SELAMÜN ALEYKÜM İNŞALLAH NAMAZ KILANLAR ARASINA GİRMİŞSİNİZDİR***???şeytanın bacağını kırabildinizmi**?İNANIN SİTEYE GİRİNCE İLK SİZ GELDİNİZ AKLIMA ACABA NE YAPTI DİYE.KILAMADIYSANIZDA ÜZÜLMEYİN İNANIN BİRGÜN KILMAYA BAŞLAYACAKSINI.::
Allah razı olsun beni merak ettiginiz için...
Yapamadım yapamadım dun akşam çok yorgundum
bir sürü bahana daha
Ama inş bu akşam allahın huzuruna çıkacagım..
Ve sizlerede dua edecegim beni yanlız bırakmadıgınız için...
.BEDEN RUHA ÜSTÜN GELİRSE RUH DARALIR.DÜNYEVİ ARZULAR ÇOĞALIR.RUHUN BESİN KAYNAĞI YAPILAN İBADETLERDİR.RUH İBADETLER İLE BESLENMESSE İNSANA SIKINTI VERİR İNSANDA DARALMALAR OLUR.NASIL Kİ BEDENİMİZİ DOYURMADIĞIMIZ ZAMAN AÇLIK ÇEKİYORUZ BU BİZE SIKINTI VERİYOR.İBADETLERLE BESLENMEYEN RUHTA SIKINTI ÇEKER.SİZİN SIKINTINIZIN KAYNAĞI BENCE BU SELAM VE DUA iLE KALIN
Çok haklısınız Bülent Bey
ben böyle düşünemiyorum
çok sıkıntı çekiyorum
Allah beni affetsin yoluna ulaştırsın inşallah..
selamün aleyküm HUZUR8 kardeşimiz...
sayfanızı henüz okuma fırsatı buldum . siz imanınızı kurtarmak adına imdat çağrısı yaparken geç kaldım , hakkınızı helal edin.
sizi çok iyi anlıyorum , çünkü ben de bu yollardan geçtim. size tavsiyelerimi biraz olsun uygulamaya çalışırsanız nasıl bir değişiklik olduğunu hayretle farkedeceksiniz.
Öncelikle ne mutlu size ki bu sorularla kafanız meşgul ise , sürdürdüğünüz amaçsız yaşamınızdan mutlu değilseniz demek ki KALBİNİZDE HALA İMAN IŞIĞI VAR ...
KALPLER , ANCAK ALLAH ' I ZİKREDEREK HUZURA ULAŞIR...
Siz iman etmek için yaratılmış kalbiniz ile sizi HAK yoldan caydırmak için verilmiş olan nefsinizin çatışması arasında kalmışsınız.
Emin olun ki bu çatışma en iradeli insanda bile son nefesinde dahi yaşanacaktır.
Bizler bu çatışmada hangi taraf baskın ise onun izinde yaşıyoruz hayatımızı.
Kişi neye yakınsa , ne ile meşgul olursa hayatı onunla dolar.
KUR'AN da bile harama yaklaşmayın deniliyor . Rabbim biliyor ki harama yaklaşırsak nefsimize uyup , hak yoldan çıkabiliriz.
hayatınızı ulaşmak istediğiniz hedef ne ise onunla doldurun.ama bu esnada nefsinizin sizi vazgeçirmek için çeşit çeşit mazeretler ortaya getireceğini asla unutmayın.
etrafınızdaki insanların hayat tarzları , çalışma koşullarınızın ağırlığı , zamanınızın olmayışı , ailenizin size destek olmayacağı vs..vs...
herşey küçük bir adımla başlar . siz küçücük bir adım dahi atsanız Rabbimiz size kucağını açacaktır , sizi Merhametiyle kucaklayacaktır.
O ' nun sevgisini bir kez tadınca zaten siz O 'na koşmak isteyeceksiniz.
Öncelikle kulaklarınızı Allah ile doldurun ... O ' nun güzel isimlerini ESMA -ÜL HÜSNA dinleyin... KUR'AN dinleyin ... TESBİHAT dinleyin ...CEVŞEN dinleyin...
O kulaklar ki ALLAH ı dinlemekle kalbinizi titretecek ..
(Benim kalbimi titreten sesleri Rabbim MEHMET EMİN AY ile gönderdi.tavsiye ederim size de)
Sonra Gözlerinizi Allah ile doldurun ... KUR'AN okuyun , mealini okuyun ...
CEVŞEN ve ESMA-ÜL HÜSNA nın anlamını okuyarak kavrayın...
bunlar için zaman yok demeyin asla. işe giderken , yolda yürürken , yemek yaparken , ev işleri ile uğraşırken bile dinleyebilirsiniz..
Akşamları yatmadan önce mutlaka 1 sayfa bile olsa okumaya çalışın.
ve tabii ki NAMAZ...DİNİN DİREĞİ NAMAZ...
KAİNATTA İLK HAKİKAT İMAN ; İKİNCİSİ İSE NAMAZ 'DIR..
Namazlarınızı düzenli kılın..O en Sevgilinin huzuruna çıkmaktan daha güzel ne olabilir ki?
O en güzel buluşmadan daha önemli ne olabilir ki?
Namazın lezzetini , verdiği mutluluğu bir kez tadarsanız vazgeçemeyeceksiniz.
Nefsiniz namaz kılmamanız için size rehavet verecek , çeşitli engeller oluşturacak ..asla vazgeçmeyin.görev olarak düşünerek bile olsa namazınızı kılın .bir müddet sonra bu vesveseler de geçecektir.
bunlar ilk adımlar..sonra yavaş yavaş herşey size kendiliğinden gelişecek ; Rabbim kendisi için ibadet etmenin , kendisini sevmenin mükafatını verecek. sizi daha da kendine yaklaştıracak.
ama bu esnada bütün uzuvlarınızı , bütün organlarınızı ve ruhunuzu haramlardan uzak tutmaya çalışın..YAKLAŞIRSANIZ YAPARSINIZ...
bizler de burada size elimizden geldiğince yardımcı oluruz inşallah.
Allaha emanet olun..
Estafurullah
Helal olsun hakkım geçtiyse ama geçmemiştir
Siz bana hakkınız hellal edin asıl....beni düşünüp yazmışsınız
Allah çok büyük razı olsun sizden....
Öncelikle kulaklarınızı Allah ile doldurun ... O ' nun güzel isimlerini
ESMA -ÜL HÜSNA dinleyin...
KUR'AN dinleyin ...
TESBİHAT dinleyin ...
CEVŞEN dinleyin...
O kulaklar ki ALLAH ı dinlemekle kalbinizi titretecek
Kişi neye yakınsa , ne ile meşgul olursa hayatı onunla dolar.
ama bu esnada nefsinizin sizi vazgeçirmek için çeşit çeşit mazeretler ortaya getireceğini asla unutmayın.
etrafınızdaki insanların hayat tarzları , çalışma koşullarınızın ağırlığı , zamanınızın olmayışı , ailenizin size destek olmayacağı vs..vs...
[ öyle ama desem kızarmısınız nefis dermisiniz
]
Sonra Gözlerinizi Allah ile doldurun ... KUR'AN okuyun , mealini okuyun ...
CEVŞEN ve ESMA-ÜL HÜSNA nın anlamını okuyarak kavrayın...
bunlar için zaman yok demeyin asla. işe giderken , yolda yürürken , yemek yaparken , ev işleri ile uğraşırken bile dinleyebilirsiniz..
Akşamları yatmadan önce mutlaka 1 sayfa bile olsa okumaya çalışın.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN