Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşimin giyimi (1 Kullanıcı)

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcınız olsun.eşinizide doğru yola sevk etsin inşallah

jfaf

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi bu ewlilik o kadın sırf başını örtmedi kapanmadı diye mi bitti yani...çok ilginç ..yazık olmuş.. yapmayın ALLAH Aşkına nu kadar şekilci olmayın..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Aile durumunuzu ve ne yapmanız gerektiğini bizlere soran bir yazı ile başlamışsınız konuya ancak üzerinden uzunca bir zaman geçmiş ve boşanma kararını tek taraflı aldığınızı da yazmışsınız madem hala fikrimizi soruyorsunuz aklıma gelenleri yazmak istiyorum.

Öncelikle siz eşinizi tanıdığınız zaman bugünki gibi miydiniz,yani namaz kılar,oruç tutar,ALLAH TEALA nın emirlerine bugünki gibi uyarmıydınız şayet böyle idiniz ise eşiniz madem açıktı dışarda şöyle içerde böyle dolaşıyordu onunla neden evlendiniz?
Ona evlenmeden evvel kapanmasını ALLAH TEALA rızası için söylemedinizse evlendikten sonra kapanması için neden baskı yapıyorsunuz,belkide O sizin değil siz Onun hayallerini yıkıyorsunuz.

Eğer evlendikten sonra değişti iseniz yani bu halinize kavuştu iseniz eşinizin kapanması için elinizden geleni yapmışsınız ancak çocuklarınızı annesiz kendinizi eşsiz bırakmak için kapanmaması boşanmak için bir sebep değildir,bir kadından erkeğin boşanması için çok büyük şartlar gerekir,eğer eşiniz sizi seviyorsa yani sizinde ona karşı sevginiz bitmiş değilse Onu bu hali ile bırakmanız faydalı olacaktır hemde herkes için,her insan hayatı boyunca hata yapar,kapanmaması sizin meseleniz değildir kapanması için elinizden geleni yaptıktan sonra ! bundan sonrası ALLAH TEALA ile karınız arasındadır,ancak benim zoruma gidiyor diyorsanız yazının başında yazdıklarıma dikkat ediniz evlenmeden evvel kim nasıldı?

Değerli kardeşim eşinizin tek hatası kapanmamaksa yarın birgün düzelir kendi iç dünyasında hesaplar yapar cennet ve cehennemi birgün mutlaka düşünür hatasından vaz geçer,ancak boşanmanız durumunda zaten hassas bir dönemde olduğu anlaşılan eşinizdaha kötü bir ruh haline kapılacak belki daha kötü alışkanlıklar edinecektir,hatta boşandıktan sonra üzülerek söylüyorum başka insanlarla nikahsız yaşamak gibi kötü günahlar bile yapabilir ve böyle olan nice örneklerde mevcuttur,mademki evliliğinizden güzel bir meyveniz de var,siz tek taraflı aldığınız bu kararınızı hele hele eşiniz herşey düzeldi zannediyorken yine içinize atınız ve evliliğinizi bozmayınız...
Birde eşinize bunca şımartma faaliyetlerinize anlam veremedim hani demişsinizya maaşımdan maaş bağladım ne istediyse aldım gibi,bu konuyuda tekrar düşünseniz iyi olur,belki eşiniz çocuk ruhlu ise ki benim bir yeğenim var aynen öyle ne dediyse yapıldı ne iseti ise alındı şimdi bir türlü istekleri bitmiyor 4 yaşında olmasına rağmen göz yaşını kendisine silah etmiş saatlerce hiç susmadan ağlıyor ne zamanki tamam deniyor işte o anda susuyor yani psikolojik olarak ev halkına İNAT BASKISI yapıyor,kendisi bile ne yaptığını bilmiyor ama inat edersem kesin olacak gözü ile olaylara baktığından dediği olana kadar inatcı bir tavır alıyor...

Umarım faydası olur,selamlar ve dualar kardeşim...

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili bendegil kardeşim
Diğer arkadaşların yazılarının hepsini okuyamadım benim kullandığım yolu sana yazmak istiyorum ben başörtüsü konusunun dışında hanımımın eskiden giymek istediği zamanlarda aldığı elbiseleri ve annemin aldığı elbiseleri (annem genelde bana göre açık diyebileceğim elbiseleri falan tercih ederdi) beğenmediğimde anında yırtıyordum fiyat falan önemli değil alındıkça yırttım artık almıyor çünkü verdiği paranın boşa gideceğini biliyor.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili bendegil kardeşim sana diğer bir siteden alıntı yaptım
İslam dini, Hıristiyanlığın aksine talakı (boşanma) meşru addeder, ancak hoş karşılamaz. Çünkü talak içtimai bir yaradır. Çocukların sahipsiz kalmasına, terbiyelerinin aksamasına, fertler ve aileler arasına huzursuzlukların girmesine sebep olur. Bir cemiyette boşanma nisbeti, bir bakıma içtimai huzurun göstergesi durumundadır. Aileler ne kadar sağlam ve fertleri dayanışma içinde olursa, cemiyet de o kadar sağlam ve güçlü demektir. Resulullah aleyhisselatu vesselam, Müslüman ailelere boşanmayı tavsiye etmez ve onu “Allah’ın en ziyade nefret ettiği mübah” olarak tarif eder. Evet, talak dinimizde haram değildir, fakat Cenab-ı Hakkın en çok nefret ettiği bir cevazdır, imkân nispetinde ondan kaçınmak gerekir.
Gayrı gerisine sen karar ver

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Tekrar selamün aleyküm herkese,
Burası sanki bir günlük gibi oldu ama aradan geçen bunca zamandan sona yaşadığım mucizeyi siz değerli kardeşlerimle paylaşmamak olmazdı.
Eşim namaza başladı!!!!!!
Allah'ıma sonsuz şükürler olsun ki bana bir mucizeyi gösterdi.
Kıyafetime karışma beni seçimimde özgür bırak dedi. Bende sen namaza başlayacaksan benden sana tam söz kıyafetine hiç karışmayacağım dedim. O'da artık daha düzenli kıyafet seçiyor.
Rabbime şükürler olsun.
Yani birden bire ne oldu inanın anlayamadım. Ama anlamasamda ben çok mutluyum.
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
sabrın sonu selamettir kardeşim bende önce ki yazılarınızı okuyordum ki çok üzülerek...tamda o anda müjdenizle karşılaşmak çok güzel..rabbim daim eylesin inş...eşinize baskı yapmadan yol gösteriniz lütfen.çünkü bayanların dahada hassas olduklarını unutmayınız...birde eşinize daha verimli olması için dini siteleri tavsiye ediniz.özelliklede sitemizi...inanın çok faydası olacaktır..selam ve dua ile...doğru yoldasınız inş.pes etmeyin...

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Burası sanki bir günlük gibi oldu ama aradan geçen bunca zamandan sona yaşadığım mucizeyi siz değerli kardeşlerimle paylaşmamak olmazdı.
Kıyafetime karışma beni seçimimde özgür bırak dedi. Bende sen namaza başlayacaksan benden sana tam söz kıyafetine hiç karışmayacağım dedim. O'da artık daha düzenli kıyafet seçiyor.
Rabbime şükürler olsun.

Kardeşim Gözün aydın RABBİM gönlüne göre vermiş ne mutlu. RABBİM herkese hidayet versin.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbime şükürler olsun.
aleyküm selam gözün aydın kardeşim sabrın sonu selamettir. inşallah eşinizi dini bütün bir arkadaşınızın eşiyle tanıştırırsanız arkadaş olmalarını sağlarsanız çok şey değişecektir. belki eşiniz onu sevecek örnek olacak birlikte Kuran okuyacaklar namaz kılacaklar sohbet edecekler inşallah böyle olur Allahım hayırlısını nasip etsin. herşey daha da iyi olsun. bir bakarsınız eşiniz hepimizi geçmiş tesettürde, takvada .

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
sen kurtuldun ama başkalarındada aynı sorun vardır belki diye Kuranı kerim ayetlerini koyuyorum.

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama
bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları
müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının
üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi
oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları,
kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında
bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi
vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin
farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte
oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri
üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe
ediniz ki kurtuluşa eresiniz. (Nur: 24/31)

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve
müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini
üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli
olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (Ahzab: 33/59)

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
rabbimin yapamayacagı hiç birşey yoktur yeterki istemesini bilelim
allah eşinize hidayet versin devamını getirsin inşallah sorununu okurken çok üzülmüştüm ama birde sevincini gördüm
oanda olay bitti bende işte dedim rabbim çok ama çok büyük şükürler olsunki rabbim bizleri böyle ğüzel bir dinle ödüllendirmiş
diger mezheplerden deilde müslüman olmak ne kadar ğüzel ve özel inşallah rabbimize layık kul olabiliriz
SELAMETLE KALIN KARDEŞİM EŞİNİ TEBRİK ETTİĞİMİ İLET lütfen

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razı olsun. Çok mutluyum inşallah devamlı olur. Rabbimim mucizeleri tükenmez kesinlikle. Yeterki sabırlı olmalıymışız :)
Allah'a emanet olun hepiniz..

Bundan sonra fırsat buldukça bende başka konularda düşüncelerimi paylaşacağım. Buradayım inşallah.

Ahh Şöyle mümkün olsada benden hepinize güller çiçekler gönderebilsem.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
dua müminin silahıdır.

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
ğönderdiğin ğülleri almış ve kabul etmiş sayıyorum ğüzel kardeşim
enğüzel hayatı sizler yaşayın inşaallah rabbime emanetsiniz

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbime şükürler olsun.

Es selamu aleyküm kardeşim.. Yazdıklarınızı okudum.. Rabbim çok büyük..
Rabbim kardeşimizin namazlarını daim eylesin inşaallah..Kuran'ı Kerim meali, örtü ile ilgili Ayet-i Kerimeler okursa faydası olur inşaallah. Başörtüsü, Rabbimize kulluk, ölüm ile ilgili kitapların da faydası olur inşaallah örtünmesi için.. Rabbim hayırlısını nasip etsin inşaallah..

Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, çirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kötülüklerden alıkoyar. Allah'ı zikretmek ise muhakkak en büyük (ibadet)tir. Allah, yaptıklarınızı bilir. *Ankebut/45*

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

Rabbime şükürler olsun.

Esselamu aleyküm değerli kardeşim

Maaşallah barekallah
Çok sevindim gözlerim doldu inanın..
Rabbim sabrınız karşısında yardım edecektir inşallah

Sizde sabrınızı ve hoşgörürünüzü devam ettirin iyiniyet ve isteğiniz karşısında kalbi hergün yumuşayacaktır inşallah

Güzel haberleri bekliyoruz

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar.
çok sevindirici bir haber.allah yar ve yardımcınız olsun.selametle kalın.

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm,
Uzun zamandır buraya yazmıyordum, ancak şimdi yine yazmam icab etti. Eşim namaza başladı ve ufak tefek kazalar dışında 5 vakit kılmaya devam ediyor. Ancak kıyafet konusunda hala oldukça sıkıntılıyız.

Allah rızası için birisi iyice emin olarak kadınların kıyafeti mevzusunda ayrıntılı açıklasın. Yani örneğin eşim gibi namaz kıldığı halde dar, ince açık giyinen kadınların durumunu merak ediyorum.

Bu konuda bir fetva makamı yok mudur?

Ben artık zamanın iyice geçiyor olduğu hissine kapılıyorum. Ahir zamansa ahir zaman, dünyanın bütün zinetleriyle kandırmak için kapımıza gelmesi ise oda tamam, her eve giren ateş ise oda tamam..

Bu durumda evimdeki bu yabancı kim? Ben ne yapmalıyım? Allah rızası için kimse bana uzaydan gelmiş gibi al karşına konuş demesin. Bırakın konuyu açmayı tv de gördüğüm bir kadını eleştirmeme bile tahammül edilmiyor, hemen laf ağzıma tıkanıyor seninle birşey seyredilmiyor, takmışsın milletin kılık kıyafetine, kapalı olupta neler yapanlar var ( her zamanki terane ) vs vs..

Ben açık ve net olarak öğrenmek istiyorum ki, birisi bana desin ki bir kadın hacca gidip gelmiş olsun, 5 vaktin üstüne 5 tane daha ekleyip geçmişide kaza ediyor olsun ancak halkın içine daracık pantolonlarla, askılı ve incecik tşörtlertle çıkıyorsa o bizden değildir sana düşmandır desin.

Ama ben bana Hz. Mevlana olmayı, Hz. Yakup olmayı önermesinler lütfen. Ben değilim çünkü.

Allah rızası için birisi bana uzaklaşmamın mı yoksa kabullenmem in mi doğru olacağını söylesin. Sonra ben Rabbimin karşısına çıkınca "keşke geri dönüp farklı davransaydım " demek istemiyorum.

Eleştirenden de yardımcı olandan da Allah razı olsun.

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
@bendegil
Aşağıdaki ERZURUMLİ arkadaşın yazısına sonuna kadar katılıyorum.Ayrıca konunun birinci sayfasından son
sayfasına kadar okudum.Üzüntün ve endişen bizi de üzdü.
Eğer bir büyüğün,abin olarak nasihatımı dinlemek istersen bir kaç kelam etmek isterdim... İsterdim diyorum
çünkü benim aile yapım farklı,yaşadığım bölge farklı ama benzer yanlarımız var. Mesela bende senin gibi
annesiz büyüdüm.Bu yüzden hüzünlerimiz bile benziyor.Çevremde gördüğüm anne şefkatinden mahrum büyüyen
çocuklar o eksik hissi Allah'ın şefkatiyle doldurmaya çalışıyor... O yüzden duygusal ve kırılgan oluyorlar.
Sabır ve tevekkül evlilikte çok önemli,Bir de şeytandan gelen gurur meselesi olayı var.

Esselamu aleykum,

Aile durumunuzu ve ne yapmanız gerektiğini bizlere soran bir yazı ile başlamışsınız konuya ancak üzerinden uzunca bir zaman geçmiş ve boşanma kararını tek taraflı aldığınızı da yazmışsınız madem hala fikrimizi soruyorsunuz aklıma gelenleri yazmak istiyorum.

Öncelikle siz eşinizi tanıdığınız zaman bugünki gibi miydiniz,yani namaz kılar,oruç tutar,ALLAH TEALA nın emirlerine bugünki gibi uyarmıydınız şayet böyle idiniz ise eşiniz madem açıktı dışarda şöyle içerde böyle dolaşıyordu onunla neden evlendiniz?
Ona evlenmeden evvel kapanmasını ALLAH TEALA rızası için söylemedinizse evlendikten sonra kapanması için neden baskı yapıyorsunuz,belkide O sizin değil siz Onun hayallerini yıkıyorsunuz.

Eğer evlendikten sonra değişti iseniz yani bu halinize kavuştu iseniz eşinizin kapanması için elinizden geleni yapmışsınız ancak çocuklarınızı annesiz kendinizi eşsiz bırakmak için kapanmaması boşanmak için bir sebep değildir,bir kadından erkeğin boşanması için çok büyük şartlar gerekir,eğer eşiniz sizi seviyorsa yani sizinde ona karşı sevginiz bitmiş değilse Onu bu hali ile bırakmanız faydalı olacaktır hemde herkes için,her insan hayatı boyunca hata yapar,kapanmaması sizin meseleniz değildir kapanması için elinizden geleni yaptıktan sonra ! bundan sonrası ALLAH TEALA ile karınız arasındadır,ancak benim zoruma gidiyor diyorsanız yazının başında yazdıklarıma dikkat ediniz evlenmeden evvel kim nasıldı?

Değerli kardeşim eşinizin tek hatası kapanmamaksa yarın birgün düzelir kendi iç dünyasında hesaplar yapar cennet ve cehennemi birgün mutlaka düşünür hatasından vaz geçer,ancak boşanmanız durumunda zaten hassas bir dönemde olduğu anlaşılan eşinizdaha kötü bir ruh haline kapılacak belki daha kötü alışkanlıklar edinecektir,hatta boşandıktan sonra üzülerek söylüyorum başka insanlarla nikahsız yaşamak gibi kötü günahlar bile yapabilir ve böyle olan nice örneklerde mevcuttur,mademki evliliğinizden güzel bir meyveniz de var,siz tek taraflı aldığınız bu kararınızı hele hele eşiniz herşey düzeldi zannediyorken yine içinize atınız ve evliliğinizi bozmayınız...
Birde eşinize bunca şımartma faaliyetlerinize anlam veremedim hani demişsinizya maaşımdan maaş bağladım ne istediyse aldım gibi,bu konuyuda tekrar düşünseniz iyi olur,belki eşiniz çocuk ruhlu ise ki benim bir yeğenim var aynen öyle ne dediyse yapıldı ne iseti ise alındı şimdi bir türlü istekleri bitmiyor 4 yaşında olmasına rağmen göz yaşını kendisine silah etmiş saatlerce hiç susmadan ağlıyor ne zamanki tamam deniyor işte o anda susuyor yani psikolojik olarak ev halkına İNAT BASKISI yapıyor,kendisi bile ne yaptığını bilmiyor ama inat edersem kesin olacak gözü ile olaylara baktığından dediği olana kadar inatcı bir tavır alıyor...

Umarım faydası olur,selamlar ve dualar kardeşim...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Üstüne çok fazla gitmeden bunun yanlışlarını ayetlerle açıklayabilirsin.Kesinlikle ALLAH'A bol bol dua et abicim.ALLAH hidayet nasip etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt