Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

cinsi münasebetin uygun olmadığı zamanlar... (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
cima sırasında konuşanın veledi dilsiz olur
hopbalaaaa

arkadaşlar yapmayın lutfen...erzurumlu ibrahim hkkı hazretlerı yazmışş...bu yazıyı küçümsemeyın lutfenn...bır de alay eder gıbı yazı yazacagınıza bu tezı curutecek bılgılerınızı yazın

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
biz hocamızla bir gün sohbet ederken aynen bu anlatılanları anlattı,oda hazreti peygamberin(a.s.m) hazreti aliye evlendigi zaman ki nasihatleri demişti.
asılsız ,yalan,veya başka bir alime ait olsa idi bu sözler o bize belirtirdi.Ama efendimize ait oldugunu söylemişti,(ayrıca söz; islam alimine ait olsa bile o da sünnetten çıkarılmış öyle söylenmiştir.)

Allah razı olsun kardeşim senden...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Hay ağzına sağlık kardeşim
senin haricinde kimse dikkat etmedi.
Evet orda sadece münasebetten değil, HAMİLELİK YANİ NESLİN DEVAMINDAN BAHSEDİLİYOR...

canım kardeşim.zaten bu yüzden kaybetmiyor mu müslümanlar.geniş görüş lazım.anlamak ve anlatmak için.haa isteyen anlar isteyen anlamaz orası kişiyi ilgilendirir.fakat ibrahim hakkı hz.kafasından sallayarak konuşacak bir zat olmadıgı için bence biraz düşünmük lazım.neden neyi dedigini...

nurani

Kayıtlı Kullanıcı
bu hurafe dolu bilgileri savunduğunuza inanamıyorum.inanmakta istemiyorum.
bu ne kardeşim?
meyve ağacı altında cima edenin veledi zalim olur.

belki bu bir benzetme(teşbih) olabilir.(Örnegin deccalin boyu bir minare uzunluğunda olacak rivayeti)gibi.tabii biz bunun manasını bilseydik söylerdik,
bir sözün var oldugunu isbat için nasıl delil istiyorsak,olmadıgını inkar etmemiz içinde bir delilimizin olması lazım buda sizde yok,ama var diyenler size delil getireceklerini söyledi,o yüzden biraz sabır diyelim,karşımızdakileri kırmayalım isbat etmelerini bekleyelim.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim.zaten bu yüzden kaybetmiyor mu müslümanlar.geniş görüş lazım.anlamak ve anlatmak için.haa isteyen anlar isteyen anlamaz orası kişiyi ilgilendirir.fakat ibrahim hakkı hz.kafasından sallayarak konuşacak bir zat olmadıgı için bence biraz düşünmük lazım.neden neyi dedigini...

Bu arkadaşın sözleri inanmayıp,
alay edenlere cevap olsun...

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi basit bir örnekle size kime inanıp kimin dediğini yapıpı yapmayacagınızı ögrenecez.!

İbrahim Hakkı Hazretleri buyuruyorki:"cimada öpüşenin veledi sağır olur"

Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki:

Üç şey cefadandır; .... kocanın yönlenderdiği nükteler ve öpüşmeler olmaksızın, eşler arasında cinsel ilişki olması. Sizden hiçbiriniz eşiyle hayvanlar gibi (sevişmeksizin) birleşmesin.

Üç tür uygulama, kişinin acizliğindendir. ... kişinin fısıldaşmaksızın, sarmaş-dolap olup eğlenmeksizin eşi ile cinsel münasebette bulunması; eşi orgazm olmadan boşalıp işini bitirmesidir.

Erkekler için olduğu kadar, kadınlar için de sevişme bir sünnet görevidir.

Resulullah buyuruyor:

Senin onunla, onun da seninle sevişeceği, senin onu, onun da seni öpüp-ısıracağı bir bakire ile evlenseydin ya!

işte apaçık hadisle çelişen bir örnek sünnete aykırı bir örnek!

şimdi karar sizin İbrahim Hakkı hazretlerimi dogru yoksa peygamber efendimiz mi?

yorumu sizlere bırakıyorum...

vesselam...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
abı_hayat kardeşim.şimdi inanmayanlar sadece dalga geciyor.tamam o zaman bu yazılanları çürütecek bir başka kaynak versinler bize.bu kitaptaki yazılanları yapmak farz omadıgı gibi,yapmakta günah degildir.tavsiyelerdir bunlar.ama gene söylüyorum.cima yapmaktan öte bu vakitlerde oluşan yani anne karnına yerleşen çocuktan bahsediliyor.ama kendini denizde sanki bir tekne üstünde sanan arkadaşlar dalgaya devam ediyorlar.ki alaya aldıkları insan hakkında bir bilgileride yok zannımca.o yüzden.bırakalım istedikleri gibi yazsınlar,çalsınlar ve oynasınlar.rasullulah ın hz.ali ye tavsiyeleri içinde bir çogu geçmekte.fakat hala inatlaşıyorlar.tamam bu onların seçimi.zaten şahısların işinede karışacak degiliz.bizi baglamazlar.fakat bir allah dostuyla alay ederlerse rabbimin gücenmesi ihtimalinide akkıllarında bulundurmak isterim...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi basit bir örnekle size kime inanıp kimin dediğini yapıpı yapmayacagınızı ögrenecez.!İbrahim Hakkı Hazretleri buyuruyorki:"cimada öpüşenin veledi sağır olur"

Üç şey cefadandır; .... kocanın yönlenderdiği nükteler ve öpüşmeler olmaksızın, eşler arasında cinsel ilişki olması. Sizden hiçbiriniz eşiyle hayvanlar gibi (sevişmeksizin) birleşmesin.

Üç tür uygulama, kişinin acizliğindendir. ... kişinin fısıldaşmaksızın, sarmaş-dolap olup eğlenmeksizin eşi ile cinsel münasebette bulunması; eşi orgazm olmadan boşalıp işini bitirmesidir.

Resulullah buyuruyor:

Senin onunla, onun da seninle sevişeceği, senin onu, onun da seni öpüp-ısıracağı bir bakire ile evlenseydin ya!

şimdi karar sizin İbrahim Hakkı hazretlerimi dogru yoksa peygamber efendimiz mi?

vesselam...

sevgili kardeşim.bu cima öncesi eşlerin birbire yakınlaşması için.tıbbun nebevi kitabında yazılı bu.ya eksik okuyor yada yanlış anlıyorsunuz.....

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
allah aşkına sözleriniizi tartında yazın.lütfen!!!!

susuz123

Kayıtlı Kullanıcı
Bu bilgiler erzurumlu ibrahim hakkı HZ.marifetname de bulabilirsiniz.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi basit bir örnekle size kime inanıp kimin dediğini yapıpı yapmayacagınızı ögrenecez.!

İbrahim Hakkı Hazretleri buyuruyorki:"cimada öpüşenin veledi sağır olur"

Resulullah buyuruyor:

vesselam...

Allah razı olsun kardeşim uğraşmışsın ama Verdiğin örneklerle marifetnamenin çeliştiğini nerden çıkardın ki? Cimadan önce öpüşmekten bahsetmiyor yada hazırlık safhasından bahsetmiyor..Cima sırasında öpüşmekten bahsediliyor dolayısıyla verdiğin hadiste kaynak olmamasına rağmen çelişen bir durum sözkonusu değil..
Vesselam:)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
abı_hayat kardeşim.şimdi inanmayanlar sadece dalga geciyor.tamam o zaman bu yazılanları çürütecek bir başka kaynak versinler bize.bu kitaptaki yazılanları yapmak farz omadıgı gibi,yapmakta günah degildir.tavsiyelerdir bunlar.ama gene söylüyorum.cima yapmaktan öte bu vakitlerde oluşan yani anne karnına yerleşen çocuktan bahsediliyor.ama kendini denizde sanki bir tekne üstünde sanan arkadaşlar dalgaya devam ediyorlar.ki alaya aldıkları insan hakkında bir bilgileride yok zannımca.o yüzden.bırakalım istedikleri gibi yazsınlar,çalsınlar ve oynasınlar.rasullulah ın hz.ali ye tavsiyeleri içinde bir çogu geçmekte.fakat hala inatlaşıyorlar.tamam bu onların seçimi.zaten şahısların işinede karışacak degiliz.bizi baglamazlar.fakat bir allah dostuyla alay ederlerse rabbimin gücenmesi ihtimalinide akkıllarında bulundurmak isterim...

kardeşim ya okuma yazmayı bilmiyoruz yada yeniden okula başlamamız lazım !

İbrahim Hakkı nerden biliyor hangi cimadan sonra çocugun ne şekilde dogacagını halla halla yahu!

sizde kalkmışsınız bu cimadan öte anne karnına yerleşen çocuktan bahsediliyor diyorsunuz anne karnına çocuk cima olmaksızın nasıl düşüyor !

bizi bişey bilmiyormuş pozisyonuna sokup kendinizi zeytinyagı gibi üste çıkarmaya çalışıyorsunuz !

açıkça belli işte İbrahim Hakkı cimada Öpüşme Yasakk! diyor..
Fahri Kainat Sultanımız peygamberimiz Benim sünnetimdir diyor..

bu örneğide sırf ibrahim hakkının sözleri hadisle çelişmiyor dediniz o yüzden verdim görün işte hadisle apaçık çelişiyor diyorum..

tercih sizindir siz İbrahim Hakkıyı tercih edin biz sünneti uygulayalım..

vesselam...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
bakın kardeşim burada açtığınız konuları madde made sıralayıp dalga geçmenin manası yok.
ben bu bilgilerle dalga geçiyorum doğrudur.
ama siz müslüman kardeşlerimede hayret ediyorum.
nasıl böyle şeylere inanırsınız benim aklım almıyor.
bu kadarda safmıdır müslümanlar yahu?
ben bu kadar saf olacağınızıda tahmin etmezdim doğrusu.
bakın kim bu bilgileri vermişse vermiş önemli değil.
önemli olan şuki:
dünyaya yeni gelecek bir ALLAHın kulu hakkında hırsız olacak,münafık olacak,yalancı olacak demek cehalettir.
bunlara inanmakta ayrı bir cehallettir.
bizim için dünyaya yeni gelmiş her kul günahsız gelir.
ve kimsede o kul hakkında iyi kötü olacak diye görüş bildiremez.
heleki şöyle cima ederse şöyle olur diye o kişinin kaderini hiç yazamaz.
ne demek kardeşim şu kişi şöyle cima ederse evladı münafık olur demek?
siz nasıl böyle bir bilgiye itibar edersiniz?
aklınızı başınıza toplayın.
saçmalamayın.

şekilten öte mekanlardan bahsediliyor.tamam inanmayın.bu kadar üstelemenın manası ne?inanmayan inanmasın.ama ben şahsen rasullulah ın hayatında ve hadi-i şeriflerinde bu kitaptaki bilkgilerle çelişen bir bilgi bulamadım.görmedimde.okumadıgınız ve bilmediginiz konular hakkında fazla yorum yapmayın bence.yazdıklarınızın hepsini biliyorum.marifetname ile çelişen birşey yok...konuyu kapatalım yani tartişmayı.çünkü bu böyle sürer.gider...

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
bakın kardeşim burada açtığınız konuları madde made sıralayıp dalga geçmenin manası yok.
ben bu bilgilerle dalga geçiyorum doğrudur.
ama siz müslüman kardeşlerimede hayret ediyorum.
nasıl böyle şeylere inanırsınız benim aklım almıyor.
bu kadarda safmıdır müslümanlar yahu?
ben bu kadar saf olacağınızıda tahmin etmezdim doğrusu.
bakın kim bu bilgileri vermişse vermiş önemli değil.
önemli olan şuki:
dünyaya yeni gelecek bir ALLAHın kulu hakkında hırsız olacak,münafık olacak,yalancı olacak demek cehalettir.
bunlara inanmakta ayrı bir cehallettir.
bizim için dünyaya yeni gelmiş her kul günahsız gelir.
ve kimsede o kul hakkında iyi kötü olacak diye görüş bildiremez.
heleki şöyle cima ederse şöyle olur diye o kişinin kaderini hiç yazamaz.
ne demek kardeşim şu kişi şöyle cima ederse evladı münafık olur demek?
siz nasıl böyle bir bilgiye itibar edersiniz?
aklınızı başınıza toplayın.
saçmalamayın.

sizi tebrik ediyorum kardeşim en azından bu sitede sizin gibi aklı başında insanlar oldugunu görmek tek başımıza olmadıgımızı anlamak sevindirici oldu dogrusu..

Allah'a emanet olun..

vesselam...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
sizi tebrik ediyorum kardeşim en azından bu sitede sizin gibi aklı başında insanlar oldugunu görmek tek başımıza olmadıgımızı anlamak sevindirici oldu dogrusu..

Allah'a emanet olun..

vesselam...

bende hayret ettim.hiç okumadan bilmeden bu kadar yorum.gerçi evet buda bir başarı.tabi insanlar farklı düşünebilir.fakat ÇOOK ŞÜKÜR AKLIMIZDA FİKRİMİZDE YERİNDE....

nurani

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'a emanet olun..

Vesselam...

idraki meali bu akla gerekmez!
Zira bu terazi o kadar sikleti çekmez.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
bende hayret ettim.hiç okumadan bilmeden bu kadar yorum.gerçi evet buda bir başarı.tabi insanlar farklı düşünebilir.fakat ÇOOK ŞÜKÜR AKLIMIZDA FİKRİMİZDE YERİNDE....

pek aklı başında bir insanın yaptıgı yorumlara benzemiyor yorumlarınız..!

bir müslüman gayb hakkında söylenenlere hemen inanmamalıdır!!

dogacak çocuk deniliyor yani bir nevi gayb dan haber veriliyor bu çocuk böyle şöyle olacak deniliyor ve sizde tamam falanca şahıs Allah dostudur o söylemişse dogrudur bir bildiği var diyorsunuz!!

Allah aşkına siz aklınızı ipoteğemi almışsınız..
niye bu müslümanlar bu kadar Bagnaz niye bu körü körüne inanmışlık..
niye mantık akıl fikir izan şuur devrede değil..!!

oysaki Kuran'da onlarca yerde denilmiyormu insanlara:"sizler akıl etmezmisiniz,düşünmemezmisiniz" diye...

niye insanlar sizlerde akıl etmiyorsunuz söylesenize bana..!

yeter artık bu bagnazlık bu körü körüne inanmışlık bu akılları ipoteklemek!

yahu Peygamber efendimiz (s.a.v) bile hata yapmış rabbi onu uyarmış ikaz etmiş..
Erzurumlu ibrahim Hakkı hata etmiş olamaz mı yani..!!
onun her söylediğini dogrumu kabul edecez yani!

sizin ilimden,bilimden,şuurdan,akıldan anladıgınız buysa ben diyecek bişey bulamıyorum..

Allah sizlere ipotekten uzak,bagnazlıktan uzak Bir Akıl ve gönül ihsan etsin..

vesselam..

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
allah aşkına sözleriniizi tartında yazın.lütfen!!!!

Ben şimdiye kadar bu sitede hiç bir konuda kimseyle tartışmadım. SİZDEN TEK RİCAM Arkadaşlar inanıp, inanmamakta özgürsünüz, fakat LÜTFEN ALAY ETMEYİN. çünkü alay ettiğiniz kişi
bir ALLAH DOSTU...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt