Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz... (3 Kullanıcı)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz...

melek_kiz yazdı:
guzel bi konuya deginmissin ve de resimler cok guzel.

ama gercekten bence cogu anne baba bebege bisey ogretmeyi birak buyuyen cocugun bisey ogretmekten aciz. ornegin benimkilerrrr. benim babamin isi gucu para, dine bagimliligi hayirliysa olsun demek, sinirlenince Allah Allah demek vesaire.
SELAM KARDEŞİM, MUSTAFA KARDEŞİMİZ HAKLI AİLEN İÇİN ÖYLE DÜŞÜNME HER KESİN AİLESİ BİR DEĞİLDİR, YAŞAM KOŞULLARI YETİŞME TARZLARI BUNLARIN HEPSİ BİRER FARKLILIK NEDENİ OLABİLİR ... BİZLER HER ŞEYİ AİLEMİZDEN ÖĞRENEMEDİK Kİ ...MESELA BENİM ANNEMDE BABAM DA ÇALIŞIYORDU YÜZLERİNİ DAHİ ZOR GÖRÜYORDUM ... BÖYLE BİR ORTAMDA NE ÖĞRENEBİLİRDİM Kİ ...AMA ONLARDAN DA SİZLERDEN DE RAZI OLSUN, ELLERİNDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLDULAR. BAK SEN HER ŞEYİN FARKINDASIN, SEN ÇABALA BİRAZ ÖĞRENMEYE UYGULAMAYA ÇALIŞ ... BENİ DE YANLIŞ ANLAMA KARDEŞİM SANA AKIL VERMEK DEĞİL NİYETİM BENDE DÖRT DÖRTLÜK DEĞİLİM, SADECE SANA YARDIMCI OLMAK İSTEDİM.. ALLAH'A EMANET OL KARDEŞİM ..

melek_kiz

Kayıtlı Kullanıcı

benim anlayamadigim bizler elhamdulillah muslimaniz ama bu seviyeye nasil gelmisiz, benim ebem dedem koylu ve koyumuze baktigimda cahil insan cok ve cahilliklerinin farkina bile varamiyorlar. boyle gelmis gidiyor da. orn kaynanalarin gelinlerine cogu zaman yaptiklari haksizliklar. ben bi sene imam hatip okudum babam ikinci sene terk ettirdi kizim kotu yollara duser , kotu huylar kazanir diye. onun buna hakki yoktu neden ben cocugum diye umursamadi ve neden hep kendi dusuncesinin dogru oldugunu dusunuyor

melek_kiz

Kayıtlı Kullanıcı

zaten aci veren de benim farkinda olusum ama benim etrafimda bir bilgili yok ki iki cahilin eline bakmam. babamla babaannemin.

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM İŞTE SENİN AİLENDE AİLESİNDEN NE GÖRMÜŞSE ONU UYGULUYOR, BABADAN BÖYLE GÖRDÜK, DOĞRU OLAN BUDUR DİYE DÜŞÜNÜYOR DEMEK Kİ .. AMA İNAN BU DURUM BİR ÇOK AİLEDE VARDIR, MESELA BEN Bİ ŞEYİN DOĞRU OLDUĞUNU BİLDİĞİM HALDE ANNEMİ İKNA EDEMEDİĞİM ÇOK ŞEY OLMUŞTUR, ANNEM AİLESİNDEN NE GÖRMÜŞSE ONU UYGULUYOR VE İNANIYOR, DEĞİŞTİREMİYORUM. ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM, RABBİM ÇABANI GÖRÜNCE YARDIM EDER KOLAYLIK SAĞLAR SANA. AİLEN İÇİNDE DUA ET, FAZLA YARGILAYIP,SORGULAMA ONLARI ..İNAN YAPTIKLARININ YANLIŞ OLDUĞUNU BİLMİYORLAR BELKİ DE, ÇÜNKÜ ÖYLE GÖRMÜŞLER ...BAŞKA TÜRLÜ DÜŞÜNEMEZLER ...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

melek_kiz yazdı:
benim anlayamadigim bizler elhamdulillah muslimaniz ama bu seviyeye nasil gelmisiz, benim ebem dedem koylu ve koyumuze baktigimda cahil insan cok ve cahilliklerinin farkina bile varamiyorlar. boyle gelmis gidiyor da. orn kaynanalarin gelinlerine cogu zaman yaptiklari haksizliklar. ben bi sene imam hatip okudum babam ikinci sene terk ettirdi kizim kotu yollara duser , kotu huylar kazanir diye. onun buna hakki yoktu neden ben cocugum diye umursamadi ve neden hep kendi dusuncesinin dogru oldugunu dusunuyor
hoş geldin kardeşim Allah yardımcın olsun . selam ile.

ecmel_55

Kayıtlı Kullanıcı

s.a arkadaşlar öncelikle güzel bir konu hazırlayan mustafa dan Allah razı olsun
ya bazı arkadaşların galiba aileleriyle sorunları var arkadaşlar ailelerimiz büyüklerinden ne gördülerse ne ögrendilerse aynı şeyi bizede ögretmeye çalışıyorlar
tabi saygımızdan onlara bir şey diyemiyoruz ama unutmayn onlar bizim iyiligimizi isterler bazı düşünceleri yanlış olsada yine o düşüncelerini bizim için iyi olcagını düşünürler onlar için dua edelim bizde dua ederiz hatda şuan ediyom bile arkadaşlar bizler için ailemiz için hayırlısı olsun diyim inş rabbim dualarımızı kabul eder gönlümüzden geçenler olur inş hayırlı gecelerB)B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ecmel_55 yazdı:
s.a arkadaşlar öncelikle güzel bir konu hazırlayan mustafa dan Allah razı olsun
ya bazı arkadaşların galiba aileleriyle sorunları var arkadaşlar ailelerimiz büyüklerinden ne gördülerse ne ögrendilerse aynı şeyi bizede ögretmeye çalışıyorlar
tabi saygımızdan onlara bir şey diyemiyoruz ama unutmayn onlar bizim iyiligimizi isterler bazı düşünceleri yanlış olsada yine o düşüncelerini bizim için iyi olcagını düşünürler onlar için dua edelim bizde dua ederiz hatda şuan ediyom bile arkadaşlar bizler için ailemiz için hayırlısı olsun diyim inş rabbim dualarımızı kabul eder gönlümüzden geçenler olur inş hayırlı gecelerB)B)B)

Allah razı olsun kardeşim Haklısınız aslında. Onlarda ailelerinden ne gördülerse bize onları vermeye çalışıyorlar çünkü iyinin o olduğunu sanıyorlar. Allah onlardan razı olsun.

Fakat biz araştırmacı bi toplum değiliz. O imkanda yoksa maddi olarak hepten bilgisiz kalıyoruz. Onun için bunu her zaman söylüyorum önce kendimizi düzeltelim sonra çocularımızı güzelce yetiştirelim.

Doğruyu biz biliyoruz çok imkanlar var elimizde. En azından internet. Araştırıp bizim yaşayamadıklarımızı veya özlemini çektiklerimizi çocuklarımıza çektirmeyelim. Onları çok güzel bi şekilde yetiştirelim.

Çocuk nasıl yetiştirilir sopaylamı, konuşarak mı hepimiz az çok bunu biliyoruz.
Ona göre bi eğitim verelim

Allaha emanet olun.

lena

Kayıtlı Kullanıcı

çok şekerler yaa hepsi çok güzel. rabbim bu bebeklerin hepsini kendine has kul habibine has ümmet anne ve babalarına hayırlı evlat eylesin. AMİNB)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lena yazdı:
çok şekerler yaa hepsi çok güzel. rabbim bu bebeklerin hepsini kendine has kul habibine has ümmet anne ve babalarına hayırlı evlat eylesin. AMİNB)

Amin kardeşim Allah c.c. razı olsun

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

sadece şunu demeliyim çoçuk anne karnındayken anne sürekli Allah' zikretmeli duada bulunmalı ki bu doğacak çoçukta büyük bir etki yapar vede çoçuk salih kullardan olur inşAllah

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar yazılarınızı okudum ama lütfen ailelerinizi suçlamayınız onlar size zarar vermek istedikleri için değil.bazı şeyleri sizi koruma adına yapıyorlar.aslında onların penceresinden dünyaya bakarsak onlara da hak veririz.onlar ortamı bilmedikleri için bu bilinmeyenden korkuyorlar.onların da elbette hataları olacaktır ama biz bunları değiştiremiyorsak kendi çocuklarımızda uygulamayalım.çocuğun bir çok davranışının temeli anne karnındayken atılır.anne ne ile meşgul olursa bebekte onu sever.bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.bizler çocuklarımızı geleceğimiz olarak görmeliyiz.ve onları en güzel şekilde yetiştirmek için önce kendimizi yetiştimeliyiz.sadece çocuk dünyaya getirmekle anne- baba olunmaz.önemli olan onları birer dava eri olarak yetiştirebilmektir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt