Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BU ZİNCİRDE SENDE VARMISIN? (1 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BU ZİNCİRDE SENDE VARMISIN?

SELAMÜNALEYKÜM ABLACIM

8000 TEVHİD,8000 SALAVAT,8 DE YASİN OKUDUM ALLAH-Ü TEALA KABUL EDER İNŞALLAH.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum
yazmak için geç kalmamışımdır inşallah,ancak fırsat bulabildim.3 yasin-i şerif,2000 salavat,1000 tanede tevhid okuyabildi.Rabbim kabul eder inşallah

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

1000 kelime i tevhit 7. yasin i şerif okudumB)B)B)B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun kardeşlerim,Rabbim sevabınızı yazsın inş SELAM VE DUA İLE

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı

alahın ısnıyle 3000 tevhıd 1 yasını serıf alıyorumm
esselamu aleykum veralmetullah ve beraketuhu

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ruzgar_17 yazdı:
alahın ısnıyle 3000 tevhıd 1 yasını serıf alıyorumm
esselamu aleykum veralmetullah ve beraketuhu
Rabbim razı olsun değerli kardeşim Rabbim kabul etsin

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı

sendende kardes
ecamın
kardesler muhammedkutsal abımızden haberı olan varrmııı

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşler tesbihat alımlarımız devam etmekte

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

ablacım 1000 tevhid,1000 salavat 1de Yasin okuyacağım Allah'ın izniyle bilginiz olsun.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

daha önce ki soruma sizden cevap alamadım ama,1000 tevhid ve 4 yasinim bitti türkçe okunuşuyla eğer bu şekilde kabul ederseniz.yok olmaz ise 1000 tevhit bitti.yasin okumaya devam etmelimiyim bilemiyorum.tevhit okuyorum ama....bitince sayı bildiririm.Allaha emanet olun inşallah

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.1000 tevhid ve 1 yasin daha okudum.devam edicem inşallah.dua ve sevgiyle.......

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

yakalzey yazdı:
daha önce ki soruma sizden cevap alamadım ama,1000 tevhid ve 4 yasinim bitti türkçe okunuşuyla eğer bu şekilde kabul ederseniz.yok olmaz ise 1000 tevhit bitti.yasin okumaya devam etmelimiyim bilemiyorum.tevhit okuyorum ama....bitince sayı bildiririm.Allaha emanet olun inşallah
Değerli kardeşim öncelikle hakkınızı helal edin bundan önce yazdığınızı ben okuyamadım görmemişim kusuruma bakmayın olurmu?Rabbim kabul buyursun sevabınızı yazsın inş..güzel kardeşim türkçe derken arapçayı türkçe yazıdanmı okuyorsunuz yoksa türkçesimi gerçi herhalukarda Rabbim kabul buyurur ama eğer arapçanız yok ise yani kuran okuyamıyor iseniz siz tesbihatlarımıza katılın böylesi daha güzel olur.Çünkü değerli kardeşim,arapça kuranı kerim türkçeden okunduğu zaman harfler değişiyor dolayısıylede mana değişiyor sevab işleyelim derken hataya düşmeyelim olurmu güzel kardeşim..Rabbim yar ve yardımcınız olsunSELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

İnsanlığın İftihar Tablosu Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), bize, hem bu dünya hem de öte dünya saadeti veren dinimiz İslamın yanılmaz ve yanıltmaz rehberidir. Ona çok şey borçluyuz. Bu borçluluğun bir ifadesi olarak Efendimizi her zaman hayırla yâd etmek ve Ona salât ü selam getirmek her Müslüman için ihmal edilmemesi gerekli olan mühim bir vazifedir.

Salât kelimesi, Peygamberimize (s.a.s.) yapılan duâ, istiğfar ve rahmet gibi anlamlara geliyor. Selam malum olduğu üzere, muhatabına sağlık ve esenlik dileklerini sunma ameliyesidir. Günlük dilde daha çok kullandığımız salavat ise, salât kelimesinin çoğuludur. Allah, Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygambere hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin. (Ahzab, 33/56) buyurarak bizlerden Efendimizin (s.a.s.) ismini andığımız zaman salavat getirmemizi istiyor. Bu ayetten hareketle alimlerimiz Allah Rasulünün (s.a.s) isminin geçtiği yerde bir defa salât ve selâm getirmenin vacip olduğunu, isminin tekrar edilişi sayısınca ise salavat getirmenin müstehap olduğunu söylemişlerdir.

Esasen hayatı boyunca ümmeti üzerine titreyen Efendimizin (s.a.s.) adı zikredildiğinde bu işi hafife almadan, salât ü selam getirmeyi bir ibadet neşvesi içinde yerine getirmeliyiz. Her ne kadar alimlerimiz müstehap olarak görse de O’nun isminin söylendiği veya yazılı olduğu her yerde ihmal göstermeden salât ü selam getirmeyi bir vazife olarak görmeliyiz. Nitekim geçmişe baktığımızda Allah Rasulünü (s.a.s.) en iyi tanıyan sahabinin ve onların arkasından gelen ilim ve irfan sahibi kimselerin sözleriyle, hal ve tavırlarıyla O’na çok engin bir saygı gösterdiklerini ve Hz. Peygamberin (s.a.s.) adı ne kadar çok anılırsa anılsın, her anıldıkça, sallallahu aleyhi ve sellem dediklerini görüyoruz.

Eskiler, salât ü selamı teşvik eden âyet ve hadîslerden hareketle birbirinden güzel salavat örnekleri ortaya koymuşlardır. Delâilül hayrât ve Delâilün nur en bereketli salavat örneklerinin bir araya getirildiği önemli eserlerdendir. Bu eserlere baktığımızda Salâtü Münciyeden, Mişşîşiyesine ondan Tıbbul kulûbuna kadar en kapsamlı salât ü selâmlarla hep Efendimizin (s.a.s.) anıldığını görürüz. Biz de yazımızın sonunda günümüze kadar gelen ve müslümanlar tarafından en çok bilinen ve okunan salât ü selamlardan örnekler sunacağız.

Efendimize salât ve selâm getirmenin önemini vurgulayan pek çok hadisi şerif rivâyet edilmiştir. Bu hadisleri okuduğunuzda Allah Rasulüne salât ü selam getirmenin ne kadar önemli olduğunu anlayınca belki de çok şaşıracaksınız. Şimdi önemine binaen bu hadislerden bazılarını madde madde verelim:

1. Kim bana bir defa salât getirirse, Allah da ona on salât getirir ve on günahını affeder on derece yükseltir.(Nesei, Sehv, 55)

2. Yeryüzünde Allahın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selâmını (anında) bana ulaştırırlar. (Nesei, Sehv, 46)

3.Kim bana tek bir defa salât u selâm getirirse, Allâh da ona on defa salât eder. (Dâvud, Vitr, 26 Dârimî, Rikâk, 58)

4. Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavat edendir.43

Gerçek cimri, yanında anıldığım hâlde bana salavat etmeyendir. (Tirmizi, Daavât, 110)

5. Bir gün Resûlullah sevinçli olarak geldi. Kendisine: Sizi sevinçli görüyoruz! denilince, şöyle buyurmuşlardır: “Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: Sana salât eden herkese benim on rahmette bulunmam, selâm eden herkese de benim on selâm etmem sana (ikram olarak) yetmez mi? (Nesei, Sehv, 55)

6. Allah benim için iki melek görevlendirmiştir. Ben bir müslümanın yanında anıldım da bana salavat getirdi mi, mutlaka o iki melek ona: Allah seni bağışlasın derler. Allah Teâlâ ve diğer melekleri de o iki meleğe cevap olarak: Amîn” derler. Bir müslümanın yanında adım zikrolunduğunda da bana salavat getirmedi mi, mutlaka o iki melek: Allah seni bağışlamasın. der. Yüce Allah ve öteki melekler de o iki meleğe cevaben: Amîn derler. (Heysemî, Mecmeu'z-Zevâid, 10/164-166) buyurmuşlardır.

Salât u selâmın Peygamberimize ve bize olmak üzere iki yönü vardır: Bizim Allah Rasulü (s.a.s.) için getirdiğimiz salavat, Allahın, peygamberinin kendi katındaki değerini artırması içîn bir dua mahiyetindedir. Bu vesileyle bizim dualarımızla Efendimizin (s.a.s.) mertebesi devamlı olarak yükselmektedir. Burada hemen şunu ifade edelim ki, Allah Rasûlüne (s.a.s.) yapılan salât ü selam, onun aslında salâta olan ihtiyacından dolayı değildir. Bu, ancak O’na duyulan saygı, sevgi ve hürmeti ifade etmek içindir.

Salavatın müminlere bakan yönü de kulu Allaha yakınlaştıran vesilelerden birisi olmasıdır. Nebiler Serverine (s.a.s) bol bol salavat getiren bir kul, Efendimize (s.a.s.) dolayısıyla da Allaha yaklaşmış olacaktır. Nitekim Ona yaklaşmaya vesile arayın (Mâide, 5/35) ayeti, Allaha yaklaşmak için vesileleri kullanmamızı emretmektedir. İşte Efendimize (s.a.s.) getirdiğimiz salat ü selamlar bizi Allaha yaklaştıran önemli vesilelerdendir.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Fetih sûresinin Faziletleri

"Fetih sûresini okuyan kimse, Hudeybiye ağacının altında bana bîât eden kimse gibi sevâb alır."

"Ramazanın birinci gecesi kim namazda, Fetih sûresini okursa, Allahü teâlâ o kimseyi bütün sene korur."

"Kim Fetih sûresini okursa, sanki Mekke'nin fethinde Resûlullah ile berâber bulunmuş gibidir."

"Bu gece bana bir sûre indirildi ki, o bana dünya ve içindekilerden daha sevimlidir. Bu sûre "İnnâ fetahnâ"dır."

İmâm-ı Sa'lebi buyurdu ki:

"Sûre-i Feth'i okuyanların, meleklerin tesbîhlerinden ve zikirlerinden nasîbi vardır."

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Cennetin Anahtarı

Resulüllah (SAV) Efendimiz: Cennetin anahtarı (Lailaheillallah). diye şehadette bulunmaktır. (Lailaheillallah) zikrine devam edenler için kabirlerinde ve kabirlerinden kalktıkları zaman korku yoktur. Sanki ben (Lailaheillallah) zikrine devam edenlerin ‘Bizden hüznü gideren Allaha (CC) hamd olsun.[1] ayetini okuyarak kabirlerinden kalktıklarını görüyorum.buyurdular.[2]

Cennetin anahtarı, Kelime- Tevhid çekmektir. Yani, (Lâilâheillallah) diyerek zikretmek ve bu mübarek kelimeyi söylemek, cennetin anahtarıdır. Bir kimse canu gönülden, (Lâilâheillallah Muhammedür-Rasulüllah) dese cennetin anahtarını eline almış demektir. Cennete girmeye hak kazanmış demektir.

Resuli Ekrem (SAV) buyurmuştur: Cennetin bahası ve bedeli, (Lâilâheillallah)tır.

Evet müslüman kardeşim. Cenneti kazanmak, Kelimeİ Tevhidi bol bol okumakla olacaktır. Hiç yorulmak yok. Üç kere, beş kere, on kere, yüz kere, bin kere, on bin kere, yüz bin kere okuyacaksın. Ne zaman vakit buldun, hemen Kelimei Tevhidi söyleyeceksin. Kelimei Tevhid çekeceksin.

Bir anahtarın işe yaraması için dişleri olması gerekir. Kelimei Tevhidi söyleyen kimse de: Tertemiz, yalan dolan bilmeyen bir dil ile söylemiş olacak. Allah (CC) Hz.lerinden korkan, hıyanetten, hasedlikten temizlenmiş bir kalbi olacak ve kalbin tâ derinliklerinden gelmiş olacak. Tertemiz, haramlardan, şüphelerden arınmış bir karnı olacak. Tüm günahlardan uzak, hizmet ile meşgul bir eli ayağı olacak. İşte bu şartlarla söylenen Kelimei Tevhidin, Cennetin anahtarı olduğunu Resulullah (SAV) Efendimiz haber vermiştir.[3]

İbadetin Hayırlısı (Lâilâheillallah) kavli şerifidir.[4]

Bir müslüman ölürken son söz olarak Kelimei Tevhidi söylerse, onun için artık cennetin yolu açılmış demektir. Ölmüşlerimizin ruhuna hediye edilmek üzere Kelimei Tevhid çekmenin meşhur olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.[5]

Resuli Ekrem (SAV) buyurmuştur ki: Ey ümmetim. Ben bir kelime biliyorum ki, herhangi bir kul o kelimeyi hakkıyla söylese o kimse, ateş yüzü görmez. Yani cehenneme girmez. O kelime (Lâilâheillallah) Kelimei Tevhididir.[6]

Yine başka bir Hadisi Şerifte şöyle buyuruluyor: Ey ümmetim.Ben bir kelime biliyorum ki, onu ölüm döşeğinde yatan herhangi bir adam söylese, ruhu cesedden çıkarken bir ferahlık oluyor. Ve o kimse için kıyamet gününde bir nur olur. O kelime de (Lâilâheillallah) kelimesidir.

Demek oluyor ki, gerçek müslüman ölürken dahi Kelimei Tevhidi söyleyince ruhunun cesedden çıktığının bile farkında olmuyor. Yani ölümü kolay oluyor. Ölümünün acısını fark etmiyor.[7]

[1] Fatır S. A.34

[2] Sahih-i Buhari

[3] Kelime-i Tevhidin Fazileti S.7

[4] Kelime-i Tevhidin Fazileti S.8

[5] Kelime-i Tevhidin Fazileti S.20

[6] Kelime-i Tevhidin Fazileti S.36

[7] Kelime-i Tevhidin Fazileti S.37

nurettin

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM SANA NE NASIL YAZACAĞIMI BİLMİYORUM ..YALNIZ ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.. ALLAH RAZI OLSUN.. YÜREĞİNİZ ..GÜZELLİK SAÇIYOR.IŞIK SAÇIYOR RABBİM SİZİN GİBİLERİ ÇOĞALTSIN ..ALLAHA EMANET OLUN..SELAMETLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

1) Her müslüman, Kuranı Kerimin Allahın sözü olduğunu bilmeli ve tecvid kurallarına uygun olarak Kuranı yanlışsız okumalıdır.

2) Kuranı Kerimi abdestli olarak eline alıp Eûzübesmele ile okumaya başlamalıdır. Kuranı okurken mümkünse kıbleye karşı dönmeli ve son derece edepli, saygılı olmalı ve anlamını öğrenmeye çalışmalıdır.

3) Kuranı Kerim, temiz yerlerde okunmalı; başka işlerle meşgul olup, dinlemeyen kimselerin yanında ve pis yerlerde okunmamalıdır.

4) Kuranı Kerim, yüksek ve temiz yerlerde bulundurulmalı, hürmetsizlik sayılacak yerlere konulmamalıdır.

5) Kuranın yap dediklerini yapmalı, yapma dediklerinden sakınmalı, Kuranın ahlâk ilkelerine uygun hareket etmelidir.

Kuran Okumanın Fazileti Hakkında Peygamberimizin Mübarek Sözleri:

Sizin en hayırlınız, Kuranı öğrenen ve öğretendir.

Kim Allahın kitabı Kurandan bir harf okursa onun için bir sevap vardır. Her sevabın karşılığı da on kat verilecektir.

Kim Allahın kitabı Kurandan bir ayet dinlerse, ona kat-kat sevap verilir. Kim de Allahın kitabından bir ayet okursa kıyamet gününde kendisine nur olur.

Kuran okuyunuz. Çünkü o, kıyamet günü okuyanlara şefaat edecektir.

Kim Kuranı Kerimi okur ve onunla amel ederse, kıyamet günü onun anne ve babasına öyle bir taç giydirilir ki, onun aydınlığı dünyada evlere vuran güneş ışığından daha parlaktır. Artık siz bununla amel edenin sevabını hesap edin. (9)

YÜCE KURANI KERİM

Yüce Kuranı Kerim

Yüce Kuranı Kerim

Seni Allah katından

Getirdi Peygamberim...

Dünyanın ışığısın,

Ruhun aydınlığısın,

Sen kıyamet gününde

İman sığınağısın...

Yüce Kuranı Kerim

Yüce Kuranı Kerim

Seni her şeyden fazla

Sayarım ve severim...

Gökhan EVLİYAOĞLU

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Kuranı Türkçe tercümesinden okumak uygun mu?

Hayır, değildir. Diyanetin hazırladığı Kuranı kerim mealinin önsözünde diyor ki:
(Kuranı kerim, yalnız Türkçeye değil, hiçbir dile hakkıyla çevrilemez. Eski tefsirlerin ışığı altında verilen manalara da tercüme değil, meal demek uygundur. Kuranın yalnız manasını ifade eden sözleri, Kuran hükmünde tutmak, namazda okumak caiz olmaz. Hiçbir tercüme, aslının yerini tutamaz.)

Büyük İslam âlimi İbni Haceri Mekki hazretleri buyurdu ki:
(Kuranı kerimi Arapçadan başka harf ile yazmak ve Kuranı kerim yerine tercümesini okumak haramdır. Kuranı kerimi tercüme etmek başka, yapılan tercümeyi Kuran yerine koymak başkadır. Arapçadan başka harf ile yazmak ve böyle yazılmış olanı okumak haramdır. Kuranı Arapça harflerle, okunduğu gibi yazmak bile haramdır.) [Fetava-i fıkhıyye s.37]

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

YASİN Suresini ölülerinize okuyunuz. (Tirmizi)

Her şeyin bir kalbi vardır. Kuranın kalbi de YASİN dir. Kim Yasin' okursa, Cenabı Hak ona on defa Kuran okumus kadar sevap ihsan eder. (Tirmizi)

Kim geceleyin YASİN okursa affedilmiş olarak sabaha çıkar. (Tirmizi)

YASİNİ Her gece okuyan, şehid olarak ölür(Elmanevi)

YASİNi okuyunuz. Onda on bereket vardır: 1- Aç, okursa doyar, 2- Çıplak, okursa giyinir, 3- Bekar, okursa evlenir, 4- Korkusu olan, okursa emin olur, : 5- Mahzun, okursa ferahlar, 6- Misafir okursa seferde yardım görür, 7- Kayıp (için okunursa) bulunur, 8- Hasta okursa (veya hastaya okunursa) şifa bulur, 9- Ölü üzerine okunursa azabı hafifler, 10- Susayan okursa suya kavuşur. (Ramuz 79/4)

Her kim anne ve babasının veya bunlardan biri nin kabrini her Cuma ziyaret eder ve yanlarında YASİN okursa, her harfinin sayısınca ona mağrifet olunur. (Hak dini Kuran dili)

YASİNi ŞERİFi gece okuyan, Yedi hatim sevabına nail olur.

YASİNi ŞERİFi gece okuyana, 20 hac sevabı verilir. (Künüzü'd Dekaik)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

nurettin yazdı:
KARDEŞİM SANA NE NASIL YAZACAĞIMI BİLMİYORUM ..YALNIZ ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.. ALLAH RAZI OLSUN.. YÜREĞİNİZ ..GÜZELLİK SAÇIYOR.IŞIK SAÇIYOR RABBİM SİZİN GİBİLERİ ÇOĞALTSIN ..ALLAHA EMANET OLUN..SELAMETLE
Değerli kardeşim,Rabbim sizdende razı olsun.çok teşekkür ediyorum inanın SELAM VE DUA İLE ALLAHA EMANET OLUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt