Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşimin giyimi (1 Kullanıcı)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm abi Bulunduğumuz zamanda Bir çok kişinin derdi olan konuya değinmişsin :( yazdıklarından anlaşıldığı üzere Siz elinizden geleni yapmışsınız ... Allah yardımcınız olsun gönlnüzü hoş tutun ... Dua edin bol bol Rabbim Eşinizide Hidayet nasip etsin .... İnşallah Allaha emanet olun ..

( birde 7.sinde neyse 70 şindede odur lafı çok yanlış :(
SÖZÜNÜZE KATILMIYORUM herşey için 7 sinde neyse 70 inde aynıdır sözü GEÇERLİ DEĞİLDİR.

insanlar birşeyleri anlayarak öğrenerek yaparsa 180 derece dönüş olur.

ummu seleme

Kayıtlı Kullanıcı
esselamün aleyküm önce rabbimden diliyorum halis niyetiniz ve uğraşınızda yardımcı olsun zannedersem eşiniz allahın kurallarını tam olarak benimsememiş ama sizde onu daha çok dünyaya sevketmişiniz bu istediğiniz birden olmaz önce onu cemaat sohbetlerİNE GÖNDER SEN ÖĞRETME OKENDİ ÖĞRENSİN KENDİ HANGİ CEMAATE GÖNLÜ KAYARSA AMA ONUA PAT DİYE GÖNDERMEK İSTERSEN TEPKİ ÇEKER SEVDİĞİ VE GÜVENDİĞİ BİRİYLE GİDERSE CEMEAT DEMEM YANLIŞ OLMASIN ÇÜNKÜ RESULULLAH AHİR ZAMANDA BENİM ÜMMETİM 70 FIRKAYA AYRILACAK BUNLARDAN ÇOĞU HÜSRANDADIR YANLIZ EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT MÜSTASNA DAHA YAZARDIM AMA VAKTİN DAR ALLAH A EMANET OLUNUZ ÇÜNKÜ OEMANETLERİ ZAYİ ETMEZ

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm..
Öncelikle üstüme vazife olmayaraktan bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum..
Siz herzaman dualarınızda bu konuyu yüce yaradana açın,eminim o karşılık verecektir..
İçinde örtünün farz kılındıgını anlatan kitaplar temin edin eşinize,görsellige dökün.. etkilenmesi lazım eşinizin ..
Sohbetler edn ama sıkmadan yumuşak bir havada konuşun..sohbetlerinizin geneli islami boyutta olsun inşallah, sizde bundan istifade mülayim bir dille eşinize dogrusunu izah etmeye çalışın..illaki kendisi de istiyordur ama cevre ck büyük etken bilirim..sizde bu konularda okuyun,okutun tavsiyelerde bulunun ama sıkmadan..insanlar bazen cok ters tepkiler verebiliyor..
tanıdıgım yakın bir arkadasım da acık ,erkek arkadası kapanmasını istediginden cok ugrastı..arkadasımın inatcı olmasına göz yumdu ve sabrederek cok yumusak bir şekilde anlattı,okudu ,okuttu..bir şekilde beynine sızmayı başardı..
Umarım sizde bu haklı gayenizde başarılı olursunuz ..Allah yar ve yardımcınız olsun

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
dua et kardesim özelikle gece teheccüde kalk dua et seher vakitlerinde.duanın basında ve sonunda salavat oku.yagmurlu havada edilen duada makbuldur inşallah.allah sıkıntını gidersin.ecmain.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(cc)'a hamd eder, resulu efendimize salat ve selam ederim.

Sevgili kardeşlerim,
Ben kırık dökük namaz kılan, Allah'a ve onun inan ve sev dediği herşeye inanan ve seven bir adamım.

Evliyim 2 çocuğum var.
Benim problemim, eşimin dar pantolonlar, dar tişörtler ve evde askılı tişört dışarıda kolsuz tişörtler giymesi.
Belki benim gibi bir çok insanda aynı dertten muzdariptir, ben eşimi defalarca ( yıllardır ) uyarmama rağmen, eşim evin yaramaz çocuğu gibi davranıp, "söyler söyler unutur" mantığı ile hareket ediyor. Dışarı çıkmalarımız hemen hemen her zaman sorun oluyor. Defalarca kapı önünden eve geri dönüyoruz ve üstünü değiştirmesi için baskı yapmak zorunda kalıyorum.

Şimdi bunları anlatınca belki dinden bi haber bir kadınimajı çizdim ancak hakkını vermem lazım, benimle birlikte arada sırada dahi olsa sabah namazlarını kılıyor, ramazan orucunu hiç aksatmıyor. Her akşam yatmadan önce uzun uzun dua okuyor.

Gece yatmadan önce radyo 7 yi açık bırakıyor sabaha karşı Kur'an ve sonrasında Cevat Akşit hocanın hayat derslerini dinliyor.

Gelgelelim kıyafet konusunda devamlı tartışıyoruz. Benim bu durmda ne yapmam gerektiğine bir çok yol denedikten sonra karar veremedim öyle kalakaldım.

Denediğim yollara gelince;
1-Çok şükür maddi durumumuz orta seviyede olduğundan, ve eşimin çok sevdiği evimiz için ne istiyorsa aldım. Ev dekorasyonu onun hastalığı gibi birşey.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

2-Sonraki denemem, özgür hissetsin diye maaşımdan ona aylık bağladım. Bu parayı kişisel ihtiyaçların için değil, canın ne almak istiyorsa alman için veriyorum dedim. Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

3- 6 ay süre verdim, yavaş yavaş gardrobunu değiştir, zaman içerisinde bol pantolonlar, bol kıyafetlere çevir elbiselerini dedim.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

4 - ikinci 6 ay süre daha verdim.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

Ama her denemem başarısız oldu.

Bu sorumun cevabını, Allah rızası için, bu konuda kesin ve net bilgi sahibi insanlardan rica ediyorum.

Ben ne yapmalıyım??

Önce nasihat, sonra sabredip beklemekten başka yapacağın hiç bir şey yok...

aysin34

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum abicim adina uzuldumm yapacagin tek sey rabbine dua edip eşinin kalbine örtunme guzelligini vermesidir eşine güzel bir kitap all kadin izdivac uzerine kadin kocasinin rizasini alabilmesi icin istediginii din dogrultusunda yapmalidir .kocasi kendisinden razi olmayan kadin cennete giremez ki seninde gonlunde ortulu olmasi var ama eşin yapmiyor inş allah kalbine verir o guzelligi abicim dualarim sizinle koca,anne,baba rizasi allah rizasidirr eşinizin bu konu uzerine bi kitap okumasi lazim bence saygilar..

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu forum bir yıl önce açılmış ve açan kardeşimiz bidaha mesaj yollamamış
forumlarda bunlara dikkat etmenizi rica ediyorum

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Açık gezmek farklı bir günahtır.

Açık gezmek farklı bir günahtır.

Allahü teala sabır versin.

Eşinizede dinini bilen seven ve kayıran saliha arkadaşlar ihsan eylesin.

Sizinde devamlı böyle dua etmenizi ve hiç bir yorum yapmadan araya kendinizi koymadan eşinizi aşağıdaki yazıyla başbaşa bırakmanızı tavsiye ederim...

Sual: Bazıları, "Açık gezmek imanın veya İslam’ın şartı değildir. Tesettür üzerinde bu kadar fazla durmamalı" diyorlar. Açık gezmek, diğer haramlardan farklı değil midir?
CEVAP
Böyle söylemek çok yanlıştır. Farzlara uymaya, haramlardan sakınmaya teklif denir. Tekliflere yani emirlerin yapılmasına ve yasaklardan sakınmak gerektiğine inanmak, imanın şartıdır. Tekliflerin çoğuna inanıp da, yalnız birine inanmayan, buna uymak istemeyen, Muhammed aleyhisselama inanmamış olur. Kâfir olur. Müslüman olmak için, tekliflerin hepsine inanmak, hepsini beğenmek gerekir. Bir müslüman, tekliflere inandığı halde, bunlara uymazsa, mesela, kötü arkadaşa ve nefsine uyarak, içki içerse, tesettüre riayet etmezse, imanı gitmez, kâfir olmaz. Günahkâr müslümandır.

Tekliflerin [Allah’ın emirlerinin] hepsine inanıp amel ettiği halde, sadece birine uymak istemezse, yani beğenmez, vazife olduğuna önem vermez ise, hafif görürse, imanı gider, kâfir olur.

Mesela, (Açık geziyorsam ne çıkar? Sen kalbe bak. Kalbim temizdir) demek, tekliflerin bir kısmını beğenip bir kısmını beğenmemektir. Her müslümanın bu inceliğe dikkat etmesi, tekliflere uymayanların, imanlarının gitmemesi için uyanık olmaları gerekir. Teklife uymamak başka, uymak istememek, beğenmemek başkadır. Bu ikisini karıştırmamalıdır!

Açık gezmek, diğer günahlardan üç yönden farklıdır:

Birincisi: Ara sıra değil, devamlı işlenen bir günahtır. Hadis-i şerifte, (Küçük günaha devam edilirse, büyük olur) ve (İnsan, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Günaha devam ederse, o leke büyür ve kalbinin tamamını kaplar) buyuruldu. (Haraiti)

Demek ki, devamlı günah işleyenlerin kalbleri kararır. Kalbi kararan ne olur? Peygamber efendimiz, (Günaha devam edenlerin zamanla kalbi mühürlenir. O, artık sevap işleyemez olur) buyuruyor. (Bezzar)

Tesettürsüz kadın, oruç tutsa, oruç borcundan, zekat verse zekat borcundan kurtulur, fakat orucunun ve zekatının sevabı azalır. Yani, işlediği günahlar, kazandığı sevapları alır götürür. Elinde sevabı kalmadığı için, sevap alamaz, sevabı olmaz deniyor. Yoksa sahih ve ihlaslı olan her ibadetin sevabı olur.

Sonra dinimizde, sevap kazanmaktan önce, günahtan kaçınmak esastır. Hadis-i şerifte, (Ufacık bir günahtan kaçınmak, bütün cin ve insanların ibadetleri toplamından daha iyidir) buyuruldu. (S. Ebediyye)

Zengin kadına hacca gitmek farzdır. Yanında mahremi yoksa gitmek haram olur.

İkincisi: Gizli işlenen günahı açıklamak da ikinci bir günahtır. Açık gezen kadın, bu günahı pervasızca işlediği için, başkalarına kötü örnek olmaktadır. Hadis-i şerifte, (Her mümin affedilir, ancak günahını başkalarına açıklayan hariç) buyuruldu. (Buhari)

Tesettürsüz kadın, günahı alenen işlemiş oluyor, günahını başkalarına açıklamış oluyor. Hadis-i şerifte bildirildiği gibi, açık işlenen günahların affı zor olur.

Her ne kadar açık-saçık gezene kâfir dememek gerekir ise de, açık gezen kadının zamanla kalbi kararır, açık gezdiği için, içi sızlamazsa, imanı da zayıflayıp bir gün tamamen sönebilir.

Üçüncüsü: En önemlisi budur. Açık saçık gezmek, iffetsizliğe yol açan bir günahtır. Bir kadın içki içse, kumar oynasa, hırsızlık etse, kocası, bunlardan vazgeçirmeye, tedavi etmeye çalışır. Fakat açık gezen kadın, iffetsizliğinde ileri giderse, kocası tedavisine çalışmadan hemen bırakır. Öldüren bile çıkar.
Peygamber efendimiz, erkeğin avret yerinin diz ile göbek arası, kadının ise, yüz ve iki elinden başka bütün bedeninin avret olduğunu bildirmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Avret yerini açmak büyük günahtır.) [Hakim]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Kur'an-ı kerimde ise mealen buyuruldu ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

Ahzab suresinde de, Allah’tan korkan kadınların, yabancı erkeklerle konuşmak durumunda kalınca, kötü niyetli erkeklerin tahrikine sebep olmamaları için, yumuşak konuşmamaları emrediliyor. Sesten tahrik olan erkek, açık kadına bakınca tahrik olmaz mı?

Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar.

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Tekrar yazmıyorum, çünkü yazacağımı ilk başta yazdım ve gelen cevapları ara ara bağlanıp okuyorum. Fikir sahibi olmuş oluyorum. Kardeşlerimin önerileri, temennileri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim eşiniz bu hal üzere vefat eder ise (tabi Allah gecinden versin )ve sizde ondan razı değilseniz ne yazıkki ahiret hayatı onun için felaket olacaktır..

siz bu sebeple ona kocanın haklarından bahsedin islamdaki evliliklerin ne denli güzel oldugundan bahsedin alimlerin evlilikle alakalı kıssalarını okutun..

yani işin maddi boyutunu bırakın manevi boyutuyla ilgilenin..

inşAllah rabbim hidayet verecektir..

"Dinini Düzeltenin Allah'ta Dünyasını Düzeltir."

(hadisi şerif)

vesselam...

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun

Allah razı olsun

Allah razı olsun.

kardeşim eşiniz bu hal üzere vefat eder ise (tabi Allah gecinden versin )ve sizde ondan razı değilseniz ne yazıkki ahiret hayatı onun için felaket olacaktır..

siz bu sebeple ona kocanın haklarından bahsedin islamdaki evliliklerin ne denli güzel oldugundan bahsedin alimlerin evlilikle alakalı kıssalarını okutun..

yani işin maddi boyutunu bırakın manevi boyutuyla ilgilenin..

inşAllah rabbim hidayet verecektir..

"Dinini Düzeltenin Allah'ta Dünyasını Düzeltir."

(hadisi şerif)

vesselam...

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Son yazılan yazı üzerinden aradan yaklaşık 1 yıldan fazla zaman geçmiş. Ben bilgilendirmek istiyorum.

Eşime geçen yıl mayıs gibi, 2010 yılına kadar giyimini düzeltmesi için süre vermiştim. Sabırla bekledim. 2010 yılına girdik 1-2 ay daha bekledim. ancak pek bir değişiklik olmadı.

Bunun üzerine tutumumu değiştirdim, soğuk davranmaya , ara sıra tartışmaya başladım.

En son olarak sinir krizi geçirdi. Kendini yerlere attı, bas bas bağırdı. Ben bunun üzerine çok üzüldüm ve kendi haline bıraktım. Ancak bu seferde artık şimdi ne zaman bu konuları açsam hemen sesler beni rahatsız ediyor başımın içinde zonkluyor falan diyor, ağlamaya başlıyor.

Ben artık iyiden iyiye bana numara yaptığını düşünmeye başladım. Artık karışmıyorum. Sesimi yükseltmeyi bırakın hiç bir yorumda bile bulunmuyorum kıyafeti hakkında.

Sonuç itibarı ile boşanmaya karar verdim. Bu kararımdan haberi yok, üstelik o herşey artık normale döndü, mutlu olduk sanıyor.

ortaokula giden bir evladım var. O'nun psikolojisi bozulmasın diye bir müddet böyle hiç birşey olmamış gibi davranmaya karar verdim. Çocuk 1-2 seneye artık anlayıp derslerini etkilemeyecek duruma gelince boşanmaya karar verdim.

Fakat anladığım kadarı ile, ömrüm boyunca yapabildiğim tek şey olan evim elden gidecek gibi görünüyor. Yani her halukarda satılacak ve parası yarı yarıya bölüşülecek. Bu para ile yeniden ev almamın imkanı yok.

Bu noktada bana akıl verecek, yol gösterecek hukukçu kardeşlerim varsa onların önerilerini rica ediyorum.

Allah'a emanet olun.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abi...
konunuzu baştan sona kadar okuyamadım ama ilk ve son yazdıgınız yazıyı okuyunca üzüldüm açıkçası....
hele kararınız çok üzücü. rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin...
abi bende ilk zamanlar açıktım. eşiniz nasıl giyiniyor ama bilemiyorum bende açıktım ama giyimime dikkat ediyordum...
sonradan sitemizle tanıştım. okudugum yazılardan, kitaplardan ( ben dini konularda yazılan kitapları çok okuyordum).
bunlardan etkilendim. birde insan yaşadıkça bazı şeylerin farkına varıyor. sonrada siteye yazdım arkadaşlar çok destek oldular çok şükür şimdi kapalıyım 2 senedir. inşallah eşinizede rabbim nasip eder...
abi şu an ben nişanlıyım. nişanlımda sizin gibi açık giyineni pek sevmez ama çok şükür benim öyle bir sorunum yok.
ama ben açık iken nişanlanmış olsaydım çok sorun yaşıyacagıma inanıyorum....
ama çok şükür. abi bilmiyorum denedinizmi ama eşinize dini konularda yazılmış çok güzel kitaplar, romanlar, dergiler var. onlardan alıp okumasını deneseniz. belki etkili olur...inşallah...
allah c.c yar ve yardımcınız olsun kardeşim...
selam ve dua ile
..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam kardeşim,
derdinizi daha öncede okumuştum hiçbir gelişme olmadığı için inanın çok üzüldüm...bir yuvanın yıkılacak olması içimi acıttı...
ama şu bir gerçekki erkekler kadınların üstüne nekadar çok düşerse malesef bunu itiraf ediyorum şımarıyoruz...benim merak ettiğim boşanma kararınızı eşinize açıkladıktan sonra pişman olup kapanmaya karar verdiğini söylerse kararınız değişir mi?inşallah... her şerde bir hayır vardır ...Rabbim yardımcınız olsun...

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Son yazılan yazı üzerinden aradan yaklaşık 1 yıldan fazla zaman geçmiş. Ben bilgilendirmek istiyorum.

Eşime geçen yıl mayıs gibi, 2010 yılına kadar giyimini düzeltmesi için süre vermiştim. Sabırla bekledim. 2010 yılına girdik 1-2 ay daha bekledim. ancak pek bir değişiklik olmadı.

Bunun üzerine tutumumu değiştirdim, soğuk davranmaya , ara sıra tartışmaya başladım.

En son olarak sinir krizi geçirdi. Kendini yerlere attı, bas bas bağırdı. Ben bunun üzerine çok üzüldüm ve kendi haline bıraktım. Ancak bu seferde artık şimdi ne zaman bu konuları açsam hemen sesler beni rahatsız ediyor başımın içinde zonkluyor falan diyor, ağlamaya başlıyor.

Ben artık iyiden iyiye bana numara yaptığını düşünmeye başladım. Artık karışmıyorum. Sesimi yükseltmeyi bırakın hiç bir yorumda bile bulunmuyorum kıyafeti hakkında.

Sonuç itibarı ile boşanmaya karar verdim. Bu kararımdan haberi yok, üstelik o herşey artık normale döndü, mutlu olduk sanıyor.

ortaokula giden bir evladım var. O'nun psikolojisi bozulmasın diye bir müddet böyle hiç birşey olmamış gibi davranmaya karar verdim. Çocuk 1-2 seneye artık anlayıp derslerini etkilemeyecek duruma gelince boşanmaya karar verdim.

Fakat anladığım kadarı ile, ömrüm boyunca yapabildiğim tek şey olan evim elden gidecek gibi görünüyor. Yani her halukarda satılacak ve parası yarı yarıya bölüşülecek. Bu para ile yeniden ev almamın imkanı yok.

Bu noktada bana akıl verecek, yol gösterecek hukukçu kardeşlerim varsa onların önerilerini rica ediyorum.

Allah'a emanet olun.

Kardeşim
Bende yazılanları okudum
bayağı üzüldüm
benimde tavsiyem şu olacak size,
biliyorsunuz dinimizin sevilmeyen hellaliğidir boşanmak
birde eşinize eğer evde bilgisayar varsa
bu siteye üye yapsanız, burdaki yazılanları takip etse
kimbilir belkide her şey değişebilir,
bir deneyin kardeşim RABBİM hidayet versin diyorum,
ve dualarımıza ekliyoruz inşallah.

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİME tevvekkül ederseniz herşeyi...herşey yolunda gider

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Cevap veren kardeşlerimden Allah razı olsun. Evde bilgisayar var. Ancak eşim zaten yazı okumayı sevmeyen bir insan. Eğitim durumu da ilkokul. Varsa yoksa Hayat ağacı vs diziler. Bilgisayarda birara facebook ta çiftlik oyunu oynuyordu bıraktı şükür.

Kararımı açıkladıktan sonra kapanacağını söylerse vazgeçermisin diye sormuş bir kardeşim. O noktaya geldikten sonra artık benim için geri dönüş olmaz. ( Allahu alem )

Çünkü kararımı açıklamadan önce birçok hazırlıklar yapacağım dır. Ayrı ev tutarım, içine eşya alırım. Yavrumu yanıma alacağım için onun üzülmemesi için odasına özenmem gerekir, eski odasını aramasın diye. Üstüne üstlük tutacağım ev benim şimdiki evimin yakınlarında olmalı ki arkadaşları ile yine birlikte olabilsin.

Şu anda iş yerimde bir erkek olarak gözümden akan yaşlara engel olamıyorum bunları yazarken. Annesiz büyüdüm, hiç sevilmedim doğru dürüst. Çok iddialıydım evlenmeden önce, evleneceğim kadın kim olursa olsun mutlu oluruz diye. Bir kapanma bile değil, usturuplu giyinmek bu kadar mı zormuş.

Ben cenneti özlüyorum.. bundan sonra yazmayacağım zaten. Hepinizden Allah razı olsun.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Değerli kardeşim...durumunuza inanın çok üzüldüm..Rabbim yar ve yardımcınız olsun....

Yine de hemen boşanmayı düşünmek yerine ,karşınıza alın tekrar konuşun.
Ailesinden yardım isteyin,eşinizin sevdiği sözünü dinleyeceği,doğru düşündürecek bir büyüğünüz yok mu? var ise onunla görüştürün...
Bu sitede bir çok kardeşimizin kapanma süreci zorlukları var...onları okutun...

Ne zaman öleceğimiz belli değil...bu kendine güven niye? Eşlerin birbiri üzerinde hakkı varken...arada çocuk varken...herşeyden üstün ALLAH Celle Celaluhu emri varken.... bu iteatsizlik niye?
Rabbim hidayet versin cümlemize...

Rabbim yardımcınız olsun tekrar...Hakkınızda hayırlı olanı nasip eylesin..Yine de sabırlı olmanızı ve teheccüd namazına ve ibadetlerinize devam etmenizi ,sevginizin saygınızın bitmemesi için daha dikkatli olmanızı öneririm...SABIR ÇOK GÜZEL BİR ANAHTAR

Eşinize vereceğiniz bir imkan daha belki bir hayır sebebi olabilir..

Ahiret gerçekten kolay kazanılmıyor... ya dert veren olacağız ya dert çeken....imtihansız olmuyor kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt