Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

cinsi münasebetin uygun olmadığı zamanlar... (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

ben kitabı okumadım daha daha öncelerden erzurumlu ibrahim hakkı efendinin marifetname diye bir eserinde bu gibi konulardan bahsettiğini duymuştum ... ama tabiki emin değilim kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ...

eğer gerçek kaynağı verirseniz tabi daha iyi olur ...

allaha emanet olunuz ...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

ben kitabı okumadım daha daha öncelerden erzurumlu ibrahim hakkı efendinin marifetname diye bir eserinde bu gibi konulardan bahsettiğini duymuştum ... ama tabiki emin değilim kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ...

eğer gerçek kaynağı verirseniz tabi daha iyi olur ...

allaha emanet olunuz ...

Allah senddden razı olsun kardeşim.
bunun bile benim için ne denli faydalı olduğunu bilemezsin....:a12::a12::a12:

Bi_iznillah

Kayıtlı Kullanıcı
marifetnamede bilgiler var ama onlar böle deil...

onlar normal olan bilgiler...

ben daha açık yazamıorum...

bunlar çok akıl karıştırıcı...

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle beni incitmek istemeyen arkadaşıma teşekkür ederim. Rahman ondan razı olsun.
EVET kulağa farklı geliyor arkadaşlar, fakat inanılmıyacak bir şey değil.
NEDEN?
o Allah Resulüki, tuvalet, yeme, içme, araca binme gibi bir çok konuda yol gösterici olmuşta neden hayatımız kapsayan bu denli mühim bir konuda görüş bildirip, yol göstermesin?
Daha önce bir kitapta okuduğumu söylediğimi hatırlayacaksınız. o kitap malesef şu an elimde değil,
fakat en kısa sürede araştırıp size KAYNAK BİLDİRECEĞİM İNŞ.
Hassasiyetinizden dolayı Allah sizden razı olsun.
Bilmeden bir hata yaptıysam Rabbim beni af etsin.
Allaha emanet olun, benim duyarlı arkadaşlarım...:a12::a12::a12:

kardeşim tamam haklısınız yeme, içme ituvalet vs..ile ilgili konularda peygamberimiz tabiki yol gösterici olmuştur.
ve dediğiniz gibi insan neslinin devamı niteliğindeki mühim bir konu hakkında neden yol göstermesin tabiki çok yol göstermiştir peygamberimizin evlilik ile ilgili yol göstermelerinden en mühim konulardan biride bu konudur..

ama ben şahsen peygamberimizin bu şekilde bir yol göstermesine ilkkez şahit oluyorum..
bence bir yanlışlık olmalı..

burda insanları zan altında bırakmaya,şüphe içinde bırakmayada kimsenin hakkı yok bu yüzden size tavsiyem özellikle bu tür islami forumlarda önem arz eden konuları kaynaksız açmayalım olaki gördüğünüz gibi size kaynak sormasınlar..

inşAllah çabucak bulursunuz..
ama galiba bu marifatnamede olabilir çünkü okuyuş tarzı yazının şekil tarzı marifatnameye çok uygun..neyse..

vesselam...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerin MARİFETNAME isimli Kitabında buna benzer şu bilgiler yer alıyor; (Ama Hiçbirinde Hz.Peygamberin (S.A.V) Hz. Ali (R.A) a nasihati gibi bir ibare bulunmuyor.)

CİMA VAKİTLERİNE GÖRE ÇOCUK KARAKTERİ

meyve ağacı altında cima edenin veledi zalim olur.
cima sırasında konuşanın veledi dilsiz olur.
yorganın altına girmeyip yıldızların altında cima edenin veledi münafık olur.
başkalarının yanında cima edenin veledi hırsız olur.
ister zorla, ister rızayla yapılsın, hamamda cima edenin veledi ahmak olur.
ayın ilk gününde, on beşinde veya son gününde cima edenin veledi deli olur. ama ayın ilk günü sabaha yakın cima edenin veledi cömert olur.
öğleden evvel ve sonra cima edenin veledi şaşı olur.
ramazan bayramı gecesi cima edenin veledi anaya ve babaya ási olur.
kurban bayramı gecesi cima edenin veledi dört veya altı parmaklı olur.
şaban ayının tam ortasının gecesinde cima edenin veledi münafık olur. erle avratın bundan sakınmak için üzerlerini örtmeleri şarttır.
güneşe karşı ve ayakta cima edenin veledi altına işeyici olur.
baldızını düşünüp cima edenin veledi hünsá yani çift cinsiyetli olur.
cimada kadının cinsel organına bakan erkeğin veledi ya orta malı olur, yahut kör olur.
cimada öpüşenin veledi sağır olur, ezan okunurken cima edenin veledi yalancı olur.
yolculuğa çıkılacak günün gecesinde cima edenin veledi malını-mülkünü asilik yolunda harcayıcı olur.
karnı aç iken cima edenin veledi zayıf, tok iken cima edeninki ise şişman olur.
hasta avratla cima edenin veledi de zayıf ve hasta olur.
boşalma sırasında hatıra ne gelirse, veled öyle yaratılır. çirkin yüzler hayal edenin veledi çirkin ve ayıplı, güzelleri hatıra getirenin veledi ise güzel yüzlü olur
pazartesi gecesi cima edenin veledi álim ve sofu olur.
salı gecesi cima edenin veledi cömert ve şefkatli olur.
çarşamba gecesi cima edenin veledi katil ve kavgacı olur.
perşembe günü öğleden evvel cima edenin veledi álim olur ve şeytan o çocuktan kaçar.
cuma namazından evvel cima edenin veledi ya cennete girer yahut şehid olur. cuma gecesi cima edenin veledi ise ibadetine düşkün, içten ve samimi olur.
cumartesi gecesi cima edenin veledi şárib-i hamr (şarap içici, bugünkü anlamıyla alkolik) olur.
pazar gecesi cima edenin veledi eşkiya olup yol keser.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bulmuşsun zaten olsa olsa bu anca Erzurumlu İbrahim Hakkının olur demiştim bende yani Marifetname..

sonuçta peygamberimizin böyle şeyler söyleyeceğini hiç tahmin etmiyordum vede inanmıyordum zaten böyle bir şeye..

bu tür şeyler anca Marifetnamede olur zaten:)

yoksa millet bakarsa bu marifetnameye haftanın her gününde mutlaka bişey bulurlar:a15::K

vesselam...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum şöyle bir gözgezdirdimde.Bidat çoğu bence.Yani bir kaynağı mantalitesi yok.Sirke içmek sünnettir ayrıca..Selametle kardeşimB)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Bulduğum yerde Allah Resulünün Hz Aliye öğütleri şeklinde yazılıydı. Malesef sabahtan bu yana aramama dek tekrar aynı yeri bulamıyorum.
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine marifetnameye baktım. Evet orada var.
Fakat hadis kaynağı bildirilmemiş.
Benim hatam bulduğum yerde kaynağı bildirilmiş olmasına rağmen almamaktır.
onun haricinde kimseye bir diretme getirmiyorum.
inanır yada inanmazsınız.
birde merak ettiğim husus varki, marifetname bu denli küçümsenecek bir kitapmıdır?
sakın yanlış anlamayın kimseyi eleştirmiyorum.
sadece bilmek için soruyorum.
LÜTFEN BİLEN CEVAPLASIN...:a12::a12::a12:

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık kardeşim

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
evet bu bilgileri MAFİFETNAMEden de okuyabilirsiniz.hatta bence herkesin evinde bulunmalı bu kitaplardan.çünkü her ne olursa olsun bu bilgiler çok önemli.bilinmesi gerekiyor.sonuç olarak hayatta gerçek olan ve dinimizdede yeri olan bir konu.dikkate alınması lazım.ayrıca konu için allah razı olsun...

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerin MARİFETNAME isimli Kitabında buna benzer şu bilgiler yer alıyor; (Ama Hiçbirinde Hz.Peygamberin (S.A.V) Hz. Ali (R.A) a nasihati gibi bir ibare bulunmuyor.)

CİMA VAKİTLERİNE GÖRE ÇOCUK KARAKTERİ

meyve ağacı altında cima edenin veledi zalim olur.
cima sırasında konuşanın veledi dilsiz olur.
yorganın altına girmeyip yıldızların altında cima edenin veledi münafık olur.
başkalarının yanında cima edenin veledi hırsız olur.
ister zorla, ister rızayla yapılsın, hamamda cima edenin veledi ahmak olur.
ayın ilk gününde, on beşinde veya son gününde cima edenin veledi deli olur. ama ayın ilk günü sabaha yakın cima edenin veledi cömert olur.
öğleden evvel ve sonra cima edenin veledi şaşı olur.
ramazan bayramı gecesi cima edenin veledi anaya ve babaya ási olur.
kurban bayramı gecesi cima edenin veledi dört veya altı parmaklı olur.
şaban ayının tam ortasının gecesinde cima edenin veledi münafık olur. erle avratın bundan sakınmak için üzerlerini örtmeleri şarttır.
güneşe karşı ve ayakta cima edenin veledi altına işeyici olur.
baldızını düşünüp cima edenin veledi hünsá yani çift cinsiyetli olur.
cimada kadının cinsel organına bakan erkeğin veledi ya orta malı olur, yahut kör olur.
cimada öpüşenin veledi sağır olur, ezan okunurken cima edenin veledi yalancı olur.
yolculuğa çıkılacak günün gecesinde cima edenin veledi malını-mülkünü asilik yolunda harcayıcı olur.
karnı aç iken cima edenin veledi zayıf, tok iken cima edeninki ise şişman olur.
hasta avratla cima edenin veledi de zayıf ve hasta olur.
boşalma sırasında hatıra ne gelirse, veled öyle yaratılır. çirkin yüzler hayal edenin veledi çirkin ve ayıplı, güzelleri hatıra getirenin veledi ise güzel yüzlü olur
pazartesi gecesi cima edenin veledi álim ve sofu olur.
salı gecesi cima edenin veledi cömert ve şefkatli olur.
çarşamba gecesi cima edenin veledi katil ve kavgacı olur.
perşembe günü öğleden evvel cima edenin veledi álim olur ve şeytan o çocuktan kaçar.
cuma namazından evvel cima edenin veledi ya cennete girer yahut şehid olur. cuma gecesi cima edenin veledi ise ibadetine düşkün, içten ve samimi olur.
cumartesi gecesi cima edenin veledi şárib-i hamr (şarap içici, bugünkü anlamıyla alkolik) olur.
pazar gecesi cima edenin veledi eşkiya olup yol keser.

bunlar ne bole yaaa şaka gibi :)))))) gülmekten karnım ağrıdı heuehe

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
evet bu bilgileri MAFİFETNAMEden de okuyabilirsiniz.hatta bence herkesin evinde bulunmalı bu kitaplardan.çünkü her ne olursa olsun bu bilgiler çok önemli.bilinmesi gerekiyor.sonuç olarak hayatta gerçek olan ve dinimizdede yeri olan bir konu.dikkate alınması lazım.ayrıca konu için allah razı olsun...

Amin kardeşim, cümlemizden olsun inş.
Biz insanız hayvanlar gibi birliktelik yaşamamamız gerektiğini düşünerek bu bilgileri paylaştım.
Bazı arkadaşlar hem kitapla, hemde yazarıyla alay eder halde konuşmuşlar ben çok üzüldüm.
Bildiğim kadarıyla bu zat ve kitabı hafife alınacak yapıda değil, yanılıyormuyum??
BU KONUDA BENİ BİLGİLENDİRİRSEN MEMNUN OLURUM.
Cehaletime ver....:a03::a03::a03:

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
bunlar ne bole yaaa şaka gibi :)))))) gülmekten karnım ağrıdı heuehe

Gülecek ne buldunuz anlamadım..Gayette gerekli bilgiler ve bakıldığında saçma bir durum görünmüyor. Bu konu mühim bir konu ve mühim bir kaynakta ayrıntılı olarak değinilmiş. Allah Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinden razı olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt