Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Adıyaman'lı M.Raşit Erol Hz. K.s. (2 Kullanıcı)

miyase

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Adıyaman'lı M.Raşit Erol Hz. K.s.

S.A MUSTAFA KARDEŞİM,EMEĞİNE SAĞLIK,ALLAH RAZI OLSUN,RABBİM O ZATLARIN HÜRMETİNE,BİZLERİ BAĞIŞLASIN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN,B)AMİNB)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ALLAH RAZI OLSUN,O MÜBAREK ZATLARIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE AYAKTAYIZ,YERE BATIRILMADIK.İNSANLARIN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ,HER TÜRLÜ GÜNAH ÖVÜLÜR HALE GELMİŞ.RABBİM BİZİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN.AMİİİN.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE,YÜREĞİNE VEDE O GÜZEL GÖNLÜNE SAĞLIK......

ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN...VE İLMİNİ ARTIRSIN....

İLAHİ ENTEL MAKSUDİ VE RIZAİKE MATLUBİ..................!!!!!!!!!!!

selam ve muhabbetle........

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
mustafa kardeşim rabbim senden razı olsun çok değerli bir zatı sitemize evlerimize gönüllerimize konuk ettiniz rabbim o mübareklerin güzide insanların evlatlığına bizleri layık eylesin şefaatlerinden mahrum eylemesin muhammed rasit hazretleride çok değerli bir zattır ayrıca seyyid olmasıda ayrı bir değerdir rabbim tarafından kendi maneviyatının güzelliği yüzüne yansmıştır o güzeller güzelinin rabbim onu cennete en yüksek makama eriştirsin sevgili peygamberimizin sancağı altında bizim gibi acizlerde onlarla birlikte olmak şerefine nail oluruz inş rabbimin rahmeti üzerinize olsun dua ile

Ablacımm Allah razı olsun dualarınıza cenı gönülden amin diyoruz. O mana erleri gönüllerimize taht kurmuş ve nesiller akıp gitse bile sevgileri ve sözleri asla akmamıştır. Çünkü sözleri nefsi sözler değil Allah için söylenmiş sözler. Hareketleri nefsi hareket beni övsünler diye deği, Allaha sadakatlerini göstermek sevgilerini saygılarını göstermek içindir. Allah aşkıyla yanmış Rasulullah aşkıyla kavrulmuş, ateşleri sevenlerinin gönlüne girmiş onlarıda yarmış, ama bu ateş ne bitmiş ne de azalmıştır. Rabbul Alemin onların yandığı gibi Allah ve Rasulünün aşkıyla yanmamızı nasip eylesin. Gerçek aşk budur. gerçek aşkı bulana da deli derler.

http://www.menzil.net/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=3

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

miyase yazdı:
S.A MUSTAFA KARDEŞİM,EMEĞİNE SAĞLIK,ALLAH RAZI OLSUN,RABBİM O ZATLARIN HÜRMETİNE,BİZLERİ BAĞIŞLASIN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN,B)AMİNB)

ve aleykümselam miyase hanım. Gözleriniz biraz yorulmuş okuren. yazı uzun biliyorum ama belki bilgi edinmek isteyenler olur onlara bi kaynak mahiyetinde. Rabbul Alemin onların şefaatlerinden ayırmasın

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Vehbi VAKKASOĞLU

Tabii, Muhammed Raşid Hazretlerinin neslinden ve manevi silsilesinden geldiği babalarını (Gavs Hz.) da ben bizzat görmedim. Çok yakında olmama rağmen göremedim. Adıyaman'da çalışıyordum o sırada. Vefatı da o tarihlere rastladı. Onun da yanlarına ve yakınlarına varmadığım halde, benim yaşadığım çok kerametleri varrdı. Çok arzu ettim, göremedim. Ama rüyamda gördüm. Hakikaten, çok, unutamadığım heyacanları, manevi feyzleri yasatmasına şahit olmuşumdur. O'nun hem evladı, hem de maddi ve manevi olarak silsilesini devam ettiren Muhammed Raşid Hazretlerini de gerçekten o feyze sahip, insanları irşad eden büyük bir Veli olarak gördüm. Oradaki insanlarla ayak üstü bir sohbet etmiştim. Onları öyle mutlu gördüm ki, yeni gelmişlerdi. Hatta ayyaşliktan, uyuşturucudan, serkeşlikten vb. ip-tilalardan kurtulamamiş olarak orada bulunanlari gördüm. Ve onlarda öyle bir sevinç, öyle bir huzur gördüm ki bunlar aninda meydana gelen şeylerdi ve adeta beş yildizli otelde dünyanin en güzel memleketin gezmeye gelmiş insanlarin haletini, ruh halini gördüm. Onlar yataklara bile sahip olmayan, sirt sirta adeta Çanakkale şehitleri gibi yan yana dizilmiş adim atacak yer kalmamiş bir mekanda yatip kalkiyorlar. Ve sadece bir tabak çorbayla ve oranin ekmegi ile beesleni-yorlar. Yani maddi imkan içinde, bu kadar fakir, gerçekten çok fakir ve maddi imkanlardan yoksun bir mekanda, bu insanlari mutlu eden, bu kadar huzura kavuşturan ne idi diye düşündüm. Çünkü onlarinda daha önce böyle birr maneviyattan haberleri yok ve böyle birşeyi yaşamamişlar. Evet, yani oranin güzelligine o zatin oraya .verdigi feyzi görmemek için insan kör olmalıydı, ama olması bile geçerli bir sebep değildi. Çünkü o huzur, insanın hakikaten

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Hekimoğlu İSMAİL

Fakat milyonlarca insanın bulunduğu şehirlerde kendilerini yalnız hissedenlere inat, bunlara hergün binlerce insan akın akın ziyarete gelmiş. Evet, orada bulunduğum üç gün içinde hergün otobüsler, taksiler, minibüsler dolusu insan gelirdi.Mahşeri bir kalabalık vardı, bu insanları oraya çekip getiren neydi? Niçin geliyorlardı? Yaz, kış demeden, yorgansız, yataksız camide veya surda burda nasıl yatıyorlardı? Ne yiyip içiyorlardı? Evet, İslami Öğretim ve eğitim yok edilirken, Müslümanlar sebeplerin dışında, İslamiyet'le müşerref olup, İslamiyet'in hakkaniyetine alenen inanıyorlardı. Raşid efendi, pek konuşmazdi, vaz-u nasihatte bulunmazdi. Sadece imamlik ederdi. Amma onu gören kötü alişkanliklarini terk eder, bazilari sakal birakir, dini kiyafetler içinde işine bakardi. Nasil ki, miknatis, demir cinsinden şeyleri miknatislandirirsa, o da yanina yaklaşana Islami hayati aşilardi. Bu, elbette Allah vergisiydi. Islam'dan uzaklaşan bir kisim kullarini Allah, bu şekilde Islam'a çekiyordu.Her irktan, her mezhepten, hatta her dinden insanlar gelirdi, bunlari getiren sebebi anlamak mümkün degil, amma giden bir daha gitmek ister, sevdiklerini de götürürdü. O, seyyiddi, âli beyttendi.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Cemil TOKPINAR

Onların yüreklerinde buluşanlar dost olurlar, kardeş olurlar. Adıyaman'ın Menzil köy-"ceğizinde yuva tutan bu Allah dostu da, ülkenin her dilden, her kavimden, her topraktan çocuklarını kolla n arasına almış, birbirine katmış ve sonunda Allah yolunun yolcuları yapmış, yani kardeş yapmıştır. Menzil ikliminde Türkün Kürd'ün düşmanlığı yoktu. Arabın, Çerkezin-Lazın, Gürcünün de öyle...Hatta Avrupalının, Amerikalının da... Öyleyse ülke, bir Allah dosu-tunun gönül ikliminde buluşsa, dertsiz olurdu, sancısız olurdu. Muhammed Raşid Efendi, yalniz bir dost iklim oluşturmakla kalmadi. Onun varligi ile ihya olan küçük Menzilcik, "şerefü'l-mekan Bi'1-mekin-Mekanin şerefi, orada ikamet edenin izzeti sebebiyledir" sözünün tam temsil yeridir. Şerefi veren Allah Tealadir. Eger insan O'na, sadece O'na baglanirsa,
O insani aziz eder. Isterse insanlarin gözlerinin görmeyecegi ellerinin kolay ulaşamayacagi mekanlarda yaşasinlar. Çünkü Allah'tir diledigini aziz kilan, diledigini zelil eden... Irtihallerinde peşlerinde sadece Menzil köyü degil, onun gönül ikliminde buluşan koca bir dünya buluştu. Öyleyse Izzeti Allah yolunda aramak gerek. Orada mahviyete'erilirse, Allah, insani insanlar nazarinda aziz kilacak. "Menzil Şeyhi"Muhammed Raşid Efendi'nin bize biraktigi bir ibret de bu. Bir başka ibret daha var ki, bu da insanımizdaki şahsiyet sarsintisini tedavi edecek adresi gösteriyor. O, Islam'dir. O, Islam'in rahmet iklimini hayata taşiyan tasavvuf mektebidir. Muhammed Raşid Efendi'nin bir özelligi, dara düşmüş gönüllerin tevbe pinarinda yikandiklari mahal olmasidir. Allah, her kuluna degişik ikramlar lütfeder. Muhammed Raşid Efendi, sanki Rabbimizin, tevbe kapisidir. Ona gelen, tevbe kapisindan girer, yikanir, arinir, durulur, bir güzel insan haline gelir. Şöyle bir etrafiniza bakiniz, o tevbe kapisindan geçmiş, güzel yüzler görürsünüz. Içkiden tevbe etmiş, uyuşturucudan tevbe etmiş, kumardan, yuvasi yikimin kenarindan dönmüş, cinayete karişip, gönlü yufkalaşmiş bir nice insan...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
EMEĞİNE,YÜREĞİNE VEDE O GÜZEL GÖNLÜNE SAĞLIK......

ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN...VE İLMİNİ ARTIRSIN....

İLAHİ ENTEL MAKSUDİ VE RIZAİKE MATLUBİ..................!!!!!!!!!!!

selam ve muhabbetle........

Allah razı olsun abicim. Rabbul Alemin sizleree misli mislisini versin.

Yarabbi ben pişmanın
yapmış olduğum bütün günahlardan
keşke yapmasaydım
inşallah birdaha ben yapmayacağım

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

miyase yazdı:

ve aleykümselam miyase kardeşim. Rabbim sizlerden de razı olsun. Amin amin amin B)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
mustafa kardeşim rabbim senden razı olsun çok değerli bir zatı sitemize evlerimize gönüllerimize konuk ettiniz rabbim o mübareklerin güzide insanların evlatlığına bizleri layık eylesin şefaatlerinden mahrum eylemesin muhammed rasit hazretleride çok değerli bir zattır ayrıca seyyid olmasıda ayrı bir değerdir rabbim tarafından kendi maneviyatının güzelliği yüzüne yansmıştır o güzeller güzelinin rabbim onu cennete en yüksek makama eriştirsin sevgili peygamberimizin sancağı altında bizim gibi acizlerde onlarla birlikte olmak şerefine nail oluruz inş rabbimin rahmeti üzerinize olsun dua ile

İNŞALLAH ABLACIĞIM ABİM EMEĞİNE ELLERİ SSAĞLIK BURAYA GİTTİM MEZARINI ZİYARET ETME KISMET OLDU SADE KENDİSİNİ GÖREMEDİM AMA ŞU AN YİNE ONUN SİNSİLESİNDE DEVAM ETTİREN SEYYİD HAZRETLERİNİ GÖRME İMAKNIM OLDU HAMDOLSUN HERKEZİN GİTMESİNİ TANSİYE EDERİM

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
zerda yazdı:

İNŞALLAH ABLACIĞIM ABİM EMEĞİNE ELLERİ SSAĞLIK BURAYA GİTTİM MEZARINI ZİYARET ETME KISMET OLDU SADE KENDİSİNİ GÖREMEDİM AMA ŞU AN YİNE ONUN SİNSİLESİNDE DEVAM ETTİREN SEYYİD HAZRETLERİNİ GÖRME İMAKNIM OLDU HAMDOLSUN HERKEZİN GİTMESİNİ TANSİYE EDERİM

amin inşallah.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
zerda yazdı:

Allah razı olsun kardeşim. Kardeşim sizin gördüğünüz Seyda Abdulbaki El Hüseyni.

Geçenlerde icazetli ilk halifesi büyük müderris, ilim sahibi ve Seyda hz. intisabından evvel de icazetli bir şeyh olan, dört mezhep ortadan kalksa baştan yazabilecek kadar zahiri ilimlere vakıf, Kâmil Mürşidlik derecesinde batıni ilimlerin müteahsisi olan mübarek Seyda Molla İbrahim Hazretleri vefat ettiler. inna lillah ve inna ileyhi racun. Rabbim şefaatleriden ayırmasın. Rabbul Alemin makamlarını ali evlesin.

bu öyle bir silsileki ne silsilenin başında bi eksiklik görebilirsin ne sonunda. Hepsinin özünde Resulullah a.s. vardır. Onun aşkı onun kukusu onun sevdası ona hasetlik ona hürmet ona edep dedelerinin sancağını öyle bi taşıyorlarki görenler Resulullahı gördüm sanıyor. Çünkü bir kimse kimi çok düşünürse hal ve hareketiyle ona benzemeye başlar. Onun için yürüyüşü, gülüşü, merhameti, konuşması ve en önemlisi yaptığı hizmeti hep Resulullaha benziyor. Tıpkısının aynısı derlerya aynen öyle. Öyle bi koku varki mübarek beldede, öyle bi kardeşlik varki gönüllerde ve öyle bi sevdayla bağlılık varki o büyük gönüle....

İnsan derede yüzerken okyanusun farkında varmaz. Okyanusa girense ne yaparsan yap ordan nasibin almadan çıkmaz.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

adıyamana,afyona yada ist kavacığa gidebilenler varmı.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:

afyon daha yok kardeşim orayı görmedim. ama adıyamana belki çoğu adıyamanlıdan fazla gitmişimdir. Kavacıktada daha ilk zamanımda görmüştüm. Kurtköydeki külliyedeydi yakın bi zamana kadar o da nasip olmadı. Demek ki gönülden istemiyormuşuz.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN,O MÜBAREK ZATLARIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE AYAKTAYIZ,YERE BATIRILMADIK.İNSANLARIN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ,HER TÜRLÜ GÜNAH ÖVÜLÜR HALE GELMİŞ.RABBİM BİZİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN.AMİİİN.

Amin ablam ecmain. Türlü günahlar övlülür hale güzelliklerde yerilir hale gelmiş.
M. Raşit Erol hz. gökçe adaya sürgününün altıda yatan sebeplerden bi taneside halkı içkiden, sigaradan kumardan uzaklaştırdığı için devlete verdiği zarar... mış.
İşte güzellikler kötü görülüyor. Her zaman derim ya insan nasıl bakarsa öyle görür. Nasıl görürse kendisi de o şekildedir. Yani kendisini görür.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
sevvalmina yazdı:

afyon daha yok kardeşim orayı görmedim. ama adıyamana belki çoğu adıyamanlıdan fazla gitmişimdir. Kavacıktada daha ilk zamanımda görmüştüm. Kurtköydeki külliyedeydi yakın bi zamana kadar o da nasip olmadı. Demek ki gönülden istemiyormuşuz.

kurtköy dediğiniz tepeörenmi oluyo

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt