Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz... (3 Kullanıcı)

sema_ozoglu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz...

bızde bebek kalmadı kucugu 11 buyugu 19 yınede yorum yapayım daha guzel cocuklar yetıştırmek dılegıyle ınsallah

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sema_ozoglu yazdı:
bızde bebek kalmadı kucugu 11 buyugu 19 yınede yorum yapayım daha guzel cocuklar yetıştırmek dılegıyle ınsallah

Abla anne ve babaların gözünde çocuları her zaman bebktir öyle değilmi ? :)
Ya benim annem u yaşımda yatağıma geliyor öpüyo mıncıklıyo, sanki bir yaşında çocukmuşum gibi davranıyor. Bİz ne kadarda büyüsek anne ve babaların gözünde hala bebeğiz demi abla :)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

:):):)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

B)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B):p

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

B)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm konu çok güzel resimler de öyle.ama deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız daha güzel olmaz mı.anne ve baba adaylarına tavsiyeleri olanlar varsa bu hassas mevzuda birşeyler paylaşılsa çok güzel olur.ama resimler süper gerçekten.bebek büyütme konusunda şöyle bişey duymuştum .anne çocuğu uyuturken kuran okumuş sürekli ve çocuk konuşmaya başladğında kuranı çok hızlı bi şekilde öğrenmiş.böyle annelerin sayısının artmasını diliyorum.çocuğa neyi verirseniz onu alır.siz ne vereceğinizi iyi bilin yeterki.manevi boşluğun yerini hiçbişey dolduramaz.şu anda en büyük sorun çok büyük bi manevi boşluk.çocuk daha doğar doğmaz onun mesleğine karar veriliyor.ihtiyaçları karşılanınca gerçek sevgi gösterildiği zannediliyor.harçlığını verince,en güzel marka kıyafetler alınınca sevgi gösterildği zannediliyor.gerçek sevgi Allah sevgisi ve çocuğun ihtiyacı olan da Allah'ı tanımak.Allah'ın güzel isimlerini daha bebek anne karnındayken duymalı.çocuk kıymeti bilinirse çok büyük bi nimet.çocuğu olan herkes çocuğunu Allah rızasına layık bi şekilde yetiştirir inşaAllah.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
selamün aleyküm konu çok güzel resimler de öyle.ama deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız daha güzel olmaz mı.anne ve baba adaylarına tavsiyeleri olanlar varsa bu hassas mevzuda birşeyler paylaşılsa çok güzel olur.ama resimler süper gerçekten.bebek büyütme konusunda şöyle bişey duymuştum .anne çocuğu uyuturken kuran okumuş sürekli ve çocuk konuşmaya başladğında kuranı çok hızlı bi şekilde öğrenmiş.böyle annelerin sayısının artmasını diliyorum.çocuğa neyi verirseniz onu alır.siz ne vereceğinizi iyi bilin yeterki.manevi boşluğun yerini hiçbişey dolduramaz.şu anda en büyük sorun çok büyük bi manevi boşluk.çocuk daha doğar doğmaz onun mesleğine karar veriliyor.ihtiyaçları karşılanınca gerçek sevgi gösterildiği zannediliyor.harçlığını verince,en güzel marka kıyafetler alınınca sevgi gösterildği zannediliyor.gerçek sevgi Allah sevgisi ve çocuğun ihtiyacı olan da Allah'ı tanımak.Allah'ın güzel isimlerini daha bebek anne karnındayken duymalı.çocuk kıymeti bilinirse çok büyük bi nimet.çocuğu olan herkes çocuğunu Allah rızasına layık bi şekilde yetiştirir inşaAllah.

ve a.s. kardeş hoş geldin aramıza. Evet dediğin gibi bize çocuk yetiştirme konusunda yeni, değişik bilgilerin verilmesini istiyoruz inş.
Sizin anlattığınız konu tam benim hayalimm.
Bende çocuğuma inşallah kuran, ilahi, sohbet dinletmeyi istiyorum ve Rabbimin iziylde öyle yapcam inş.

Çocuklar anlamaz değil, belki o an kavrayamaz ama ilerde hafızasına kaydedilmiş olan o bilgiler karşısına çıkacak. Bunu her zaman söylüyoruz inş.

çocuğumuza anlamaz diye özellikle dini eğitimden geri bırakmayalım. Anne karnındayken bile onunla ilgilenelim, sevildiğini anne karnında öğrensin Okşayalım onu. Annesiyle babasının işten gelilerini beklesinler. Babamız geliyo kızım, babamızın gelmesine 1 saat kaldı, veya babannen namaz kılıyo, annannen kuran okuyo.

Sİz söyleyin bunları. Korkmayın delilikle alakası yok. Şimdiki çocuklar niye bu kadar dilli sanıyorsunu. Sanki byümüşte küçülmüş maşallah. İnsanın aklına gelmeyecek şeyleri söylüyor ve konuşuyorlar.

Bize siz gibi bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirse seviniriz inş.

Allaha emanet olun.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
Bencede lütfen biraz deneyimlerinizden bahsedin.Ben bunu daha öncede söyledim ama anlaşılan kmse paylaşmak istemiyor deneyimlerini.Bahsettiğiniz konuyu bende duymuştum,bebeğe ilk doğduğu günden itibaren hatta anne karnındayken günde en az bir cüz Kuran-ı Kerim okumanın çocuğu hem rahatlattığını,rahat uyumasına faydası olduğunu duymuştum hemde ileride kuran-ı kerime karşı bir kulak alışkanlığı oluyormuş.Bende inşallah Allah birgün nasip ederde anne olursam hamileyken bebeğime sürekli kuran-ı kerim okumayı,esma'ül hüsnayı söylemeyi ve odasında 24 saat Kuran-ı kerim cd lerini açık tutmayı düşünüyorum.

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.Arkadaşlar.Bende söylediklerinize katılıyorum.Çocuklar konuşmaya başlamadan evvel ilk önce ALLAH (C.C) 'ın ismini öğretmeli ve bol bol kur'an-ı kerim okumalıyız.
Çoğu ailelerde görüyoruzki anne ve babalar anne-baba dedirtmeye çalışıyorlar ama bunlara hiç gerek yok zaten ilerde çocuk istemesende anne ve babasını öğrenecrktir. Çocuğumuzun inançlı biri olarak yetişmesini istiyorsak ağaç yaş iken eğilir atasözünü dikkate alıp daha anne karnındayken eğitimine başlamalıyız.Benim düşüncelerim bu şekilde.A.E.O

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. çocuk sahibi olmadığım için sadece çevreden gözlemlediklerimi ve dinlediklerimi aktarmak istiyorum.amerikada bi yakınım parka torununu ****ürmüş,japon bir çocuğun düştüğünü kimsenin yardıma gelmedğini görmüş ve kendisi yardıma koşmuş.sonra orada çocuğun babası yaklaşmış ve" sen ne yapıyorsun "demiş.yardım etmeye çalıştığını söylemiş ama japonun söyledikleri gerçekten çok etkileyici "ben onun düştüğünü gördüm ama o her düştüğünde ben yanında olamam ve kendi başına kalkmasını bilmeli" diye karşılık vermiş.biz ne yapıyoruz çocuk düşünce bakalım.o ağlamadan biz ağlamaya başlıyoruz ve olumsuz tepkiler veriyoruz.çocuk çok büyük bi zarar görmemişse yaralanmamışsa bırakın kendi kalksın.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
s.a. çocuk sahibi olmadığım için sadece çevreden gözlemlediklerimi ve dinlediklerimi aktarmak istiyorum.amerikada bi yakınım parka torununu ****ürmüş,japon bir çocuğun düştüğünü kimsenin yardıma gelmedğini görmüş ve kendisi yardıma koşmuş.sonra orada çocuğun babası yaklaşmış ve" sen ne yapıyorsun "demiş.yardım etmeye çalıştığını söylemiş ama japonun söyledikleri gerçekten çok etkileyici "ben onun düştüğünü gördüm ama o her düştüğünde ben yanında olamam ve kendi başına kalkmasını bilmeli" diye karşılık vermiş.biz ne yapıyoruz çocuk düşünce bakalım.o ağlamadan biz ağlamaya başlıyoruz ve olumsuz tepkiler veriyoruz.çocuk çok büyük bi zarar görmemişse yaralanmamışsa bırakın kendi kalksın.

Evet kardeşim biz merhametle birazda aşırı ilgiyi karıştırıyoruz. Öyle büyük bi düşme gibi olaylarda kendi kendilerine bırakmamız gerekir çocuğu. O anda ne yapması gerektiğini kendi kendine öğrensin. Bazı yerlerde biz söylemeliyiz bazı yerlerde kendisi ne yapması gerektiğini anlamalı.

çocuk yüzünden karı koca kavga ediyo. Yok sen niye çok bağırdın o çocuk filan. Yeri gelince bağırılması gerekir. Hatalı olan varsa daha çocuğun olmadığı bir yerde uyarılmalıdır çünkü çocuk yüz bulur. Her olayda anne bağırıyorsa babaya, baba bağırıyors anney koşmaya başlar.

Bende sizin düşündüğünüzü düşünüyorum. Şarkı türkü dinleyeceği yerde güzel ilahiler, kuranı kerim dinlemeli zaten ilerde şarkıı türküyü öğrenir önemli olan kuranını öğrenmesi.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

bağırmanın yeri yok çocuk eğitiminde kardeş.çocuk ilgi sevgi ve şefkatle büyür.çocuğa nasıl davranacağını bilmeyenler bağırıyor.Peygamber Efendimiz (sav) çocuğa bağırılmaması uyarısında bulunuyor.sesimizi yükseltmek onu eğitir mi?biz sadece çocuklara da bağırmıyoruz öyle hale geldik ki karşımızda kim olursa olsun bağırıyoruz büyük küçük demeden.güzel ahlak edinip çocuklarımzı davranışla terbiye edebiliriz,bağırıp çağırarak değil.çocuğa bağırmak onu korkutmaktan başka işe yaramaz.çocuğu neden korkutma gereği duyuyorsunuz.deneyin ve görün,sevgiyle yaklaşırsanız problem çözülür.üstüne basarak ve altını çizerek ve bütün güçlü anlatım yöntemlerini kullanarak şunu belirteyim,çocuk eğitiminde dayak ve bağırmanın yeri yoktur,olamaz da.yeri geldiğinde bağırılmalı sözünün eğitime katkısını açıklarmısınız.bence bağırmanın tek etkisi korku,bunun da islamda da yeri yok,Hz Fatma Hz Hüseyin'e ya da Hz Hasan'a bağıracak olsa iki cihan güneşi Peygamber Efendimiz(sav)"fatma ağlatma çocukları"diye buyuruyor.inşaAllah çocul eğitiminde doğru uygulamalarla güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmek nasib olur cümlemize amin

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM, EVET ÇOCUKLARA BAĞIRMAK ÇOK YANLIŞ, BİZİM BİR AKRABA BU YÜZDEN ŞU AN ÇOK ÇEKİYOR, ÇÜNKÜ ÇOCUK DA ŞU AN ASABİ BİR ŞAHSİYET KAZANDI. 7 YAŞINDA OLMASINA RAĞMEN ÇOK SİNİRLİ,ÜSTELİK ÇOK DA KÜFÜR EDİYOR. NEREDEYSE ANNESİNİ DÖVECEK .... ALLAH YARDIMCISI OLSUN HERKESİN, SABIR VERSİN ÇOCUK YETİŞTİRMEK KOLAY, ÖNEMLİ OLAN DOĞRU YETİŞTİRMEK ..RABBİM HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN ..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Evet bağırmak yanlış arkadaşlar ben sadece bi örnek oldun diye yaptığımız en büyük hatalardan birini söylemek istemiştim.
Yani anne bişey diyor baba bişey diyor. Çocukta şımarıyor.
Anne bişey derken bab susmalı anne hatalı olsa bile. Daha sonra uyugn bir zamanda uyarmalı anneyi. Ama biz ne yapıyoruz. hemen orda ya sen ne diyorsun diye eşimize çıkışıyoruz. Çocuklar bizden daha uyanıklar. İşi öğreniyorlar başka zaman hemen anneyi babaya düşürüyor. Bilmem yanlışmıyım.

Bide çocuğa istediği herşeyi vermemeliyiz. Ona lazım bişey bile olsa o istedi diye değil başka bi şekilde ödül olarak istediğini verebiliriz. ve isteklerini yapmamızı istediğimiz işler karşısında hediye olarak verebiliriz. Hiç olmazsa o zaman bazı şeylerin bedavaya değilde emek harcayarak kazanıldığını öğretmiş oluruz.

Yatağını toplama, odasını toplama, derslerini bitirme, güzelce ve sessizce oturma vb. karşılığı eğitimini vermiş oluruz.

esra ertem

Kayıtlı Kullanıcı

:(selamün aleyküm:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt