Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Eyne ihvânî?" (Kardeşlerim Nerede) (1 Kullanıcı)

kasirga5274

Kayıtlı Kullanıcı
"eyne Ihvani?"kardeşlerim Nerede :A Selamin Aleyküm Emeğinize Sağlik çok Güzel Bir Paylaşimdi.yabanci Markali ürünlerin Market Raflarini Istila Ettiğini Görüyoruz.ithal ürünler Yerine Barkodu "869"ile Başlayan Türk Mallarini Alalim.allah'a Emanet Olun::gulegule

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.selametle kalın.hayırlı ve bereketli geceler olsun.

"eyne Ihvani?"kardeşlerim Nerede :A Selamin Aleyküm Emeğinize Sağlik çok Güzel Bir Paylaşimdi.yabanci Markali ürünlerin Market Raflarini Istila Ettiğini Görüyoruz.ithal ürünler Yerine Barkodu "869"ile Başlayan Türk Mallarini Alalim.allah'a Emanet Olun::gulegule

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kaan kardeşim ALLAH CC onlara hayırlı bir çare versin inşallah kardeşim önümüzde ramazan var bizler caca cola yı sofralarımızın baş köşesine koyup lakır lakır içerken onlar onlar belkide oruçlu oruç tutacaklar ve bizim caca cola ya verdiyimiz paralar mermi olarak onların üzerine düşecek kardeşim yalan söylemem benim eşim babam akrabalarımda alıyorlar ben içmesemde hergün mutlaka eve giriyor ben kendime haram ettim ağzıma deyil elimi bile sürmüyorum fakat hergün 3 veya 5 ytl caca cola ya para veriyoruz bu mermi olarak düşünmek bile istemiyorum vah vah elimizden ne gelir demekle iş bitmiyor bu vebal çok ağırdır bütün müslüman kardeşlerimi davet ediyorum ayranları yapın baş köşeye koyun en azından ramazanın hürmetine caca colayı evlerine sokmasınlar ben çocuklarımada ailemede vasiyet ettim ölürsem asla hayrıma verdiyiniz yemek sofralarına caca cola koymayın botkot yapalım olurda bir kardeşimize katkımız olur ALLAH CC onlara hayırlı bir çare versin emeyine sağlık kardeşim çok çok güzeldi selametle kal

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kıymetli ablamız.her durum ve bulunduğumuz vaziyetin hesabını şüphesiz vereceğiz.bu gün ona yarın bizedir düşüncesi ile bilinçli ve yapacaklarını kardeşlerinin hayrına yapan ALLAH celle cellalühu rızasını gözeten kullardan olmak duası ile çırpınan çarpan yüreklere sahip olmak ne kıymetli olsa gerek.

en azında bu gibi konulara dikkat etmek hiç bir şey yapmamak şuursuzluğunda olmaktan bile hayırlı olacaktır.dilimizden düşürmemek ve her daim fırsatımız oldukça dualarımızdan eksik etmemek temennisiyle inşaALLAH.

mevlam sizi ve cümlemizi etrafını uyaran,uyandıran,dikkat eden ve ettiren halis niyetteki kullarından eylesin.

selam ve yürekten samimi dualrımla selametle kalınız.

selamün aleyküm kaan kardeşim ALLAH CC onlara hayırlı bir çare versin inşallah kardeşim önümüzde ramazan var bizler caca cola yı sofralarımızın baş köşesine koyup lakır lakır içerken onlar onlar belkide oruçlu oruç tutacaklar ve bizim caca cola ya verdiyimiz paralar mermi olarak onların üzerine düşecek kardeşim yalan söylemem benim eşim babam akrabalarımda alıyorlar ben içmesemde hergün mutlaka eve giriyor ben kendime haram ettim ağzıma deyil elimi bile sürmüyorum fakat hergün 3 veya 5 ytl caca cola ya para veriyoruz bu mermi olarak düşünmek bile istemiyorum vah vah elimizden ne gelir demekle iş bitmiyor bu vebal çok ağırdır bütün müslüman kardeşlerimi davet ediyorum ayranları yapın baş köşeye koyun en azından ramazanın hürmetine caca colayı evlerine sokmasınlar ben çocuklarımada ailemede vasiyet ettim ölürsem asla hayrıma verdiyiniz yemek sofralarına caca cola koymayın botkot yapalım olurda bir kardeşimize katkımız olur ALLAH CC onlara hayırlı bir çare versin emeyine sağlık kardeşim çok çok güzeldi selametle kal

berat05

Yönetici

"Eyne ihvânî?"

"Kardeşlerim nerede

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

_______selamün aleyküm kaan kardeşim
kardeşleri sıçacık evlerinde!! kardeşleri bu savaşa_bu kutlu cihada _ bu direnişe tv başında yada pc başında yada iki üç kişi bir araya geldiklerrinde ..süslü püslü demogoji ustalarının dilinde...destek veriyorlar ...(az sonra benim yapacagım gibi:(..)
ve hatta bazı kardeşleri bundan bile bi haber gafil...
siyonizm bir sırtlan gibi kardeş kanına susamış ..
akla hayale gelmeyecek caniligin vahşetin zorbalıgın oynandıgı bir galeri haline dönderdi filistini ....filisitin yaralı yaralarını kimse sarmıyor..KARDEŞLERİNİN daha önemli işleri bu sene kim şampiyon olacak ! bu grup şu cemaate ne iftira atacak kardeşiz ya(!)..bunun tek nedeni acizane kardeşim ümmet bilinci eksik oysaki ümmet bilinci tevhit inancının geregidir...birlik olan yerde dirlik olur .. kendi içimizde birligimiz yok paramparça...hal böyleylen ihvanları kim düşünecek kim onlarla hergüün ölecek...bir bebecigin önüne kim siber olacak eşişehit olmuş bir gelincige kim teselli verecek... bırakalım destek olmayı biz köstek oluyoruz... hala israil malları marketlerde hala...bunu bile boykot etmiyoruz ..aldıgımız her israil malı filistine bir kurşun ...bunu bile çok görüyoruz kardeşlerimize .... yazık çok yazık rabbim bunun hesabını bizlere sorar... sırtımızdaki bu veballe hesap günü nasıl başımızı kaldırıp sudan bahanelerimizi sıralayacagız...(kardeşim hakkınızı helal edin çok hassas oldugum bir konu uzun oldu biraz kusura bakmayın)
rabbim bizleri gafletten uyandırsın sözde degil özde destek olalım artık olalım...inşallah
rabbimi razı olsun
selam ve dua ile______

selamün aleyküm....

yazılacak H İ Ç B İ R Ş E Y kalmamış.
sadece gözyaşlarımız..pclerimiz...ve kardeşimin yazdığı gibi süslü yazılarımız var

birde dualarımız var...

zaten en önemlisi dua...........
hiçbirimiz onların korktuğu kadar korkmadık....
hiçbirimiz onlar gibi olmadık.....

Allah c.c. YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.....

Güncellenen ler arasında olacak......
Gözyaşlarımız ve dualarımızla

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli ablamız.ALLAH celle celalühu razı olsun.selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.amin.inşaALLAH.

selamün aleyküm....

yazılacak H İ Ç B İ R Ş E Y kalmamış.
sadece gözyaşlarımız..pclerimiz...ve kardeşimin yazdığı gibi süslü yazılarımız var

birde dualarımız var...

zaten en önemlisi dua...........
hiçbirimiz onların korktuğu kadar korkmadık....
hiçbirimiz onlar gibi olmadık.....

Allah c.c. YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.....

Güncellenen ler arasında olacak......

Gözyaşlarımız ve dualarımızla

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Tokken kim açın hâlini anlar. Biz rahat yaşarken toktuk. Ne zaman ki; savaş bizi buldu, açın hâlinden anlamaya başladık. Filistin'i bizden iyi kim anlar şimdi? Anlamasına anladık da şimdi de kendi derdimize düştük. Aç aça ne ikram etsin?"

