Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocuklarımıza '' Dini Eğitim'' i nasıl veriyoruz ? (1 Kullanıcı)

gözlerde derman

Kayıtlı Kullanıcı
bende kızımla basladım iki tane cocugum var biri mart ta 3 yasını doduracak digeri temmuzda 2yasında olacak oglum henüz tam konusamıyor ama kızımın masallah ı var.2saatte olsa yollucak yer aradım bulamadım ama olduguna inanıyorum neyse cok hızlı kapıyor ilk subhanekeyle basladım denemek için yanımda durmayı seviyor o yüzden okumaya basladım bana geri okuyamadı tam umudumu kaybediyordum esimle otururken bir anda arkamdan kızımın subhanekeyi okudugunu farkettim o anki mutlulugumuzu anlatamam şimdi fatihayı ezberledik ve ihls suresini de nerdeyse bitti oglumda okuyamasa da ablasına cok sevindigimizi fark edince oda dua veriyormuş gibi yapıyor ALLAH eminim ki yardımcın olacaktır

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
Allah Celle Celalühu razı olsun ablacığım..
Çok kıymetli bir paylaşım..
Güncel tutmaya gayret edelim inşallah
Yazıda da belirtildiği gibi çocuğun dini öğrenme yaşı yok..
Tıbbende açıklanmakta bebekler anne karnında 3.aydan itibaren herşeyi algılayabilmekte...
Bu nedenle hem anneye hemde bu dönemlerde bebeğe manevi huzur olarak Kuran_ı Kerim sesli okumaları ve dinlemeleri çocuğun gelişiminde anne karnında daha sakin ve huzurlu olacağı düşüncesindeyim..
Yazıda da belirtildiği gibi doğduğu andan itibaren anne ve baba davranışlarıyla örnek olarak bu gelişim süreci hayattan bir parça olarak devam etmekte..
Büyüklerin hareketlerini küçükler örnek alıyor..
Yegenim çocuğu var Ranamız 2 yaşında okadar tatlı ki :a12:maşallah Barekallah
Secade serildiğinde hemen eşarb alıyor bağlatırıyor başlıyor namaz kılmaya
secade büyük olunca hemen emekleyerek gidiyor secadenin başına meleğim çok tatlı maşallah yemek duasında ellerini bitiştiriyor dua ediyor..Sonra bizler bakıyor bizde dua ediyormuyuz diye..:)anne ve babasından Allah Celle Celalühu razı olsun dilini döndürünceye kadar öğretiyorlar..
Dinimizi öğretirken çocuklara çocuklaşarak oyunlarla öğretmeye çalışmalıyız.biz büyüklerin çocuklaşması çok önemli...
Anneciğimden Allah Celle Celalühu razı olsun yeğenim var Birlikte evde yasin okuyorlar takip ettikçe geçen geldi teyzeciğim Yasin 1 sayfasını ezberledim dedi hem biz hem kendisi çok mutlu oldu..:a12:
Ferahferza canım kardeşimden Allah Celle Celalühu razı olsun onun eklediği namaz ağacıyla namazlarını düzenle kılmaya başladı..Nasipse namaz pastasını keseceğiz arkadaşlarını çağırarak..hem diğer küçükler teşvik hemde birlikte mutlu olup güzel vakit geçirmeleri için..Namaz ağacını boyamak hem hoşuna gidiyor hemde kendisi için teşvik oluyor..
Allah Celle Celalühu yar ve yardımcımız olsun inşallah
Hayırlı nesiller yetiştirmeyi Rabbim nasib etsin..
Önce örnek olacağız..Severek birlikte yapacağız inşallah..
Selametle kal ablacığım
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz..
B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt