Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz... (4 Kullanıcı)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz...

mustafa_xtar yazdı:
Evet bağırmak yanlış arkadaşlar ben sadece bi örnek oldun diye yaptığımız en büyük hatalardan birini söylemek istemiştim.
Yani anne bişey diyor baba bişey diyor. Çocukta şımarıyor.
Anne bişey derken bab susmalı anne hatalı olsa bile. Daha sonra uyugn bir zamanda uyarmalı anneyi. Ama biz ne yapıyoruz. hemen orda ya sen ne diyorsun diye eşimize çıkışıyoruz. Çocuklar bizden daha uyanıklar. İşi öğreniyorlar başka zaman hemen anneyi babaya düşürüyor. Bilmem yanlışmıyım.

Bide çocuğa istediği herşeyi vermemeliyiz. Ona lazım bişey bile olsa o istedi diye değil başka bi şekilde ödül olarak istediğini verebiliriz. ve isteklerini yapmamızı istediğimiz işler karşısında hediye olarak verebiliriz. Hiç olmazsa o zaman bazı şeylerin bedavaya değilde emek harcayarak kazanıldığını öğretmiş oluruz.

Yatağını toplama, odasını toplama, derslerini bitirme, güzelce ve sessizce oturma vb. karşılığı eğitimini vermiş oluruz.
BU KONUDA ÇOK HAKLISINIZ, HER İKİ TARAFTA GERÇEKTEN BÖYLE YAPMALI, KARIŞMAMALI ... BUNU DA ÇOK GÖRÜYORUM ÇOCUK YA ANNEDEN YA BABADAN YÜZ BULUYOR Bİ TARAH KENDİSİNE KIZARKEN DİĞER TARAF KARIŞMAMALI ... HER İSTEDİĞİ VERİLMEMELİ, ALINMALI ... DOYUMSUZLUĞA ALIŞIYOR BÖYLE HER ŞEYİ İSTİYOR, ALINMAYINCA HUYSUZLUK YAPIYOR ... İNATLAŞIYOR.

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜM SELAM ESRA KARDEŞİM ...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

hoş geldin esra kardeşim.

Sonra çocukalara el ve zeka becerilerini geliştirmek için, yap boz olabilir, oyun hamurları olabilir bu tür oyuncaklar alıp neyi nereye yerleştirmeleri gerektiğini öğrensinler.

Eşyalarını devamlı biz getirmeyelim. Yerlerini öğretelim üstlerini başlarını giymeyi öğrensinler.

Sofrayı kurarken kendilerinin taşıyabileceği malzemeleri ellerine vereli yardım etsinler. Paylaşımı yardımı öğrensinler. vs vs

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

çocuk dünyanın en güzel varlığı,çocukluk da insanın en güzel çağı bence.o kadar saf o kadar güzellerki ,yetişkinler onları yanlış yollarla eğiterek(ki yanlış eğitim zaten eğitim değildir)güzellikleri yok ediyorlar.çocuklarınızı kimlere emanet ediyorsunuz iyi araştırın.okul her zaman doğru eğitimi vermiyor.çocuğa doğru eğitim verme çabasında olan bütün anne ve babalara Allah kolaylık versin.lütfen çocuk eğitiminin ne kadar hassas bi mevzu olduğunu unutmayın ve hazır değilseniz bile bebek beklediğinizi öğrendiğiniz anda kendinizi bu konuda geliştirin.9ay az bi süre değil çünkü.kendine güvenen, çevresine ve kendine zarar vermeyen bireyler yetiştirin.B)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

konuyla alaksız bi soru soracam bilen varsa cevap lütfen.üye sıfatları neye göre belirleniyor.merak ettim.boş bi merak fakındayım ama cevap istiyorum.sabah yeni üye idim şimdi sadık üye diye adlandırıldık.yarın ne olcaz Allah bilir;)
site çok güzel,hazırlayanlara kolaylıklar ve başarılar.Allah hepinizden razı olsun.
gelelim çocuk eğitimine,bi çocuk kendisine sevgiyle bakan gözlere olumlu tepkiler verir.bakışın eğitime etkisi azımsanamaz.bazen bi sözden daha etkilidir bakış.çocuk,kızgın gözleri ve gülümseyen gözleri ayırdedebilir.ona gülümseyen gözlerle anlatmak istedğinizi anlatın,kızgın gözlerle değil.sizi anlayacaktır emin olun.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı oslun kardeşim verdiğin bilgiler için.

Çocuğumuza evdeyken beraber namaz kılmaya teşvik edelim. Kız çocuklarınada anneler kapanmayı öğretsin. Ama zorlamadan güzelce. Eğlenerek. Yapacağımız işleri ve öğreteceklerimizi zorlamadan eğlenceli hale getirelim. Biliyorsunuz zorla güzellik olmaz. Zaten küçükken öğretmeye başlarsanız zorlamanıza da gerek kalmaz.

Allaha emanet olun

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ÇOCUK EĞİTİMİNİ ÖZETLEYEN Bİ YAZIYI PAYLAŞMAK İSTİYORUM.ÇOCUK EĞİTİMİ İLE İLGİLENEN HERKES BU YAZININ VARLIĞINDAN HABERDARDIR.LÜTFEN UYGULAMAYA ÇALIŞALIM.KENDİ ÇOCUĞUNUZ YOKSA BİLE SOKAKTA TANIMADIĞINIZ Bİ ÇOCUĞA UYGULAMAYA ÇALIŞIN LÜTFEN

ÇOCUK YAŞADIĞINI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK SÜREKLİ ELEŞTİRİLMİŞSE;KINAMAYI VE AYIPLAMAYI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK KİN ORTAMINDA BÜYÜMÜŞSE;DÖĞÜŞMEYİ ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK ALAY EDİLİP AŞAĞILANMIŞSA;SIKILIP UTANMAYI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK SÜREKLİ UTANÇ DUYGUSUYLA EĞİTİLMİŞSE;KENDİNİ SUÇLAMAYI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK HOŞGÖRÜYLE YETİŞTİRİLMİŞSE;SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK DESTEKLENİP YÜREKLENDİRİLMİŞSE;KENDİNE GÜVEN DUYMAYI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK ÖVÜLMÜŞ,BEĞENİLMİŞSE;İYİLİK BİLMEYİ ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK GÜVEN ORTAMI İÇİNDE YETİŞMİŞSE;İNANÇLI OLMAYI ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK KABUL VE ONAY GÖRMÜŞSE;KENDİNİ SEVMEYİ ÖĞRENİR
EĞER BİR ÇOCUK DOSTLUK VE ARKADAŞLIK GÖRMÜŞSE;BU DÜNYADA MUTLU OLMAYI ÖĞRENİR
ÇOCUKLARIMIZA OLUMLU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ KAZANDIRMAK ELİMİZDE.ONLARA DEĞER VERDİĞİMZİ HİSSETTİREREK VE ORTAMLAR HAZIRLAYARAK,KİŞİLİK KAZANMALARINI SAĞLAYABİLİRİZ.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim Allah razı olsun verdiğin bilgiler.

Onlardan bi tanesine değinmek istiyorum

Biz bazı olaylara tepkisiz kalmaya başladık. Banenecili, bana dokunmayan yılanın ömrü bol olsun filan. Bunlar hep küçüklüğümüzde bize yapılan hareketler sonucudur buna katılıyorum.
Ya çevremizdeki en ufak bi olaya bile ses çıkaramıyoruz, bişey söyleyemiyoruz, hakkımızı ne koruyabiliyor nede arayabiliyoruz.
işte küçükken baskıcı bi aile, aman olum ona yaklaşma, şunu yapma, bunu söyleme, her konuda dendi. Sadece bizim işimize yarayabilecek konuda değil hakkımızı koruyabileceğimiz konusaunda bile.
Aman Allahından bulsun meselesine döndü olay.
çocuklarımıza şiddet eğilimli değilde sevgi, hoşgörü eğilimli bi eğitim verilmeli.
Nilfer ablamız vardı inş. bu yazıya rastlarda bi yorumda bulunur bebeklerle ilgili.
Sizde lastmoon kardeş çok güzel ve değerli bilgiler veriyorsunuz.. İnşallah çocuklarımızda bunları uygularız...

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH CÜMLEMİZE HAYIRLI EVLAT OLMAYI VE ÇOCOKLARIMIZIDA HAYIRLI EVLAT OLARA YETİŞTİRMEYİ BİZZLERE NASİP ETSİN!

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

PEYGAMBER EFENDİMİZ(SAV) ÇOCUKLARINA VE TORUNLARINA KARŞI OLDUKÇA ŞEFKATLİ DAVRANIRDI;ONLARA SEVGİ GÖSTERİRDİ;ONLARI DİZLERİ ÜZERİNDE OTURTUR,OMZUNA ALIR VE ÖPERDİ.BU ŞEKİL DAVRANİŞLAR O ZAMANIN YAYGIN OLAN ADET VE AHLAK KURALLARINA TERS DÜŞÜYORDU.BİR GÜN SAYILIR VE ZENGİN KİMSELERDEN BİRİSİNİN YANINDA TORUNLARI HZ HASANI(RA) ÖPTÜĞÜNDE O ADAM :"BENİM İKİ OĞLUM VAR, ŞİMDİYE KADAR BİR DEFA OLSUN HİÇBİRİNİ ÖPMEDİM"DEDİ.RESULULLAH(SAV)ADAMA:"ŞEFKAT GÖSTERMEYEN VE ACIMAYANA ACINMAZ(ALLAHIN MERHAMETİ ONA ULAŞMAZ)"DİYE BUYURDU.
O DİĞER MÜSLÜMAN ÇOCUKLARA DA OLDUKÇA ŞEFKATLİ DAVRANIRDI.ONLARI DİZLERİ ÜZERİNE ALIR,MUHABBATLE ELİNİ BAŞLARINA ÇEKEREK ONLARI SEVERDİ.BAZEN ANNELER ÇOCUKLARINI,DUA ETMESİ İÇİN REULULLAHA VERDİKLERİNDE COCUK PEYGAMBERİMİZİN(SAV) ÜZERİNİ ISLATIRDI.BU DURUMDAN MAHCUB OLAN ANNELER HEMEN ÇOCUĞUNU ALMAK İSTERDİ.RESUL-İ EKREM (SAV)BU İŞTEN ONLARI SERT BİR ŞEKİLDE MENEDER VE"ÇOCUĞUN İDRAR ETMESİNE MANİ OLMAYIN,ELBİSEMİN NECİS OLMASI ÖNEMLİ DEĞİLDİR;BEN ONU TEMİZLERM"DİYE BUYURURDU.
BİZLERSE ÇOCUK ORTALĞI KİRLETMESİN,DAĞITMASIN DİYE ELİNİ KOLUNU BAĞLAYACAĞIZ NERDEYSE,TAHAMMÜL EDEMİYORUZ.ÇOCUĞA TUVALET EĞİTİMİ VERİRKEN ONA ŞİDDET UYGULAMANIN YANLIŞ OLDUĞUNU BİLMEYEN VAR MI ACABA.ÇOCUĞA VERİLECEK HER TÜRLÜ EĞİTİM SEVECENLİKLE VERİLSİN VE KORKUTULMASIN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşım Allah razı olsun.

Peygamber Efendimiz namaz kılarken torunları Hasan ile Hüseyin sırtına çıkarlardı ve düşmesinler diye secdeden kalkmazdı. Onun çocuk sevgisi ve eğitimi böyleydi.

Biz ne yapıyoruz; çocuk seccadenin önünden geçti diye azar, dayak. Ya geçsin ya çocuk ne olur. O şekilde öğrenecek. ne biliyorki. oyun sanıyor. gel yavrum de beraber yapalım de. O sizden önce yatar. yatar kalkmaz.Güler oynar, orasını burasını kaşır, sizi dürtükler siz bişey yapmayın. O öyle öyle öğrenecek inş.

Çocuklardan da biz ne yapıyorsak aynısını bekliyoruz. Sen rukuyamı gittin o da gidecek secdeyemi gittin oda gidecek. yok böyle bişey ya. her şeyin yeri ve zmanı var. Alt yapıyı sağlam oluşturmak lazım. Siz verin bilgiyi o ilerde onları çözer zaten.

her zaman şunu söylerim; çocuklar bizim umudumuz. onları güzelce yetiştirelim. yetiştirmeyi bilmiyorsak öğrenelim.

önce kendimizi düzeltelim ve yetiştirelim ve sonra evlatlarımızı. Hem dini hem de ilmi olarak güzelce yetiştirelim. Bunlar nasıl 2-3 nesilde bizi böldülerse, dinimizden bihaber ettilerse, İnanıyorum ki 2-3 nesil sonra hiçbir fırtınanın yıkamayacağı ve hiçbir engel tanımayan, ne islama ne peygambere ne başörtüsüne dil uzattırmayacak, uzanan dilleri kökten koparacak, uzanan elleri kıracak, islamı her yerde ve her kesimde en güzel şekilde anlatacak, koruyacak, temsil edecek bir nesil gelecek. Ben buna inanıyorum. Ama önce kendimiz. Allah hepinizden razı olsun. Allaha emanet olun.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selmün aleyküm ,bir annenin ölümcül hastalığa yakalanan kızına mektubunu aktaracağım,çocuğunuzu eğitirken nelere ve nasıl dikkat etmeniz gerektiğini çok iyi ifade ediyor bence.nimet eldeyken kıymetini bilip şükredin.
SADECE BU SABAH İÇİN,İÇİMDEN AĞLAMAK GELDİĞİ HALDE YÜZÜNÜ GÖRDÜĞÜMDE GÜLÜMSEYECEĞİM.
SADECE BU SABAH İÇİN,NE GİYMEK İSTEDİĞİNİN SEÇİMİNİ SANA BIRAKACAĞIM VE GÜLÜMSEYEREK NE KADAR YAKIŞTIĞINI SÖYLEYECEĞİM.
SADECE BU SABAH,ÇAMAŞIRLARI YIKAMAKTAN VAZGEÇİP SENİNLE PARKTA OYNAMAYA GELECEĞİM.
BU SABAH BULAŞIKLARI BIRAKIP BULMACANIN NASIL ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ BANA ÖĞRETMENİ İZLEYECEĞİM.ÖĞLEDEN SONRA TELEFONUN FİŞİNİ ÇEKİP BİLGİSAYARI KAPATACAĞIM VE ARKA BAHÇEDE SENİNLE KÖPÜKTEN BALONLAR UÇURACAĞIM.
BU ÖĞLEDEN SONRA DONDURMA ARABASI İÇİN ÇIĞLIKLAR ATTIĞINDA SANA HİÇ KIZMAYACAĞIM VE GELİRSE BİR TANE ALACAĞIM.
BU ÖĞLEDEN SONRA BÜYÜDÜĞÜNDE NE OLACAĞIN HAKKINDA HİÇ CANINI SIKMAYACAĞIM.YA DA SENİ İLGİLENDİREN KONULARDA İKİNCİ BİR DÜŞÜNCE ÜRETMEYECEĞİM.
BU ÖĞLEDEN SONRA KURABİYE BİŞİRİTKEN BANA YARDIM ETMENE İZİN VERECEĞİM VE TEPENDE DİKİLİP DÜZELTMEYE ÇALIŞMAYACAĞIM.
BU ÖĞLEDEN SONRA HAMBURGERCİYE GİDECEĞİZ VE İKİ TANE ÇOCUK MENÜSÜ İSTEYECEĞİZ Kİ,İKİ OYUNCAK ALABİLESİN.
BU GECE SENİ KOLLARIMDA TUTACAĞIM VE NASIL DOĞDUĞUNU ,SENİ NE KADAR ÇOK SEVDİĞİMİ ANLATCAĞIM.
BU GECE KÜVETTE SULARI SIÇRATMANA İZİN VERECEĞİM VE SANA HİÇ KIZMAYACAĞIM.
BU GECE GEÇ SAATE KADAR OTURMANA VE BALKONA ÇIKIP YILDIZLARI SAYMANA İZİN VERECEĞİM.
BU GECE YANINA UZANIP EN SEVDİĞİM TV PROGRAMLARINI BİR KENARA BIRAKACAĞIM
BU GECE SEN DUA EDERKEN PARMAKLARIMI SAÇLARINDA DOLAŞTIRIP BANA EN BÜYÜK ARMAĞANI VERDİĞİ İÇİN ALLAH'A ŞÜKREDECEĞİM.
KAYIP ÇOCUKLARI OLAN ANNE VE BABALARI DÜŞÜNECEĞİM
YATAK ODALARI YERİNE ÇOCUKLARININ MEZARLARINI ZİYARET EDENLERİ VE HASTANA ODALARINDA DONUK BAKIŞLARLA ,DAHA FAZLA İÇLERİNDE TUTAMADIKLARI ÇIĞLIKLARIYLA HASTA ÇOCUKLARINI SEYREDEN ANNE VE BABALARI DÜŞÜNECEĞİM.VE BU GECE YANAĞINA İYİ GECLER ÖPÜCÜĞÜ KONDURDUĞUMDA SENİ BİRAZ DAHA SIKI VE BİRAZ DAHA UZUN TUTACAĞIM KOLLARIMDA.
ALLAH'A HAMDEDİP BİZE YALNIZCA BİR GÜN DAHA VERMESİ İÇİN YAKARACAĞIM.
çocuğa bu denli ilgili olmak için illaki ölümcül hastalığı olmsı mı gerekir.çocuklarımıza onlara değer verdiğimizi bütün davranışlarımızla hissettirelim.nimet elden gittikten sonra ah vah etmek boşa.onu sevdiğinizi o yaşarken hissettirin.bu yalnzca çocuklarınız için uygulayacağınız bişey de değil zaten.eşiniz,kardeşiniz,anneniz babanız arkadaşlarınız vs. hayatta iken onlara değer verdiğinizi hissettirin Allah rızası için.

