Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

cinsi münasebetin uygun olmadığı zamanlar... (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Amin kardeşim, cümlemizden olsun inş.
Biz insanız hayvanlar gibi birliktelik yaşamamamız gerektiğini düşünerek bu bilgileri paylaştım.
Bazı arkadaşlar hem kitapla, hemde yazarıyla alay eder halde konuşmuşlar ben çok üzüldüm.
Bildiğim kadarıyla bu zat ve kitabı hafife alınacak yapıda değil, yanılıyormuyum??
BU KONUDA BENİ BİLGİLENDİRİRSEN MEMNUN OLURUM.
Cehaletime ver....:a03::a03::a03:

elbette haklısın ayrıca estagfirullah.ne cehaleti.öyle şey mi olur.erzurumlu İbrahim Hakkı nın kitaplarından muhteşem bir eser.marifetname.belki belli bazı kitapcılarla bulabilme imkanın vardır.sen bakma dalga gecenlere.onlarda biliyorlar ki dalga sadece denizde okyanusta felan olur.ki zaten o zat Bİ ALLAH DOSTUDUR.kitabıda çok faydalı.e sonuç olarak bu zatta kitabıda allahın bir ikramıdır.dileyen alır okur rabbimizin ikramını kabul eder,dileyen dalga gecer hafife alır ve böylesine güzel bir ikramı geri teperler.o kişilerin kendine kalmış.ama konu hakkatende çok harika.allah razı olsun...

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
çok faydalı bilgiler yazmıssın arkadaşım ...emeğine sağlık

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
elbette haklısın ayrıca estagfirullah.ne cehaleti.öyle şey mi olur.erzurumlu İbrahim Hakkı nın kitaplarından muhteşem bir eser.marifetname.belki belli bazı kitapcılarla bulabilme imkanın vardır.sen bakma dalga gecenlere.onlarda biliyorlar ki dalga sadece denizde okyanusta felan olur.ki zaten o zat Bİ ALLAH DOSTUDUR.kitabıda çok faydalı.e sonuç olarak bu zatta kitabıda allahın bir ikramıdır.dileyen alır okur rabbimizin ikramını kabul eder,dileyen dalga gecer hafife alır ve böylesine güzel bir ikramı geri teperler.o kişilerin kendine kalmış.ama konu hakkatende çok harika.allah razı olsun...

Amin kardeşim, sendende bin kere razı olsun.
Beni nasıl rahatlattın anlatamam.
Emeğine, yüreğine, gözlerine sağlık.
Rahmana emanet ol...

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Amin kardeşim, cümlemizden olsun inş.
Biz insanız hayvanlar gibi birliktelik yaşamamamız gerektiğini düşünerek bu bilgileri paylaştım.
Bazı arkadaşlar hem kitapla, hemde yazarıyla alay eder halde konuşmuşlar ben çok üzüldüm.
Bildiğim kadarıyla bu zat ve kitabı hafife alınacak yapıda değil, yanılıyormuyum??
BU KONUDA BENİ BİLGİLENDİRİRSEN MEMNUN OLURUM.
Cehaletime ver....:a03::a03::a03:

kardeşim tabiki haddimize değil alay etmek küçümsemek..

lakin kendi adıma söylersem daha evvelde marifatnameden bazı bölümler okumuştum okuduklarımda bu yazıdaki gibi mantıkdışı gelmişti yani mesela bir kaç örnek vereyim okuduklarımdan"kel adama güvenme onda sinsilik vardır" gibisinden yani şimdi her kel adam sinsimidir? değildir tabiki..

işte bu konudada her günde bir engel çıkarmış bugün olmaz şu gün olmaz deniliyor bununda neresi saglıklı..

islam düşmanı biri görse gülüp geçer bakın şuna her gün bir mani bu ne biçim kolaylık demezmi? hani sizin islam dininizde kolaylık vardı zorluk yoktu diyecekler dalgalarını geçecekler!..

yani diyeceğim o ki mantıgımıza göre bakalım öyle herşeye körü körüne inanmayalım bu marifatnameyi herkes uygulasaydı evliliklerin çogu bence biterdi zaten uygulayanda yok..

inşAllah anlatabilmişimdir..

vesselam...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Gülecek ne buldunuz anlamadım..Gayette gerekli bilgiler ve bakıldığında saçma bir durum görünmüyor. Bu konu mühim bir konu ve mühim bir kaynakta ayrıntılı olarak değinilmiş. Allah Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinden razı olsun...

Allah sendende razı olsun kardeşim.
GÜLÜP ALAY EDİYORLAR.
KENDİMİ GEÇTİM BARİ O ZATA DİL UZATILMASIN...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
ama dikkatinizi çekiyor ise bu konu ile ilgili hadis i şerif var.biraz daha kitap okuyun derim ben size sadece.az biraz daha araştırın ve ne gülün ne aglayın.ister itibar edein ister etmeyin.fakat şunuda unutmayın.kendi fikrinizi savunurken karşınızdaki insanı alaya alırcasına konuşmayın.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
bunları dini bilgi olarak verip,gülmekten karnı ağrıyanada kızmak olacak iş değil?
müslüman,delilsiz bilgilere itibar etmez.
bu hükümlerden hangisinin ne bir ayete nede bir hadise uyar tarafı vardır?
yani bu bilgileri erzurumlu hakkı efendi verdi diye hurafede olsa doğru olarakmı kabul edeceksiniz?
nerde kaldı KURAN ve SÜNNETin önemi o halde?
her önüne gelen kendi kafasına göre hükümler koysun.
bütün müslümanlarda bu zat mübarektir yanlış bilgi vermez diye bu keyfi hükümlere itibar etsin.
olurmu böyle bir cahillik?
açıkçası gülen kardeşimizin güldüğü kadar var.
ama ben bu durumda gülemiyorum,nerdeyse ağlayacağım.
vesselam.

Sadece Kur'an ve Sünnete göre yaşansaydı, Allah dostları neden gönderildi??
Sadece Kur'an ve Sünnete göre yaşansaydı, Mezhepler hak değilmidir??

Hurafe diyorsunuz ama İbrahim Hakkı Hz.leri verdiği için hurafe olmuyor diye düşünüyorum.. Bu zamana kadar da marifetnamenin safsata olduğuna dair ne birisinden bişey duydum ne de okudum... Dolayısıyla hak olabileceği gibi verdiği bilgilerde de bir yanlışlık göremedim.. Daha iyi bilen kardeşlerimiz açıklarlarsa bizlerde aydınlanmış oluruz ama araştırmadan bu zat hakkında eleştiri yapmamak gerektiğini düşünüyorum..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
bunları dini bilgi olarak verip,gülmekten karnı ağrıyanada kızmak olacak iş değil?
müslüman,delilsiz bilgilere itibar etmez.
bu hükümlerden hangisinin ne bir ayete nede bir hadise uyar tarafı vardır?
yani bu bilgileri erzurumlu hakkı efendi verdi diye hurafede olsa doğru olarakmı kabul edeceksiniz?
nerde kaldı KURAN ve SÜNNETin önemi o halde?
her önüne gelen kendi kafasına göre hükümler koysun.
bütün müslümanlarda bu zat mübarektir yanlış bilgi vermez diye bu keyfi hükümlere itibar etsin.
olurmu böyle bir cahillik?
açıkçası gülen kardeşimizin güldüğü kadar var.
ama ben bu durumda gülemiyorum,nerdeyse ağlayacağım.
vesselam.

hay agzına saglık kardeşim çok güzel söylemişsin..:G

bende zaten bunu söylemeye çalışıyorum bu konudakileri biri uygulamaya çalışsın bakalım karşı taraf sen kafayı yedin demezse bende bişey bilmiyorum.

yani olacak iş değil bir defa mantıga ters sünnete ters peygamberimiz zaten belirli vakitleri söylemiş bu vakitler dışında herşey serbest ama maşallah İbrahim Hakkı hazretleri öyle bir söylemiş ki ne vakit kalmış nede nakit:)

şunu lütfen beyinlere kazıyalım:"islam kolaylık dinidir zorluk dini değildir"

vesselam...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ama dikkatinizi çekiyor ise bu konu ile ilgili hadis i şerif var.biraz daha kitap okuyun derim ben size sadece.az biraz daha araştırın ve ne gülün ne aglayın.ister itibar edein ister etmeyin.fakat şunuda unutmayın.kendi fikrinizi savunurken karşınızdaki insanı alaya alırcasına konuşmayın.

bu arkadaşımın sözleri size cevap olsun...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
evet burda bir ALLAH DOSTUNDAN bahsediyoruz.beni açık konusturmayın.bakın beli gecelerde ana rahmine düşen çocuk için yazılmış yazılar bunlar.sizin işinize karışan yok.isteyen istedigini yapsın.kimseyi baglamaz fakat şu an kitabın yazarıylada alay eder gibi konuşuyorsunuz.zatın hayatını araştırın ve bir kez daha düşünün.hem onu hem yazdıklarını...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
vede ayrıca cima etmekle alaksından öte kadının hamile kalmasını kapsıyor bu konu.biraz geniş bakarsanız bence sizde bunu anlarsınız....

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar inanir yada inanmazsiniz fakat bir allah dostuyla ve kitabiyla alay etmeyin.
Biz kimizki onlarla alay ediyoruz!!!

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
agir ithamlarda bulunma araştır kardeşim.icraat bence....

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
1.konuların mezheple alakası yok.
2.madem mezheplerden bahsediyorsunuz,mezhepler bir konu hakkında hüküm verirlerken kafalarına göre hüküm vermezler.verdikleri hükümler ya KURAN a dayanır.yada HADİSe.
3.ALLAH dostları peygamberler gibi gönderilmemişlerdir.yaşantılarıyla ve takvalarıyla örnek müslüman olduklarından ALLAHdostu olmuşlardır.
4.ben mariftenameyi bugüne kadar hiç incelemedim.ama sizin verdiğiniz bu bilgiler eğer marifetnamede varsa tamamen keyfi bilgilerdir ve bu bilgilere itibar edilmez.
5.ben sadece bu zatın şahsiyeti hakkında konuşmadım.genel konuştum.ucu ALLAHın kitabı ve RASULÜnün sünnetine uymayan bilgilere itibar ederseniz yarın ağaçlara çaput bağlamaya kadar gidersiniz.

1- Konuların mezheple alakası olduğunu söylemedim ama kuran ve sünnet yeterli ise mesela İmam-ı Azam'ın yolundan neder gidiyoruz gibi demek istedim...
2- Siz İbrahim Hakkı Hazretlerinin kuran ve sünnete aykırı olduğunu nasıl anladınız.Sadece aklınızla mı?
3- Aynen katılıyorum:)
4- İncelemediğiniz bir kaynak hakkında neye dayanarak keyfi dersiniz.
5- Aynı cevabı tekrar vereceğim.Siz Kuran ve sünnete uymadığını nerden çıakrdınız.. yoksa marifetname de kurana aykırı bir şey mi okudunuz..Ama pardon siz okumamıştınız dimi:) o zaman sizin söylediğiniz saçma oldu..

Vesselam:)

nurani

Kayıtlı Kullanıcı
biz hocamızla bir gün sohbet ederken aynen bu anlatılanları anlattı,oda hazreti peygamberin(a.s.m) hazreti aliye evlendigi zaman ki nasihatleri demişti.
asılsız ,yalan,veya başka bir alime ait olsa idi bu sözler o bize belirtirdi.Ama efendimize ait oldugunu söylemişti,(ayrıca söz; islam alimine ait olsa bile o da sünnetten çıkarılmış öyle söylenmiştir.)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
vede ayrıca cima etmekle alaksından öte kadının hamile kalmasını kapsıyor bu konu.biraz geniş bakarsanız bence sizde bunu anlarsınız....

Hay ağzına sağlık kardeşim
senin haricinde kimse dikkat etmedi.
Evet orda sadece münasebetten değil, HAMİLELİK YANİ NESLİN DEVAMINDAN BAHSEDİLİYOR...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
daha kitabı okumamışsınız.bence elinize almadıgınız bir kitab hakkında bu kadar yorum yapmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt