Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşimin giyimi (2 Kullanıcı)

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Selamün Aleyküm,

Biz kendimize göre değilde Kurana göre cevap verelim.

“Dinde zorlama yoktur. Artık doğru ile yanlış birbirinden ayrılmıştır. Şeytanın yoluna uymayı reddedenler ve Allah’a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam dayanağa tutunmuşlardır. Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.” (Bakara 256)

“Ailene namazı emret; sen de namaza sabır ve sebatla devam et.” (Taha:132)

4:34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Slm ve Dua ile..

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Çok yardımcı oldun. Teşekkür ederim.

Kardeşim kusura bakma ama hani madem dinine düşkünsün neden zamanında fikirlerine uygun bir eş ile evlenmedin..Eşine çok baskı yapıyorsun..Maaş bağladım evi yeniledim yeter ki değiş...bu kadar sıkıp bunaltma..Allah korusun dinden soğur.Eğer kapanacaksa Allah için kapanır..Senin için kapanması zaten şirktir..Devamlı söylenmek,hocaları tv de açmak..daha da uzaklaştırır soğutur..Senin yapman gereken bol bol dua etmek

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum konu biraz eski ama dikkatimi çekti... Aklımada çok önceleri dinlediğim bir olay geldi paylaşmak istedim...

Adamın birtanesi Karısına sürekli senin gibi doğruları söyler dururmuş kısa etek giyme dar pantalon giyme daha edepli giyin v.b şeyleri söyleyerek sürekli onu doğru yola çağırmış kadında iyice bunalmış bu durumdan nefsinede söz geçiremediği için haliyle bi türlü kocasının istediği şekilde olamıyormuş adamda çok fazla din bilgisi olmadığı için ne şekilde nasihat edecek nasil bilgilendirecek bilmediği için kadını ikna edemiyormuş... Adam demişki seni ben bi kursa göndereceğim orada herşeyin doğrusunu öğrenene kadar kalacaksın çok güzel dini eğitim veriyorlar diye kadını yatılı bir din eğitimi kursuna göndermiş kadında kursa gittikten sonra baya değişmeler olmuş öyleki dinimizin herşeyini dört dörtlük öğrenmiş pür tesettür bi bayan olmuş hatta kendini daha çok aşıp hocalık yapar vaziyete gelmiş vel hasıl kelam saliha bir hatun olmuş ve 3 yıl sonra evine dönmeye karar vermiş.. eve geldiğinde kocası çok sevinmiş onu tam istediği gibi gördüğü için çok mutlu olmuş büyük bi sevinç yaşamışlar... sonra akşam olmuş adam eşine hatun güzel bi yemek yapta yiyelim demiş kadın adama banane senin yemeğinden benim öyle bi sorumluluğum yok dinimize göre demiş yemek yapmamış adam şaşırmış ama mecbur kalkmış herzamanki gibi kendi yemeğini kendi pişirmiş bu şekilde 3-4 hafta geçmiş adamın bi düğmesi kopmuş yine eşine hatun gömleğimin düğmesini dikermisin demiş kadın yine banane senin düğmenden peygamber efendimiz s.av 7 eşinden 7side sağ iken peygamber efendimiz s.a.v kendi yırtığını kendisi dikermiş kalk dik diye karşılık vermiş dinimize göre benim öyle bi zorunluluğum yok demiş... adam bakmış bu böyle olmayacak demiş yemek yapmıyosun yardım etmiyosun neolcak bu böyle demiş kadında ben dinimin bana öğrettiği şekilde yaşıyorum diyince adamda madem öyle bende dinimin bana tanıdığı imkanla 2nci hatunuda alayım artık demiş.. kadın hemen atlayıp aman kocacığım bi tabak yemeğin lafımı olur deyip yemeğini pişirmiş dümesini dikmiş =) konuyla çokta alakası yok ama dikkat et kardeşim senin işinde bu işe dönmesin :D

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah sabah beni gülümsettin, Allah'ta senin yüzünü güldürsün.

Yok yok bizde bayaa iyi gelişmeler oldu da nazar değmesin diye burası dahil hiç bir yerde konuşmuyorum. :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt