Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (2 Kullanıcı)

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun ne güzel bir dua.

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce ALLAHUTEALA cc razı olsun...

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Hafaza meleklerini hayrette bırakan dualar

Hafaza meleklerini hayrette bırakan dualar

Elhamdü lillâhi rabbil âlemine hamden kesîran tayyiben mübârekan fîhi alâ külli hâlin hamden yüv niamehû ve yükâfî mezideh...
:a35:Her kim bu hamdi üç defa okursa hafaza melekleri: ''Ey Rabbimiz! Kulunun takdis ettiği hamdin künhüne vâkıf değiliz, ne yazacağımızı bilemiyoruz (hayrette kaldık)'' derler.
Allah Teala meleklere cevaben: Kulumun söylediği gibi yazınız buyurur..
Elhamdü lillâhillezî tevâdaa küllü şey'in li azametih. Velhamdü lillahillezî küllü şey'in li ızzetih. Vel hamdü lillâhillezî hadaa küllü şey'in li mülkih. Vel hamdü lillâhillezisteslemeküllü şey'in li kudratih...
[Bu hamdi okuyana bin sevap yazılır ve kıyamete kadar yetmişbin melek de affedilmesi için istiğfar eder buyurmuşlardır...
...HAYDİ İSTİĞFARA....

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
estagfurullah el azim ve etübü ileh
estağfurullah tövbee

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm çok güzel dualar allah razı olsun sizden bizlerle paylaştığınız için.

Allah'a emanet olun.
Selam ve dua ile...
Es selamün aleyküm ve rahmetullahı ve berekatullah.

Ve Aleyna Aleyküm Selam ve Rahmetullah kardeşim.
Teşekkür ederim yorumunuz için. amin ecmain inşaAllah..
Siz de Rahman'a emanet olun.. Selam ve dua ile..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman için zor asırlar

Kıyamet yarın kopacak, öbür gün kopacak diye tarih verenlere itibar etmemelidir. Çünkü dünyada Müslüman bulunduğu müddetçe kıyamet kopmayacaktır. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allah diyen bir kimse kaldığı müddetçe kıyamet kopmaz.) [Müslim]

Ama kıyamet yaklaştıkça Müslümanlar çok garip olacak, çok zulüm görecek, çok sıkıntı çekecek, dinini rahatça yaşaması çok zor olacaktır. Bir hadis-i şerifte, (Bir zaman gelir, sünnet unutulur, bid'atler meydana çıkar. Sünnete uyanlar garip olur, yalnız kalır. Bid'atlere uyan ise, kendilerine çok arkadaş, yardımcı bulur) buyuruldu. O zamandaki Müslümanların nasıl yaşayacağı sorulduğunda, (Sudaki tuz, sirke içindeki kurt gibi) buyuruldu. Dinlerini nasıl koruyacağı sorulduğunda, (Avuçtaki ateş koru gibi. Bırakırsa söner, tutarsa elini yakar) buyuruldu. (Şir’a)

Bir hadis-i şerif de şöyledir:
(Öyle bir zaman gelecek ki, sünnetime tutunmak, avucuna ateş almak gibi olacaktır.) [Hâkim]

Müslümanlar, bütün dünyada garip olacaktır. Bir hadis-i şerif şöyledir:
(İslam dini, garip olarak başladı, sonu da garip olacaktır.) [Müslim, Tirmizi]

Garip olmasının sebebi ise, insanlar gittikçe bozulmaktadır. Bir hadis-i şerif de şöyledir:
(En iyi, en hayırlı insanlar benim asrımda bulunan Müslümanlar [Eshab-ı kiram]dır. Onlardan sonra en iyileri, onlardan sonra gelenler [Tabiin] dir. Onlardan sonra da en iyiler onlardan sonra gelenler [Tebe-i tabiin] dir. Onlardan sonra gelenlerde yalanlar yayılır. Bunların sözlerine, işlerine inanmayınız.) [Buhari]

Her biri bir mucizeyi bildiren bu hadis-i şerifler gösteriyor ki, günümüzdeki insanların sözlerine ve işlerine ihtiyatla yaklaşmak lazımdır. Kendi sözlerine değil, eski âlimlerden bildirdiklerine itimat etmelidir. Şayet eski âlimler kötülenirse asla itibar etmemelidir. Yine bir mucizeye bildiren hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Ahir zamanda sonra gelenler, önceki âlimleri cahillikle suçlayacaktır.) [Asakir]

Peygamber efendimiz o zaman ne yapılacağını da bildirmiştir:
(Bu ümmetin son zamanlarında gelenler, önceki âlimleri kötülediği zaman, ilmini gizleyen, Allah’ın indirdiği Kur’anı gizlemiş olur.) [İbni Mace, İbni Adiy, İbni Asakir]

Kıyamet alametini bildiren hadis-i şeriflerden bazıları da şöyledir:
(Haine itimat edilir, emine ihanet edilir.) [Haraiti]
(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek beni yalanlayanlar çıkar.) [Ebu Ya’la]

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkar.) [Ebu Davud]
(Doğru söyleyenler yalanlanır, yalancılar kabul görür.) [İ.Ahmed]

(Gençler, çocuklar âmir olur.) [Hakim]
(Camilerde binden fazla kişi namaz kılar, içlerinde bir mümin bulunmaz.) [Deylemi]

(Camiler ve hafızlar çoğalır, ama, hakiki âlim hiç bulunmaz.) [Ebu Nuaym]
(Kıyamete yakın ilim azalır, cehalet artar.) [İbni Mace]

(İlmin azalması, âlimlerin azalması ile olur. Cahil din adamları, kendi görüşleri ile fetva verir, insanları doğru yoldan saptırırlar.) [Buhari]

(İşler ehli olmayana verildiği zaman, kıyameti bekleyin.) [Buhari]

(Kıyamet kopmadan önce deccal çıkar, deccalden önce de 30 veya daha fazla yalancı deccaller gelir.) Bu yalancıların alametleri sorulduğunda buyuruldu ki: (Yeni âdetler çıkarıp dininizi değiştirenler çıkar, bunlardan sakının ve onlara düşman olun.) [Taberani]

(Hakkın peşinde olmak, garip ve yalnız kalmak demektir.) [İbni Asakir]
(Kötülerin arasında kalan salih kimse gariptir.) [Deylemi]

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
(Dua etme arzusu gelince, dua edin. Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir.) [Tirmizi]
(Allahü teâlâ birine dua etmesini takdir etmişse, kabul etmeyi de takdir etmiştir.) [Ebu Nuaym

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı bir iş için Kim dua etmek ister !!!

Hayırlı bir iş için Kim dua etmek ister !!!

Esselamu aleykum,

Değerli kardeşlerim,abilerim,ablalarım,kıymetli yöneticiler ve moderatörler;

Sitemizde daha önce İslamoğlu rumuzu ile dert paylaşıyordum daha sonra ERZURUMLİ rumuzu aldım,bir çok duyguları burada sizinle yaşadım belki 6 ay kadar oldu üyeyim,kiminizle tartışdım,kiminizle dertleştim,kiminiz için duacı oldum,ama sonuçta hiç birinizi görmeden sadece Rabbimin onlar senin kardeşlerin emri gereği sizin için sevgi ve saygı duydum,arkadaşlar ben her münacaatımı Rabbime yaptım,şimdide öyle yapıyorum,bir hanım kız ile kısmetse evlilik kararı aldık,darısı cümle bekarların başına,biz çok dua ediyoruz,dünyada ve ahirette huzurlu olalım diye,sizlerden dileğimizde bizlerin; hem bizler hemde sizler için olan bu isteğine bir hayır duası katmanızdır,şunu biliyorum ki bir insanın kalbi ne kadar geniş olursa olsun başka insanların kalbleri ondan daha geniş olur,hem bir elin nesi var iki elin sesi var demezmi atalarımız,sizden ricamız uzun sözün kısası bizler için dualarınızda yer ayırın...

Sevgi ve saygılarımızla...

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
hayırlı olsun. inşallah..
rabbim yar ve yardımcın olsun. inşallah hep mutlu olursunuz rabbimin izniyle..
dua başlatmak istersen yardımcı oluruz kardeşim..
rabbim gönlüne göre versin..
selam ve dua ile...

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı olsun. Allah sizi mutlu mesut etsin inşaallah.amin.

ailanthus

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
hayırlı olsun inşaallah tez zamanda mutlu bir yuvanız, düzeniniz olur.
CENABI ALLAH her istediğinizi hem sizin gönlünüze göre versin hemde onun rızasını kazanın inş. herşey gönlünüzce olsun.
selam ve dua ile tekrar hayırlı olsun. darısı bizlerin başına artık

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
hayırlı olsun. inşallah..
rabbim yar ve yardımcın olsun. inşallah hep mutlu olursunuz rabbimin izniyle..
dua başlatmak istersen yardımcı oluruz kardeşim..
rabbim gönlüne göre versin..
selam ve dua ile...

Ve aleykum selam kerdeşim,bizler için ne duası ederseniz kafidir,bizlere zor yolları kolay etsin mevlam...

afraseda

Kayıtlı Kullanıcı
Seninle bir ömür boyu üzüntüyü neşeyi sana sadık olacak şekilde rabbimin bana yardımıyla eşim olarak kabul ediyorum.Böyle güzel bir olayı bu kadar güzel bir sitede paylaştıın içinde ayrıca önce rabbime sonra sana teşekkür ederim rabbim bizim yanımızda olsun herzaman amin.seni seviyorum

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
hayırlı olsun inşaallah tez zamanda mutlu bir yuvanız, düzeniniz olur.
CENABI ALLAH her istediğinizi hem sizin gönlünüze göre versin hemde onun rızasını kazanın inş. herşey gönlünüzce olsun.
selam ve dua ile tekrar hayırlı olsun. darısı bizlerin başına artık

Ne güzel dualar ettiniz,duanız için duacıyız,Allah Teala sizlere hayırlı kısmetler ve hayırlı ömürler nasip etsin...

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam değerli abimiz;

ALLAH celle celaluh hakkınızda hayırlısını nasip,kısmet ve ihsan eylesin.Çıkmış olduğunuz bu yolda islami emir ve yasakları ile daim olun,sabit kalın inşaALLAH.

Yuvanızın reis'i İSLAMİYET olan,iman,islam ve ihsan temelleri üzerine kurulu bir evliliği mevlam size,bize cümlemize nasip etsin.

Bende nasip ise Nisan ayı içerisinde siz gibi bir istek,arzu ve dua ile çıkmış olduğum bu hayırlı yuva arzu'sunu gerçekleştirmiş olacağım inşaALLAH.

ALLAH celle celaluh imanı zayıf,elinle,dilinle zarar veren,eziyet eden,islamı,ALLAH celle celaluh'u,peygember efendimiz sallallahu aleyhi vessellemi,kullanarak,çirkin niyet ve amellere alet ederek,münafıklık,riya,gaflet,iftira ederek yaşayanlardan bizleri ve cümlemizi muhafaza buyursun,onlara ve cümlemize hidayet nasip etsin,islah eylesin.

Hakkımızda herşeyin hayırlısı inşaALLAH abimiz,konu hakkında tüm güzel haberlerinizi bekliyor olacağız inşaALLAH,selametle kalınız.

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. değerli kardeşim RABBİM müstakbel eşinize ve size ayrıca bütün din kardeşlerimize dareyn saadetleri versin. kuracak olduğunuz yuvanızı huzurlu kılsın.(amin)
selam ve dua ile......

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Seninle bir ömür boyu üzüntüyü neşeyi sana sadık olacak şekilde rabbimin bana yardımıyla eşim olarak kabul ediyorum.Böyle güzel bir olayı bu kadar güzel bir sitede paylaştıın içinde ayrıca önce rabbime sonra sana teşekkür ederim rabbim bizim yanımızda olsun herzaman amin.seni seviyorum

Ne güzel,hayırlı olsun.Allah mesut etsin,mutluluğunız bir ömür boyu,yeni mutluluklarla katlanarak sürsün inşallah.Her şey gönlünüzce olsun,Rabbim gönlünüze göre versin inşallah. B)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbimin rızasını gözeterek,hakkım da yazdıkların için ne diyeceğimi bilemiyorum,hem utandım hem duygulandım,Allah Teala cümle müslüman kardeşlerime bu güzel duyguları tattırsın dilerim,bende önce Rabbime sonra sana teşekkür ederim,Mevla Teala onu ve onun sevdiklerini sevenlerledir,bende seni seviyorum ve hep seveceğim...

Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz,istem dışı bir hareketti,yönetim bu mesajları silebilir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt