Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok kötü hissediyorum :( (2 Kullanıcı)

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım şimdiden bile bir rahatlama geldi değil mi?? Akşam eve gidince muhakkak şeytan vesvese verip sizi niyetlendiğiniz namazınızdan alıkoymaya çalışacaktır..İnşallah şeytana ve nefsimize yenilmeden kulluk borcumuzu yerine getiririz..
Tek kalmanızda sizin zararınıza olacaktır.Eşinize de güzel bir dille bu duygularınızı anlatıp beraber Allaha yönelirseniz.Birbirinizden destek alıp daha da şevkle ibadetinizi yerine getirebilirsiniz...Rabbim şimdiden kılacağınız namazlarınızı ve dualarınızı kabul etsin..

İnşallah inşallah
Eşim kılmaz ama destekliyor
Kıl die kaç defa anlattı şöyle böyle die
Dedikleriniz dogru
eger şeytana uymaya kalkarsam aklıma sizleri getirecegim

:a26:rahatladınız mı bıraz canım kardeşim
Çok hemde çok teşekkür ederim..
Allah sizlere uzun ömürler saip etsin.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
namaza başla kardeşim aradığın huzuru orda bulacaksın

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Bu problemini burada paylasman güzel.ama sen cevabinida kendin vermissin zaten...bence cevabini bilmedigin bir derdin yok.seytanin bacagini kirman gerektigini söylemissin.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Arkadaşım
insan sapıtıyor bazen...dogru düşünse bile yanlızsa gerçekten farklı konulara şeylere ilaç içki vs vs vs yönelebiliyor
Ben sizinle olmayı istedim...
Çok teşekkür ederim...Amin

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevindim adiniza akşam şeytanin namaziniza engel olmasina izin vermeyin lütfen...yarin ii haberleriniz bekliyoruz kardeşim inşallah...

Sizin sayenize çok kararlıyım
BU akşam inşallah allahta izin verirse
Allahın huzuruna çıkmaya çalışacagım

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin sayenize çok kararlıyım
BU akşam inşallah allahta izin verirse
Allahın huzuruna çıkmaya çalışacagım

SELAMÜN ALEYKÜM İNŞALLAH NAMAZ KILANLAR ARASINA GİRMİŞSİNİZDİR***???şeytanın bacağını kırabildinizmi**?İNANIN SİTEYE GİRİNCE İLK SİZ GELDİNİZ AKLIMA ACABA NE YAPTI DİYE.KILAMADIYSANIZDA ÜZÜLMEYİN İNANIN BİRGÜN KILMAYA BAŞLAYACAKSINI.::

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
İNSAN RUH VE BEDENDEN OLUŞMAKTADIR.TOPRAKTAN GELEN BEDENE RUH VERİLMİŞTİR.RUH BEDENİN İÇİNDE HAPS OLMUŞTUR.BEDEN DÜNYEVİ ARZULARI ARZULAR RUH ALLAH'A İTAATİ.BEDEN RUHA ÜSTÜN GELİRSE RUH DARALIR.DÜNYEVİ ARZULAR ÇOĞALIR.RUHUN BESİN KAYNAĞI YAPILAN İBADETLERDİR.RUH İBADETLER İLE BESLENMESSE İNSANA SIKINTI VERİR İNSANDA DARALMALAR OLUR.NASIL Kİ BEDENİMİZİ DOYURMADIĞIMIZ ZAMAN AÇLIK ÇEKİYORUZ BU BİZE SIKINTI VERİYOR.İBADETLERLE BESLENMEYEN RUHTA SIKINTI ÇEKER.SİZİN SIKINTINIZIN KAYNAĞI BENCE BU.
ŞEYTANIN EN BÜYÜK VESVESELERİNDEN İKİSİ AŞIRI ÜMİT VE AŞIRI ÜMİTSİZLİKTİR
AŞIRI ÜMİT:İNSAN DÜŞÜNÜR YA BENİM KALBİM TEMİZ.ALLAH KULLARINI AF EDİYOR.BİR KEDİYİ SEVMEKLE BİLE CENNETE GİDİLİYOR ŞU NAMAZLARIMI KILMASAN NE OLACAK GİBİ İNSAN AŞIRI ÜMİTLENEBİLİR
AŞIRI ÜMİTSİZLİK:YA BENİM GÜNAĞIM ÇOK ALLAH BİLE BENİ AFFETMEZ.YA İŞTE BEN SÜRELERİ EZBERLİYEMİYORUM BEN YAPAMAM BEN EDEMEM.GİBİ İNSAN AŞIRI ÜMİTSİZLİĞE DÜŞEBİLİR.BUNLARIN BİLİNCİNDE OLUP HAYATIMIZI ONA GÖRE YÖNLENDİRMEMİZ BİZE DÜNYADA VE AHİRETTE HUZURU KAZANDIRACAKTIR.SELAM VE DUA iLE KALIN

GEVHER

Yönetici
selamün aleyküm HUZUR8 kardeşimiz...

sayfanızı henüz okuma fırsatı buldum . siz imanınızı kurtarmak adına imdat çağrısı yaparken geç kaldım , hakkınızı helal edin.
sizi çok iyi anlıyorum , çünkü ben de bu yollardan geçtim. size tavsiyelerimi biraz olsun uygulamaya çalışırsanız nasıl bir değişiklik olduğunu hayretle farkedeceksiniz.

Öncelikle ne mutlu size ki bu sorularla kafanız meşgul ise , sürdürdüğünüz amaçsız yaşamınızdan mutlu değilseniz demek ki KALBİNİZDE HALA İMAN IŞIĞI VAR ...

KALPLER , ANCAK ALLAH ' I ZİKREDEREK HUZURA ULAŞIR...

Siz iman etmek için yaratılmış kalbiniz ile sizi HAK yoldan caydırmak için verilmiş olan nefsinizin çatışması arasında kalmışsınız.
Emin olun ki bu çatışma en iradeli insanda bile son nefesinde dahi yaşanacaktır.
Bizler bu çatışmada hangi taraf baskın ise onun izinde yaşıyoruz hayatımızı.

Kişi neye yakınsa , ne ile meşgul olursa hayatı onunla dolar.
KUR'AN da bile harama yaklaşmayın deniliyor . Rabbim biliyor ki harama yaklaşırsak nefsimize uyup , hak yoldan çıkabiliriz.

hayatınızı ulaşmak istediğiniz hedef ne ise onunla doldurun.ama bu esnada nefsinizin sizi vazgeçirmek için çeşit çeşit mazeretler ortaya getireceğini asla unutmayın.
etrafınızdaki insanların hayat tarzları , çalışma koşullarınızın ağırlığı , zamanınızın olmayışı , ailenizin size destek olmayacağı vs..vs...

herşey küçük bir adımla başlar . siz küçücük bir adım dahi atsanız Rabbimiz size kucağını açacaktır , sizi Merhametiyle kucaklayacaktır.
O ' nun sevgisini bir kez tadınca zaten siz O 'na koşmak isteyeceksiniz.

Öncelikle kulaklarınızı Allah ile doldurun ... O ' nun güzel isimlerini ESMA -ÜL HÜSNA dinleyin... KUR'AN dinleyin ... TESBİHAT dinleyin ...CEVŞEN dinleyin...
O kulaklar ki ALLAH ı dinlemekle kalbinizi titretecek ..
(Benim kalbimi titreten sesleri Rabbim MEHMET EMİN AY ile gönderdi.tavsiye ederim size de)

Sonra Gözlerinizi Allah ile doldurun ... KUR'AN okuyun , mealini okuyun ...
CEVŞEN ve ESMA-ÜL HÜSNA nın anlamını okuyarak kavrayın...

bunlar için zaman yok demeyin asla. işe giderken , yolda yürürken , yemek yaparken , ev işleri ile uğraşırken bile dinleyebilirsiniz..

Akşamları yatmadan önce mutlaka 1 sayfa bile olsa okumaya çalışın.

ve tabii ki NAMAZ...DİNİN DİREĞİ NAMAZ...
KAİNATTA İLK HAKİKAT İMAN ; İKİNCİSİ İSE NAMAZ 'DIR..

Namazlarınızı düzenli kılın..O en Sevgilinin huzuruna çıkmaktan daha güzel ne olabilir ki?
O en güzel buluşmadan daha önemli ne olabilir ki?
Namazın lezzetini , verdiği mutluluğu bir kez tadarsanız vazgeçemeyeceksiniz.
Nefsiniz namaz kılmamanız için size rehavet verecek , çeşitli engeller oluşturacak ..asla vazgeçmeyin.görev olarak düşünerek bile olsa namazınızı kılın .bir müddet sonra bu vesveseler de geçecektir.

bunlar ilk adımlar..sonra yavaş yavaş herşey size kendiliğinden gelişecek ; Rabbim kendisi için ibadet etmenin , kendisini sevmenin mükafatını verecek. sizi daha da kendine yaklaştıracak.

ama bu esnada bütün uzuvlarınızı , bütün organlarınızı ve ruhunuzu haramlardan uzak tutmaya çalışın..YAKLAŞIRSANIZ YAPARSINIZ...

bizler de burada size elimizden geldiğince yardımcı oluruz inşallah.

Allaha emanet olun..

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
huzur arkadasımız:
insanlar bazen boşluğa düşebiliyor sen bu boşluğun farkındasın çırpınıyorsun
namazda olan huzur hiçbirşeyde yoktur sen namaz kılmaya başladın vede sonradan mı bıraktın orasını anlamadım ama seccadenin başına abdestini al ve geç eminim bu huzuru ne yogada nede plateste bulacaksın bunları yapmak istiyosan gene yap ona sözüm yok ama sen abdestini al ve seccadenin başına gel seni engellemeye çalısan şeytan içinde estagfur tövbe cek hepimiz yanlıslara düşebiliyoruz
önemli olan cabuk sıyrılıp yolumuza devam etmek namazına başlarsan inşallah ailendeki problemlere de başka gözle bakarsın...

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
evet kardeşim size cevşen okumayı tavsiye edirim benim böyle dönemlerimde o çok rahatlatır rabbim yardımcınız olsun bu hissetigniz duygu güzel bi duygu çünkü müslüman yaptıgı hatadan rahatsız omalı yani ibadetlerinizi yerine getiremedigniz için rahatsızlık duymanız bir başlangıçtır ..
rabbim içimizdeki şeytanı öldürmeyi nasip etsi

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
GEVHER Kardeşim o kadar güzel yazmışsınız ki Rabbim razı olsun.Huzur8 kardeşim Allah celle celalühü yardımcın olsun,kardeşlerim çok güzel şeyler söylemişler eminim ki bunların sana çok faydası olacaktır.Namazlarını düzenli olarak kılmaya devam ettikçe hem alışkanlıgın olacak hem istegin artacak hem de manevi yönden faydasını görecek Rabbimize daha yakın olacaksın inşaAllah.Hatta yaşantını namaza göre düzenleyeceksin Allah celle celalühü nün izniyle.İnsanda nefis var,her zaman huşuyla dikkatle kılamasak da hiçbir zaman vazgeçmemek,şeytana uymamak gerek.

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM İNŞALLAH NAMAZ KILANLAR ARASINA GİRMİŞSİNİZDİR***???şeytanın bacağını kırabildinizmi**?İNANIN SİTEYE GİRİNCE İLK SİZ GELDİNİZ AKLIMA ACABA NE YAPTI DİYE.KILAMADIYSANIZDA ÜZÜLMEYİN İNANIN BİRGÜN KILMAYA BAŞLAYACAKSINI.::

Allah razı olsun beni merak ettiginiz için...
Yapamadım yapamadım dun akşam çok yorgundum
bir sürü bahana daha
Ama inş bu akşam allahın huzuruna çıkacagım..
Ve sizlerede dua edecegim beni yanlız bırakmadıgınız için...

.BEDEN RUHA ÜSTÜN GELİRSE RUH DARALIR.DÜNYEVİ ARZULAR ÇOĞALIR.RUHUN BESİN KAYNAĞI YAPILAN İBADETLERDİR.RUH İBADETLER İLE BESLENMESSE İNSANA SIKINTI VERİR İNSANDA DARALMALAR OLUR.NASIL Kİ BEDENİMİZİ DOYURMADIĞIMIZ ZAMAN AÇLIK ÇEKİYORUZ BU BİZE SIKINTI VERİYOR.İBADETLERLE BESLENMEYEN RUHTA SIKINTI ÇEKER.SİZİN SIKINTINIZIN KAYNAĞI BENCE BU SELAM VE DUA iLE KALIN

Çok haklısınız Bülent Bey
ben böyle düşünemiyorum
çok sıkıntı çekiyorum
Allah beni affetsin yoluna ulaştırsın inşallah..

selamün aleyküm HUZUR8 kardeşimiz...

sayfanızı henüz okuma fırsatı buldum . siz imanınızı kurtarmak adına imdat çağrısı yaparken geç kaldım , hakkınızı helal edin.
sizi çok iyi anlıyorum , çünkü ben de bu yollardan geçtim. size tavsiyelerimi biraz olsun uygulamaya çalışırsanız nasıl bir değişiklik olduğunu hayretle farkedeceksiniz.
Öncelikle ne mutlu size ki bu sorularla kafanız meşgul ise , sürdürdüğünüz amaçsız yaşamınızdan mutlu değilseniz demek ki KALBİNİZDE HALA İMAN IŞIĞI VAR ...

KALPLER , ANCAK ALLAH ' I ZİKREDEREK HUZURA ULAŞIR...

Siz iman etmek için yaratılmış kalbiniz ile sizi HAK yoldan caydırmak için verilmiş olan nefsinizin çatışması arasında kalmışsınız.
Emin olun ki bu çatışma en iradeli insanda bile son nefesinde dahi yaşanacaktır.
Bizler bu çatışmada hangi taraf baskın ise onun izinde yaşıyoruz hayatımızı.

KUR'AN da bile harama yaklaşmayın deniliyor . Rabbim biliyor ki harama yaklaşırsak nefsimize uyup , hak yoldan çıkabiliriz.

hayatınızı ulaşmak istediğiniz hedef ne ise onunla doldurun.ama bu esnada nefsinizin sizi vazgeçirmek için çeşit çeşit mazeretler ortaya getireceğini asla unutmayın.
etrafınızdaki insanların hayat tarzları , çalışma koşullarınızın ağırlığı , zamanınızın olmayışı , ailenizin size destek olmayacağı vs..vs...

herşey küçük bir adımla başlar . siz küçücük bir adım dahi atsanız Rabbimiz size kucağını açacaktır , sizi Merhametiyle kucaklayacaktır.
O ' nun sevgisini bir kez tadınca zaten siz O 'na koşmak isteyeceksiniz.

Öncelikle kulaklarınızı Allah ile doldurun ... O ' nun güzel isimlerini ESMA -ÜL HÜSNA dinleyin... KUR'AN dinleyin ... TESBİHAT dinleyin ...CEVŞEN dinleyin...
O kulaklar ki ALLAH ı dinlemekle kalbinizi titretecek ..
(Benim kalbimi titreten sesleri Rabbim MEHMET EMİN AY ile gönderdi.tavsiye ederim size de)

bunlar için zaman yok demeyin asla. işe giderken , yolda yürürken , yemek yaparken , ev işleri ile uğraşırken bile dinleyebilirsiniz..

ve tabii ki NAMAZ...DİNİN DİREĞİ NAMAZ...
KAİNATTA İLK HAKİKAT İMAN ; İKİNCİSİ İSE NAMAZ 'DIR..

Namazlarınızı düzenli kılın..O en Sevgilinin huzuruna çıkmaktan daha güzel ne olabilir ki?
O en güzel buluşmadan daha önemli ne olabilir ki?
Namazın lezzetini , verdiği mutluluğu bir kez tadarsanız vazgeçemeyeceksiniz.
Nefsiniz namaz kılmamanız için size rehavet verecek , çeşitli engeller oluşturacak ..asla vazgeçmeyin.görev olarak düşünerek bile olsa namazınızı kılın .bir müddet sonra bu vesveseler de geçecektir.

bunlar ilk adımlar..sonra yavaş yavaş herşey size kendiliğinden gelişecek ; Rabbim kendisi için ibadet etmenin , kendisini sevmenin mükafatını verecek. sizi daha da kendine yaklaştıracak.

ama bu esnada bütün uzuvlarınızı , bütün organlarınızı ve ruhunuzu haramlardan uzak tutmaya çalışın..YAKLAŞIRSANIZ YAPARSINIZ...

bizler de burada size elimizden geldiğince yardımcı oluruz inşallah.

Allaha emanet olun..

Estafurullah
Helal olsun hakkım geçtiyse ama geçmemiştir
Siz bana hakkınız hellal edin asıl....beni düşünüp yazmışsınız
Allah çok büyük razı olsun sizden....

O kulaklar ki ALLAH ı dinlemekle kalbinizi titretecek

ama bu esnada nefsinizin sizi vazgeçirmek için çeşit çeşit mazeretler ortaya getireceğini asla unutmayın.

[ öyle ama desem kızarmısınız nefis dermisiniz :( ]

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
huzur arkadasımız:
insanlar bazen boşluğa düşebiliyor sen bu boşluğun farkındasın çırpınıyorsun
namazda olan huzur hiçbirşeyde yoktur sen namaz kılmaya başladın vede sonradan mı bıraktın orasını anlamadım ama seccadenin başına abdestini al ve geç eminim bu huzuru ne yogada nede plateste bulacaksın bunları yapmak istiyosan gene yap ona sözüm yok ama sen abdestini al ve seccadenin başına gel seni engellemeye çalısan şeytan içinde estagfur tövbe cek hepimiz yanlıslara düşebiliyoruz
önemli olan cabuk sıyrılıp yolumuza devam etmek namazına başlarsan inşallah ailendeki problemlere de başka gözle bakarsın...

Çok saolun
ben sadece teravih namazlarına gidiyordum o kadar..
Tek başıma daha kısmet olmadı :(
Sölediginiz tespihlerede başlayacagım inşallah...

evet kardeşim size cevşen okumayı tavsiye edirim benim böyle dönemlerimde o çok rahatlatır rabbim yardımcınız olsun bu hissetigniz duygu güzel bi duygu çünkü müslüman yaptıgı hatadan rahatsız omalı yani ibadetlerinizi yerine getiremedigniz için rahatsızlık duymanız bir başlangıçtır ..
rabbim içimizdeki şeytanı öldürmeyi nasip etsi

Amin cümlemize..
Cevşen 100 ayetli olan mı
netten baktım da şimdi...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
GEVHER Kardeşim o kadar güzel yazmışsınız ki Rabbim razı olsun.Huzur8 kardeşim Allah celle celalühü yardımcın olsun,kardeşlerim çok güzel şeyler söylemişler eminim ki bunların sana çok faydası olacaktır.Namazlarını düzenli olarak kılmaya devam ettikçe hem alışkanlıgın olacak hem istegin artacak hem de manevi yönden faydasını görecek Rabbimize daha yakın olacaksın inşaAllah.Hatta yaşantını namaza göre düzenleyeceksin Allah celle celalühü nün izniyle.İnsanda nefis var,her zaman huşuyla dikkatle kılamasak da hiçbir zaman vazgeçmemek,şeytana uymamak gerek.

İnşallah inşallah İnşallah
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Gamze
Allah bana inşallah o günleri nasip eder...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili arkadaşlarım
Akşam psikologa gidiyorum..
Hayatımda ilk kez gidecegim..
İş çıkışı sonra inşallah eve
Evde de Allah izin verirse Namazımı kılacagım...
Aynen inşallah yazdığım gibi yapacagım...
İnşallah İnşallah

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim...
inşaAllah en kısa zamanda sende namaz kılanlardan olursun..şu şeytanın bacağını kır artık :)
başlarda namaz kılmak nefse çok ağır ve zor gelir kendimden biliyorum ama sonra şöyle bi kaç ay geçtikten sonra bi vakit namazı kaçırsan bile cok mutsuz ve huzursuz hissediceksin...
ezan okunsada namaz kılsam diyceksin.. seccadene koşçaksın.. kalbin heyecandan yerinden oynıycakmış gibi atıcak!!!
güzel kardeşim bak çok güzel şeyler bunlar.. ancak bunları yaşayarak anlayabilirsin..
ben rabbime çoook şükür,1 sene oldu namaza başlayalı.işyerinde de kılabiliyorum hamdolsun!!
yok böyle bi mutluluk ya!!! :)
hadi kardeşim,iyi haberlerini almak istiyoruz artık... hepimiz şöyle demeni bekliyoruz'' evet sonunda bende namaza başladım,şeytanın bacağını kırdım!!''
tüm dualarımız seninle... inşaALLAH tez zamanda bizleride mutlu edersin..
selam ve dua ile kardeşim!! :)

GEVHER

Yönetici
HUZUR8 kardeşim..

Siz Rabbimizi kalbinize davet edin ..O en güzel şekilde davetinize icabet edecek ve her zerrenize kadar varlığını dolduracaktır.

inşallah sizden güzel haberlerinizi duymayı bekliyoruz.

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim...
inşaAllah en kısa zamanda sende namaz kılanlardan olursun..şu şeytanın bacağını kır artık :)
başlarda namaz kılmak nefse çok ağır ve zor gelir kendimden biliyorum ama sonra şöyle bi kaç ay geçtikten sonra bi vakit namazı kaçırsan bile cok mutsuz ve huzursuz hissediceksin...
ezan okunsada namaz kılsam diyceksin.. seccadene koşçaksın.. kalbin heyecandan yerinden oynıycakmış gibi atıcak!!!
güzel kardeşim bak çok güzel şeyler bunlar.. ancak bunları yaşayarak anlayabilirsin..
ben rabbime çoook şükür,1 sene oldu namaza başlayalı.işyerinde de kılabiliyorum hamdolsun!!
yok böyle bi mutluluk ya!!! :)
hadi kardeşim,iyi haberlerini almak istiyoruz artık... hepimiz şöyle demeni bekliyoruz'' evet sonunda bende namaza başladım,şeytanın bacağını kırdım!!''
tüm dualarımız seninle... inşaALLAH tez zamanda bizleride mutlu edersin..
selam ve dua ile kardeşim!! :)

İnşallah
Çok teşekkür ederim güzel temenileriniz için.
Allah razı olsun

ELİZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
subat.blogcu.com
canım bizler varız ve seni seviyoruz Allaha emanet ol O yeter sıladan Allah razı olsun ne güzel bir ortama getiedi bizi

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Evet Elizan yüzlerce kere Allah razı olsun ondan..
Sen beni ordan mı tanıyorsun
Ben seni tanımıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt