Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Binbir Damla (Allah Dostları) (1 Kullanıcı)

fatma_tuba

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Binbir Damla (Allah Dostları)

S.A. ALLAH RAZI OLSUN HEPSİDE ÇOK GÜZELDİ A.E.O.

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm elinize sağlık gerçekten güzel konular deyindiğiniz için zaten semerkant dergisi çok güzel bi dergimiz güzel deyinmişsin B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

En büyük velilerden biri olduğunda şüphe bulunmayan Bayezid-ı Bestâmi'yi ölümünden sonra bir dostu rüyasında gördü ve kendisine sordu:

- İlahi huzurda seni nasıl karşıladılar? Bayezid-i Bestami cevap verdi:

- Bana, "ne getirdin?" diye sordular. Ben de dedim ki "Bir dilenci bir padişahın huzuruna çıkınca ona ne getirdin diye sormazlar, dile bizden ne dilersen" derler.

Sözüme Rabbimin cevabı erişti: "Doğru söylüyor, doğru söylüyor

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:

- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?

- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Dervişin biri gezerken ayaksız bir tilki gördü, hayrete düştü.Nasıl yaşar bu hayvan, ne yer ne içer diyerek, Allahın lütfuna hayran oldu.

Derken bir arslan çıkageldi, ağzında çakal taşıyordu. Görkemli ve korkunç hayvan avının bir kısmını yedi, doyunca kalanını bırakıp gitti. Tilki artığa doğru sürünerek yaklaştı ve afiyetle yiyip karnını doyurdu.

Tilkinin yiyeceğinin ayağına geldiğini gören Derviş, kendi kendine:Bir tilkinin rızkını ayağına gönderen Allah, benimkini neden göndermesin diyerek, çalışmasına gerek olmadığını, bir köşeye çekilip oturabileceğini düşündü.

Düşündüğü gibi de yaptı: Rızkım Allahın görünmeyen hazinesinden gelir, gayret etmem gerekmiyor. diyerek beklemeye başladı.

Bekledi, bekledi... Ne gelen ne giden... Günler geçip gitti. Derviş zayıfladı, eridi, bir deri bir kemik kaldı. Güçsüz ve bitkin bir haldeyken, bulunduğu mescidin mihrabından bir ses duydu:
Ey tembel adam! diyordu ses, kendini ayaksız bir tilkiye benzeterek neden miskin miskin oturuyorsun? Kalk! Yırtıcı arslan ol. Başkasının artığına göz dikmeyi bırak. Sana yakışan artık yemek değil, artık bırakmaktır.

Gücüyle arslan gibi olan, başkasından yiyecek bekler mi? Haydi kalk! Kolları sıva. Çalış ve rızkını kazan. Hem kendin ye, hem muhtaçlara yedir.

Ey genç insan!
Elimi tutun diyerek başkasına el uzatma!
Çalışmayan insanın kafasında beyin yoktur. Onların başları kuru bir deriden ibarettir.
Allahın kullarına iyilikte bulunan, iki cihanda da iyilik görür.
Yaşlıya yoksula yardım elini uzat!
Allah, başkasının mutluluğu için çalışanın yardımcısıdır.

ŞEYH SADİ-İ ŞİRAZİ'DEN

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI MUSTAFA.İBRETLİ KONULAR SEÇMİŞSİN.RABBİM SEVDİĞİ KULLARINDAN EYLESİN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

a.s meftun Allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Harun Reşit, kendisini sık sık ikaz eden Behlül Dânâ Hazretlerine:

Sen kendi işine bak, dermiş. Her koyun kendi bacağından asılır.

Bir gün sarayı pis bir koku kaplamış.

Sebebini araştırdıklarında, üst kattaki bir odada bacağından asılı bir koyun bulmuşlar.

Bu işi yapanı da keşfetmişler tabi ki: Behlül.

Halife, kendisini sıkıştırdığında:

Gördüğünüz gibi, her koyun kendi bacağından asılır efendim, demiş. Fakat etrafı kokuttuğu için, herkesi rahatsız eder.

asil20

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Allah c.c razı olsun emeğinizden dolayı.A.E.O.B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Malik b. Dinar k.s. Hazretleri anlatıyor:

Bir gün Hasan Basrîye sordum:
- Dünya içinde en ağır (belalı) şey nedir?
- Gönlün (manevi kalbin) ölmesidir, buyurdu.
- Gönül neden ölür, dedim.
- Dünyayı sevmekten, dedi.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mustafa_xtar yazdı:

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.ÜSTAD DA DER RİSALE DE YA DÜNYA SANA KÜSMELİ YA SEN DÜNYAYA KÜSMELİSİN Kİ AHİRETİNİ KURTARABİLESİN.YOKSA ŞEFKAT TOKATLARI YER DE AKLIN BAŞINA ÖYLE GELİRSİN.RABBİM CÜMLEMİZDEN DÜNYA SEVGİSİNİ UZAK TUTUSUN İNŞAALLAH..A.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.ÜSTAD DA DER RİSALE DE YA DÜNYA SANA KÜSMELİ YA SEN DÜNYAYA KÜSMELİSİN Kİ AHİRETİNİ KURTARABİLESİN.YOKSA ŞEFKAT TOKATLARI YER DE AKLIN BAŞINA ÖYLE GELİRSİN.RABBİM CÜMLEMİZDEN DÜNYA SEVGİSİNİ UZAK TUTUSUN İNŞAALLAH..A.E.O.

a.s ablacım amin ecmain
o şefkat tokadını yiyince aklımız başımıza gelse bari

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Harem b. Hayyan k.s., Veysel Karanî k.s. Hazretlerini görüp konuşmak istedi. Onu bulduğunda Fırat nehri kıyısında abdest alıyordu. Harem b. Hayyan selam verdi, el öpmek istedi. Fakat Veysel Karanî Hazretleri elini öptürmedi. Riyazet* ve ibadet etmekten zayıflamış ve benzi sararmıştı. İbn Hayyan ona duyduğu sevgiyle ağladı. Veysel Karanî Hazretleri de ağladı. Ardından:

- Ey Harem b. Hayyan! Dünya zahmetlerinden dolayı halin nasıl, diye sordu. Harem:

- Ey Üveys, beni daha önce görmüş değilsin. Benim ve babamın ismini nerden bildin, dedi. Hz. Üveys:

- Ruhum ruhunu tanıdı. Müminlerin ruhu birbirlerini tanır, buyurdu.

Feridüddin Attar, Tezkiretül-Evliya; Kelabazî, et-Taarruf

* Riyazet: Nefsin direncini kırma, dünya lezzetlerinden uzaklaşmaya çalışma. Nefsi ıslah için az gıda ile yaşama.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa yok uzun zamandır ya.galiba bizi unuttu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt