Esselamu aleykum,
Aile durumunuzu ve ne yapmanız gerektiğini bizlere soran bir yazı ile başlamışsınız konuya ancak üzerinden uzunca bir zaman geçmiş ve boşanma kararını tek taraflı aldığınızı da yazmışsınız madem hala fikrimizi soruyorsunuz aklıma gelenleri yazmak istiyorum.
Öncelikle siz eşinizi tanıdığınız zaman bugünki gibi miydiniz,yani namaz kılar,oruç tutar,ALLAH TEALA nın emirlerine bugünki gibi uyarmıydınız şayet böyle idiniz ise eşiniz madem açıktı dışarda şöyle içerde böyle dolaşıyordu onunla neden evlendiniz?
Ona evlenmeden evvel kapanmasını ALLAH TEALA rızası için söylemedinizse evlendikten sonra kapanması için neden baskı yapıyorsunuz,belkide O sizin değil siz Onun hayallerini yıkıyorsunuz.
Eğer evlendikten sonra değişti iseniz yani bu halinize kavuştu iseniz eşinizin kapanması için elinizden geleni yapmışsınız ancak çocuklarınızı annesiz kendinizi eşsiz bırakmak için kapanmaması boşanmak için bir sebep değildir,bir kadından erkeğin boşanması için çok büyük şartlar gerekir,eğer eşiniz sizi seviyorsa yani sizinde ona karşı sevginiz bitmiş değilse Onu bu hali ile bırakmanız faydalı olacaktır hemde herkes için,her insan hayatı boyunca hata yapar,kapanmaması sizin meseleniz değildir kapanması için elinizden geleni yaptıktan sonra ! bundan sonrası ALLAH TEALA ile karınız arasındadır,ancak benim zoruma gidiyor diyorsanız yazının başında yazdıklarıma dikkat ediniz evlenmeden evvel kim nasıldı?
Değerli kardeşim eşinizin tek hatası kapanmamaksa yarın birgün düzelir kendi iç dünyasında hesaplar yapar cennet ve cehennemi birgün mutlaka düşünür hatasından vaz geçer,ancak boşanmanız durumunda zaten hassas bir dönemde olduğu anlaşılan eşinizdaha kötü bir ruh haline kapılacak belki daha kötü alışkanlıklar edinecektir,hatta boşandıktan sonra üzülerek söylüyorum başka insanlarla nikahsız yaşamak gibi kötü günahlar bile yapabilir ve böyle olan nice örneklerde mevcuttur,mademki evliliğinizden güzel bir meyveniz de var,siz tek taraflı aldığınız bu kararınızı hele hele eşiniz herşey düzeldi zannediyorken yine içinize atınız ve evliliğinizi bozmayınız...
Birde eşinize bunca şımartma faaliyetlerinize anlam veremedim hani demişsinizya maaşımdan maaş bağladım ne istediyse aldım gibi,bu konuyuda tekrar düşünseniz iyi olur,belki eşiniz çocuk ruhlu ise ki benim bir yeğenim var aynen öyle ne dediyse yapıldı ne iseti ise alındı şimdi bir türlü istekleri bitmiyor 4 yaşında olmasına rağmen göz yaşını kendisine silah etmiş saatlerce hiç susmadan ağlıyor ne zamanki tamam deniyor işte o anda susuyor yani psikolojik olarak ev halkına İNAT BASKISI yapıyor,kendisi bile ne yaptığını bilmiyor ama inat edersem kesin olacak gözü ile olaylara baktığından dediği olana kadar inatcı bir tavır alıyor...
Umarım faydası olur,selamlar ve dualar kardeşim...