gulsenceylan

Kayıtlı Kullanıcı

hepside süperler ya bencede ilk ALLAHI öğrenmeleri gerekir çocukların zaten çocukları çok severim bende emeği geçen arkadaslarım hakkınızı helal edin

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm B)
ana baba çocuğuna öğretmezse dinini,
büyüyünce o çocuğa saydıramaz kendini
kendi canın,kendi kanın dinlemiyorsa seni,
yedi kat ele hiç de anlatamazsın derdini,
şımartırsan erini,sonra da yüzer derini.B)
bu mısraları çocukken kaydetmiştim.şimdi saygı problemi yaşayan ailelerde görülen o ki dini eğitimin ihmal edilişidir.bize anneye babaya öf dememenin önemli olduğunu dinimiz belirtiyor.ama şimdi ne öf ne üf ne de daha başka kelimeleri kullanmakta gençler hiç çekinmiyor.anne baba Allah'ın emirlerine ters bişey söylemiyorsa onların gönlünü hoş tutmak gerek.islamı yaşamaya engel olmaya çalışsalar bile onlara yumuşak davranıp,inancımızdan taviz vermeden onların hidayeti için dua etmeliyiz.konu bebeğimize ilk ne öğretmemiz gerektiği ile ilgiliydi ama biz kendimize ne öğretmişiz önce buna bi bakalım.Allah bizleri ilmiyle amel edenlerden eylesin Amin.Allah'a emanet olun.B)B)B)B)B)

fanitoprak

Kayıtlı Kullanıcı

HER ŞEY ÇOK HOŞTU YA...BUNUN ÜSTÜNE NE DENİR Kİ...B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Esselamu Aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh

Anne yeni doğan çocuğuna devamlı Allah de Allah de yavrum diye telkinde bulunuyordu.
Yanındaki arkadaşı niye anne veya baba dedirtmiyorsun herkes önce o kelimeyi öğretmek ve duymayı ister.
Bilinçli bir anne ne söyler Rabbim hepimize böyle eşler nasip eylesi.
Söz Şu; Yavrum anneyi babayı ister istemez öğrenecek önemli olan Allahını bilmesi Önce Allah demesi.

Bu duyduğum hikayeyle yola çıkmak istedim devamlı içimde bir uktedir. İnşallah rabbim böyle bilinçli Müslümanlar olmamızı nasip eyler.

Bebeğimize ilk öğrettiğimiz ne. Evlilik çok kutsal bir kurum. Herkes evliliğinin bir meyvesi olarak dünyalar sevimlisi bir çocuğunun olmasını ister. Çocuk bir evliliğin güzelliğine güzellik katarken, yıkılmakta olan yuvalara da can katar. Fakat biz bu meyvemize ne aşılıyoruz. Onlara ilk ne öğretiyoruz. Anne baba demeyi mi, küfür etmeyi mi (Hadi oğlum şu amcaya bi küfür et bakalım hep biz erkeklerin erkeklik merakı), yada başka şeyler. Bu bebeğimiz bizim meyvemiz ise ona nasıl tohumlar ekiyoruz, böceklerden çıyanlardan korumak için aşısını veriyormuyuz. Yani diyeceğim bebeğimizi Müslüman bilinçli bir genç olarak mı yetiştiriyoruz, ilk rabbinimi tanıtıyoruz, yoksa anne babasını mı, parayı mı, serseriliği mi. Geleceğinin iyi olması için elimizden gelen imkanları kullanırken, hayatımızı ona adarken hatta ölümü bile göze alırken, ahireti için bişeyler yapıyormuyuz.

Bildiğimiz gibi bebekler anne karnında bizim konuşmalarımızı duyar ilk 2-3 aylıkken galiba tam hatırlayamadım. Oradan başlayarak ne öğretirsek kaydetmeye başlar ve ilerde bir gün karşısına çıkan bu kelimelere yabancılık hissetmez. (Allah, Hz. Muhammed, Kuran-ı kerim, La ilahe İllallah). Onun için bebeğimizle anne karnında konuşmaya başlayalım. Onu sevelim sevildiğini, sevmenin ne demek olduğunu bilsin. Annesi babası okşasın. Ona Allahı anlatsın. O anlar anlar bizden iyi anlar hemde. Kuran-ı kerim dinletsin şarkı dinleteceğine, ama taa ana karnındayken öğretmeye başlansın.

Peygamberimizin Sünnetinde Terbiye kitabında Prof. Dr. İbrahim CANAN şöyle anlatır

Rivayette Hz. Peygamberin a.s. akraba çocukarından bu safhaya gelmiş olanlarla hususi ilgilenirdei. İbni Şurayb diyor ki; Abdul Muttaliboğullarından bir çocuk konuşmaya başlayınca Hz. Peygamber şu ayeti 7 sefer okutarak talim ettirdi. Hamd O Allaha olsun ki O ne bir çocuk edinmiştir nede mülkünde bir ortağa sahiptir.

Diğer bir kısım rivayetler iman telkin eden kelime-i tevhidin ısrar edildiğini göstermektedir. Çocuklarınıza ilk öğreteceğiniz kelime LA İLAHE İLLALLAH olsun. Ölüm sırasında da o kelimeyi telkin ediniz. Zira kimin ilk kelimesi LA İLAHE İLLALLAH olursa bin yıl yaşasa da tek bir günahtan suale maruz kalmaz.

Çocuk gelişimiyle ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız hepimiz bilgilerimize bişeyler daha ekleyebiliriz. Çocuk terbiyesi ile ilgili bildiğiniz, hoşunuza giden kitapları paylaşırsanız sevinirim.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
selmün aleyküm ,bir annenin ölümcül hastalığa yakalanan kızına mektubunu aktaracağım,çocuğunuzu eğitirken nelere ve nasıl dikkat etmeniz gerektiğini çok iyi ifade ediyor bence.nimet eldeyken kıymetini bilip şükredin.
SADECE BU SABAH İÇİN,İÇİMDEN AĞLAMAK GELDİĞİ HALDE YÜZÜNÜ GÖRDÜĞÜMDE GÜLÜMSEYECEĞİM.
SADECE BU SABAH İÇİN,NE GİYMEK İSTEDİĞİNİN SEÇİMİNİ SANA BIRAKACAĞIM VE GÜLÜMSEYEREK NE KADAR YAKIŞTIĞINI SÖYLEYECEĞİM.
SADECE BU SABAH,ÇAMAŞIRLARI YIKAMAKTAN VAZGEÇİP SENİNLE PARKTA OYNAMAYA GELECEĞİM.
BU SABAH BULAŞIKLARI BIRAKIP BULMACANIN NASIL ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ BANA ÖĞRETMENİ İZLEYECEĞİM.ÖĞLEDEN SONRA TELEFONUN FİŞİNİ ÇEKİP BİLGİSAYARI KAPATACAĞIM VE ARKA BAHÇEDE SENİNLE KÖPÜKTEN BALONLAR UÇURACAĞIM.
BU ÖĞLEDEN SONRA DONDURMA ARABASI İÇİN ÇIĞLIKLAR ATTIĞINDA SANA HİÇ KIZMAYACAĞIM VE GELİRSE BİR TANE ALACAĞIM.
BU ÖĞLEDEN SONRA BÜYÜDÜĞÜNDE NE OLACAĞIN HAKKINDA HİÇ CANINI SIKMAYACAĞIM.YA DA SENİ İLGİLENDİREN KONULARDA İKİNCİ BİR DÜŞÜNCE ÜRETMEYECEĞİM.
BU ÖĞLEDEN SONRA KURABİYE BİŞİRİTKEN BANA YARDIM ETMENE İZİN VERECEĞİM VE TEPENDE DİKİLİP DÜZELTMEYE ÇALIŞMAYACAĞIM.
BU ÖĞLEDEN SONRA HAMBURGERCİYE GİDECEĞİZ VE İKİ TANE ÇOCUK MENÜSÜ İSTEYECEĞİZ Kİ,İKİ OYUNCAK ALABİLESİN.
BU GECE SENİ KOLLARIMDA TUTACAĞIM VE NASIL DOĞDUĞUNU ,SENİ NE KADAR ÇOK SEVDİĞİMİ ANLATCAĞIM.
BU GECE KÜVETTE SULARI SIÇRATMANA İZİN VERECEĞİM VE SANA HİÇ KIZMAYACAĞIM.
BU GECE GEÇ SAATE KADAR OTURMANA VE BALKONA ÇIKIP YILDIZLARI SAYMANA İZİN VERECEĞİM.
BU GECE YANINA UZANIP EN SEVDİĞİM TV PROGRAMLARINI BİR KENARA BIRAKACAĞIM
BU GECE SEN DUA EDERKEN PARMAKLARIMI SAÇLARINDA DOLAŞTIRIP BANA EN BÜYÜK ARMAĞANI VERDİĞİ İÇİN ALLAH'A ŞÜKREDECEĞİM.
KAYIP ÇOCUKLARI OLAN ANNE VE BABALARI DÜŞÜNECEĞİM
YATAK ODALARI YERİNE ÇOCUKLARININ MEZARLARINI ZİYARET EDENLERİ VE HASTANA ODALARINDA DONUK BAKIŞLARLA ,DAHA FAZLA İÇLERİNDE TUTAMADIKLARI ÇIĞLIKLARIYLA HASTA ÇOCUKLARINI SEYREDEN ANNE VE BABALARI DÜŞÜNECEĞİM.VE BU GECE YANAĞINA İYİ GECLER ÖPÜCÜĞÜ KONDURDUĞUMDA SENİ BİRAZ DAHA SIKI VE BİRAZ DAHA UZUN TUTACAĞIM KOLLARIMDA.
ALLAH'A HAMDEDİP BİZE YALNIZCA BİR GÜN DAHA VERMESİ İÇİN YAKARACAĞIM.
çocuğa bu denli ilgili olmak için illaki ölümcül hastalığı olmsı mı gerekir.çocuklarımıza onlara değer verdiğimizi bütün davranışlarımızla hissettirelim.nimet elden gittikten sonra ah vah etmek boşa.onu sevdiğinizi o yaşarken hissettirin.bu yalnzca çocuklarınız için uygulayacağınız bişey de değil zaten.eşiniz,kardeşiniz,anneniz babanız arkadaşlarınız vs. hayatta iken onlara değer verdiğinizi hissettirin Allah rızası için.

Allah razı olsun kardşeim çok güzel bbir yazı sağolun paylaştığınz için

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

gulsenceylan yazdı:
hepside süperler ya bencede ilk ALLAHI öğrenmeleri gerekir çocukların zaten çocukları çok severim bende emeği geçen arkadaslarım hakkınızı helal edin

helal olsun kardeşim Allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
selamün aleyküm B)
ana baba çocuğuna öğretmezse dinini,
büyüyünce o çocuğa saydıramaz kendini
kendi canın,kendi kanın dinlemiyorsa seni,
yedi kat ele hiç de anlatamazsın derdini,
şımartırsan erini,sonra da yüzer derini.B)
bu mısraları çocukken kaydetmiştim.şimdi saygı problemi yaşayan ailelerde görülen o ki dini eğitimin ihmal edilişidir.bize anneye babaya öf dememenin önemli olduğunu dinimiz belirtiyor.ama şimdi ne öf ne üf ne de daha başka kelimeleri kullanmakta gençler hiç çekinmiyor.anne baba Allah'ın emirlerine ters bişey söylemiyorsa onların gönlünü hoş tutmak gerek.islamı yaşamaya engel olmaya çalışsalar bile onlara yumuşak davranıp,inancımızdan taviz vermeden onların hidayeti için dua etmeliyiz.konu bebeğimize ilk ne öğretmemiz gerektiği ile ilgiliydi ama biz kendimize ne öğretmişiz önce buna bi bakalım.Allah bizleri ilmiyle amel edenlerden eylesin Amin.Allah'a emanet olun.B)B)B)B)B)

ve aleykümselam kardeşim Allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Biz babadan böyle gördük laflarını bi kenara bırakıp çocukla çocuk gibi konuşmaya çalışmalı, sevgiye ihtiyacı olduğunu bilmeli, ona o şekilde davranmalıyız. Çocuğumuza bi yabancı gibi davranmamalıyız. Seviyorsak açıkça söylüyorum sevenler sevgisini açıkça belli eder seviyorsak sevgimizi gçöterelim. Yoksa erkektir sevgisini gösteremez dersek unutmayalım ki büyüyünce çocuk görmediği sevgiyi ve şefkati ne anaya ne babaya gösterir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt