunuyoruz en azından kendim adıma konuşuyorum namaz kıl basını kapat duanı oku ya bu kadar mı bizim dinimiz hak dini iyiyi zengini gözetleyen kollayan din degil ee bununda farkındayız hep ben merkezli egoist dusuncelerde boguluyoruz bence ben dahil kimse farkında bile degil içine battıgı egoizmin ya oradaki kardeşlerimiz ne yapacak onlar ne yiecek ne giyecek anne babam nerde diyen o yavrumun babası ne zaman gelecek yada babası gelmeyınce o mink yureginde ne hissedecek var mı bir diyecegi o babaları öldürenlerin o yuvaları yıkanların zaten bulmadıkları bir tas suyu dokenlerin ya söylemek istedigim anlatmak istedigim yada caliştigim o kadar cok sey var ki umarım en azından onlara dualarla yardımcı olur hakkın en guzel merhametinin teccelisini isteriz hakkını helal et kaan kardeşim...

Kaan Erdem

Yönetici
"Eyne ihvânî?"
(Kardeşlerim Nerede)
hakkımız var ise helaldir kardeşim.selametle kalınız.

sevgili kaan kardeşim diyorum vurgulayarak kardeşim diyorum nerde kaldık nerdeyiz kardeş demekle oluyormu rahattayız huzurdayız sıcak ew sıcak corba yedigimiz onumuzde yemedigimiz arkamizda olursa ne ala olmazsa ya sabır neden olmaz biz kendimizi bıu kadar dusunuyoruz en azından kendim adıma konuşuyorum namaz kıl basını kapat duanı oku ya bu kadar mı bizim dinimiz hak dini iyiyi zengini gözetleyen kollayan din degil ee bununda farkındayız hep ben merkezli egoist dusuncelerde boguluyoruz bence ben dahil kimse farkında bile degil içine battıgı egoizmin ya oradaki kardeşlerimiz ne yapacak onlar ne yiecek ne giyecek anne babam nerde diyen o yavrumun babası ne zaman gelecek yada babası gelmeyınce o mink yureginde ne hissedecek var mı bir diyecegi o babaları öldürenlerin o yuvaları yıkanların zaten bulmadıkları bir tas suyu dokenlerin ya söylemek istedigim anlatmak istedigim yada caliştigim o kadar cok sey var ki umarım en azından onlara dualarla yardımcı olur hakkın en guzel merhametinin teccelisini isteriz hakkını helal et kaan kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt