RE: Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz...
lastmoon yazdı:
selamün aleyküm konu çok güzel resimler de öyle.ama deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız daha güzel olmaz mı.anne ve baba adaylarına tavsiyeleri olanlar varsa bu hassas mevzuda birşeyler paylaşılsa çok güzel olur.ama resimler süper gerçekten.bebek büyütme konusunda şöyle bişey duymuştum .anne çocuğu uyuturken kuran okumuş sürekli ve çocuk konuşmaya başladğında kuranı çok hızlı bi şekilde öğrenmiş.böyle annelerin sayısının artmasını diliyorum.çocuğa neyi verirseniz onu alır.siz ne vereceğinizi iyi bilin yeterki.manevi boşluğun yerini hiçbişey dolduramaz.şu anda en büyük sorun çok büyük bi manevi boşluk.çocuk daha doğar doğmaz onun mesleğine karar veriliyor.ihtiyaçları karşılanınca gerçek sevgi gösterildiği zannediliyor.harçlığını verince,en güzel marka kıyafetler alınınca sevgi gösterildği zannediliyor.gerçek sevgi Allah sevgisi ve çocuğun ihtiyacı olan da Allah'ı tanımak.Allah'ın güzel isimlerini daha bebek anne karnındayken duymalı.çocuk kıymeti bilinirse çok büyük bi nimet.çocuğu olan herkes çocuğunu Allah rızasına layık bi şekilde yetiştirir inşaAllah.
ve a.s. kardeş hoş geldin aramıza. Evet dediğin gibi bize çocuk yetiştirme konusunda yeni, değişik bilgilerin verilmesini istiyoruz inş.
Sizin anlattığınız konu tam benim hayalimm.
Bende çocuğuma inşallah kuran, ilahi, sohbet dinletmeyi istiyorum ve Rabbimin iziylde öyle yapcam inş.
Çocuklar anlamaz değil, belki o an kavrayamaz ama ilerde hafızasına kaydedilmiş olan o bilgiler karşısına çıkacak. Bunu her zaman söylüyoruz inş.
çocuğumuza anlamaz diye özellikle dini eğitimden geri bırakmayalım. Anne karnındayken bile onunla ilgilenelim, sevildiğini anne karnında öğrensin Okşayalım onu. Annesiyle babasının işten gelilerini beklesinler. Babamız geliyo kızım, babamızın gelmesine 1 saat kaldı, veya babannen namaz kılıyo, annannen kuran okuyo.
Sİz söyleyin bunları. Korkmayın delilikle alakası yok. Şimdiki çocuklar niye bu kadar dilli sanıyorsunu. Sanki byümüşte küçülmüş maşallah. İnsanın aklına gelmeyecek şeyleri söylüyor ve konuşuyorlar.
Bize siz gibi bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirse seviniriz inş.
Allaha emanet olun.