Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok kötü hissediyorum :( (1 Kullanıcı)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel ifade etmişsiniz beni
Herkes gülüp egleniyor
5 ayakkabısı varken 6. almaktan geri kalmıyor
bana çok ters çokkk ters 3 kap yemegi varken 4. ne sebeb ne
İman zayıflıgı çok agır bir kelime degilmi
Bagışlayın sorumu
Çok agır geldi bana

bakın söyledikleriniz doğru evet ne gerek var israfa..haklısınız..
iman zayıflığına gelince,bakın her insanın imanında zayıflıklar vardır buna kimse hayır diyemez..namaz konusundan bahsetmişsiniz.kılamıyorum,bu bir iman zayıflığıdır,
yoga filan demişsiniz buda bir iman zayıflığıdır çünkü inanıpta yapmışsınız ki dinimizde yok böyle birşey...
dikkatimi çeken en son kullandığınızda kendimi iğrenç görüyorum demişsiniz...çok yalnış buda bir iman zayıflığıdır..ALLAHIN yarattığı hiçbir şey iğrenç,çirkin değildir,hele de insan...
anlatabildim mi?

mücahit kardeşim ALLAH yar ve yardımcın olsun...

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
ve aleykümselam...

allah razı olsun...
gerçekten esnaf genel olarak çok zor durumda...
aslında bu sıkıntılar açıkçası memleketimizde ve dünyada islami bir hayat hakim olmadığındandır...maddi,manevi insanların çoğunluğu büyük sıkıntılar içerisinde...kapitalist düzende kişi sadece kendisi için var...ben kazandım benim anlayışı maddi manevi insanları bugün içinde bulunduğumuz duruma getirdi...
açıkçası doğrusunu söylemek gerekirse bundan sonra küçük esnaf için durum dahada zor...
her geçen gün ibre büyüklerin lehine dönüyor...
yarınımız ne olur bilemiyorum...
allah büyük tabi...
nasıl olsa rızkımız bir şekilde çıkar...
fakat allah muhafaza bugün ölsek borçlu şekilde ahirete göçmekte kötü olur...

selam ve dua ile bülent kardeşim...(kusura bakmayın yaşınızı bilmiyorum kardeşim dedim)

bu arada yaşim 37 ama tüm müslümanlar kardeştir.söylediklerinde tamamiyle haklisin.gelecek kaygisini hepimiz yaşiyoruz.velimiz olan rabbimizden başka siğinacağimiz yok zaten .allah cümlemizin yardimcisi olsun

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
İbadetlerimi yapamadıgım için üzülüyorum
bu hayatı yani bu tarafı düşünüp zevk almak kastınız mutlu olmak ise bu tarafta mutlu olmak istemiyorum öbür tarafta
çok ii biliyorum bu dünyaya imtihan için geldik ama
Anlatması zor :S :S

OZAMAN ÇABA HARCAMAN GEREKİYOR GERÇEK GÜZELLİĞİN NE OLDUĞUNUN FARKINA VARMIŞSIN NE GÜZEL.ÖNEMLİ OLAN BUNU HAYATINA GEÇİRMEN SENİ İBADETLERİNİ YAPMAKTAN ALI KOYANIN NE OLDUĞUNU ÖĞRENEBİLİRMİYİM[/QUOTE]

bunun nedenini bende bulamıyorum
sesli düşünürsem
çevremde dinini bilen haydi namaza diyen kimsem yok kimse hemde
belki layıkıyla yapamayacagım için eksik bişey olurmu
Namaz kılabilsem o kadar mutlu huzurlu olucam ki bunu kaldıramama korkusu
belkide
Beni okuduugnuz için Alllah razı olsun Bülent Bey

bakın söyledikleriniz doğru evet ne gerek var israfa..haklısınız..
iman zayıflığına gelince,bakın her insanın imanında zayıflıklar vardır buna kimse hayır diyemez..namaz konusundan bahsetmişsiniz.kılamıyorum,bu bir iman zayıflığıdır,
yoga filan demişsiniz buda bir iman zayıflığıdır çünkü inanıpta yapmışsınız ki dinimizde yok böyle birşey...
dikkatimi çeken en son kullandığınızda kendimi iğrenç görüyorum demişsiniz...çok yalnış buda bir iman zayıflığıdır..ALLAHIN yattığı hiçbir şey iğrenç,çirkin değildir,hele de insan...
anlatabildim mi?

mücahit kardeşim ALLAH yar ve yardımcın olsun...

çok teşekkür ederim benimle ilgilendiginiz için...
igrençlik derken ibadetlerini yapmayan ben gözüme öyle geliyor :(
Kendimden nefret etmemin sebebi
nasıl olurda plates tv vs ile hemen ilgileniyorumda
çok istedigim halde namaz kılmıyorum...
bu sebebten

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...
bu kardeşinize dua edin inşaallah...
bu arada yeri gelmişken konu açıldı diye söylüyorum...
bir ara konu açmıştım benim için dua edin diye...
söylemek istemedim ama borçlar içindi...selam ve duaile...

Amin inşallah..Tahmin edebiliyorum ne kadar zor birşey olabileceğini...
Dualar karşılıklı olursa daha güzel olur..Elimizden geldiğince dualarıma ekleriz inşallah. Rabbim borçlarınızı tez zamanda ödemeyi nasip etsin..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
...

...

Bismillah her hayrın başıdır...
Önce Bismillah ile bir başlayın...

Yaptığımız bütün kötülükleri, şerleri şeytana atmayalım...
Allah CC. bize akıl, izan ve düşünce vermiş...

Düşünelim:
Biz neden, niçin, ne maksatla yaratıldık?
Dünyaya neden gönderildik?
Neden hayvan değil de insan olarak yaratıldık?
Neden müslüman bir ülkede yaratıldık?
Neden?
Niçin?
Neden?
Bu soruları kendimize devamlı soralım...

Bir küçük makinanın bile bir yapılış amacı bir üretim maksadı ve bir kullanma klavuzu vardır...
Biz insanlar ki; Yüce Allah'ın yarattığı eşsiz bir fabrika gibiyiz...
Mutlaka ve mutlaka yaradılış amacımıza uygun hareketle mükellefiz...

Allah cc varsa herşey var...
O'na dayanın, O'na güvenin...İnşallah herşey düzelir....
Allaha emanet olun...

Sıkıntılı zamanınızda Elem Neşrah Leke duasını okuyunuz...
Sıkıntınız gider inşallah...

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
İbadetler....
sanki ebedi olarak bu dünyada kalacakmışız gibi nazlanıyoruz
halbuki Azrail her an kapıda
ölüm bize o kadar uzak gelirken aslında çok yakın
Ölümü düşünün kardeşim
her an Azrail in sizi gelip alabileceğini..
Allah cc çok merhametlidir.İnşAllah onun rızasına uygun yaşamaya çalışırsak bizlere yardım edecektir.

en kısa sürede gerçek yapmamız gerekenleri rayına oturtabilmek duasıyla..
Allah a emanet olun..

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
İbadetler....
sanki ebedi olarak bu dünyada kalacakmışız gibi nazlanıyoruz
halbuki Azrail her an kapıda
ölüm bize o kadar uzak gelirken aslında çok yakın
Ölümü düşünün kardeşim
her an Azrail in sizi gelip alabileceğini..
Allah cc çok merhametlidir.İnşAllah onun rızasına uygun yaşamaya çalışırsak bizlere yardım edecektir.
en kısa sürede gerçek yapmamız gerekenleri rayına oturtabilmek duasıyla..
Allah a emanet olun..

ne kadar güzel anlatmişsiniz
Allah razı olsun

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim benimle ilgilendiginiz için...
igrençlik derken ibadetlerini yapmayan ben gözüme öyle geliyor :(
Kendimden nefret etmemin sebebi
nasıl olurda plates tv vs ile hemen ilgileniyorumda
çok istedigim halde namaz kılmıyorum...
bu sebebten[/QUOTE]

Selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcınız olsun...namaz kılamamanızın sebebi sadece vesvesedir...şeytan sizi vesveseyle dolduruyor siz de ona uyuyorsunuz daha doğrusu nefsiniz uyuyor şeytana...Rabbim size huzursuzluk vererek huzuruna çağırıyor...secdeye davet ediyor ...bu çok güzel bir durum...paha biçilemez bir değer...bu gözle bakarsan kardeşim inşaALLAH namaza başlarsın...Rabbim yardımcın olsun...hayırlı ve bereketli günler...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
DUA ve ZİKİR

İNŞİRAH

Okunuşu:

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

Bilgi:

Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler.

Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.

BU MU ARKADAŞIM

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
...

...

Allah razı olsun
bu duayı bilmiyorum
netten araştırıyorum şimdi

EVETTTT....BUDUR...

İNŞİRAH SURESİ

Okunuşu:

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

Bilgi:

Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler.

Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.

* * *

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcınız olsun...namaz kılamamanızın sebebi sadece vesvesedir...şeytan sizi vesveseyle dolduruyor siz de ona uyuyorsunuz daha doğrusu nefsiniz uyuyor şeytana...Rabbim size huzursuzluk vererek huzuruna çağırıyor...secdeye davet ediyor ...bu çok güzel bir durum...paha biçilemez bir değer...bu gözle bakarsan kardeşim inşaALLAH namaza başlarsın...Rabbim yardımcın olsun...hayırlı ve bereketli günler...
[/QUOTE]

Sizede bereketli hayırlı günler
Gerçekten ölemidir
Hiç böyle düşünmemiştim,
sadece şunu duymuştum
net hatırlamıyorum ama
Allah dua etmemiz için kendisine engel yaratırmış
Dua etmemizi kendisini hatırlamamız için
Aynı şeyler dimi

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
İstanbul için ikindi vakti...Şeytana uymadan Rabbimize yönelmeye var mısınız??
Haydi o zaman kulluk borcumuzu yerine getirmeye..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Gerçekten ölemidir
Hiç böyle düşünmemiştim,
sadece şunu duymuştum
net hatırlamıyorum ama
Aynı şeyler dimi[/QUOTE]

Bir de böyle düşünün isterseniz o zaman kendi kendinizi ikna etmeniz nefsinizi yenmeniz daha kolay olacaktır inşaALLAH...hayattan zevk almıyosunuz, bazı şeyler size boş geliyor, ibadet yapmak istiyorsunuz ve cesaret edemiyorsunuz...namaz kılmak istiyorsunuz ama kılamıyorsunuz... maneviyatın zayıflığı çok tehlikelidir...Rabbim sizi huzuruna çağırıyor kardeşim...Rabbimizin bizleri ibadete layık görmesi ne müthiş bir sevinçtir...bizlere hidayet nasip eylemesi...Allah dua etmemiz için kendisine engel yaratırmış
Dua etmemizi kendisini hatırlamamız için...bunu hiç duymadım...o yüzden bu konu hakkında konuşamayacağım değerli kardeşim
...biraz iç muhasebesi yap...kendi içinle dertleş, kendinle barış...ilk önce Rabbimiz ile dertleş...sonra da kendinle...sana Allah'tan başka dost yok...bunu zaten biliyorsun...O'ndan yardım dile...sürekli dua et...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten ölemidir
Hiç böyle düşünmemiştim,
sadece şunu duymuştum
net hatırlamıyorum ama
Aynı şeyler dimi

Bir de böyle düşünün isterseniz o zaman kendi kendinizi ikna etmeniz nefsinizi yenmeniz daha kolay olacaktır inşaALLAH...hayattan zevk almıyosunuz, bazı şeyler size boş geliyor, ibadet yapmak istiyorsunuz ve cesaret edemiyorsunuz...namaz kılmak istiyorsunuz ama kılamıyorsunuz... maneviyatın zayıflığı çok tehlikelidir...Rabbim sizi huzuruna çağırıyor kardeşim...Rabbimizin bizleri ibadete layık görmesi ne müthiş bir sevinçtir...bizlere hidayet nasip eylemesi...Allah dua etmemiz için kendisine engel yaratırmış
Dua etmemizi kendisini hatırlamamız için...bunu hiç duymadım...o yüzden bu konu hakkında konuşamayacağım değerli kardeşim
...biraz iç muhasebesi yap...kendi içinle dertleş, kendinle barış...ilk önce Rabbimiz ile dertleş...sonra da kendinle...sana Allah'tan başka dost yok...bunu zaten biliyorsun...O'ndan yardım dile...sürekli dua et...
[/QUOTE]

Evet
Çok güzel anlatmışsın yaşadıklarımı
Senin gibi biri olsaydı hayatımda
daha çok mutlu dinini yaşayan bir insan olurdum sanıyorum...
Çok iyi anlattın aynen bunları yaşıyorum..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
guzel kardeşim sıkınıtılı durumlar olacaktır bunun için illaki maddı bı yaptırıma yada herhangi bi olaya gerek yok
insaız işte bzaen rahatta bile canımızı sıkar dururuz her insanın basıuna gelır bu tarz seyler bazı arkadslar cok guzel anlatmiş fazla söze gerek yok
ALLAH azze ve celle sizi duaya sizi ibadete cagrıyo :)
selam ve bakı dualarla.

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
istanbul için ikindi vakti...şeytana uymadan rabbimize yönelmeye var mısınız??
Haydi o zaman kulluk borcumuzu yerine getirmeye..

çok haklisin kardeşim... Az önce kılıp geldim.ALLAH (C.C.) Cümlemizin namazlarini kabul eder İNŞALLAH. Bir iş merkezinde çalişiyorum mescidimiz var burda çok şükür.cemaatle kilmaya özen gösteriyorum ama çaliştiğim için imama yetişemediğim zamanlar oluyor...o zaman kendim kılıyorum.kilmayan arkadaşlarada namaz kilmak nasip olur inşallah...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
guzel kardeşim sıkınıtılı durumlar oplacaktır bunun için illaki maddı bı yaptırıma yada herhangi bi olaya gerek yok
insaız işte bzaen rahatta bile canımızı sıkar dururuz her insanın basıuna gelır bu tarz seyler bazı arkadslar cok guzel anlatmiş fazla söze gerek yok
ALLAH azze ve celle sizi duaya sizi ibadete cagrıyo :)
selam ve bakı dualarla.

Gerçekten mi
Çok teşekkür ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt