Merhaba
Kızım 2003 doğumlu
Onun süt dişlerinden birisi düştü yerine yenisi geldi
Şu anda ikinciside düşmek üzere
Benim kafama takılan bir husus erken mi acaba çünkü ben 7 yaşlarında falan süt dişleri düşüp yerine yenisi çıkıyor diye biliyorum (istisnalar olabilir gerçi)
Yani bu değişim erken mi? Erkense bir zararı varmı?
Teşekkür ederim..
Selamun Aleyküm,
Çocukların ön dişleri 6-9 yaş arası, arka dişler ise 10 yaşından sonra yaklaşık 14 yaşına kadar değişebilir, bunlar normal değerlerdir. Ama değişmenin en sık görüldüğü yaşlar ön dişler için 7-8 olduğu için siz haklı olarak biraz endişelendiniz. Ama hayır, endişelenecek birşey yok, içiniz rahat olsun...
Tatlı kızınızın dişleri zaten oluşumunu tamamlamamış olsa gelmez, oluşumunu tamamlamış dişte de sorun beklenmez.
Ancak hazır konu açılmışken her hastama yaptığım uyarılarımı yapmakta yarar görüyorum...
Çocukların süt dişleri tam ortadan itibaren sağa ve sola doğru 5 (Beş) er tane diştir. Altıncı dişler ise 6 yaş civarında çıkar ve çocukların ilk sürekli dişleridir.
Eğer hanım kızımızın ağzına bakarsanız muhtemelen dişlerinin en arkasında bitmiş olması gerekir ve süt dişlerinden bariz bir şekilde daha büyüktür.
İşte bu dişleri aman ha, sakın çürütmeyin, çürürse en kısa zamanda dolgu yaptırın ve çektirmeyin. Alt sağ ve solda, üst sağ ve solda olmak üzere 4 tane olan bu dişler insana en çok lazım olacak dişlerdir...
Ayrıca güzeller güzeli kızınıza bol bol süt, yoğurt, yumurta ve peynir vermeyi de ihmal etmeyin...
Allah'a emanet olun...