Kaan Erdem
Yönetici
Bugün Kuran-i Kerim Okudunuz Mu?
selamün aleyküm kaan kardeşim
hemen hemen her sabah namazından sonra ve her akşam kuran okumaya çalışıyorum..daha doğrusu dinliyor,doğru telaffuzu öğreniyor bu arada kuranı hem anlıyor hemde ezberliyorum
bu sayede mülk-vakia-ala-mutafafffin surelerini ezberledim sayılır.
kuranı tam okuyabilmek ne kadar güzel olurdu değil mi?
yine çok yazmaya başladım:K
Allah(c.c.)'a emanet olun:H
Selamun aleykum Kaan kardesim .ALLAH sizden razi olsun cok guzel konular aciyosunuz.:G
esselamu aleykum kardeşlerim
izninizle bu konuya biraz değinmek istiyorum .
bu millet KURANI KERİMİN gömüldüğü günleri de gördü ne yazık ki bunu bilerek hareket etmeliyiz şimdilerde KURAN-I kerimimimizi gurbet hayatı yaşatıyoruz onu evımızın en güzel köşesine koyuyoruz ama içini açıp bakmaktan çekiniyoruz.... NEDEN....?
ALLAHA EMANETSİNİZ BUNU BİRAZ DÜŞÜNELİM HEP BERABER ..
Selamün Aleyküm
Okudum kardeşim Yasin-i Şerif okudum isranur ve nevin ablamın babaları için bide mücadele süresini okudum Hz. Havle olayını yeni öğrendim çok güzeldi elimden geldiği sürece okuyorum bide Kuran kursuna gitmek ve arapçayı öğrenmem lazım sadece latin harflerle olmuyo inşallah onunda üstesinden gelirim
Selam ve dua ile
aleykümselam selam kardeşim.
ALLAH cc kabul eylesin.inşaALLAH niyetiniz en kısa zamanda ALLAH cc izni ile gerçeklerşir ve bu müjdeli haberleride bizlere ulaştırırsınız.
selam ve dua ile kalın selametle.
Amin güzel kardeşim Amin İnşaAllah ilk haber vereceğim yerde burası Allah c.c razı olsun Hayırlı Akşamlar
Kur'an Okurken ALLAH' (c.c.)a Sığınmak
Allah, bir deneme vasıtası olması için şeytanı, insanların zihinlerine gizlice telkin verebilecek özellikte yaratmıştır. Bu telkinin etkisi de insanların iman derecelerine göre değişir.
Şeytanın inkar edenlere karşı her istediğini yaptırabilecek bir gücü
varken, ihlaslı müminlerin imanına zarar verebilecek hiçbir gücü ve etkisi yoktur. (Hicr Suresi, 39-40) Ancak, her ne kadar Allah'ın
halis kullarını saptırma gücü olmasa da onların dikkatlerini dağıtma, unutkanlık verme, konsantrasyonlarını bozma gibi rahatsızlıklar vermeye çalışabilir.
Hiç şüphesiz şeytanın etkisiyle hareket eden kişiler sözleri, konuşmaları, tavır ve hareketleriyle müminleri rahatsız ederler.
Bunun gibi, şeytan da aynı rahatsızlığı kendi görünmez boyutundan vermeye çalışır. Bu şekilde zihinleri meşgul edip, dikkatleri
dağıtarak müminlerin yaptığı hayırlı işleri engellemeyi amaçlar. Şeytan bu yöntemle müminin Allah'ın sözlerini içeren Kuran'ı okuyup
anlamasını ve ondan en güzel şekilde istifade etmesini engellemeye
çalışır. Çünkü müminler Kuran'la en doğru yola iletilirler, şeytanın yegane amacı ise müminlerin doğru yoldan şaşırıp sapmalarıdır. Bu
nedenle, onların Kuran'ı anlayamamalarını, yanlış anlamalarını, hatta mümkünse Kuran'dan uzaklaşıp onu terk etmelerini arzu eder.
Allah şeytanın bu çabasına karşılık olarak müminin Kendisi'ne sığınmasını bildirmiş ve bunu bir hüküm olarak müminlere farz
kılmıştır: Öyleyse Kuran okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın.
(Nahl Suresi, 98)
Allah'a inanıp, O'na güvenerek, böyle davrananlara şeytanın hiçbir zarar veremeyeceği bir sonraki ayette şöyle haber verilmektedir:
Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99)
alıntı