Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar buyrun borçlarımızı ödeyelim (1 Kullanıcı)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
canım sen kendin gidemez misin hastaneye kendin git bence ihmal etme bak ağrı yapıyormuş ağrı bir sinyaldir. bir de böbrek hastası olan insanların su içmesi lazım galiba. etkilemesin sakın sağlığını. evet sıkıntıdan kaynaklanıyor. bizimde akşam komşu sıkıntılı bir şey oldu yine Allah ıslah etsin bu insanları midem ağrıdı birde üstüne üstlük mutfağı toplamam lazım çocuk bensiz bir fotokopiye işlem yapmıyor sinir etti beni. kızdım kızdım. midem çok ağrıdı gerçektende sinir stres çok kötü birşey. öyle işimde kaldı sabah uyandım sabah namazından sonra yaptım artık işlerimi. aksıyor maalesef. hiçbirşey dört dörtlük gitmiyor yarım yamalak. az öncede öyle halsiz kaldım uzandım biraz uyutmaz zaten ikide bir birşeyler soruyor söylüyor ama uzanmak bile iyi geldi. kendime geldim. günler uzamaya başladı iftar çocuğu alma zamanıma denk geliyor bir süre böyle olacak gelesiye masaya oturasıya altıbuçuğu buluyor yemeği yemem. bir saat geç yani. Allah kabul etsin halime elhamdülillah binlerce kere. Allahım sağlık huzur versin oruçlarımı tutayım yeterki bir saat geç yerim sorun değil. Allahım cümlemize iyilikler versin.
gönlüne sağlık canım Allah razı olsun. ben de herkese dua ettim. birazdan da iki rekat kuşluk kılayım. Allaha emanet ol hoşçakal.

annemlerle gidiyorum canım genelde ameliyatım yapıldığı yer uzakta arabayla gidiyoruz.birde laf söz oluyor kendim gitsemşimdi.benim hastalığım var sen hep böyle yapıyorsun diyip çıkıyorlar o yüzden üzülmemek için kendim gitmiyorum.bizim afacan seni epey bir yoruyor değilmi?ah işte fındık kurdu.bende bugün hariç 2 gündür oruç tuttu.toplam 7 kaldı.sonradan diğerlerinide tutacağım ne olur ne olmaz diye.ah işte annem bıraksa 1 haftada bitiririm.neyse bunada şükür değilmi?benim namazlarım çok kötü ama bu ay günlük 2 günlük bile kılamıyorum bazen şeytan çok nefsimle oynamaya başladı of.neyse birtanem inşallah sen iyisindir kendine dikkat et.ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Amin
Allah razı olsun bitanem Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inşallah.Canım teyzemin oğlu çok şükür pazartesi ameliyat oldu safrakesesinin hepsini almışlar kocaman bir taş vardı çok şükür ameliyat başarılı geçti kapalı yapmış doktor bugünde taburcu oldu şimdilik ağrıları var ama zamanla geçer inşallah.
Canım anneme doktor elleri için demişti sinir sıkışması için damarı açıyorlarmış ama ameliyat olanlarda şikayetçi tesadüf kapıda bir bayanla tanıştım eskisinden daha kötü omuş hayırlısı olsun.Annemin ayağı için doktor ameliyatı önermedi canım daha öncede söylemiştim annem ben 3 yaşındayken yanmıştı en son doktor olmaz dedi estetik cerrah biyopsi yaparken kocaman açmışlar sonrada dikişlerde çok büyük yaklaşık 3 yıldır ameliyat yeri kapnmaıyor birde çekiliyor namaz kılarkende zorlanıyor Allah tez zamanda hayırlı şifalar nasip etsin Rabbim.Annemizi başımızdan eksik etmesin Rabbim.
Canım ilk defa bebişimizi gördüm kısmet olursa nisande dünyaya gelecek kız kardeşimin bebişi erkek kardeşiminde eşi mayısta dünyaya gelecek 4.kez teyze ilk defa hala olacağım Allah anne baba duygusunu yaşamak hepimize nasip etsin Rabbim hayırlısıyla inşallah.
Canım Allah sanada tez zamanda hayırlı şifalar nasip etsin Rabbim.Canım ben hiç anlamıyorum insanlara Allah fırsat verdiği zaman neden iyi yönde kullanmıyorlar Allah kimseyi şaytana nefsilerine uydurmasın.Rabbim herkese makam mevki zenginlik veriyor ama birde zamanı geldi zaman bakalım adetli olmuşlar mı birde onların hesabı var hatırlıyormusun canım bir yazı vardı bir hamal sabaha kadar bir ipin hesabını verememiş değil o kadar insanların hakkı vebali ne olacak Allah her zaman bilerek ve idrak edenlerden olmak nasip etsin Rabbim.
Canım kısmet olursa cuma günü İstanbul' gidiyoruz annem ben diğer kız kardeşimle birlikte sabah uçakla gideceğiz inşallah ilk defa kısmet olursa uçağa bineceğim Allah yol açıklığı versin kazasız belasız gidip gelmek nasip etsin Rabbim.
Canım benim inşallah bir gün yolum Ankara'ya düşerde seninlede görüşrüz inşallah melek kalpli kardeşim benim iyi ki varsınız Allah hepinizin o güzel iyiliksever kalbinize göre versin Rabbim:)
Allah hepimize hayırlı rızk iş kısmet kapılarımızı açmak yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir vesile nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet ol bitanem herşey gönlünce olsun kendine iyi bak öptüm:)

canım ablam kuş oldun uçtun gittin istanbullara.güzelce dinlen kendine gel ablacım .çok koşturdun yoruldun bu aralar.kapalı ameliyat olması çok iyi olmuş ufak bir delikaçıp almışlardır o zaman.benimde kapalı yapacaklardı ama böbrekte olduğu için birde tam ortada olduğu için bende delik açılmadı sadece telle taşı parçaladılar.tel takılı kaldı 10 gün.ablam güzel haberlerde geliyor ne güzel 4 kez teyze olmak ne kadar güzel bri duygudur kimbilir birde hala olacaksın hemde süper vallah.RABBİM o meleklerimizi hep korusun.annemizde çok ama çok iyi olsun inşallah.ağrılarını sızlarını RABBİM dindirsin inşallah.ablam ALLAH kötülerden sakındırsın bizi inşallah.hep yanımızda .seni çok ama çok seviyorum ablacım.inşallah birgün ankaraya gelirsin bende seni görürüm ablacım.nevin ablamda geldi ama göremedim .ama hayırlısı benim güzel kalpli ablam.ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
anladım canım Allah şifanı versin neden olduki bu hastalık? yani böbrek taşı. öyle yoruyor Allah içinden versin. maşallah iyi az kalmış. ben bugün tutmadım cts pzrda tutmayacağım. inşallah pzt salı haftaya tutarım şubat ayında bitecek gibi inşallah. benimde namazım orta elhamdülillah oruç tutmayınca gecede kaza namazı kılmıyorum o yüzden daha az. bugün kuşluktada iki rekat kıldım sadece kaza yok. ama bire bir-iki bile olsa iyi bana göre. sabah namazından sonra kıldım biraz Kuran okudum cüzümü. Allahım kabul etsin. Allahım iyilerle karşılaştırsın. ayın yarısına da geldik sağlıkla huzurla tamamlamayı nasip eylesin.

hiç bilmiyorumanlamadım da suyumuda çok içen bir insanım ama büyük ihtimal yeşillik tarzı sebze tarzı çok yemediğimden oldu canım.ALLAHTAN ağrıdıda bir anda çıktı ortaya yoksa taş tıkamış ortada kalmış .müdahalede zor oldu birde.haftaya çarşambaya kadar bende tutamayacağım.ama olsun az kaldı.inşallah benimde şubatta biterde rahatlarım huzur bulurum.eminim senin namazların çok daha iyidir baan göre.ben berbatım bu ay şu ana kadar.son anlarda düzeltebilirmiyim bilmiyorum.ama inşallah 40-50 günü yine bulabilirimdiyorum biraz zor gibi ama.bende inşallah kuran okurum çalışmalara devam ediyorum biraz zorlanıyorum ama dua kitaplarından felan okumaya başladım biraz alışıyım diye.ALLAHA emanet ol canım

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Amin Amin
Canım benim o sizin kalbinizin gönlünüzün güzelliğinden kaynaklanıyor canım çok şükür burda sizlerle olmaktan dolayı çok mutlu ve huzurluyum burda olmak bana o kadar çok şeyler kazandırdı ki ve inşallah dahada kazandıracak inşallah.Canım senn sayende ilk hatimi yapmak nasip oldu böyle bir hayıra vesile olduğun için allah mükafatını her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.Çok şükür dua alışkanlığıda kazandım dua şeklim bile değişti deem yeridir:)Allah bizleri affedip ellerimizi dergahındna boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Canım müsait olursan Yasin' başladık okuyabilirsen okunan kişi (Bütün çocukların,yeğenlerimizin, bütün kardeşlerimizin hidayete ermesi )Canım benim Allah'ta tez zamanda hayırlısıyla ne muradın duaların varsa kabul etsin içinde bulunduğun sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametine çıkmak yaşamına bir düzen bir yön hayırlı bir vesile nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet ol canım herşey gönlünce olsun iyi ki varsın kendine iyi bak öptüm:)

Allah rızası için Hidayete Ermek İçin(Bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızın affı Peygamber Efendimizin Şefaatine nail olmak,Ülkemize dirlik düzen geçim hidayet kardeşlik bağlarını güçlenmsi tez zamanda hayırlısıyla terörden kurulmak nasip etsin Rabbim. Bütün kardeşlerimizin hayır kapılarının açılması Tüm hastalarımıza hayırlı şifalar,bütün çocukların hidayete ermeleri zihin açıklığı başarılı olmaları, tüm bekar kardeşlerimizin gönlüne göre ve seven kardeşlerimizin hayırlısıyla kavuşup evlenmeleri hayırlı yuva hayırlı çocuklarının olması, ayrıca hayırlı rızk iş kapıları maddi sıkıntıda olan işe girmek isteyen borç içinde bulunan maddi imkansızlıklar işsizlik yüzünde evlenemeyen için ülkemize bolluk bereket hidayet Herkesin dualarının gönül muradlarının kabulu içinde buldukları sıkıntılardan çaresizliklerden kurtulmaları bütün ölmüşlerimiz ve iki cihan saadetine nail olmak İçin)MANEVİ DEĞERLERİN YÜKSELMESİ HAYIR KAPILARININ AÇILMASI, MURADLARIN KABULü İÇİN
Allah Celle Celalühu hakkımızda herşeyin hayırlı ve güzel olanını versin...
Allah Celle Celalühu bizleri bir an bile olsa nefsimizle başbaşa bırakmasın...
Allah Celle Celalühu bizlere sağlık, huzur ve mutluluk versin her daim...
Allah Celle Celalühu bizlere saadet-i dareyn nasip etsin inşallah...
demek ilk hatimini yapmıştın maşallah. daha çok hatimler yapacaksın Allahın izniyle. Allah razı olsun canım sağolasın. istanbula gidecekmişsin inşallah çok iyi geçer hayırlısıyla gider gelirsin.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
baya ağrısını çektin günahlarına keffaret olsun inşallah derecen yükselsin. canım bugün çok kötüydüm kazada ne gece ne gündüz şimdi de öyle oturuyorum çocuk çok öksürüyor iyice hasta bugün yine dr a götürdü babası. antibiyotiği var içiyor. derslerini yaptırmam uzun sürüyor insanın morali bozuluyor ister istemez inşallah düzeliriz bundan sonra. bildiğin şeyleri okursan daha iyi anlarsın. fatiha mesela. her gün okuman lazım bir saat falan uğraş. bana söyle bugün şurayı şu kadar okudum diye mesela nasıl burda namaz konusunda paylaşım yapıyoruzda ilerleme daha iyi oluyor onun gibi. bir bakarsın duaları bitirirsin sonra hatim okursun bizim portalda var Kuran dinleyebilirsin fatihayı. birde Kuran.tv diye bir site var tavsiye ederim. hoşçakal canım.

canım çok ağrısını çektim ama ALLAHA bin şükür o hastane bana daha çok sabretmeyi derdim var dememeyi öğretti.binşükür RABBİME.İnşallah kefaret olmuştur canım .canım çok geçmiş olsun RABBİM aicl şifalar versin meleğimizede.ben namazda berbatım.daha 1 günlük bile kılamadım bugün.anlamadım ama hiç memnun değilim kendimde.bugün bir yarım saat felan arifte çalılştırdı beni.tamam hergün yavaşa yavaş okumaya çalışacağım canım.bugün mesela salavatları okuduk.sonra kunut duasını okuduk.biraz zorlandım ama olsun.canım meleğimizin ders çalışması için renkli kalem felan kullanıyomusun.dikkat çekici ya belki teşvik eder.tamam canım vakit buldukça dediğin konulara bakarım.ALLAH bindefa razı olsun.ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
öyle halimize hamdü senalar olsun Allahım daha da iyi etsin. bire bir gün kılmamız lazım ama mutlaka evdeyiz çünkü. ben de az sonra kalkayım namazı kılayım ardından da bir tane kaza. oruç olmayınca kaza namazının bereketi olmuyormuş. inşallah yarın tutacağım gece bir günlük kılsam yine fark eder. defterine kurşun kalemle yazıyor. ödevler falan. aslında bizlerin bile hoşuna gidiyor ben kazalarımda renkli kalemle işaretliyorum bazen. hayat renklerle güzel. sen de Allaha emanet ol canım. inşallah bugünde bakabilmişsindir Kurana?

canım benim evet bin şükür bugünlerimize ya .oruç olmayınca kaza namazının bereketi kalmaz demişsin ama ben onu hiç duymadım.neden olmasın ki onuda anlamadım.sonuçta ikiside ALLAH rızası için olan birşey .ben daha çarşambaya kadar tutamayacağım.babam evdeyken tutabiliyorum çünkü ancak.bugün hiç çalışamadım kurana . teyzemin kızının kızı 1 yaşına girdi doğum günü için çağırdılar daha yeni geldim ondada hemen siteye geldim canım.ben hep renkli tükenmez kalemlerle çalışırım özellikle şeker pembesi ,fosforlu yeşil felan bayılıyorum o renklere.köyede yolladım çocuklara rengarenk.benim bugün 2 günlük bile kılamadım bu ay böyle gidersem 30 günü bile zor bulacağım.nefsim çok oyun oynuyor çok.ALLAH affetsin.kendine dikkat et canım.ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım
zaten benim yaşamımla deneyimimle ilgili birşey yani ben oruç tutmadığım zaman gecede kalkmıyorum gündüz yemeye içmeye daha fazla vaktim gidiyor o yüzden kaza namazına vakit kalmıyor. ondan kazalarımın bereketi gidiyor :) üç günüm böyle geçti bugün oruçluyum hemen farketti elhamdülillah. sabah erken kalktım bir günlük kaza kıldım kerahat vakti geçincede kıldım bir günlük. bugün böyle bereketli geçer inşallah :) inşallah hepsi de ayrı ayrı çok sevap Allahım hatalarımızı affetsin. Allahım ümmeti Muhammedi mağfiret etsin; Allahım ümmeti Muhammede hidayet versin.
canım teyzenin torununa da Allah uzun hayırlı ömür versin. aman bundan sonra dikkat et bir ayı mutlaka tamamla. benim tamamdır bir ay. geçti hatta. iki ay olmalı mutlaka. evdeyim çalışmıyorum. değerlendirmem lazım. bugünde ezbere giderim Allahın izniyle. sonra grş inşallah dediğn kalemlerden alayım inşallah hoşçakal canım.

aleyküm selam birtanem .ne güzel sen hem oruç hemde namazla uğraşabiliyorsun.sen kendi deneyimini yazmıştım:D bende şaşırdım eyvah dedimkendi kendime.ne güzel kendi evinde namaz kılıp oruç tutuyorsun geçen anneme orucu dedim birlikte kahvaltı yapalım dedi.içerde salavat okuyordum geldi kızdı.tesbih elinden düşmüyor diye.ama bin şükür yine RABBİM izin veriyorda namazımıda azda olsa kılıyorum orucumuda süresi uzasada aralarda tutuyorum.yok inşallah ALLAHIMINDA izniyle bir ayı tamamlarım gibi geliyor.aslında azim göstersem 2 aya bile yaklaşırım ama ne zaman namaz kılamay başlasam baş ağrısı baş dönmesi.nefsim şeytana uymamaya çalışıyor ama :D mücadele etmeye çalışıyorum.kutlarım canım namazlarda seni, helal olsun sana .maşallah bak bereketli bir gün gerçekten senin için.canım meleğimize o kalanlerden al bakalım birde öyle dene ben kocaman insanım hala bayılıyorum o renkli kalemlere.inşallah meleğimizde çalışır.kendine dikkat canım .ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
mesude ablam nerelerdesin iyimisin?seni merak ediyoruz.eşinle barışınca unuttun amabizi olmazki:) canım ablam şakabir yana LALAH hep mutluluğunuzu daim etsin.ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
oruçları daha seyrek tutmaya başladım artık azaldı ya artık sen ne güzel zamanında tutmuşsun. hamileyken ve sütlüyken de tutmadım onları da ödedim elhamdülillah. şimdi 17 gün orucum kaldı. hamd olsun. Allahım sağlık huzur versin. seninle aynı gün bitiririz belki :) canım biraz daha kendini zorla namazın kazasını ödememiz lazım tesbihte çekmek çok güzel birşey tabi bugün o konuda çok yetersizdim ben birini yapsam biri geri kalıyor zaten. namaz iyiydi bugün üç günlük ödedim şimdi uyuyacağm inşallah beşe kurdum saatimi kalkarımda bir günlükte gece kılarım. tamam alayım yarın inşallah. pilot kalem gibi galiba renkli uçlu. sen de Allaha emanet ol. hayırlı geceler olsun.

canım maşallah sana ama 17 tane kaldı .ben yarın arkadaşımın yanında işe başlıyacağım geçici bir süre için.evlenene kadar kıza destek olacağım.onunda yaza düğünü olabilir.benim oruç ve kaza namazları artık düşer.sonuçta işi aksatacak bir şey yapmak istemem.o kız bana güvenip beni yanına alacak.ama kaza çok kılamasamda vakit namazlarımı kılacağım en azından bin şükür RABBİME.bir yandanda iş bakacağım yine .sen yani benden önce bitirirsin ALLAHIN izniyle oruçları.evet ben çok güzel zamanda tuttum vallaha oruçları.ALLAHIN izniyle 7 tane kaldı binşükür .sonra diğerlerinide tutacağım.maşallah namazıda güzel kılmışsın .hadi bakalım :)ALLAHA emanet ol canım

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
evet elhamdülillah. demek işe başlıyorsun hayırlı olsun. yani burada zaten ikimiz kalmıştık demek sen de fazla kılamayacaksın artık :( tek kaldım ben buralarda...evet bugün namazı güzel kıldım tam saymadım ama beş günlük vardır gece ve sabah namazından sonra üç günlük kılmıştım zaten gündüz fazla vaktim olmadı. kuşlukta sadece iki rekat kuşluk ve dört rekat yatsı kıldım o kadar.akşam ders sabah ders derken olmuyorda öğlen namazından sonrada bir saat falan kaza kıldım elhamdülillah oruçlu olunca zaten benim kazalarımda iyi geçiyor. birkaç gün kılamayacağım artık şimdilik sonucu görebiliyorum iki aylık falan benim. ay sonu üç beş gün daha kılarım keşke üç aya tamamlayabilsem geçen aya göre çok kötü cidden bu ayım. bakalım Allah Kerim. ben yatayım artık. Allaha emanet ol. hayırlı geceler.

işe başladım ama annemler sigorta yok diye işten bile saymadılar.herkes birbirinedüştü.nişanlımla ayrıldık dedik.olaylar çok karıştı benim 1 aylık bileolmayacak sanırım bu ay.çünkü akşama kadar işteyiz.şükür vakitleri kılıyorum kazalarıda çok az yarım günlük felan kılıyorum.orucada başlayacağız arkadaşımla.pazartesi perşembe günleri.kuranımıda okumaya çalışıyorum.birde arkadaşım olduğu için ilkokuldan buyana sağolsun oturuyoruz dizimizi izliyoruz.yemek yiyiyoruz.500 milyona gidiyorum ama bin şükür.mutluyum:)birde ailerle sorunlarımız bitse kafayı yemek üzereyiz.bir an öncetarla satsa yada adam akıllı işim olsa .başka ne isterim .sen maşallah bomba gibisin.süpersin vallaha .tekrar maşallah.ALLAHA emanet ol canım.

hacı anne

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun hep birlikte hak yolunda ilerlemeyi nasip etsin RABBİM inşallah.

sende ALLAHA emanet ol inş kızım...

kızım ben seni çok sevdim,benim kızım yok sen benim manevi kızım olurmusun inş..

aslında ben bu sitedeki herkesi çok sevdim,hep güzel insanlar burayamı toplanmışlar...ne güzel yaa..hep böyle kalın hiç değişmeyin olurmu..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim, aslında bu konu pek hoşuma gitmedi.Çünkü kaza namazının ifşat edilmesi demek günahlardan herkesi haberdar etmek demektir.Günahlarımızı Allah'tan başkasının bilmemesi gerekirken ben bu fikirlere katılmıyorum.Günahlarımız gizli kalsın istiyorum..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
mesude ablam nerelerdesin iyimisin?seni merak ediyoruz.eşinle barışınca unuttun amabizi olmazki:) canım ablam şakabir yana LALAH hep mutluluğunuzu daim etsin.ALLAHA emanet ol

canım benim ğüzel yüreklim burlardayım yalnız bilsyr soguk odada pek giremiyorum birde bnm minik hasta onla ugraşıyorum ateş kusma ishal hepsi var gece 2lerde hastanedeydik serum verildi bu ğün tahliller yapıldı bnm ortanca oğlan yatılıdaydı o geldi onun tıp fakültesinde ğöz ameliyatı var onu yaptırcam tahlilleri yapıldı onunda pazartesi amaliyat olabilir yani boş vaktim yok bitanem koşturuyorum öle hiç eşimle barıştım diye ben sizi bırakırmıyım aşkım benim siz benm en değerli arkadaşlarımsınız sizleri tanıdığım için çok şükür rabbime allah aratmasın sizleri canlarım benim iyiki varsınız rabbime emanet ol bitanem namaz kılıcam artı bnm kazalar herzamanki gibi sıfır inşallah sizlere yetişebilirim selametle kal bitanem

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Hmmmm ödeyelim biri benide dürtüklesin nooolluuuurr

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt