siyah_beyaz
Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz...
BU KONUDA ÇOK HAKLISINIZ, HER İKİ TARAFTA GERÇEKTEN BÖYLE YAPMALI, KARIŞMAMALI ... BUNU DA ÇOK GÖRÜYORUM ÇOCUK YA ANNEDEN YA BABADAN YÜZ BULUYOR Bİ TARAH KENDİSİNE KIZARKEN DİĞER TARAF KARIŞMAMALI ... HER İSTEDİĞİ VERİLMEMELİ, ALINMALI ... DOYUMSUZLUĞA ALIŞIYOR BÖYLE HER ŞEYİ İSTİYOR, ALINMAYINCA HUYSUZLUK YAPIYOR ... İNATLAŞIYOR.mustafa_xtar yazdı:
Evet bağırmak yanlış arkadaşlar ben sadece bi örnek oldun diye yaptığımız en büyük hatalardan birini söylemek istemiştim.
Yani anne bişey diyor baba bişey diyor. Çocukta şımarıyor.
Anne bişey derken bab susmalı anne hatalı olsa bile. Daha sonra uyugn bir zamanda uyarmalı anneyi. Ama biz ne yapıyoruz. hemen orda ya sen ne diyorsun diye eşimize çıkışıyoruz. Çocuklar bizden daha uyanıklar. İşi öğreniyorlar başka zaman hemen anneyi babaya düşürüyor. Bilmem yanlışmıyım.
Bide çocuğa istediği herşeyi vermemeliyiz. Ona lazım bişey bile olsa o istedi diye değil başka bi şekilde ödül olarak istediğini verebiliriz. ve isteklerini yapmamızı istediğimiz işler karşısında hediye olarak verebiliriz. Hiç olmazsa o zaman bazı şeylerin bedavaya değilde emek harcayarak kazanıldığını öğretmiş oluruz.
Yatağını toplama, odasını toplama, derslerini bitirme, güzelce ve sessizce oturma vb. karşılığı eğitimini vermiş oluruz.