cima sırasında konuşanın veledi dilsiz olur
hopbalaaaa
arkadaşlar yapmayın lutfen...erzurumlu ibrahim hkkı hazretlerı yazmışş...bu yazıyı küçümsemeyın lutfenn...bır de alay eder gıbı yazı yazacagınıza bu tezı curutecek bılgılerınızı yazın
cima sırasında konuşanın veledi dilsiz olur
hopbalaaaa
biz hocamızla bir gün sohbet ederken aynen bu anlatılanları anlattı,oda hazreti peygamberin(a.s.m) hazreti aliye evlendigi zaman ki nasihatleri demişti.
asılsız ,yalan,veya başka bir alime ait olsa idi bu sözler o bize belirtirdi.Ama efendimize ait oldugunu söylemişti,(ayrıca söz; islam alimine ait olsa bile o da sünnetten çıkarılmış öyle söylenmiştir.)
Hay ağzına sağlık kardeşim
senin haricinde kimse dikkat etmedi.
Evet orda sadece münasebetten değil, HAMİLELİK YANİ NESLİN DEVAMINDAN BAHSEDİLİYOR...
bu hurafe dolu bilgileri savunduğunuza inanamıyorum.inanmakta istemiyorum.
bu ne kardeşim?
meyve ağacı altında cima edenin veledi zalim olur.
canım kardeşim.zaten bu yüzden kaybetmiyor mu müslümanlar.geniş görüş lazım.anlamak ve anlatmak için.haa isteyen anlar isteyen anlamaz orası kişiyi ilgilendirir.fakat ibrahim hakkı hz.kafasından sallayarak konuşacak bir zat olmadıgı için bence biraz düşünmük lazım.neden neyi dedigini...
daha kitabı okumamışsınız.bence elinize almadıgınız bir kitab hakkında bu kadar yorum yapmayın.
ister zorla, ister rızayla yapılsın, hamamda cima edenin veledi ahmak olur.
çocuk daha dünyaya gelmedi,ama ahmak olacağı belli.???
şimdi basit bir örnekle size kime inanıp kimin dediğini yapıpı yapmayacagınızı ögrenecez.!İbrahim Hakkı Hazretleri buyuruyorki:"cimada öpüşenin veledi sağır olur"
Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki:
Üç şey cefadandır; .... kocanın yönlenderdiği nükteler ve öpüşmeler olmaksızın, eşler arasında cinsel ilişki olması. Sizden hiçbiriniz eşiyle hayvanlar gibi (sevişmeksizin) birleşmesin.
Üç tür uygulama, kişinin acizliğindendir. ... kişinin fısıldaşmaksızın, sarmaş-dolap olup eğlenmeksizin eşi ile cinsel münasebette bulunması; eşi orgazm olmadan boşalıp işini bitirmesidir.
Erkekler için olduğu kadar, kadınlar için de sevişme bir sünnet görevidir.
Resulullah buyuruyor:
Senin onunla, onun da seninle sevişeceği, senin onu, onun da seni öpüp-ısıracağı bir bakire ile evlenseydin ya!
işte apaçık hadisle çelişen bir örnek sünnete aykırı bir örnek!
şimdi karar sizin İbrahim Hakkı hazretlerimi dogru yoksa peygamber efendimiz mi?
yorumu sizlere bırakıyorum...
vesselam...
şimdi basit bir örnekle size kime inanıp kimin dediğini yapıpı yapmayacagınızı ögrenecez.!
İbrahim Hakkı Hazretleri buyuruyorki:"cimada öpüşenin veledi sağır olur"
Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki:
Üç şey cefadandır; .... kocanın yönlenderdiği nükteler ve öpüşmeler olmaksızın, eşler arasında cinsel ilişki olması. Sizden hiçbiriniz eşiyle hayvanlar gibi (sevişmeksizin) birleşmesin.
Üç tür uygulama, kişinin acizliğindendir. ... kişinin fısıldaşmaksızın, sarmaş-dolap olup eğlenmeksizin eşi ile cinsel münasebette bulunması; eşi orgazm olmadan boşalıp işini bitirmesidir.
Erkekler için olduğu kadar, kadınlar için de sevişme bir sünnet görevidir.
Resulullah buyuruyor:
Senin onunla, onun da seninle sevişeceği, senin onu, onun da seni öpüp-ısıracağı bir bakire ile evlenseydin ya!
işte apaçık hadisle çelişen bir örnek sünnete aykırı bir örnek!
şimdi karar sizin İbrahim Hakkı hazretlerimi dogru yoksa peygamber efendimiz mi?
yorumu sizlere bırakıyorum...
vesselam...
abı_hayat kardeşim.şimdi inanmayanlar sadece dalga geciyor.tamam o zaman bu yazılanları çürütecek bir başka kaynak versinler bize.bu kitaptaki yazılanları yapmak farz omadıgı gibi,yapmakta günah degildir.tavsiyelerdir bunlar.ama gene söylüyorum.cima yapmaktan öte bu vakitlerde oluşan yani anne karnına yerleşen çocuktan bahsediliyor.ama kendini denizde sanki bir tekne üstünde sanan arkadaşlar dalgaya devam ediyorlar.ki alaya aldıkları insan hakkında bir bilgileride yok zannımca.o yüzden.bırakalım istedikleri gibi yazsınlar,çalsınlar ve oynasınlar.rasullulah ın hz.ali ye tavsiyeleri içinde bir çogu geçmekte.fakat hala inatlaşıyorlar.tamam bu onların seçimi.zaten şahısların işinede karışacak degiliz.bizi baglamazlar.fakat bir allah dostuyla alay ederlerse rabbimin gücenmesi ihtimalinide akkıllarında bulundurmak isterim...
bakın kardeşim burada açtığınız konuları madde made sıralayıp dalga geçmenin manası yok.
ben bu bilgilerle dalga geçiyorum doğrudur.
ama siz müslüman kardeşlerimede hayret ediyorum.
nasıl böyle şeylere inanırsınız benim aklım almıyor.
bu kadarda safmıdır müslümanlar yahu?
ben bu kadar saf olacağınızıda tahmin etmezdim doğrusu.
bakın kim bu bilgileri vermişse vermiş önemli değil.
önemli olan şuki:
dünyaya yeni gelecek bir ALLAHın kulu hakkında hırsız olacak,münafık olacak,yalancı olacak demek cehalettir.
bunlara inanmakta ayrı bir cehallettir.
bizim için dünyaya yeni gelmiş her kul günahsız gelir.
ve kimsede o kul hakkında iyi kötü olacak diye görüş bildiremez.
heleki şöyle cima ederse şöyle olur diye o kişinin kaderini hiç yazamaz.
ne demek kardeşim şu kişi şöyle cima ederse evladı münafık olur demek?
siz nasıl böyle bir bilgiye itibar edersiniz?
aklınızı başınıza toplayın.
saçmalamayın.
bakın kardeşim burada açtığınız konuları madde made sıralayıp dalga geçmenin manası yok.
ben bu bilgilerle dalga geçiyorum doğrudur.
ama siz müslüman kardeşlerimede hayret ediyorum.
nasıl böyle şeylere inanırsınız benim aklım almıyor.
bu kadarda safmıdır müslümanlar yahu?
ben bu kadar saf olacağınızıda tahmin etmezdim doğrusu.
bakın kim bu bilgileri vermişse vermiş önemli değil.
önemli olan şuki:
dünyaya yeni gelecek bir ALLAHın kulu hakkında hırsız olacak,münafık olacak,yalancı olacak demek cehalettir.
bunlara inanmakta ayrı bir cehallettir.
bizim için dünyaya yeni gelmiş her kul günahsız gelir.
ve kimsede o kul hakkında iyi kötü olacak diye görüş bildiremez.
heleki şöyle cima ederse şöyle olur diye o kişinin kaderini hiç yazamaz.
ne demek kardeşim şu kişi şöyle cima ederse evladı münafık olur demek?
siz nasıl böyle bir bilgiye itibar edersiniz?
aklınızı başınıza toplayın.
saçmalamayın.
sizi tebrik ediyorum kardeşim en azından bu sitede sizin gibi aklı başında insanlar oldugunu görmek tek başımıza olmadıgımızı anlamak sevindirici oldu dogrusu..
Allah'a emanet olun..
vesselam...
sizi tebrik ediyorum kardeşim en azından bu sitede sizin gibi aklı başında insanlar oldugunu görmek tek başımıza olmadıgımızı anlamak sevindirici oldu dogrusu..
Allah'a emanet olun..
Vesselam...
bende hayret ettim.hiç okumadan bilmeden bu kadar yorum.gerçi evet buda bir başarı.tabi insanlar farklı düşünebilir.fakat ÇOOK ŞÜKÜR AKLIMIZDA FİKRİMİZDE YERİNDE....
allah aşkına sözleriniizi tartında yazın.lütfen!!!!