Kaan Erdem
Yönetici
ALLAH cc kabul etsin daim ve sabit kılsın inşaALLAH.selam ve dua ile kalın kardeşim.
RABBİM KUR'AN 'ın ŞEFAATİNDEN MAHRUM BIRAKMASIN ....İNŞALLAH...
amin.amin.amin.
ALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.
cok sukur RABBIME ki bende okumasini bilenlerdenim.
KURANI KERIMI ogrenmemden vesile guzel annemdir,makami cennet olsun insaallah:Akucukken ogrenmeme vesile olmustu,kendisi bilmediginden kendinde buyuk eksiklik duyardi hep.bunun icin benim ogrenmemi cok arzuluyordu.cok sukur ogrendim.
ne olursa olsun okumayi birakmiyorum
hele cok bunaldimmi daraldimmi acip illahki okur ferah bulurum.
okuyunca huzur buluyorum.
KURAN-I KERİM OKUMASINI BİLİYORUM..AMA AYDA 1 YASİN FALAN OKUYORDUM TABİ RAMAZANLARDA 1 HATİM YAPIYORDUM... ŞİMDİ İSE...YANİ 3 AY GİBİ BİR SÜREDİR SANKİ BENİM ARKADAŞIM OLDU VE ELİMDEN DÜŞMÜYOR RABBİMİN İZNİYLE...ALLAH HERKESE NASİP ETSİN..
selamün aleyküm kaan kardeşim ben arapça bilmiyorum ama kuranı kerimi mealinden okuyorum fakat herzaman mümkün olmuyor kardeşim bir sorum olacak bilirseniz siz yanıtlayın bilmiyorsanız bilen birinden benim için öğrene bilirseniz çok sevinirim ben üç aylara girince hemen hemen hergün yasin suresini okuyorum ölmüşlerimizin ruhlarına ve dirilerimizin ruhaniyetlerine bağışlıyorum kimi olmaz diyor kimi olur diyor acaba kabul oluyormu ALLAH CC sizden razı olsun
selamünaleyküm KAAN abim. ALLAH senden razı olsun. Çok güzel bir paylaşımdı.
Evet KURANI AZİMÜŞŞAN'ı her daim okyanlardan oluruz ve onu hakkıyla anlayanlardan olabilmek duasyıla ALLAH razı olsun...
Bende forum olarakta açmıştım SÜMEYYE EDDEPten ALAK süresini dinlemeyi çok ama çok seviyorum...Şu an da dinliyorum...
ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...
aleyküm selam kaan kardeşim ALLAH CC razı olsun hakkını helalet inşallah bizde öğreniriz benim kız kardeşim altı ayda öğrendi ama benim eşim izin vermediyi için öyrenemiyorum inşallah yaşım gençken öğrenirim ALLAHA CC emanet olaleykümselam sayın ablacım.bir kardeşimizde bunla ilgili soru sordu ben bildiğim ile cevapladım.aşağıya bir link vereceğim orayada bakın inşaALLAH.
......................................................................................................................................................
Arapça yerine Türkçe Namaz kılmak ve Sureleri Tükçe okumak
........................................................................................................
aleykümselam değerli kardeşim.öncelikle şunu belirteyim ben bu konularda ''hiçbirşeyim'' ama bildiğimi sizle paylaşmakta fayda görüyor ve bu bilgiden sonrasını size araştırmanızı ve konuyu kaynakları ile bulduktan sonra bu halis niyetle amel etmenizi ümid ediyor ve duada bulunuyorum.
Allah için ve bu yolda yapılan en ufak bir iş amel bile neticesiz kalmaz. Hele ki Kur’an okumak gibi Kainatın en büyük bir hadisesi hiç sevapsız kalmaz inşaALLAH. Kur’anın yüzüne bakmak bile sevap olursa Kur’anın anlamını veren bir kitabı okumak elbette sevabı vardır.Esas olan Kur’an okumayı aslından öğrenmek ve manasını anlamak içinde mealden okumaktır.ALLAH cc kelamı olan arapça olandır. Bunun yeri ve sevabı ayrıdır. Her harfine kat kat sevap verilir.Kuranı Kerimdeki harflerin bir kısmı türkçede bulunmadığı için Kuranı Kerimin en güzel şekilde okunması arapça şekliyle okumaktır.daha fazla yazmak haddimi aşmak olur vebal almaya kadar gider ve yanlışa düşerim.yinede türkçe'den okunmaz diye bir şey diyemem ama inşaALLAH en kısa zamanda hakkı ile öğrenirsiniz.
dünya kelamı ile dolmuş taşmış beyinlerimiz hakka nasıl olurda kıt'laşır.
selam ve dua ile kalın kardeşim
.(konuyu araştırmanız ümidi ile.)
Alıntı:
uzgun_42´isimli üyeden Alıntı
S.a. Kaan Kardeşim. Gerçekten çok Güzel şeyler Yaziyorsun. Allah Senden Ve Diger Kardeşlerimden Razi Olsun. Size Birşey Sorabilirmiyim? Ben Kuran Okumasini Bilmiyorum, Türkçesini Okuyorum. Acaba Kabul Olurmuki?. Cevaplarsaniz Sevinirim. şimdiden Teşekkürler
selamun aleykum kaan abi ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
aleyküm selam kaan kardeşim ALLAH CC razı olsun hakkını helalet inşallah bizde öğreniriz benim kız kardeşim altı ayda öğrendi ama benim eşim izin vermediyi için öyrenemiyorum inşallah yaşım gençken öğrenirim ALLAHA CC emanet ol
KURANI YAŞAYAN KİŞİ...
Ya açar Nazm-ı Celîlin, bakarız yaprağına,
Yâhut üfler geçeriz bir ölünün toprağına.
İnmemiştir hele Kuran, bunu hakkıyla bilin!
Ne mezarlıkta okunmak, ne de fala bakmak için!
Mehmet Âkif Ersoy
alıntı
Selamun aleykum, ben kuran-i kerim okumasini bilmiyorum fakat her cuma gunleri babacigimin ruhuna yasin -i serif dinliyorum ve turkcesinden okuyorum ALLAH im kabul eder insallah.diger sureleride öyle okuyorum.Ögrenmeyi cok istiyorum ama .ALLAHA emanet olun.