Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocuklarımıza '' Dini Eğitim'' i nasıl veriyoruz ? (2 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar birbirimizin bilgi, tecrübe ve uygulamalarından faydalanalım istiyorum çocuklarımız gelecek nesillerimizdir. hepimizde onları Allah korkusu, sevgisi olan insanlar olarak yetiştirmek isteriz. onlara Allahı, peygamberi, Kuran ı, abdesti, duaları nasıl anlatıyoruz, öğretiyoruz, ezberletiyoruz paylaşım alanımız olsun inşallah. aramızda da belki öğretmenlerimiz vardır Kuran Kurslarında çocuklara eğitim veren bizleri bilgilendirebilirler bu konuda. Allahın adıyla başlatalım sohbetimizi inşallah faydalı şeyler öğreniriz sizlerden.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bir haftadır Kuran okuyabilmesi için oğlumun ilk eğitimine başladık. her gün iki harf şeklinde öğretmeye uğraşıyorum. çizerek çalışma yapıyoruz nasıl daha eğlenceli öğretebilirim, dersleri çekici hale getirebilirim diye düşünüyorum.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeşim mesajınız içn Allah razı olsun genel anlamda okudum faydalı bilgiler mevcut. inşallah diğer kardeşlerimde bilgilerini aktarırlar.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Maaşallah,barekallah Sıla kardeşim.Keşke bütün evlerimizi Kur'an kursu yapabilsek.Sizi tebrik ediyorum böyle güzel,örnek bir anne olduğunuz için.
Acizane bende Kur'an kursu öğreticiliği yapıyorum ve Dünyaya yeniden gelsem yine bu ulvi görevi tercih ederdim.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
maşalallah Kuran a sevdalı kardeşim Allah size çok büyük bi nimet vermiş. öğrencileriniz hayat boyu Kuran okudukça siz de nasipleneceksiniz. yüzlerce öğrenci Allah ecrini fazlasıyla versin inşallah. siz okumayı yazmayı bilen çocuk ve büyüklere mi Kuran öğretiyorsunuz? benim çocuğumdaki yöntemim şöyle okumayı yazmayı bilmediği için bire bir öğretmek zorundayım. ikimizde bi defteri önümüze alıyoruz ben be harfini çiziyorum oda çiziyor yani çizmeye çalışıyor çünkü bu güne kadar oğlum bir tane çiçek boyamamıştır hiç alakası yok boyama yapmakla çizim yapmakla. netten de faydalanıyoruz be harfini bebeğin be si olarak öğreniyor ve tabağın altına bir tane üzüm düşmüş diyoruz. te harfini de telefonun te si olarak öğreniyor o çizmek istemezse ben defalarca çiziyorum. aslında biraz da amacım burda küçük çocuklarında Kuran harflerini öğrenebileceğini anlatmak eminim başka arkadaşlarında çok iyi bilgisi vardır bu konularda. paylaşım yapmak. çünkü ben daha başlardayım.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bu kadar önemli bir konuda bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaşmak ister misiniz?

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah bu konuda bilgilerimizi paylaşırız bugünün çocukları geleceğin nesilleri müslümanları olacak çünkü onları en doğru şekilde yetiştirmek isteriz

YARALI KAPL

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm sıla kardeşim linki yeni gördüm içim kıpır kıpr oldu nedense okadar heyacnladım anlatamam kardeşim nekadar güzel düşünmüşsün ozaman bende bu akşam başlıyorum kızıma kuran öğretmeye allah senden razı olsun çok sevindim rabbim yar ve yardımcımız olsun

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam yaralı kalp kardeşim yazdığına çok sevindim şimdiye kadar fazla bi paylaşım sohbet yapamadık. biz bugün kitap aldık oğluma KUran öğreniyorum seti aldık. toplam üç kitap ve üç cd si var. Kuran harflerini öğreniyorum kitabında yanlarında şekilleri var.

ben netten bakıyordum bi haftadır. elif ba olarak aratırsan var nette. biz oğlumla oturduk onun elinde pastel boya benim elimde boya; ben be harfini çizdim o da çizdi. başlarda böyle yaptık. bir de sesli elif ba var biliyor musun bilmiyorum çocuklar için hazırlanmış. biz de ondan vardı. geçen yıl hediye gelmişti. basıyorsun harfe söylüyor elif, be hangisine basarsan. mesela be, te harfini çalıştırdım diyelim kağıt kalemle. sonra sesli alfabeden (dini kitap satan yerlerde var) bastırdım oğlum be ye bas dedim. ama yardımcı da oldum. durakladıysa eğer tabağın altına bi üzüm düşmüş dedim. be harfi tabağa benziyor altında ki noktaysa üzüm yani. anlatabiliyorum umarım. öğretirkende başta bebeğin be si olarak öğrettim. bazen de durakladıysa bebeğin........dedim o da be si dedi. yani hemen söyleyemeyebilir. bir iki yardımcı olursan çabuk öğrenir. kitap seti muştu yayınlarının harflerin yanında tekerleme var mesela elif var onun yanında kalem resmi var. yanındaki tekerleme de şöyle: uzundur bedenim, kaleme benzerim, adım elif'tir benim. yaş grubuna göre kitap 5-6 yaş grubu için. çok sıkmadan günde iki harf çalıştırsan öğrenir bence.

bir de dua öğreteyim diyorsan: rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr. duasını öğretebilirsin. kolay öğrendi benim ki. aslına ilk önce euzu besmeleden başlasanda olur. ama her gün 15 dk çalıştırsan yeter. ara vermeyin yeterki.

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,benim kızım geçen yıl 4 yaşında iken sübyan okuluna gitti.çok sistemli ve güzel bir şekilde 4 ayda öğrettiler.10 kitaptan oluşan bir setleri vardı.fatih çarşambada yayınevi.hem boyama,hem hikaye,yazı kitabı,eğlence kitabı vs.
boyamada o gün öğrendikleri harfleri boyarlardı.oyun hamuruyla da şeklini yaparlardı.yazı kitabı da hafif gölgelenmiş harflerin üzerinden bir sayfa yazıyorlardı.hediye ile teşvik ediliyorlardı.şu an aklıma gelenler bunlar.çok güzel bir kursdu.ordan taşınmak zorunda olduğumuz için devam edemiyor.bu yıl hatim yapacaktı.kısmet tabi.
inşaallah yardımcı olabilmişimdir.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ayşe rana kardeşim evet çok yardımcı oldun ben de hemen oyun hamuru alıcam ya da kendim yapmayı denerim bi. hafif gölgelenmiş şekilde çizicem harfleri oğluma çizdiricem. en büyük sıkıntımdan biri oğlm hiç boyama yapmıyor. yani çizim yapmayı bilmiyor. içinden gelmiyor çocuğun yoksa yaşıtları baya boyama yapıyorlar. Allah içinden verir inşallah. peki kızın harfleri öğrendikten sonra harekeler vs nasıl öğrendi? Kuran a geçti mi? yoksa sadece harfleri mi öğrendi? onun haricinde Allahı Peygamberi nasıl anlatıyrlardı?

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
yaralı kalp kardeşim bilemezse eğer sakın kızma bir de aklıma glen nette elif ba oyunu diye bişey var. ondan da faydalanabilirsin.

YARALI KAPL

Kayıtlı Kullanıcı
hepinize çok teşekkür ederim okadar yardımcı oldunuki allah razı olsun çok sevinndim ben kuran yeni öğrendim 3-4 ay oldu okadar hevesliyimki kızımada öğretmek istedim kızımda hevesli ben okurken bana kuran almayacakmısın diye soruyor namaz kılarken seccadem nerde diye soruyor çok hevesli onun için bir kaç tanede tanıdık hac dan geldi gelirken tesbih seccade hediye getirmişlrr bende sana getşrmişler bunu dedim çok sevindi azmi arttı allah sizden razı olsun sizin dediklerininizi uygulayacağım selam ve dua ile

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
hevesli olması çok iyi yaralı kalp kardeşim. hemen öğrenir o zaman. benim ki de kitabını seviyor. resimli tekerlemeli olduğu için. senin ki bilmiyorum resimsizde öğrenir herhalde yaşı biraz daha büyük benim oğlandan. mesela uzun kuyruğumla gezerim, sincaba çok benzerim, adım sin dir benim. yanında da sin harfi var. bilemezse eğer sincapın.........diyorum sin i diyor zaten. ama şöyle yapabilirsin kartonlara her harfi ayrı ayrı yaz kalın keçeli kalemle sonra onları tek tek göster öyle de kolay öğrenir bence. ben de ettehıyyetüyü öğretmeye çalışıcam bikaç gün. gayın harfine kadar geldik noktalı olanları bilemiyor şu anda mesela ayın ı biliyor gayını bilmiyor. tı yı biliyor zı yı bilemiyor. tekrar yapıcaz üç dört gün. tv de bi Kuran öğrenme seti satılıyor çocuklar söylüyor belki görmüşsündür reklamını ondan istedi bizim cd ler içinde var benzeri samanyolunun reklamında gördüm 10 ytl indirime girmiş. on cd. düşünebilirsin belki.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar inşallah bu konuda bilgilerimizi paylaşırız bugünün çocukları geleceğin nesilleri müslümanları olacak çünkü onları en doğru şekilde yetiştirmek isteriz

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam canm nasılsın başladınız mı çocukla harflere? eşimin arkadaşının oğlu var benim oğlumdan küçük maşallah harekeleri öğrenmiş birleştirmeleri yapıyormuş şu anda. zannedersem üç yaşında. 1,5 yıl önce gittiğimizde konuşamıyordu altı bezliydi. :) biz de hamd olsun bin kere harfleri bitirdik sayılır. ama dualar konusunda geriyiz ben söylüyorum ama tekrar etmek istemiyor sıkılıyor. napabilirim bilmiyorum

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
yaralı kalp az önceden beri bakıyorum nete bizim kitapların 7-9 yaş grubu içinde varmış. senin çocuğun yaşına uygun yani. ve çocuklar için hazırlanmış bir sürü kitap dergi olduğunu gördüm. çocuklar için renkli dergiler. gül peygamberim serisi, yüce Allahın güzel isimleri serisi, eğlencelerle dinimi öğreniyorum serisi, abdest öğreniyorum, namaz öğreniyorum vb kitaplar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt