Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dua Adabı ve Makbul Olduğu Zamanlar (1 Kullanıcı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Amin,amin,amin
ALLAH RAZI OLSUN....

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
dua/çağrının manası Allah dostu Yunus Emre (ks)

Daglar ile taslar ile
Çagirayim Mevlam seni
Seherlerde kuslar ile
Çagirayim Mevlam seni

Sular dibinde mahiyle
Sahralarda ahu ile
Abdal olup yahu ile
Çagirayim Mevlam seni

Gökyüzünde Isa ile
Tur Dagi'nda Musa ile
Elindeki asa ile
Çagirayim mevlam seni

Derdi aşkın Eyyüb ile
Gözüyasli Ya'kûb ile
Ol Muhammed mahbub ile
Çagirayim Mevlam seni

Yunus söyler diller ile
Kumrular bülbüller ile
Hakki seven kullar ile
Çagirayim mevlam seni

Allah bu duayı kalbimizden dilimizden eksik etmesin..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim,selametle...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
......................

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a............................

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Duam Neden Kabul Olmuyor Diyenlere Cevap

Duam Neden Kabul Olmuyor Diyenlere Cevap

RESULİ ekrem aleyhisselam buyuruyor ki;

"Kafir bir iyilik yaptığı zaman ona karşılık kendisine dünyalık verilir.

Amma mü´mine gelince Cenab-ı Hak onun iyiliklerinin karşılığını ahirete saklar, dünyadad ihlasına göre iyilik verir."(Müslim)

Yani neden bu adamın inanmadığı halde çok malı mülkü var demek yanlış olur
Peygamberimizi aleyhisselatü vesselam bir gün evinde ziyaret eden hz. Ömer bakar ki Efendimiz aleyhisselam yerde hasırda yatmakta ve yüzüne vücuduna hasırın izi geçmiş bunun üzerine haz. Ömer ağlamaya başlar

---neden ağlıyosun ya ömer der ALLAH RESULÜ aleyhisselam
---Hz. Ömerde neden olacak bütün krallar saraylarda köşklerde yaşayıp en güzel yataklarda yatarken sen bunlardan daha iyisine layık olduğun halde hasırda yatıyorsun buna ağlarım der.

Bunu üzerine Efendimiz aleyhis selam

---Bu dünya bırakalım onların olsun Öbür dünya bizim olsunistemezmisin der.

Gerçekten öyle bu dünyada
dua ediyorum bir türlü kabul olmuyo

şu adam inanmadığı halde malı mülkü herşeyi var

diye birtakım şeyler diyoruz istemeden yada aklımızdan geçiyo.Fakat ne yazıkki o insanların ahireti kötü.Bırakalım bu dünya onların olsun şurda kaç sene yaşıcaz ebedi sonsuz olan alemde bizim olsun hem yaptığımız iyilikler, dualar bu dünyada olmasa bile sonsuz olan alemde bize yardım edeceğinden şüpemiz yok.

Bir rivayete göre

Ahirette ümitisiz bir anda elimizden bişey tutacak yani bize yardım edecek.Bunun ne olduğunu sorduğumuzda şöyle denecek;

---Bu sizin dünyada edipte kabul olmadığını sandığınız dualarınız.İşte o dualar bize yadım edeck inşallah

O halde dua ettiğimizde kabul olmadığını sandığımızda şunu unutmayalım mutlaka duamızın karşılığı sonsuz alemde verilecek hiç ummadığımız anda bize yardım edecek.AYRICA NEYİN BİZİM İÇİN HAYIRLI OLDUĞUNU SADECE YARADAN BİLİR.ÇOK İSTERİZ AMA BİZİM İÇİN HAYIRLI DEĞİLDİR.HAYIRLI GİBİ GÖZÜKÜR AMA HAYIRLI DEĞİLDİR.

ve eminim şöyle diyeceğiz ahirette

Keşke dünyada hiçbir duam kabul olmasaydıda ahirete kalsaydı hep

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Rabbim dualarınızı kabul buyursun
Selam ve baki dua ile kalın.

G

gülderen özdemir

selamün aleyküm sevgili kardeşim allah c.c razı olsun çok anlamlı bir paylaşım olmuş
a.e.o selam ve dua ile kalın hayırlı cumalar

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
"BİR KUL DUALARIM KABUL OLMUYOR DEMEDİĞİ SÜRECE DUALARI KABÜLDÜR."(Hadis-i şerif)

selamünaleyküm kardeşim devamlı bu hadis-i şerif aklıma geliyor ...İNŞALLAH duası kabul olan kullardan oluruz...
ALLAH c.c. emanet olun...selametle

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
"BİR KUL DUALARIM KABUL OLMUYOR DEMEDİĞİ SÜRECE DUALARI KABÜLDÜR."(Hadis-i şerif)

selamünaleyküm kardeşim devamlı bu hadis-i şerif aklıma geliyor ...İNŞALLAH duası kabul olan kullardan oluruz...
ALLAH c.c. emanet olun...selametle

eyvaallah nihalim,rahatlattın beni,ALLAH RAZI OLSUN...

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim
Paylaşimin Için Rabbim Senden Razi Olsun Inşallah Herkes Kendine Düşen Nasibini Almiştir
Allaha Emanet Ol
Selam Ve Dua Ile
Hayirli Geceler...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
(Allahü teâlâya, kabul edileceğine tam inanarak dua ediniz! Biliniz ki, Allahü teâlâ gafil bir kalb ile yapılan duayı kabul etmez.) [Şir’a]

selamun aleykum kardeşim.Bende bayadır yoksunuz nerdesiniz diyecektim lakin gelmişiniz:D

Annemde bana hep der itikadına güveneceksin.O şekilde dua et der.dua etmek geçekten çok güzel bir duygu.Rahatlama hissi veriyor bikere.Gerçi ben bazen duam kabul olunduğunda allahım haketmiyorum diyorum:(.Çünkü doğru dürüst ibadetimi yapmıyorum.Gerçi yazıda şöyle bir durumda vardı içime kurt düştü şimdi.Günahkar olanın duası hemen kabul olunuryormuşki rabbim onun sesini duymasın.Acaba bende onlardanmıyım?

Neyse çok güzel bir konu.Emeğinize sağlık selametle kalın

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Dua`nın gücü

Dua`nın gücü

İnsanın, Yaratıcı ile ilişkisi ibadet vasıtasıyla oluyor. İbadetin özü, daha açık bir deyimle bütün ibadetlerin hedefi, duadır.

Dua, müminin silahıdır. Gerçekten yapılan ciddi bilimsel araştırmalar, dua etmenin insanlar üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu göstermiştir ve dua etmek hastalar üzerinde kesinlikle iyileştirici bir özellik taşımaktadır. İnsanın Üstün bir güce sığınması ve sadece O’ndan yardım dilemesi insanda doğal olarak şifa etkisi sağlamaktadır.

Allah bir ayette “Biz, insana şahdamarından daha yakınız” şeklinde buyurmuştur. (Kaf, 16). Başka bir ayet-i kerimede de “Aralarında fısıldaşan üç kişinin dördüncüsü, beş kişinin altıncısı O’dur. ”(Mücadile, 6) buyurulmuştur.

Allah varlık ve insanla iç içe olduğundan, insan Rabbine zaman ve mekan gözetmeksizin dua edebilmelidir.

Yaratıcı bir ayette “Beni anın, ben de sizi anayım” (Bakara, 152)buyurmuştur. Bu da gösteriyor ki Allah bizden O’na yalvarıp yakarmamızı ve dua etmemizi bekliyor. Allah’ın şüphesiz ki buna ihtiyacı yok ama bizim ibadet etmeye her zaman muhtacız.

Dua bir birlik, kaynaşma halidir. Duayı ’rastgele istemekten, başvurudan’ ayırmak lazımdır. Yapılan her duaya icabet edilir ancak her dua kabul edilir, demek yanlış olur. Zira Allah bizim her istediğimizi yerine getiren bir Varlık değildir. Allah’ın edilen dua karşısında nasıl ve ne takdir edeceğini ve hikmetini bizim anlamamız da mümkün değildir.

Aslında insanın üstün gücü de duasından kaynaklanmaktadır. Nitekim Allah “De ki, eğer duanız olmasaydı, Rabbim size değer verir miydi? (Furkan 77)ayetinde duanın gücünü vurgulamaktadır.

Rabbimize dua ederken korku ve ümit birlikte bulunmalıdır. Kur’an-ı Kerim: ”Allah’a korku ve ümitle dua edin “(Araf, 56)ayetiyle bunu formüllendirmiştir. Yalnız korku veya sadece ümit, duada seviyesizliktir. Tek başına korku, rahmete güvensizliğe ve nihayet tükenişe götürür. Tek başına ümitse, hiçbir tehlike, zorluk, sınır tanımadığından benliği firavunlaştırır. Kul sürekli olarak korku ile ümit arasında olmalıdır.

Duada bağırıp çağırarak haddi aşmamalıyız. Buyurulmuştur ki: ”Rabbinize boynu bükük halde ve gizlilik içinde dua edin”(Araf, 55)

Sözlerimi, içtenlikle yapılan bir duanın Allah tarafından kesinlikle cevap verileceğini gösteren bir ayetle sonlandırmak istiyorum:

Kullarım, Beni sana soracak olurlarsa, gerçektende Ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlarda bana cevap versinler ve Bana inansınlar ki doğruya erişsinler. (Bakara 186)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize sağlık dua müminin silahıdır.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapsına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize sağlık dua müminin silahıdır.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapsına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)

amin inşallah
aleykum selam abla rabim senden de razı olsun hayırlı bereketli geceler inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah razı olsun kardeşm emeğinize yüreğinize sağlık Rabbim bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapısında başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselerede fırsat vermesin inşallah.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Dualar hangi zamanda kabul olur

Dualar hangi zamanda kabul olur

dualar hangi zamanda kabul olur

Ezan okunurken ve ezan ile kamet arasında yapılan dua. Kur’an okunurken, Kur'an-ı kerim hatmedilince, Kâbe-i şerifi görünce, yağmur yağarken, düşmanla karşılaşınca, zulme uğrayınca, cemaat halinde iken, farz namazlardan sonra, kalbinde incelik hissettiği an, Esma-i hüsna ile, ism-i a'zam ile dua edince, seher vakti, yalvararak dua etmek, bid’atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak, Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ezanla kamet arasında dua makbuldür.) [Tirmizi]

(Kur'anı hatmedenin duası makbuldür.) [Beyheki]

(Rikkat halinde duayı ganimet bilin.) [Deylemi]

(Hac yapanların, duaları kabul olur.) [Taberani]

(Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]

(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de âmin derse o duayı, Allahü teâlâ kabul eder.) [Hakim]

(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]

(İsm-i a’zamla edilen dua makbuldür.) [İbni Mace]

(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]

(Allah’a yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya’la]

(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]

(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve Cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]

ALINTI

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt