kasım hadi
Kayıtlı Kullanıcı
Can abim ;bizler maddeten bu mecliste olmasak ta ,unutulmamalıdır manen hep sizlerin safınızdayız...
Yazınızı okudum ..bakış açınız çok güzel ...çıkış noktanız da bi harika...ayrıca bi kural vardır tasvirin fazlası can sıkar diye...çıkış noktanızdaki tasvirinizi örneklendirmek okadar zordurki...siz bunu çok yerinde cümlelerle anlatmışsınız..bi ufak eleştiri:günümüz çağı insan modeli --geçtiğimiz insan çağları modelinden kalıntılardır..bu model kuranda insana ait bir husus olarak belirtilmektedir..öyleyse kuran her çağın hastalığına tek çaredir...(uafak eleştiri aslında bir nevi beklentidir yanlış anlaşılmasın)
Abim siz yazmışsınız biz yazmışık önemimi var ...siz benim yazımı beğenirsiniz ben sizin yazınızı beğenirim..geçen gün bir arkadaşla konuşuyordum bir mevzu üzerine ..arkadaş dediki ne güzel anlattın yıllardır böyle anlatana rastlamadım..ben de o an arkadaşım bana bunları söylerken şunları düşünüyordum..(bunları konuşan benmiyim?) arkadaşa dönüp dedim ki...sana konuşurken ben de dediklerimi dinledim..bana da iyi bir ders oldu...
Neyse abim ben bu günlerde çok aykırı metinler yazıyorum ve sitede yazmaya korkuyorum...sizin bu yazınız vesilesi ile sitadeki arkadaşlara bir hatırlatma yapacağım...inşaAllah..kulak arkası yapmazlar..yıllar önce bi köşe yazısında bi bayan yazar ..islami sitelerdeki forumları dolaşmış...ve araştırması sonucu ilkokul seviyesinde bilgi paylaşımı olduğunu tespit etmiş..genelde alıntı ile ve o alıntıya ---(teşekkür vasıtası ile) ilginin çok olduğu ancak üretken makalelere ilginin az olduğunu yazmıştştı ve devam etmişti...evet şahsım dahil lütfen ...üç alıntı yapıyorsak ...bir üretelim...altı alıntı yapıyorsak ..iki üretelim..sadece teşekkür edip konunun içeriğine katkı yapmaya da çalışırsak bizim siteden çıkacak yorum artık şöyle olsa gerek..anaokul seviyesinde araştırılıp yazılmış bir köşe yazısı diye artık hafızalarda kalacaktır...diye ümit ediyorum..ve can abimi tekrar kutluyorum..
Selametle...
RABBIM razı olsun HAK yolundaki can kardeşim.
Önce eleştirin için teşekkür ederim.pek tabiiki haklısın ve yerinde bir tespit.Ama bizde hatalarımızı ve eksikliklerimizi bize anlatılınca ögreniyor ve düzeltmeye çalışıyoruz.
Yazıları yazarken hep dikkat ederim;kimse sıkılmasın,kimse usanmasın.zaten insanlar okumamak için bin bir türlü bahane arıyor.Birde uzun yazıp okutmamaktansa kısa ve sürükleyici bir yazı ile dafa faydalı olurum diye düşündüm.inşALLAH zerre kadar faydam oldu ise ne mutlu.
Senin bahsettigin olay benimde başıma bazen geliyor.Çevremizdeki abi ve ablalarla konuşurken,ben sözü daldırıp gidiyorum.nice sonra onların bana nasıl baktıgını fark edince ,acaba yalnışmı konuşuyorum yoksa tuhaf bir şeymi varmı diye merak ediyorum.sonradan bazısı dayanamayıp bana kızıyor bazısı devam devam diye sıkıştırıyor.kızan gerçeklerden rahatsız olan,devam diyen gerçekleri yaşayan.ben bunları konuşurken"ya acaba bunları benmi konuşuyorum "diyede bazen düşünürüm.
yani söyleten söyletiyor kardeşim.Ben ahraz olsamda o konuşturunca ahraz oluyor bülbül.:a35:
Yazılarını takip ediyorum.Korkularını bende paylaşıyorum.Bende çok çeknip kelimeleri cımbızla seçiyorum.Ama elbet bir gün o kelimeleri cımbıza gerek kalmadan da rahatlıkla yazarız inşALLAH.
Sitedeki kopyala yapıştır olayı hakikaten hoş olmayan bir durum.Ama karşındaki kişi senin yazına iştirak etmek istiyor,her hangi bir yazı yazamayıncada bu yola başvuruyor.yani kısaca rahatı çok seven bir milletiz vesselam.
Hatırlarmısın,geçenlerde bir yazımdan ötürü kendi köylülerimin bir sitesinden kovuldugumu yazmışitım.yazdıgım konuda kıyamet alametleri idi.
Adamlardan biri bana şöyle yazmıştı.
__Teyze oglu!unutmaki okuldayken benimde din dersim çok iyi idi.___:a35::a35:
Şimdi neden kovuldugumu anlıyorsundur inşALLAH.
neyse vaktini çaldım.hakkını helal et.selametle