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

selamun aleyküm yazıyı okurken o toprak evin içinde buldum kendimi teslimiyeti,çaresizliği,korkuyu yaşadım bir o küçük çocuk, bir yaşlı kadın ,bir anne oldum ama onlara yardım edecek el olamadım
kalbimdeki sızıyla kalakaldım kardeşim
selametle.............

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.

hissedebilmek ve an azından bir müslüman kardeş gibi dilimizden duamızdan düşürmemek duası ve ümidi ile.

selam ve yürekten samimi dualarımla.

Tokken kim açın hâlini anlar. Biz rahat yaşarken toktuk. Ne zaman ki; savaş bizi buldu, açın hâlinden anlamaya başladık. Filistin'i bizden iyi kim anlar şimdi? Anlamasına anladık da şimdi de kendi derdimize düştük. Aç aça ne ikram etsin?"

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

selamun aleyküm yazıyı okurken o toprak evin içinde buldum kendimi teslimiyeti,çaresizliği,korkuyu yaşadım bir o küçük çocuk, bir yaşlı kadın ,bir anne oldum ama onlara yardım edecek el olamadım
kalbimdeki sızıyla kalakaldım kardeşim
selametle.............

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kaan abi. Rabbim razi olsun kiymetli paylaşimlariniz için. Yüreklerimizden kardeşlerimizin sizisini bir an eksik etmesin rabbim. Dualarimizdalar inşallah. Rabbim bizlere merhamet etsin yoksa yüklendiğimiz bunca günahin altindan nasil kalkariz. Kardeşlerimiz orda türlü işkencelere göğüs gererken sicacik evlerimizde hiç birşeyden habersiz teevizyonlarindaki gereksiz dizilerle filimlerle vakit öldüren bir duasinin dahi etsik eden bizlere rabbim merhamet etsin. Selam ve dua ile hayirli günler

kardeşlerim nerede
bizler neredeyiz...

Kaan Erdem

Yönetici
sizin vesileniz ile yazılan yazıyı tekrar hatırlatma gereği duydum.selametle kalın kardeşim.konuya olan ilgi alaka ve yorumunuz için sizede t.ederim.

aleykümselam sayın kardeşim.amin.inşaALLAH.şunu ciddi olarak yazıyorum.konuya olan ilgi,alaka,destek ve duanız için ALLAH cc razı olsun.daha ne diyebilirim ki..!

sui zan etmek istemiyorum ama bu tarz önemli konular belki bir çok kişiye duada diline dolayıp ALLAH cc yakarmasında kardeşlerine destek için vesile olacaktır fakat yazı uzun..bunaltıcı bakılıyor yada bakılmıyor kimin umurunda ki.hissetmek gerek,algılamak ve yüreğin yanmasını derinden duymak gerek.benci ve bencillik sarmış bedenimizi ruhumuzu.

hep diyorum yine diyeceğim kimse üstüne alınmasın kimseyi hedef almıyorum sadece ortaya söylüyorum son zamanlarda paylaşım çöplüğüne dönen sitede parmakla sayılacak kişilerin açtığı değerli ve mesaj bakımında nasihat veren paylaşımlar bir bir arka sıralarda kayboluyor.

ben sürekli sıkıcı,uzun,insanın nefsini rahatsız eden gibi gözüken yada algılanan paylaşımlar sunan kardeşlerimi ve bu paylaşımlarada yorum bırakanları haddim olmayarak takdir ediyorum.amaç eyer ki bu sanal ortamda kaynaklara dayalı konularda hizmet ise diyecek lafım yok.sadece zaman öldürüp kul rızasını gözetip göz doldurmaksa yazık vallahide çok yazık.

şimdi üstüne alınıpda salyasını bu yorumlara bulaştıran olacaktır.cevap vermemek mütevazilik şimdiden bunu beyan etmekte bir erdemliktir.

selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.dualarımızda tüm müslüman kardeşlerimize yer vermek ümidi ile.selametle kalın....

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

Selamun aleykum kaan abi. Rabbim razi olsun kiymetli paylaşimlariniz için. Yüreklerimizden kardeşlerimizin sizisini bir an eksik etmesin rabbim. Dualarimizdalar inşallah. Rabbim bizlere merhamet etsin yoksa yüklendiğimiz bunca günahin altindan nasil kalkariz. Kardeşlerimiz orda türlü işkencelere göğüs gererken sicacik evlerimizde hiç birşeyden habersiz teevizyonlarindaki gereksiz dizilerle filimlerle vakit öldüren bir duasinin dahi etsik eden bizlere rabbim merhamet etsin. Selam ve dua ile hayirli günler

kardeşlerim nerede
bizler neredeyiz...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşlı kadın titreyen sesiyle:
"-Esmâ kızım sen ne diyorsun? Bir iki yıl öncesine kadar biz de onlar gibi değil miydik? Şuracıkta Filistin'de Çeçenistan'da kardeşlerimizin kanı nehir edildi. Biz ne yaptık ki, ne bekliyoruz. Duyup hatırladıkça düşmanlarına lânet okuduk; kardeşlerimize de duâ ettik. Başka bir şey yaptık mı? Ne yahudileri, ne de Rusları boykot etmedik. İşte bu gün Ramazan'ın birinci gecesi. İnsan aç kalacak ki, açın hâlinden anlayacak değil mi? Tokken kim açın hâlini anlar. Biz rahat yaşarken toktuk. Ne zaman ki; savaş bizi buldu, açın hâlinden anlamaya başladık. Filistin'i bizden iyi kim anlar şimdi? Anlamasına anladık da şimdi de kendi derdimize düştük. Aç aça ne ikram etsin?"

Selamün Aleyküm.
dünyanın dört bir yanındaki bu vahşetleri okudukça ve izledikce (kalbinde vidan olanlar) yüreğimiz sızlıyor. yakarışla dualarımız kardeşlerimiz için oluyor.
ya sonra...... gözden ırak olan dualardanda ırak oluyor. unutulup gidiyor.
dualarımızın yönü tekrardan dünyalıklara ( ev , araba , iş , eş ,çocuk ) dönüveriyor.
levhi mahfuzda yazılanları değiştirebilecek 2 şeyden biri dua biride sadakadar. hiç değilse duamızı ve 2 kuruş sadakamızı onlar adına esirgemeyelim.
dünya telaşesi içinde unuttuğumuz kardeşlerimizi yeniden dualarımıza dahil etmemize vesile olduğunuz için Rabbim sizlerden razı olsun.
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun...

Kaan Erdem

Yönetici
konuya olan ilgi alaka ve yorumunuz için sizede t.ederim.selametle kalınız.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim selametle kalınız.

Yaşlı kadın titreyen sesiyle:
"-Esmâ kızım sen ne diyorsun? Bir iki yıl öncesine kadar biz de onlar gibi değil miydik? Şuracıkta Filistin'de Çeçenistan'da kardeşlerimizin kanı nehir edildi. Biz ne yaptık ki, ne bekliyoruz. Duyup hatırladıkça düşmanlarına lânet okuduk; kardeşlerimize de duâ ettik. Başka bir şey yaptık mı? Ne yahudileri, ne de Rusları boykot etmedik. İşte bu gün Ramazan'ın birinci gecesi. İnsan aç kalacak ki, açın hâlinden anlayacak değil mi? Tokken kim açın hâlini anlar. Biz rahat yaşarken toktuk. Ne zaman ki; savaş bizi buldu, açın hâlinden anlamaya başladık. Filistin'i bizden iyi kim anlar şimdi? Anlamasına anladık da şimdi de kendi derdimize düştük. Aç aça ne ikram etsin?"

Selamün Aleyküm.
dünyanın dört bir yanındaki bu vahşetleri okudukça ve izledikce (kalbinde vidan olanlar) yüreğimiz sızlıyor. yakarışla dualarımız kardeşlerimiz için oluyor.
ya sonra...... gözden ırak olan dualardanda ırak oluyor. unutulup gidiyor.
dualarımızın yönü tekrardan dünyalıklara ( ev , araba , iş , eş ,çocuk ) dönüveriyor.
levhi mahfuzda yazılanları değiştirebilecek 2 şeyden biri dua biride sadakadar. hiç değilse duamızı ve 2 kuruş sadakamızı onlar adına esirgemeyelim.
dünya telaşesi içinde unuttuğumuz kardeşlerimizi yeniden dualarımıza dahil etmemize vesile olduğunuz için Rabbim sizlerden razı olsun.
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
d9dfc7c7ch4.jpg

45972b3efk2.jpg

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Filistinli Sevgili

Gözlerin bir diken
yürege saplanmis,
çildirasiya sevilen,
iskencesine dayanilamayan.
Gözlerin bir diken,
rüzgârdan korudugum,
ötesinde acilarin, gecelerin,
derinlere sapladigim.
Kandiller yanar isiginla,
geceler dönüsür sabaha.
Bense unuturum birden,
- göz rastlar rastlamaz göze-,
yasadigimiz bir vakitler
kapinin ardinda
yanyana.
*
Sakirdin sanki konusurken.
Isterdim konusmak ben de.
Dudaklarda hayir mi kalmisti ki,
O bahar gibi dudaklarda!

Sözlerin
güvercin gibi
yuvamdan
uçtu gitti.
Kapimiz,
sonbahar kadar sari
basamaklari ardindan
firladi gitti
caninin çektigi yere.
Aynalar oldu paramparça,
yigildi içimize
aci üstüne aci.
Topladik sesin küllerini
getirdik bir araya.
Böylece söyler olduk
acili türküsünü yurdumuzun.
Hep birlikte sazin bagrina
ektik bu türküyü,
evlerin damlarina tas firlatir gibi
firlattik attik bu türküyü,
alin, dedik,
sancidan kivranan kalplere.
Oysa her seyi unuttum ben simdi.
Ya sen, ya sen, sevgili,
sesini kimselerin bilmedigi!
Belki de gidisindir senin
ya da susmandir
sazi paslandiran.
*
Dün seni limanda gördüm,
yapayalniz, yolluksuz yolcu.
Bir yetim gibi sana dogru kosuyordum,
ariyordum sanki yasli anami.
Nasil, nasil, yemyesil bir portakal agaci
kapanir bir hücreye ya da bir limana,
nasil saklanir gurbet elde
ve yemyesil kalir?
Yaziyorum not defterime:
Limanda durakaldim…
En dondurucu kis kadar soguk gözler gibiydi dünya,
doluydu portakal kabuklariyla ellerimiz.
Ve hep çöl, ve hep çöl, ve hep çöldü ardim.
*
Seni yalçin daglarda gördüm,
kuzularinla, kovalanan çoban kizi.
Sen benim bahçemdin,yikintilar ortasinda.
Bendim o yabanci, bendim kapini vuran.
Ey gönül! Ey gönül!
Kapi kalbimin üzerinde yükseliyordu,
pencere, taslar ve çimento
Kalbimin üzerinde.
*
Seni su testilerinde gördüm,
bugday basaklarinda,
yikik dökük, parça parça, unufak.
Hizmet ederken gördüm gece kulüplerinde,
sancilarin simseklerinde gördüm ve yaralarda.
Bagrimdan koparilmis ciger parçasi sensin.
Dudaklarima ses olacak yel sen.
Ates ve akarsu sensin.
Gördüm seni bir magaranin agzinda
yetimlerinin çamasirlarini iplere asarken.
Gördüm sokaklarda seni ve ates ocaklarinda,
kaynayan kaninda günesin.
Ve ahirlarda…
Ve bütün tuzlarinda denizin.
Ve kumlarda…
Toprak gibi güzel,
yasemin gibi,
ve çocuklar gibi.
*
Ve ant içerim ki,
bir mendil isleyecegim yarina kadar,
gözlerine sundugum siirlerle süslü
ve bir tümceyle, baldan ve öpücüklerden tatli:
"Bir Filistin vardi,
bir Filistin gene var!"
*
Gözleriyle Filistin,
kollardaki, gögüslerdeki dövmelerle Filistin,
adiyla saniyla Filistin.
Düslerin Filistin'i ve acilarin,
ayaklarin, bedenlerin ve mendillerin Filistin'i,
sözcüklerin ve sessizligin Filistin'i
ve çigliklarin.
Ölümün ve dogumun Filistin'i,
tasidim seni eski defterlerimde
siirlerimin atesi gibi.
Kumanya gibi tasidim seni gezilerimde.
Koyaklarda çagirdim seni bagira bagira,
inlettim senin adina koyaklari:
Sakinin hey
kayalari döve döve sarkimi koparan simsekten!
Benim gençligin yüregi!
Benim beyaz kanatli atli!
Benim yikan putlari!
Kartallari tepeleyen siirleri benim eken
tüm sinirlarina Suriye'nin!
Zalim düsmana bagirdim, ey Filistin, senin adina:
"Ölürsem, ey böcekler, vücudumu didik didik edin!"
Karinca yumurtasindan kartal çikmaz hiçbir vakit,
yalniz yilan çikar zehirli yilanlardan!
Ben barbarlarin atlarini iyi bilirim.
Bir ben dururum onlarin karsisinda,
bir ben,
gençligin yüregiyim her daim,
yüregiyim beyaz kanatli atlilarin.
Mahmut Derviþ

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Hey çocuk! Çocuk hey!

Bak bir uçurtma.. Ne güzel kuyruğu var. Nasıl da uçuyor?!

Gökyüzünün uçsuz bucaksız masmavi denizinde, sanki minicik bir kayık gibi...

Bir uçurtma geçiyor...

Hey çocuk, çocuk hey!

Bak bir beyaz bulut..

Develer gibi bulut sürüleri geçiyor.

Koyunlar gibi, papatyalar gibi, annenin saçları gibi bulutlar...

Babanı da özlemiştin ya, bak! Babanın yüzü gibi bembeyaz...

Kirsiz ve lekesiz ömür, “Temurru merres-sehab”* geçiyor..

Hey çocuk, çocuk hey!

Bak, leylekler geçiyor. Serçeler ve martılar şen şakrak türkülerde..

Güvercinler bak! Aksa’nın bembeyaz ve tertemiz güvercinleri...

Şarkılar geçiyor, marşlar geçiyor, ilahiler geçiyor...

Âyet âyet Kur’an geçiyor...

Güvercin kanatlarında, melekler geçiyor.

Hey çocuk, çocuk hey!

Bak bir gökkuşağı, rengarenk...

Ve tadına vurulduğun şekerlemeler gibi...

Bir zafer takı kurulmuş gökyüzünde, bayram yakın mı ne?

Altından, bir halk geçiyor...

Hey çocuk, çocuk hey!

Bak roketler geçiyor!

Bak, kurşunlar ve zalim uçaklar geçiyor...

Bak gözyaşı geçiyor, bak ağlamak geçiyor, bak acı geçiyor.

Kanayan yara, hasret, açlık ve mahpusluk geçiyor…

Hey çocuk, çocuk hey!

Başını kaldır da hele bir bak!

Gökyüzündeki zafer takının altından, uçurtmalarla, güvercinlerle, bulutlarla,

Şen şakrak türkülerle, marşlar ve ilahilerle, âyetler okuyarak,

Filistinli kardeşler geçiyor...

Hey çocuk, çocuk hey!

Başını kaldır!

Ve asla eğme!

Yolun, Cennetten geçiyor...

* Bulutların geçişi gibi... (Neml Suresi, 88. âyet)

~~Alıntıdır~~

kezzy

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun
Allahim sen yardim et müslüman kardeslerimize

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt