Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

RUKİYE_71

Kayıtlı Kullanıcı
allahım her konuda yardımcınız olsun...bende sizden dualarınızı bekliyorum bu konuda...selametle kalın inş...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Amin
Ve Aleyküm Selam kardeşim Allah sonunuzu hayırlara vesile etsin Allah tamamına erdirsin inşallah huzurlu mutlu yuva hayırlı imanlı evlatlar yetiştirmek nasip etsin Rabbim.
Allah herkesin gönlüne göre bu dünyada ve ahirette Allah'ın sevdiği razı olduğu kullarla yuva kurmak nasip etsin Rabbim.Kötü art niyetli iki yüzlü insanlara fırsat vermesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası içinSelam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun darısı tüm bekarların başına hayırlısıyla inşallah:)

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim tamamına erdirsin, bir yastıkta imanla kocatsın inş...

_YUSUF_

Yönetici
Mevlam musud ve bahtiyar eylesin, hayırlara vesile olsun inşaAllah aldığınız karar.Mevlam hayırlı çocuklar yatiştirmenizi bu dünyada birleştirdiği gibi ahirettede birleştirmeyi nasip etsin.Mevlam rızkınızı artırsın.Mevlam sabrınızı artırsın.Allah yar ve yardımcınız olsun
Selmetle kalınız

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim.hayırlı olsun ..
Allah bir ömür boyu mutlu mesut huzurlu iman dolu bir yuva nasip eder inşaallah.mutluluğunuz daim olur inşaallah..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Amin
Ve Aleyküm Selam kardeşim Allah sonunuzu hayırlara vesile etsin Allah tamamına erdirsin inşallah huzurlu mutlu yuva hayırlı imanlı evlatlar yetiştirmek nasip etsin Rabbim.
Allah herkesin gönlüne göre bu dünyada ve ahirette Allah'ın sevdiği razı olduğu kullarla yuva kurmak nasip etsin Rabbim.Kötü art niyetli iki yüzlü insanlara fırsat vermesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası içinSelam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun darısı tüm bekarların başına hayırlısıyla inşallah:)

Allahım (c.c) dualarınızı kabul buyursun kardeşim,bütün ümmet için dualarımız Mevlam sizden razı olsun,teşekkür ederim...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlam musud ve bahtiyar eylesin, hayırlara vesile olsun inşaAllah aldığınız karar.Mevlam hayırlı çocuklar yatiştirmenizi bu dünyada birleştirdiği gibi ahirettede birleştirmeyi nasip etsin.Mevlam rızkınızı artırsın.Mevlam sabrınızı artırsın.Allah yar ve yardımcınız olsun
Selmetle kalınız

Dualarınız için Rabbim razı olsun YUSUF kardeşim darısı en güzel şekli ile tüm bekar kardeşlerimin başına diyorum dualarınızı eksik etmeyiniz...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm kardeşim.
Rabbim hayırlı kılsın ve sonuna kadar daim etsin inşallah.hayırlı huzurlu bir yuvanız olsun inşallah.çok sevindim.selametle rabbimize emanet olun inşallah.
darısı tüm bekar kardeşlerimize olsun hayırlısıyla inşallah

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim.hayırlı olsun ..
Allah bir ömür boyu mutlu mesut huzurlu iman dolu bir yuva nasip eder inşaallah.mutluluğunuz daim olur inşaallah..

Ve aleykum selam kardeşim,

Yuva kurmak bu zamanda zor hele hele güzel bir yuva kurmak için çokca dua ve insaf gerekli,umarım dualarınızla insanların insafı çok olurda şu hayırlı işimiz hayır ve kolaylıkla tamamına erer,selam ve dualarımla,lütfen dualarınızı eksik etmeyiniz...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm kardeşim.
Rabbim hayırlı kılsın ve sonuna kadar daim etsin inşallah.hayırlı huzurlu bir yuvanız olsun inşallah.çok sevindim.selametle rabbimize emanet olun inşallah.
darısı tüm bekar kardeşlerimize olsun hayırlısıyla inşallah

Ve aleykum selam,

Çok teşekkür ederim abla,güzel dularınıza bütün kardeşlerim için amin diyorum,bütün bekar kardeşlerime hayırlı eşler,mutlu yuvalar ve ahir akibetleri hayır olsun diliyorum mevlamdan...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam,

Çok teşekkür ederim abla,güzel dularınıza bütün kardeşlerim için amin diyorum,bütün bekar kardeşlerime hayırlı eşler,mutlu yuvalar ve ahir akibetleri hayır olsun diliyorum mevlamdan...

AMİN AMİN AMİN
güzel kardeşim hayırlı kandiller inşallah

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.
Allah mesut etsin kardeşim. Rabbim huzur, muhabbet, sağlık, ibadet dolu günler geçirmenizi nasip etsin. Allah sabrınızı, anlayışınızı, merhametinizi arttırsın.

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
allah size bir ömür boyu mutluluk nasip etsin...:) darısı bizlerin başına...bu arada herkesin kandili mübarek olsun...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.
Allah mesut etsin kardeşim. Rabbim huzur, muhabbet, sağlık, ibadet dolu günler geçirmenizi nasip etsin. Allah sabrınızı, anlayışınızı, merhametinizi arttırsın.

Ve aleykum selam,

Kur-an ı Kerim Aşığı hatimci bacım Allah Teala dualarınızı kabul buyursun,bizler için ettiğiniz dualarınıza cümle ümmeti katsın darısı bütün kardeşlerimin başına,dualarınızdan eksik etmeyin kardeşinizi daha yeni başladık birçok engel çıkabilir,Rabbim dualarınızla kolay etsin... AMİN

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
allah size bir ömür boyu mutluluk nasip etsin...:) darısı bizlerin başına...bu arada herkesin kandili mübarek olsun...

Allah Teala sizlerede hayırlı yuva kurmak nasib etsin kardeşim,sizlerinde kandilini bizler kutlarız,bugün ettiğimiz duaları mevlam habibi (s.a.v) aşkına kabul buyursun...

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Sen Yeterki Sigin...........

Sen Yeterki Sigin...........

İNANIYORUM…

Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı... Bu ayet beni çok etkiliyor: (Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz. Çoğunluk size küsmüş gibi. Yalnızsınız. Herkes benden uzak, herkes bana kırgın düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz. Yalnızlığınızın karanlık mağarasına şu ayet bir güneş gibi doğuyor: "Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı"(Duha-3). Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin. Rabbim terk etmiyor, kırılmıyor ya, ne gam! .. Bu ne büyük ferahlık değil mi?

Başınızda ağır bir dert var. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor. Sanki bu sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi. İşte o an ayet yetişiyor imdada: "Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! " (İnşirah-5/6). Garantiyi veren Allah! .. Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği "mutlaka" ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor. Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu, çözümün sorunda gizli olduğunu dafısıldıyor. Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k.s) şöyle demiş:"Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş.”

Yakup, oğlu Yusuf'u yitireli 40 yıl olmuş. Bedeni bu ıstıraba dayanamamış da gözleri kör olmuş. Ama hala ümit içinde evladını bekliyor. Kardeşler Mısır'dan kervanla dönünce: "Kervanda Yusuf kokusu alıyorum" demiş Yakup. Oğulları acı acı gülerek:"Baba, 40 yıl geçti, hala mı ümit, hala mı Yusuf? . Geç bunları geç" demişler. Yakup'un cevabı ümit dolu: "Allah ın rahmetinden ümit kesmeyiniz; çukurundan çıkamayacak gibi hissediyorsunuz kendinizi. İşte hem teselli hem ümit size:"Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (Zümer-53)…

Maddi sıkıntınız hat safhada. Yoksul düştüğünüzü hissediyorsunuz. İflas ettiniz..Sıfırı tükettiniz yani. Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken ayet size yeni bir ümit veriyor: "Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet Sahibidir." (Tevbe-28)...

Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü. Doktorlar fazlaca ümit vermiyorlar. Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz. Gerçek ortada iken moral vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi geliyor size. Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza siz de inanarak moral verebilesiniz. Eyyub Nebi var Kuran da... Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş. Onun hali size dayanak
oluyor: Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: "Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun. (Sa'd-41/43)...

Olayları, gelişmeleri yorumlamakta, tavır belirlemekte zorlanıyorsunuz. Bazen her şey lehinize giderken, bazı dönemlerde de yığınla aleyhinize gelişmeler oluyor. Aslında Allah Sisteminde lehte ya da aleyhte düzenlemeler söz konusu değil. Sadece olması gereken; olması gerektiği en uygun vakitte gelişiyor. Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize. Bir tutamak arıyorsunuz. Ayet el veriyor size: "Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz bir şeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara-216)

Rabbimiz Allah, Rasülümüz Muhammed(s.a.v), Kitabımız Kur'an, Yolumuz Sırat-ı Müstakim! … Bizden bahtiyarı yok dünyada! .. Her ne olursa
olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim. Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur'an konuşuyor: Vel Akıbetü lil Müttakin(Kasas-83):Akıbet(hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler (takvayı kuşananlar,
korunanlar, inanca sarılanlar) içindir! .

Mevlid Kandiliniz Kutlu olsun selamun aleykum

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’ım!
Bizi, dünyada Senin muhabbetinle ve bizi Sana ve Senin emrettiğin şekilde istikamete yaklaştıracak şeylerin muhabbetiyle, âhirette de rahmetin ve rüyetinle rızıklandır.

İlâhî!
Sen benim Rabbimsin, ben Senin kulunum. Sen Hâlıksın, ben mahlûkum. Sen Rezzaksın, ben merzûkum. Sen Mâliksin, ben memlûküm. Sen Azizsin, ben zelîlim. Sen Ganîsin, ben fakirim. Sen Hayysın, ben meyyitim. Sen Bâkîsin, ben fâniyim. Sen Kerîmsin, ben leîmim. Sen Muhsinsin, ben âsiyim. Sen Gafûrsun, ben günahkârım. Sen Azîmsin, ben hakîrim. Sen Kavîsin, ben zayıfım. Sen Mu’tîsin, ben dilenciyim. Sen Emînsin, ben korkudayım. Sen Cevâdsın, ben muhtacım. Sen Mücîbsin, ben duacıyım. Sen Şâfîsin, ben hastayım.

Sen benim günahlarımı mağfiret et. Beni cezalandırma. Hastalıklarıma şifa ver, yâ Allah, yâ Kâfi, yâ Rabbi, yâ Vâfî, yâ Rahîm, yâ Şâfî, yâ Kerîm, ya Muâfî. Benim bütün günahlarımı bağışla. Benim bütün dertlerime âfiyet ver. Beni ebediyen rızâna mazhar et. Rahmetinle, ey Erhamürrâhimîn.

“Ey Rabbimiz!
Duamızı kabul buyur. Muhakkak ki Sen herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla bilensin.” Bakara Sûresi, 2:127.

“Tevbemizi de kabul et. Şüphesiz ki Sen tevbeleri çokça kabul edersin ve rahmetin herşeyi kuşatmıştır.” Bakara Sûresi, 2:128.​

Amin ... Amin ... Amin ... Mevlit Kandili hürmetine Rabbimiz dualarımızı kabul buyursun İnşaAllah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt