Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

ÖMEREFE

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakmayın kardeşlerim konunun ilgi alanınıza girmediğini anlayamadım belki lazım olur diye açmıştım

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Dua ve teslimiyeti nasip et ........

Dua ve teslimiyeti nasip et ........

Kocasının çok hasta olduğunu,çalışamaz duruma düştüğünü ve yedi çocuğu ile birlikte aç kaldıklarını ve yiyeceğe ihtiyaçları olduğunu söyler.

Manav ona ters bir şekilde bakarak derhal dükkanını terk etmesini ister.Kadın ailesinin ihtiyaçlarını düşünerek:
- 'Lütfen efendim' der. 'paramız olur olmaz getirip borcumu ödeyeceğim.'

Manav kendisine bir kredi açamayacağını çünkü onun eski müşterisi olmadığını,kendisinde bir hesabının bulunmadığını söyler.

O sırada dükkanın dışında bekleyen bir müşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedir.İçeriye girerek manava yaklaşır ve: 'ben o kadının almak istediklerine kefilim' der. 'ailesinin ihtiyacı olan şeyleri ona ver.'

Bunun üzerine manav çok isteksiz bir şekilde kadına döner ve 'bir alışveriş listen var mıydı? Diye sorar.Kadın 'evet efendim' der. 'tamam' der manav. 'şimdi onu terazinin şu kefesine koy,onun ağırlığınca diğer kefeye istediklerinden koyacağım'

Kadın bir an duraklar,sonra başını önüne eğer ve çantasını açarak üzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parçasını çıkartır ve manavın kendisine gösterdiği kefeye özenle bırakırken başı hala öne eğiktir.

Manavın ve diğer müşterinin gözleri terazinin kefesine dikilirken hayretle büyümüştür.Manav müşteriye dönerek,kısık bir sesle 'inanamıyorum' der.İnanılacak gibi değildir.

Müşteri manava gülerken manav çoktan diğer kefeye eline geçeni doldurmaya başlamıştır ama nafile,diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır.

Terazinin kefesi artık üzerindekileri alamayacak kadar doldurduğunda çaresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verir.Şaşkınlıkla üzerinde bir şeyler çiziktirilmiş kağıdı eline alır ve okur.Bir de bakar ki orda bir alışveriş listesi yoktur.Sadece bir dua yazılıdır.

ALLAH'IM

'Neye ihtiyacım olduğunu ancak sen bilirsin
Kendimi senin ellerine teslim ediyorum.'

Manav taş gibi bir sessizliğe bürünmüştür.Kadın kendisine teşekkür ederek dükkandan ayrılır.Müşteri manavın eline bir miktar para tutuştururken 'her kuruşuna değdi' der.Daha sonra manav terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu görür.

Bizim için hiçbir bedeli,masrafı ve karşılığı olmayan,güzel bir hediyedir.

DUA

Dünyaca ünlü Türk cerrahı Dr Mehmet Öz; 'Dua etmek insani iyileştirir. Ben inançlı biriyim. Her ameliyatımda mutlaka dua ederim. Bence duanın meditasyon, şifa gibi, iyileştirici özelliği var. Ameliyat sonrası hastalarıma da mutlaka dua ettiriyorum. Bunun sağlıklarına çabuk kavuşmalarında müthiş bir etkisi var' diyor.

DUA

Dindar insanların kalp hastalığı ve kanserden ölme ihtimali yüzde 40 daha az. Dindarlar daha seyrek depresyon yaşıyor, depresyona girince de daha çabuk düzeliyorlar. Güne dua etmekle başlamak, tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor.

ALLAHIM BİZLERİ SENİN KULLUĞUNDAN ALI KOYACAK HERŞEYDEN UZAK TUT...

DUA VE TESLİMİYETİ NASİP ET ...

AMİN

!''

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHIM BİZLERİ SENİN KULLUĞUNDAN ALI KOYACAK HERŞEYDEN UZAK TUT...

DUA VE TESLİMİYETİ NASİP ET ...

AMİN
....................amin.........................

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH cc. razı olsun kardeş emeğine sağlık

IMEN

Kayıtlı Kullanıcı
amiiin oyle guzel yazmışsınız ki dua ınsan hayatının tumunu kapsar ve muslumanın enbuyuk sılahıdr zıra rabbımız dıyor ya duanız olmasaydı ne ehemmiyetınız olurdu rabbım her daım ona ınanan ve onunla dua ıle muhabbet eden kullarından eylesın selam ve dua ıle

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun emeğinize sağlık..

rumuzgüller

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim!
Günahkar dillerimizle,
Semaya kalkmaya utanan ellerimizi açarak,
Paslanmış kalbimizle,
Senin ''Allah'tan ancak kafirler umut keser'' kelamından güç alarak,
Yitirmediğimiz umudumuzla Sana Yalvarıyoruz...
Afet bizi,bizi bağışla!!!
Bize merhamet et!

Ey Rahman ve Rahim!
Namazlarımızda, fatiha suresinde bu iki güzel sıfatını andığımızda,
Meleklerine:"Duydunuzmu meleklerim kulum beni en güzel isimlerimle andı"diyormussun ya
O iki güzel isminle sesleniyoruz Sana...
Hem bu dünyada Hem ahirette...
Bize hayırlar ver,Bize hayırlar yaz,
Ve hayırlı kıl,Hayırlara layık olabilmemiz için...

Bize güzellik lutfet,güzellikler yaz.
Ve bizi güzel eyle, güzele layık eyle en güzele layık ola bilmemiz için...
Sana Layık olabilmemiz için...
Ne olur Affet bizi, Ne olur Rahmet et bize!

Ey Her şeyin sahibi!
Ey Her şeye malik!
Mülkünde geçinmemize izin vererek bize lutfettin.
Bizim Sahibimiz olarak bize en büyük ihsanda bulundun.
Yapayanlız kalsakta Senin var olduğunu bizi gözettiğini bildirdin.
Bizi kimsesiz bırakmadın...Ve Sen o kimselerden daha da azissin.
En büyüksün...

Ey Kebir!
"Ben kullarıma Rahmetimden daha üstün bir nimet tanımadım, Dinimide kullarımdan üstün kılmadım"buyurdun...
Bize layık olmadığımız kadar üstünlük bahşettin...

Allah size bir iyilikte bulunsa ona kim engel olabilir,Ve yine size bir sıkıntı verse o sıkıntıyı O'ndan başka kim gidere bilir diye Rasullerinle bize ayetlerini bildirdin.
Sıkıntılarımızda Sana yalvart! Yardımı senden istet!
Ve lutfettiğin iyiliklerde hamd etmesini bildir!
Bize Sana şükretmesini öğret,
Çünki biz az şükreden pek nankör gelenleriz...

Bizi şakir etki Sana layığıyla şükretmesini hamdetmesini bilelim!
Bizi huzurunda utandırma!
Bizi öyle kul eyleki, Senin huzurana öyle hazırla ki,
Sana Vardığımız da,
Geldik Allah'ım geldik...Geldik Rabbim sana erdik diyelim...
Ne olur Rahmet et bize, ne olur Affet bizi!!!
Sana sonsuz hamd, sonsuz şükürler olsun!
Ey kimsesizler kimsesi! Duy sesimizi!
Ey Sahip! Özledik Seni,Özledik Seni...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Dua eden sevgili kuldur

Dua eden sevgili kuldur

Mesnevi’de deniyor ki:
Adamın birisi, her gece kalkıp namaz kılıyor, Allah’ı anıyor, Ona dua ediyor, yalvarıp yakarıyordu. Şeytan ona bir gün vesvese verir: “Ey ahmak kişi, her gece, Allah demenin, Onu zikretmenin ne anlamı var ki? Sabaha kadar uykusuz kalıp yalvarıyorsun, bütün kapılar yüzüne kapalıdır. Sana,”Ne istiyorsun” diyen var mı? Şimdiye kadar bir kapı açıldı mı? Buyur eden oldu mu? İstenmeyen yere gidilir mi? Allah senin bu yalvarıp yakarmana önem verseydi dileklerini kabul ederdi, bir cevap verirdi. Boşuna kürek çekip durma.”

Adam, kendine gelen bu düşünceyi doğru bulup gönlü kırıldı, başını yere koyup zikretmeden hüzün içinde uyudu. Rüyasında ona, ”Neden Allah’ı zikretmeden uyudun bugün?” dendi. Adam, “Yalvarıp çağırmalarıma bir cevap gelmiyor ki... Kapıdan kovulduğumu anladığım için artık o kapıyı çalmıyorum” dedi. Adama şöyle dendi: (Senin Allah demen, Onun kabul etmesi, Buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna duyurmasındandır. Senin gayretlerin, Allah'ın seni kendine yaklaştırmasındandır. Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah’ın lütfu iledir. Senin her “Ya Rabbi” demenin altında, Allah’ın “Buyur kulum” demesi vardır. Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Gafiller dua edemez. Çünkü, “Ya Rabbi“ demeye güç yetiremez. Onun ağzında da, dilinde de kilit vardır. Dert içinde iken de ağlayıp sızlayamaz. Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermez. Verse de o doktor der, Allah diyemez. Artık anla ki, Allah’a dua etmeni, Onu çağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

Adam rüyadan uyanınca, sevinir ve yeniden dua etmeye başlar ve muradına kavuşur. Günahkâr müslümanın duası, kabule şayan değilse de, cenab-ı Hak, dua edenin elini boş çevirmez. Dua sebebiyle ya günahlar affolur, ya gelecek bir bela önlenir, ya mevcut bir bela kalkar, yahut ahirette büyük sevaba kavuşulur.

Günah içinde yüzen bir kimsenin dünya işleri ile ilgili duasının kabul olması, isteklerine kavuşması, onun aleyhine olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Günahkâr dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]

Kâfirin yaptığı duanın hemen kabul olmasını, müminin duasının gecikmesini merak eden meleklere Allahü teâlâ buyuruyor ki:
(Ben kâfire ve sesine gazap ederim. Beni anmasın, bana dua etmesin diye hemen isteğini veririm. Mümini ve yalvarmasını severim. Benden ve beni anmaktan uzak durmaması için isteklerini geciktiririm.) [Ramuz]

Namaz kılıp da Ya Rabbi diyen kuluna, Allahü teâlâ, (Lebbeyk = Söyle yapılsın) buyuruyor. Namaz kılmayan kimseye, böyle söylemez. Onun duası kabul olunacak yere getirilmez.
Dua eden sevgili kuldur .:.: www.dinimizislam.com :.:.

_zehra_

Kayıtlı Kullanıcı
ellerinize sağlık.ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım.dualar müşterek.kardeşinin kardeşine gıyabında yaptığı dua makbul dua imiş.bizlerde birbirimizin kardeşiyiz.dualarınızdan bizleride mahrum bırakmayın inşallah.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Günahkâr dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]

ne güzel anlatılmış YA RABBİM bütün günahlarımızı affeyle sana sığınıyoruz YA RABBİM nolur sıkıntı dert verme bizlere YA RABBİM gönlümdeki insanı razı kıl aminn aminnn aminnnn

hayırlı akşamlar...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
ellerinize sağlık.ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım.dualar müşterek.kardeşinin kardeşine gıyabında yaptığı dua makbul dua imiş.bizlerde birbirimizin kardeşiyiz.dualarınızdan bizleride mahrum bırakmayın inşallah.

Amin Cenab-ı Mevla cümlemizden razı olsun kardeşim.Maaşallahü teala inşallah ablacım inşallah.Kimin duası kabul olur bilinmez.Cenab-ı Hak Kalbinizden bütün dünya ve dünyayı sevenlerin sevgisini çıkarıp,sevdiklerinin sevgisiyle ziynetlendirsin İnşallahü teala.Selametle kalın.

gönül1045

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim, dua ile ilgili yazınızı okudum .ama içim üzüldü bi anda.ben geçtiğimiz mayıs ayına kadar namaz kılıyordum, mayıs ayında kayınvalidem hastaneye yattı bende onun yanındaydım hep ve ben orada vesveseye kapıldım .tuvaletler temiz değil klozet, hertarafım kirleniyor yerler pis falan derken kayınvalidem vefat etti cenaze gelen giden arasında tekrar başlamak istedim, bu sefer de başka engellerle karşılaştım velhasıl mayıs ayından bu yana kılamadım.mesnevide namaz kılmayanın duasını kabul etmem yazıyor yazmışsın ya içim çok kötü oldu.birde ben bazen dua ederim ve hemen olur oysa ki siz müminin duası çabuk kabul edilmez ancak gnahkar kulun duası Rabbim sesini sevmediği hemen yerine getirilir diye yazmışsınız buna da üzüldüm yanlış anlamayın sakın sizi suçlamadım yada size kırılmadım hele hele mesnevi denince boynum kıldan ince sadece yazıyı okuyunca korktum üzüldüm. RABBİM BENİ SANA LAYIK RAZI OLACAĞIN KUL EYLE AMİN. kardeşim tekrar söylüyorum beni yanlış anlama sadece içimden geçenleri seninle ve diğer kardeşlerimle paylaşmak istedim hakkını helal et.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
selamün aleyküm kardeşim, dua ile ilgili yazınızı okudum .ama içim üzüldü bi anda.ben geçtiğimiz mayıs ayına kadar namaz kılıyordum, mayıs ayında kayınvalidem hastaneye yattı bende onun yanındaydım hep ve ben orada vesveseye kapıldım .tuvaletler temiz değil klozet, hertarafım kirleniyor yerler pis falan derken kayınvalidem vefat etti cenaze gelen giden arasında tekrar başlamak istedim, bu sefer de başka engellerle karşılaştım velhasıl mayıs ayından bu yana kılamadım.mesnevide namaz kılmayanın duasını kabul etmem yazıyor yazmışsın ya içim çok kötü oldu.birde ben bazen dua ederim ve hemen olur oysa ki siz müminin duası çabuk kabul edilmez ancak gnahkar kulun duası Rabbim sesini sevmediği hemen yerine getirilir diye yazmışsınız buna da üzüldüm yanlış anlamayın sakın sizi suçlamadım yada size kırılmadım hele hele mesnevi denince boynum kıldan ince sadece yazıyı okuyunca korktum üzüldüm. RABBİM BENİ SANA LAYIK RAZI OLACAĞIN KUL EYLE AMİN. kardeşim tekrar söylüyorum beni yanlış anlama sadece içimden geçenleri seninle ve diğer kardeşlerimle paylaşmak istedim hakkını helal et.
Aleyküm selam.İnna lillah ve inna ileyhi raciun.öncelikle başınız sağolsun.Kıymetli kardeşim namaz için Seyyid Abdülhakim efendi hazretleri buyurdu ki:
Namaz kılmayan, her şeyden önce bütün müminlere zulmetmiş olur; çünkü her namazda (Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihin) demekle bütün müminlere dua ediliyor. Namaz kılmayan, her gün beş vakit namazda sünnetlerle beraber 21 kere tekrarlanan bu duadan Müslümanları mahrum bırakıyor. Kıyamette bütün müminler bu haklarını namaz kılmayanlardan alacaktır.Aman kardeşim ne yaparsanız yapın ama 5 vakit namazınızı kılın.hemen başlayın her anımız son anımız olabilir malumunuz.günahlar Allahü teala'ya isyan demektir.2 Çocuğunuz olduğunu düşünün 1.si çok yaramaz,2.si söz dinleyen,hangisini daha çok seversiniz?Elbette 1.yi diyeceksiniz.Ama her ikisini de çocuğunuz oldukları için şefkatle doyurursunuz.Allahü teala sizi değil günahları sevmez.dolayısıyla günahkarı günahından dolayı sevmez.Tövbe eden günah işlememiş gibi olur.Hemen bir an önce namaza tekrar başlayın.Kılmadıklarınızı da kaza edin.İnsanın nefsi günahlarla beslenir.Gıda verilmeyen beden güçsüz duruma düştüğü gibi nefs'te rızkı azalınca insanı günahlara sürükleyemez.Arkadaşlarınıza dikkat edin.İs'le duran is kokar,mis'le duran mis kokar.Allahü teala yardımcınız olsun.Yanlış anlıyacak bir durum yok kardeşim.Selametle kalın.(Duanızın çabuk kabul olduğunu söylemişsiniz bizi de unutmamanızı istirham ediyoruz:))

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

(Ben kâfire ve sesine gazap ederim. Beni anmasın, bana dua etmesin diye hemen isteğini veririm. Mümini ve yalvarmasını severim. Benden ve beni anmaktan uzak durmaması için isteklerini geciktiririm.) [Ramuz]

Namaz kılıp da Ya Rabbi diyen kuluna, Allahü teâlâ, (Lebbeyk = Söyle yapılsın) buyuruyor. Namaz kılmayan kimseye, böyle söylemez. Onun duası kabul olunacak yere getirilmez.

selamün aleyküm.çok çok güzel bir paylaşım.Allah şahidim ki bu gece beni umutlandıran bir paylaşım olmuş.Rabbim razı olsun,kat kat binlerce kez sevabınıza yazsın.peygamber efendimize komşu olasınız inşallah.çıktısını aldım.
selametle kalınız.....

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
az önce inşirah süresini okudum ve üstüne bu yazıyı okuyunca gözyaşlarıma hakim olamadım.bir kez daha Allah c.c razı olsun.Rabbim sizin gibi kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

selamün aleyküm.çok çok güzel bir paylaşım.Allah şahidim ki bu gece beni umutlandıran bir paylaşım olmuş.Rabbim razı olsun,kat kat binlerce kez sevabınıza yazsın.peygamber efendimize komşu olasınız inşallah.çıktısını aldım.
selametle kalınız.....
Estağfirullah.Bizden değil kaynaktan okudunuz.Amin Amin dua edin inşaallahü teala hakkınızda hayırlısı olur.
az önce inşirah süresini okudum ve üstüne bu yazıyı okuyunca gözyaşlarıma hakim olamadım.bir kez daha Allah c.c razı olsun.Rabbim sizin gibi kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin.
Allahü teala bizi afv etsin.Estağfirullahel aziym elleziy la ilahe illa hüv'el hayyül kayyum ve etubu ileyh....

gönül1045

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam.İnna lillah ve inna ileyhi raciun.öncelikle başınız sağolsun.Kıymetli kardeşim namaz için Seyyid Abdülhakim efendi hazretleri buyurdu ki:
Namaz kılmayan, her şeyden önce bütün müminlere zulmetmiş olur; çünkü her namazda (Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihin) demekle bütün müminlere dua ediliyor. Namaz kılmayan, her gün beş vakit namazda sünnetlerle beraber 21 kere tekrarlanan bu duadan Müslümanları mahrum bırakıyor. Kıyamette bütün müminler bu haklarını namaz kılmayanlardan alacaktır.Aman kardeşim ne yaparsanız yapın ama 5 vakit namazınızı kılın.hemen başlayın her anımız son anımız olabilir malumunuz.günahlar Allahü teala'ya isyan demektir.2 Çocuğunuz olduğunu düşünün 1.si çok yaramaz,2.si söz dinleyen,hangisini daha çok seversiniz?Elbette 1.yi diyeceksiniz.Ama her ikisini de çocuğunuz oldukları için şefkatle doyurursunuz.Allahü teala sizi değil günahları sevmez.dolayısıyla günahkarı günahından dolayı sevmez.Tövbe eden günah işlememiş gibi olur.Hemen bir an önce namaza tekrar başlayın.Kılmadıklarınızı da kaza edin.İnsanın nefsi günahlarla beslenir.Gıda verilmeyen beden güçsüz duruma düştüğü gibi nefs'te rızkı azalınca insanı günahlara sürükleyemez.Arkadaşlarınıza dikkat edin.İs'le duran is kokar,mis'le duran mis kokar.Allahü teala yardımcınız olsun.Yanlış anlıyacak bir durum yok kardeşim.Selametle kalın.(Duanızın çabuk kabul olduğunu söylemişsiniz bizi de unutmamanızı istirham ediyoruz:))

s.a. canım kardeşim çok sağol yanıtladığın için aslında namazlarımı bıraktığım için kendimle kavgalıyım.yediğim içtiğim hiçbirşeyden zevk almıyorum,ne kadar tövbe etsem de dua etsem de bi tarafı eksik kalıyor bir an önce başlamak istiyorum ve sizin dediğiniz gibi arkadaş çevremi de gözden geçiriyorum.zaten bu siteye üye olduktan sonra kendimde biçok değişiklik olduğunu farkettim lütfen dualarınızdan beni mahrum bırakmayın.daha önce vakit namazlarımı kılar,kazalarımı da yerine getirmeye çalışırdım.sabah namazlarına kalkmaya zorlanıyorken sabah namazına nasıl kalkılır kitabını okumuştum ve çok faydasını görmüştüm inşallah tekrar okuycam ve namazlarıma başlıycam.Allah(c.c) razı olsun hakkınızı helal edin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt