Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (13 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
dişlerimi düzenli fırçalamama rağmen istediğim beyazlıkta olmuyor.tavsiyeniz olabilir mi? Diş beyazlatmak için yapılan yöntemler dişe zarar verirmi?
şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.allah razı olsun.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
dişlerimi düzenli fırçalamama rağmen istediğim beyazlıkta olmuyor.tavsiyeniz olabilir mi? Diş beyazlatmak için yapılan yöntemler dişe zarar verirmi?
şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.allah razı olsun.

Selamun Aleyküm,
Dişlerinizin temizliği ayrı bir olay, beyazlığı ise ayrı bir olaydır. Sizin sürekli fırçalamanız hatta tam ideal fırça ve fırçalama tekniği kullandığınızı da varsaysak bile dişlerinizde beyazlamayı sağlamaz. Fırçalama sadece temizlik ve ağız hijyeninin sağlanması için gereklidir. Hatta bir dişhekimine gidip muayenehane şartlarında dahi bir diş temizliği yaptırsanız gene beyazlama olmaz ancak temizlik olur. Dişin yaratılışla gelen tabii rengi ne ise o kadar beyaz olur.
Diş beyazlatma ise tamamen ayrı bir uygulamadır. Değişik diş beyazlatma teknikleri var ise de bu konu halen reklamlarda gösterildiği kadar başarılı ve uzun süreli olmuyor. Diş beyazlatma konusunda mevcut şartlarda en iyisi en başarılısı olan Hidrojen Peroksit kullanılarak yapılan yöntem olsa da bu bile hem dişte bir takım hassasiyetlere yol açmakta ve bir süre sonra dişin eski rengine döndüğü görülmektedir.
Daha ideal şartlarda bir beyazlık için sanırım biraz daha beklemek gerekecek. Ya kullanılan Hidrojen peroksit oranı düşürülmesi ya da daha farklı ve başarılı, ayrıca yan etkisi çok daha az ürünler geliştirilmesi gerekmektedir.
Şu şartlarda eğer çok rahatsız edici bir koyuluk yoksa dişlerin orijinalliğini bozmak çok da mantıklı olmayacaktır...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten biraz sıkıntı çektiğiniz anlaşılıyor.
İltihaplı dişler en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan biridir. Dişinize dolgu yapıldığı zamanki durumunu tam olarak bilemediğim için sizin ifadeleriniz doğrultusunda izah edeyim.
Dolgu yapılırken iltihaplı olduğu anlaşıldı diyorsunuz, eğer gerçekten öyle ise dolgu hemen yapılmayıp, bir süre 3-5 gün ara ile (ne kadar sürer tam olarak bilemem) kanal pansumanı yapılıp kök ucunda iltihaplanmanın tamamen giderildiğinden emin olduktan sonra kanal tedavisi ve dolgunun yapılması uygun olurdu. Eğer giderilemezse zaten dolgu yapılamaz. Bu durumda bir kaç günlük koruyucu bir antibiyotik alınmasını müteakip dişin çekilmesi gerekir. Maalesef bu dönem öyle veya böyle geçmiş.
Diş çekildikten sonra yerinde sert bir dokunun bir süre kalması zaman zaman karşılaşılan bir durum. Fakat bu sert dokunun çok çok 1-2 ay içinde düzelmesi gerekir. Ama 2 ay geçti 3 ay geçti halen bu sertlik aynı büyüklükte duruyorsa bir röntgen filmi çektirerek çekim yerinin kontrol edilmesi uygun olur. Eğer iltihaplı doku tam olarak düzelmezse zamanla kist oluşma ihtimali olabilir. Kontrol edilmesinde yarar var.

Allah cc razı olsun hocam...evet 2 3 ayı geçti fakat bütün bu yaşadıklarımdan dolayı hastahanenin yanından geçerken bile kötü oluyorum(bu yüzden gidemedim).

Biraz fazla oldu ama:a12: diyelim ki kist oluştu tedavisi nasıl olur ameliyat mı, ilaçla da olabilir mi?yürekten tşk....

lale&gül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Dişhekimliğinde iki şey oldukça önemlidir; biri hastanın yaşı, diğeride komple dişlerin pozisyonunun bizzat görerek değerlendirilmesi. Burada maalesef bunlardan mahrum olarak çözüm üretmek durumunda kalıyoruz.

Size öncelikle şunu üstüne basa basa, altını çize çize ısrarla belirtmeliyim ki; ağız içinde rastlanılabilecek en yanlış uygulama tek taraflı yeme alışkanlığıdır.
Bir çok zararı beraberinde getiren bu alışkanlığın derhal en kısa zamanda terkedilmesi gerekir.
Aksi takdirde kullanmadığınız taraftaki dişlerin üzerinde diştaşları birikir, dişetleri gevşek bir hal alır, dişlerin köklerini saran kemik dokudaki erime ile dişler çürümeden sallanmaya başlar ve dişlerinizi çok daha erken kaybedebilirsiniz.

Sizin sorununuza gelince; bir kere çürüyen dişinizi acilen tedavi ettirip, o tarafı kullanılabilir hale getireceksiniz. Daha sonra küçükken çektirdiğiniz dişin yerine bir köprü yaptırarak, o taraftaki temas bozukluğunu giderecek, dolayısıyla o tarafı da kullanılabilir yapacaksınız.

Allah razı olsun ben 27 yaşındayım küçükken çektirdiğim dişimin yanına 20 lik dişim çıktı çekilen dişimin yeri doldu çok uzun zamandır o yerden yemeyince diş yapım bozuldu üstteki dişlerimle alttaki dişlerim birbirlerine deymiyor büyük lokmaları o taraftan çiğneyebiliyorum ancak acaba çok uğraşsam o taftan yemeye diş yapım düzelirmi. Allah size uzun ömür versin inşallah Selam ve Dua ile.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun hocam...evet 2 3 ayı geçti fakat bütün bu yaşadıklarımdan dolayı hastahanenin yanından geçerken bile kötü oluyorum(bu yüzden gidemedim).

Biraz fazla oldu ama:a12: diyelim ki kist oluştu tedavisi nasıl olur ameliyat mı, ilaçla da olabilir mi?yürekten tşk....

Selamun Aleyküm,
Eğer bir kist oluştuysa bunun tedavisi sadece cerrahidir. İlaçla tedavi ancak kist infekte ise infeksiyonun kontrol altına alınabilmesi için gerekli olur. Bu tedavi sonrasında aynı diş çekimi gibi lokal anestezi altında kistin kürete edilmesi gerekir. Kesinlikle bir diş çekiminden daha fazla değildir, öyle ameliyat falan gibi ifadelerle kendi kendinizi tedirgin etmenize gerek yok.
Bence bir röntgen filmiyle bir tespit yaptırın sonra gereken zaten yapılır...

Allah'a emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ben 27 yaşındayım küçükken çektirdiğim dişimin yanına 20 lik dişim çıktı çekilen dişimin yeri doldu çok uzun zamandır o yerden yemeyince diş yapım bozuldu üstteki dişlerimle alttaki dişlerim birbirlerine deymiyor büyük lokmaları o taraftan çiğneyebiliyorum ancak acaba çok uğraşsam o taftan yemeye diş yapım düzelirmi. Allah size uzun ömür versin inşallah Selam ve Dua ile.

Selamun Aleyküm,
27 yaş dişlerin pozisyon değiştirmeleri açısından ileri sayılabilecek bir dönem. Bundan sonra dişlerde kayda değer bir pozisyon değişimi normalde beklenmez.
Ağız ve diş yapısını görmeden çözüm üretmek gerçekten zor ama dişin boşluğu olmasa bile o bölgedeki mevcut dişlerin üzerlerine kuron (kaplama) yapılmak suretiyle boyları yükseltilebilir. Belki dişler fazlacamı büyük kalır ağızda bilemiyorum ama çözüm olarak bunu söyleyebilirim.

Allah'a emanet olun, Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı bir ömür versin inşaallah...

IMEN

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Allah hepimizden razı olsun, cemaat olma dayanışmayı gerektirir...

Dişlerde soğuk, sıcak ya da tatlı gibi dış etkenlere bağlı hassasiyetlerin birden fazla sebebi olabilir. Dişlerin herhangi bir yer(ler)inde oluşan mine kırıkları ya da çürükler olabileceği gibi, hatalı diş fırçalamaya ya da diştaşlarına bağlı dişeti çekilmesi, diş gıcırdatmalarına bağlı mine aşınmaları ayrıca kolalı, asitli ve gazlı içeceklerin fazlaca tüketilmesine bağlı olarak dişin kristal yapısında bir nevi çözülme diyebileceğimiz durumlarda bu tür hassasiyetler oraya çıkabilmektedir.

Sorunun nereden kaynaklandığı bir dişhekimi tarafından tesbit edilip ona göre önlem alınmasında yarar var.

abıcım allah razı olsun cevapları okudum hepsını ıtına ıle cevaplamıssın rabbım razı olduklarından eylesın ıns bı baktırırım asıtlı seyler ıcmıyorum ama curuk olabılır dedıgınz gıbı :(selam ve dua ıle

beyza3

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba
Kızım 2003 doğumlu
Onun süt dişlerinden birisi düştü yerine yenisi geldi
Şu anda ikinciside düşmek üzere
Benim kafama takılan bir husus erken mi acaba çünkü ben 7 yaşlarında falan süt dişleri düşüp yerine yenisi çıkıyor diye biliyorum (istisnalar olabilir gerçi)
Yani bu değişim erken mi? Erkense bir zararı varmı?
Teşekkür ederim..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü " vermiş olduğunuz bilgier için çok teşekkür ediyorum.allah razı olsun.selametle kalın.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba
Kızım 2003 doğumlu
Onun süt dişlerinden birisi düştü yerine yenisi geldi
Şu anda ikinciside düşmek üzere
Benim kafama takılan bir husus erken mi acaba çünkü ben 7 yaşlarında falan süt dişleri düşüp yerine yenisi çıkıyor diye biliyorum (istisnalar olabilir gerçi)
Yani bu değişim erken mi? Erkense bir zararı varmı?
Teşekkür ederim..

Selamun Aleyküm,
Çocukların ön dişleri 6-9 yaş arası, arka dişler ise 10 yaşından sonra yaklaşık 14 yaşına kadar değişebilir, bunlar normal değerlerdir. Ama değişmenin en sık görüldüğü yaşlar ön dişler için 7-8 olduğu için siz haklı olarak biraz endişelendiniz. Ama hayır, endişelenecek birşey yok, içiniz rahat olsun...
Tatlı kızınızın dişleri zaten oluşumunu tamamlamamış olsa gelmez, oluşumunu tamamlamış dişte de sorun beklenmez.
Ancak hazır konu açılmışken her hastama yaptığım uyarılarımı yapmakta yarar görüyorum...
Çocukların süt dişleri tam ortadan itibaren sağa ve sola doğru 5 (Beş) er tane diştir. Altıncı dişler ise 6 yaş civarında çıkar ve çocukların ilk sürekli dişleridir.
Eğer hanım kızımızın ağzına bakarsanız muhtemelen dişlerinin en arkasında bitmiş olması gerekir ve süt dişlerinden bariz bir şekilde daha büyüktür.
İşte bu dişleri aman ha, sakın çürütmeyin, çürürse en kısa zamanda dolgu yaptırın ve çektirmeyin. Alt sağ ve solda, üst sağ ve solda olmak üzere 4 tane olan bu dişler insana en çok lazım olacak dişlerdir...
Ayrıca güzeller güzeli kızınıza bol bol süt, yoğurt, yumurta ve peynir vermeyi de ihmal etmeyin...
Allah'a emanet olun...

beyza3

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun
Çok teşekkür ederim cevabınız için
Maalesef çürük var dişlerinde :(((
Ön üst 2 süt dişi ve sanırım diğer 2 side sizin bahsettiğiniz dişler
Doktora gitmemiz gerekiyor aslında
O dişler yenilenmiyor anladığım kadarıyla o kadar güzel vurgulamışsınız ki iyi bakmamız için
Değerli bilgi ve birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum abi.Benim son zamanlarda dişlerim sürekli sızlıyor ön dişlerim özellikle.Bunun nedeni ne olabilir?Selametle...

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
, sitemizde sizin gibi hekim abilerimizi görmek bizleri sevindirdi, .hoşgeldiniz...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum abi.Benim son zamanlarda dişlerim sürekli sızlıyor ön dişlerim özellikle.Bunun nedeni ne olabilir?Selametle...

Selamunn Aleyküm,

Dişlerde soğuk, sıcak ya da tatlı gibi dış etkenlere bağlı hassasiyetlerin birden fazla sebebi olabilir.
Örneğin; Dişlerin herhangi bir yer(ler)inde oluşan mine kırıkları ya da çürükler olabileceği gibi, hatalı diş fırçalamaya ya da diştaşlarına bağlı dişeti çekilmesi, diş gıcırdatmalarına bağlı mine aşınmaları ayrıca kolalı, asitli ve gazlı içeceklerin fazlaca tüketilmesine bağlı olarak dişin kristal yapısında bir nevi çözülme diyebileceğimiz durumlarda bu tür hassasiyetler oraya çıkabilmektedir.
Ayrıca dişetlerinde kanama ile beraber görülebilen sızlama tarzındaki şikayetler de dişeti iltihaplanmalarının bir belirtisi olabilir.

Sorunun nereden kaynaklandığı bir dişhekimi tarafından tesbit edilip ona göre önlem alınmasında yarar var.

Sağlıklı günler diliyorum, ALLAH'a emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
, sitemizde sizin gibi hekim abilerimizi görmek bizleri sevindirdi, .hoşgeldiniz...

Selamun Aleyküm,

Birtek kardeşime dahi bir faydam dokunursa ne mutlu bana...
Allah hepimizi razı olduğu kulları arasına ilhak eylesin inşaallah...

Allah'a emanet olun...

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba çok sevindim bir diş doktorumuz olduğuna..benim bi sorum olacak..her sabah uyandığımda hep bi diş etlerimde kanama hissediyorum yakın zamanda temizlettim diş hekimine olmaması gerekiyor gibi geliyor yanılıyormuyum..

evrem1

Kayıtlı Kullanıcı
Bende Diştaşları ile ilgili sormak istiyorum.Her altı ayda bir diş hekimine gidemiyorum ama
9 ay yada 1 yılda bir kere gidip kontrol oluyorum.Bu arada diş taşlarımıda temizlettiriyorum.
2 ay geçmeden tekrar oluyor.Bazen 5-6 ayda bir diştaşı temizlettiğimde oluyor.Ama artık dişlerim sızlamaya başladı.Ağız içi hijyeninine ve diş temizliğine de dikkat eden birisiyim.Acaba sizin diş taşı oluşmaması için söyleyebileceğiniz bi tedavi varmı yada bunları dişlerden doğal yolla temizleme yöntemi varmı diye sorucam.(Gittiğim dişhekimi bünye yapıyor sulardan oluyor dedi)
Teşekkür ederim ..kolay gelsin sağlıkla kalın..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm, hayırlı günler.
Allah c.c. sizden razı olsun, ecrinizi ziyade eylesin inşaAllah.

Dolgu yapılan dişin arasındaki dişetinin renginde bir değişiklik olması ve devamlı burada bir hassasiyet olması normal midir?

Allah'a emanet olun. Selametle kalın..

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba çok sevindim bir diş doktorumuz olduğuna..benim bi sorum olacak..her sabah uyandığımda hep bi diş etlerimde kanama hissediyorum yakın zamanda temizlettim diş hekimine olmaması gerekiyor gibi geliyor yanılıyormuyum..

Selamun Aleyküm,

Yakın zamanda temizletmişseniz (ne kadar yakın zamanda bilemiyorum ama) temizlik sonrası ağız ve diş bakımını itinayla yapıp yeniden diştaşı oluşumuna izin vermemeniz gerekir. Zira bir kez ağızda diştaşı oluşmuşsa bünye buna müsait demektir ve tekrar oluşması kuvvetle muhtemeldir.
Özellikle alt dişlerin ön iç kısımları ile üst dişlerin arka dış kısımları diştaşı oluşması için en uygun bölgelerdir. Buraları dikkatle ve itinayla temizlemek gerekir.
Dişleriniz çok sık ise fırça aralara girmeyeceğinden diş ipi kullanmanızda yarar var.
Ayrıca ağızda mevcut dolgu ya da kaplamaların dişetlerine temas eden kenarları varsa bunlarda tahrişe bağlı kanamalara sebep olabilir.

Bütün bunların dışında vücutta zaman zaman olabilen hormonal değişiklikler, bazı sistemik hastalıklar ve kalıtımsal sebepler de dişeti kanamalarına yol açabilir.

Dişlerinizin bakımını güzel bir şekilde yaptıktan sonra kullanabileceğiniz ağız gargaraları ile olumlu sonuç alabilirsiniz. (İlaç ismi yazmam uygun olmaz)

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Yakın zamanda temizletmişseniz (ne kadar yakın zamanda bilemiyorum ama) temizlik sonrası ağız ve diş bakımını itinayla yapıp yeniden diştaşı oluşumuna izin vermemeniz gerekir. Zira bir kez ağızda diştaşı oluşmuşsa bünye buna müsait demektir ve tekrar oluşması kuvvetle muhtemeldir.
Özellikle alt dişlerin ön iç kısımları ile üst dişlerin arka dış kısımları diştaşı oluşması için en uygun bölgelerdir. Buraları dikkatle ve itinayla temizlemek gerekir.
Dişleriniz çok sık ise fırça aralara girmeyeceğinden diş ipi kullanmanızda yarar var.
Ayrıca ağızda mevcut dolgu ya da kaplamaların dişetlerine temas eden kenarları varsa bunlarda tahrişe bağlı kanamalara sebep olabilir.

Bütün bunların dışında vücutta zaman zaman olabilen hormonal değişiklikler, bazı sistemik hastalıklar ve kalıtımsal sebepler de dişeti kanamalarına yol açabilir.

Dişlerinizin bakımını güzel bir şekilde yaptıktan sonra kullanabileceğiniz ağız gargaraları ile olumlu sonuç alabilirsiniz. (İlaç ismi yazmam uygun olmaz)

çok teşekkür ederim ilginize..evet doktorum tükürüğün yapıyor demişti çok itina gösteriyorum temizliğine ama istediğim gibi olmuyor bir de gargara deneyeceğim..çok teşekkürler allah razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt