Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ve gülkoksam evlendi..ve gülleri soldu (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bak bi de şu açıdan düşün sen baştan kabullendin tamam bilemezdin böle olacağını peki ya onlar? sürekli accaba ne yaptıkki böle oldu diyorlardır şimdi sana yakın olmaya çalıştıkça sen kaçıyorsun... ya onlarda sana zulmetselerdi eşini kışkırtsalardı hakaret etselerdi... seni anlamaya çalışıyorlar bak benim senden küçük bir kardeşim var ona söyler gibi söylüyorum sanada inan bana... hadi bi kaç gün onların istediği gibi senin de olmak istediğin gibi ol rahat ol evin gibi gör orayı... inan bana ne eşyadır evi ev yapan nede içinde olanlar sadece huzur... ayrı evin olabilirdi ama eşinle anlaşamazdın herkes senin eşyalarına evine özenebilirdi ama sen herkesin bir gram huzuruna hasret kalabilirdin ama huzurun var sen görmüyorsun bi dene söylediğimi o evin kızı ol bi kaç günlüğüne senin yerinde olmak isteyen inan bir sürü insan var

ablacım içten yazdığını hissediyorum allah razı olsun
huzur önemli de ben huzuruda sağlayamıyorum geldim buraya bu insanların huzurunu bozdum
ama kaynanamı yanlış tanımış gibi geliyor bana çok soğudum ondan
çok mızmız asla ben onu öle bilmezdim...
eşim gelince of çok iş yaptım falan dedi dün akşam yine sinirlendim
halbuki iş falan yok ortada temizlik hastası olduğu için kimse durduramıo
yaptığı işin eve faydası yok boş işlerle uğraşıp yoruluo
sonrada isyan edio

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bak bi de şu açıdan düşün sen baştan kabullendin tamam bilemezdin böle olacağını peki ya onlar? sürekli accaba ne yaptıkki böle oldu diyorlardır şimdi sana yakın olmaya çalıştıkça sen kaçıyorsun... ya onlarda sana zulmetselerdi eşini kışkırtsalardı hakaret etselerdi... seni anlamaya çalışıyorlar bak benim senden küçük bir kardeşim var ona söyler gibi söylüyorum sanada inan bana... hadi bi kaç gün onların istediği gibi senin de olmak istediğin gibi ol rahat ol evin gibi gör orayı... inan bana ne eşyadır evi ev yapan nede içinde olanlar sadece huzur... ayrı evin olabilirdi ama eşinle anlaşamazdın herkes senin eşyalarına evine özenebilirdi ama sen herkesin bir gram huzuruna hasret kalabilirdin ama huzurun var sen görmüyorsun bi dene söylediğimi o evin kızı ol bi kaç günlüğüne senin yerinde olmak isteyen inan bir sürü insan var

huzur önemli de ben huzuruda sağlayamıyorum geldim buraya bu insanların huzurunu bozdum
sonrada isyan edio

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sonrada isyan edio

kuzum benim bak bazen annelerimiz bile öle değilmi hadi ozaman hem kendine hem onlara zindan et hayatı ne olacak bencebiraz sakin ol sabırlı ol ve inan ki herşey senin elinde benim kaynanam iş yapmaz asla yapmayı bırak o gelince ben deli oluyurorum çünkü çok dağınık namazlığını bile kaldırmaz yerinden el-timle oturuyo inan yatağını bile eltim topluyo ama iyi yönlerinide görmek lazım bırak mızmız olsunda senle uğraşmasın bırak tek derdin ev işi yemek olsun insanlar yıllarca yatalak hasta bakıyo da of demiyo,,, genciz hayallerimiz var beklentilerimiz var tabiki ama ya bilmediklerimiz insanların yaşadıkları annem evlendiğinde 3 görümce ve bir kayın varmış evde babannemse 35 yaşında yeni dul kalmış bir kadın hala neler yapar anneme bir bilsen ama sabır işte ne diyeyim... anlıyorum seni ama daha böle örnek çok sen yoruldunmu bunu dile getir anne bi yardım et yoruldum de yada yoruldum bu işte kalsın de.. anlamayacak insan değil anladığım kadarıyla öle olsa inan çok farklı olurdu... kayınpederinde bence senden biraz kız evlat sevgisi görmek istiyo biraz gayret ha yık duvarlarını mutluluğun içcin belki budur senin sınavın bak evlat istiyorsun belki allah böle mükafatlandırır seni

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
kuzum benim bak bazen annelerimiz bile öle değilmi hadi ozaman hem kendine hem onlara zindan et hayatı ne olacak bencebiraz sakin ol sabırlı ol ve inan ki herşey senin elinde benim kaynanam iş yapmaz asla yapmayı bırak o gelince ben deli oluyurorum çünkü çok dağınık namazlığını bile kaldırmaz yerinden el-timle oturuyo inan yatağını bile eltim topluyo ama iyi yönlerinide görmek lazım bırak mızmız olsunda senle uğraşmasın bırak tek derdin ev işi yemek olsun insanlar yıllarca yatalak hasta bakıyo da of demiyo,,, genciz hayallerimiz var beklentilerimiz var tabiki ama ya bilmediklerimiz insanların yaşadıkları annem evlendiğinde 3 görümce ve bir kayın varmış evde babannemse 35 yaşında yeni dul kalmış bir kadın hala neler yapar anneme bir bilsen ama sabır işte ne diyeyim... anlıyorum seni ama daha böle örnek çok sen yoruldunmu bunu dile getir anne bi yardım et yoruldum de yada yoruldum bu işte kalsın de.. anlamayacak insan değil anladığım kadarıyla öle olsa inan çok farklı olurdu... kayınpederinde bence senden biraz kız evlat sevgisi görmek istiyo biraz gayret ha yık duvarlarını mutluluğun içcin belki budur senin sınavın bak evlat istiyorsun belki allah böle mükafatlandırır seni

abla ben bide diyorumki bu devirde beraber oturan kalmamıştır her kız ayrı düzen istio bir benim heralde diyorum...gerçekten bir benmiyim acaba şu 2012 yılında beraber oturan.......eltin maşallah kadına yaa ama esi kadınlar yapıyo biz yeni nesiliz..eşimle evlenemem korkusuyla bir oturmayı kabul ettim hata bende varsın evlenme ne varıd ki..istediğin hayatı yaşayamadıktan sonra....abla dediklerinde çok haklısın abla tavsiyesi bunlar....ama elimden gelmiyor ...bunun bi duası olsa okusam...eve ısınamıyorum bi türlü...az önce nette okudum kızlar sayfa açmışlar yeni evliler nasıl gidiyor evlilik die...hepsinin düzeni ayrı kocasıyla yalnızla evlerinde kendi düzenleri..ama hala alışamadk boşluğa düştük diyoar...acaba oraya ben girsem yazsam siz kendi düzeninize alışamıyosanız kaynananızın düzenine nasıl alışacaktınız......gerçekten bu da çok ağır geliyor......çocuk istiom belki allah mükafatlandırır diyorum ama yine elim kalkmıo abla hani ayaklarım gitm,o dua ediyorum hergün ısınaım diye ama yok......

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım ben şimdi çıkmak zorundayım yemek yapıcam kaynatamda gelicek şimdi
odadayım diye yine alınırlar
kaynanam boş boş gezio evde şuanda umarım kocasına yemeğini verir
hala bu düşüncelerle şimdi mutfağa gidicem
sonra yine gelirim beni yalnız bırakma olurmu:(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım eltimde aynı hatta sana birşey diyeyim mi benim kardeşim evlendi iki ay önce ve kaynanası yanında onlarla gitti hemde dügünden hemen sonra ha kötü yönleri yok mu var tabiki de bazen arayıp abla üzerime çok geliyo nereye bişey koysam kalkıp kendi istediği yere koyuyo diyo ama sabrediyo ve kaynanası değişmeye başladı... şimdi hamile ve kaynanası elini işe sürdürmüyo allah seninde dileğini tutsun,,, yani demem oki yanlız sen değilsin inan bana çok var böle beraber yaşayan alışan veya alışamayan ama inan ki bak yeminle söylüyorum sen kendine eziyet ediyorsun... yine söylüyorum evin ayrı olabilirdi ama kaynanan evinde olmadığı halde huzurunu bozabilirdi hemde zindan ederdi hayatı sana... yapan çok çünkü oğlunu kışkırtıp kışkırtıp yollayan... sen sadece evinden ayrılıp yeni eve geldiğin için huzçursuzsun ... ama gayret kalk silkin burası benim evim ya noluyor bana de allaha sığın ve bu akşam lütfen benim hatrım için güler yüzlü biraz fıkır fıkır ol evini bu akşam cennete çevir gece kalk teeccüt namazı kıl ve dua et eşin yanında diye sağlıklısın diye ve mutlu olmak istiyorsun huzurun var diye

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bırakmam tamam güzelim hep yanındayım sen de ama iyi ol tamam mı

~seccadem

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim okadar güzel yazmışsınki senin bu yazını defalarca kez okudum beynime kazmak için...ve herokudğumda sıcaklık hissediyorum bu eve....kaynanam diyo zaten ne hayellerim vardı diye..........oda hayal kırıklığı yaşıo bende......ama bence kaynanamın hayalleri gelin iş yapsın ben oturayım gelin yemek yapsın ben oturayım gelin babasna ve bana yemek hazırlasın.......onun hayali hizmet ettirmekmiş gibi geliyo bana.böle düşündükçe hepten zıtlaşıyorum .....kaynatama yemek verme sorununu hala aşamadım ...sadece birkere aştım oda evin huzuru olsun diye ..ben yemek hazırlarken kaynatamın gözleri doldu bböyle ol canımı al dedi....oturdum yanına konuştum o yerken..baba beni yanlış anlama benim yapım bu dedim senle ilgisi yok dedim beni böle kabullenin nolur dedim....neyse o akşam herşey çok güzeldi ..ozaman anladımki bu evin huzuru benim elimde......o da güleryüz hizmet fıkır fıkır olmak şakacı olmak........ama yapamıyorum.....içimden gelmiyor...alahıma dua ediyorum bana bu evi ve bu insanları sevdir diye.......içimde bi gram sevgi yok anlayamıyorum yaaa.....önceden böyle değildim ...seviyorum diyodum..seviyodum da..ama şimdi niye böyle oldu bilmiyorum..belkide yaşadığım hayal kırıklığı beni böle yaptı......çok çaresizim

hımmm ne güzel sarfettiğim kelimeler bir kulağından çıkar diye endişe ediyordum .
bir kulağından girip beyninde yankılanıp kalbinde yer ettiğini görmek mutlu etti beni . bunu görmekde benim hayalimdi biliyor musun.. :)

ama bence kaynanamın hayalleri gelin iş yapsın ben oturayım gelin yemek yapsın ben oturayım gelin babasna ve bana yemek hazırlasın.......onun hayali hizmet ettirmekmiş gibi geliyo bana

nerden biliyorsun kalbini açıp baktın mı .?

bence gözlem yapıyor ;) yuvayı dişi kuş yapar sözündeki dişi! kuş mu ? aklı başında mı yoksa aklı bir karış havada mı ? patatesleri ince soyuyor mu ? artan yemekleri ne yapıyor vs vs .

bu sorularının cevabını arıyor olabilir ,
yada gerçekten hasta olabilir,
yada sen sorun üretmekte usta olabilirsin ;)

şeytana fırsat verme kardeşim ,kalbine vesvese veren şeytandır kalbini ısındıracak olan cenab-ı hak .

ya vedud yardımcın olsun !

bazen insanın en büyük düşmanı yine kendisi olur biliyor musun ;)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
canım eltimde aynı hatta sana birşey diyeyim mi benim kardeşim evlendi iki ay önce ve kaynanası yanında onlarla gitti hemde dügünden hemen sonra ha kötü yönleri yok mu var tabiki de bazen arayıp abla üzerime çok geliyo nereye bişey koysam kalkıp kendi istediği yere koyuyo diyo ama sabrediyo ve kaynanası değişmeye başladı... şimdi hamile ve kaynanası elini işe sürdürmüyo allah seninde dileğini tutsun,,, yani demem oki yanlız sen değilsin inan bana çok var böle beraber yaşayan alışan veya alışamayan ama inan ki bak yeminle söylüyorum sen kendine eziyet ediyorsun... yine söylüyorum evin ayrı olabilirdi ama kaynanan evinde olmadığı halde huzurunu bozabilirdi hemde zindan ederdi hayatı sana... yapan çok çünkü oğlunu kışkırtıp kışkırtıp yollayan... sen sadece evinden ayrılıp yeni eve geldiğin için huzçursuzsun ... ama gayret kalk silkin burası benim evim ya noluyor bana de allaha sığın ve bu akşam lütfen benim hatrım için güler yüzlü biraz fıkır fıkır ol evini bu akşam cennete çevir gece kalk teeccüt namazı kıl ve dua et eşin yanında diye sağlıklısın diye ve mutlu olmak istiyorsun huzurun var diye

abla şuan kardeşin bir mi oturuyor yoksa kaynanası misafir olarakmı gitti kardeşinin evine...hamile olsam banada bişey yaptırmaz biliyorum hatta diyoki bi hamile kal sana öyle bakacamki tarzında konuşuyor....ben evleneli 1 ay oldu hemen nasıl hamile olayım hem sorunlarımda var kadınsal:( gerçekten allah bana yardım etsin..ve kardeşine..ve bizim gibi olanlara...buakşam senin için güleryüz göstermeye çalıştım herez aynı saatte geldi sofrayı kurdum yedik bulaşıları yıkadım....ara ara konuştum....bugün kaynanamla iyiydim akşam saatine doğru...apartmana yeni gelin eşyası geldi...geldi eşyalar çok güzel falan dedi çıkıp çıkıp bakıodu bende ben bakmasam iyi olur dedim(içimde kaldı ya) oda biz daha iyisini alırız olsun dedi..ha kendi evi için mi dedi benim için mi dedi bilmem orasını..bende sesetmedim...buakşamda görümceme sinirlendim bi geldi eve bağırıyo çağırıyor saygısız saygısız...buakşamda ona buruğum....biirini idare etsem biri başlıyo..anlican işim gerçekten zor abla....kimse beni anlamıo....dua ediyorum hergün bakalım sonum haır olsun...eltin kaç yaşında ablacım........burası benim evim demeye kalkıştım ama yapamadım abla...ben öyle deyince hemen içimden bi ses "burası senin evin olsa şunun yeri şurda olmazdı ,şunun rengi şu olmazdı,evin hanımı sen olurdun kaynana değil,şu kaşık şu çatal şu koltuk şu havlu şu çöp................................kafamada birsürü şey dönüyor.heleki apartmana yeni gelinler geldikçe içim burkuluyor...arkadaşım olcak die seviniyorum 4 yeni geliniz apartamanda ama hepsinin ayrı düzeni var bitek benim yok bu da çok koyuyor bana.....bak sen eltin gibi beraber oturmamışsın çok şanslısın abla.......

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
hımmm ne güzel sarfettiğim kelimeler bir kulağından çıkar diye endişe ediyordum .
bir kulağından girip beyninde yankılanıp kalbinde yer ettiğini görmek mutlu etti beni . bunu görmekde benim hayalimdi biliyor musun.. :)

ama bence kaynanamın hayalleri gelin iş yapsın ben oturayım gelin yemek yapsın ben oturayım gelin babasna ve bana yemek hazırlasın.......onun hayali hizmet ettirmekmiş gibi geliyo bana

nerden biliyorsun kalbini açıp baktın mı .?

bence gözlem yapıyor ;) yuvayı dişi kuş yapar sözündeki dişi! kuş mu ? aklı başında mı yoksa aklı bir karış havada mı ? patatesleri ince soyuyor mu ? artan yemekleri ne yapıyor vs vs .

bu sorularının cevabını arıyor olabilir ,
yada gerçekten hasta olabilir,
yada sen sorun üretmekte usta olabilirsin ;)

şeytana fırsat verme kardeşim ,kalbine vesvese veren şeytandır kalbini ısındıracak olan cenab-ı hak .

ya vedud yardımcın olsun !

bazen insanın en büyük düşmanı yine kendisi olur biliyor musun ;)

hayır canım inanınki dediğiniz herşey kulağımda bugün bi güç geldi bana sen ve buket ablamla konuşunca....gerçeten insanı iyi işlere yönlendiriyorsunuz allah bin kere razı olsun.........bilmiyorum beklentisini....ben dediklerimi hissediyorum ama senin dediğin gibi de olabilir....ya vedud insanların kendimizi sevmesi için değilmiydi canım...hani başkasını bizim sevmemiz içinde okunabilirmi........

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
abla şuan kardeşin bir mi oturuyor yoksa kaynanası misafir olarakmı gitti kardeşinin evine...hamile olsam banada bişey yaptırmaz biliyorum hatta diyoki bi hamile kal sana öyle bakacamki tarzında konuşuyor....ben evleneli 1 ay oldu hemen nasıl hamile olayım hem sorunlarımda var kadınsal:( gerçekten allah bana yardım etsin..ve kardeşine..ve bizim gibi olanlara...buakşam senin için güleryüz göstermeye çalıştım herez aynı saatte geldi sofrayı kurdum yedik bulaşıları yıkadım....ara ara konuştum....bugün kaynanamla iyiydim akşam saatine doğru...apartmana yeni gelin eşyası geldi...geldi eşyalar çok güzel falan dedi çıkıp çıkıp bakıodu bende ben bakmasam iyi olur dedim(içimde kaldı ya) oda biz daha iyisini alırız olsun dedi..ha kendi evi için mi dedi benim için mi dedi bilmem orasını..bende sesetmedim...buakşamda görümceme sinirlendim bi geldi eve bağırıyo çağırıyor saygısız saygısız...buakşamda ona buruğum....biirini idare etsem biri başlıyo..anlican işim gerçekten zor abla....kimse beni anlamıo....dua ediyorum hergün bakalım sonum haır olsun...eltin kaç yaşında ablacım........burası benim evim demeye kalkıştım ama yapamadım abla...ben öyle deyince hemen içimden bi ses "burası senin evin olsa şunun yeri şurda olmazdı ,şunun rengi şu olmazdı,evin hanımı sen olurdun kaynana değil,şu kaşık şu çatal şu koltuk şu havlu şu çöp................................kafamada birsürü şey dönüyor.heleki apartmana yeni gelinler geldikçe içim burkuluyor...arkadaşım olcak die seviniyorum 4 yeni geliniz apartamanda ama hepsinin ayrı düzeni var bitek benim yok bu da çok koyuyor bana.....bak sen eltin gibi beraber oturmamışsın çok şanslısın abla.......

kardeşim beraber oturuyo canım misafir gitmedi yani kaynanası... ki ben de keşke birkaç sene beraber otursaydım diyorum ki ben öğretmenim atanamadım şimdi devlet memuru olarak çalışıyorum ama ilk yıllar çok zordu inan elimizde avucumuzda ne varsa gitti bir tane altınım desen kalmadı eltim se para biriktirdikçe biriktirdi... kaynanasıyla oturmanın avantajlarını kullandıki 29 yaşında ve dokuz senedir b.eraber oturuyo... bu yıl ayrılacaklar bilemedin bir sonraki yıl ev yaptıracaz 3 katlı ayrılacak... bak o gelinler gelsin kendine bin kere şükredecen ki kaynanalarından yakınmamları hiç bitmeyecek ayrı oldukları halde senden ben hiç kaynanam şöle kötü bana şunu yapıyo bunu yapıyo dediğini duymadım iş dışında.. hem ehani diyorsunyaa hiç bir şay benim istediğim gibi değil diye öle yapmaya çalış kaynanan lazım olurmu diyo sen yenisini al onu kenara koy dursun zamanla onuda atarsın... birşey dersede anne burası artık benimde evim birazda ben istediğim gibi yapayım böle daha mutlu olurum de anlayacaktır. ve göreceksinki sende mutlu olmaya başlamışsın..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim beraber oturuyo canım misafir gitmedi yani kaynanası... ki ben de keşke birkaç sene beraber otursaydım diyorum ki ben öğretmenim atanamadım şimdi devlet memuru olarak çalışıyorum ama ilk yıllar çok zordu inan elimizde avucumuzda ne varsa gitti bir tane altınım desen kalmadı eltim se para biriktirdikçe biriktirdi... kaynanasıyla oturmanın avantajlarını kullandıki 29 yaşında ve dokuz senedir b.eraber oturuyo... bu yıl ayrılacaklar bilemedin bir sonraki yıl ev yaptıracaz 3 katlı ayrılacak... bak o gelinler gelsin kendine bin kere şükredecen ki kaynanalarından yakınmamları hiç bitmeyecek ayrı oldukları halde senden ben hiç kaynanam şöle kötü bana şunu yapıyo bunu yapıyo dediğini duymadım iş dışında.. hem ehani diyorsunyaa hiç bir şay benim istediğim gibi değil diye öle yapmaya çalış kaynanan lazım olurmu diyo sen yenisini al onu kenara koy dursun zamanla onuda atarsın... birşey dersede anne burası artık benimde evim birazda ben istediğim gibi yapayım böle daha mutlu olurum de anlayacaktır. ve göreceksinki sende mutlu olmaya başlamışsın..

kaynanasının evine gitti yani kardeşin..kayınpederi varmı peki..yeni eşya alındımı birde...bugün gelinin birinin evine çıktım çok öznedim abla yaa bide 19 yaşında hiç bişey bilmio iş güç falan ama evi var..bense dört döndürüyodum babamın evini her işten anlarım ama burda elim kolum bağlı...ben anlamadım gitti bu işten bişey.......eltin iyi yapmış birikirmiş o 3 katlı evi kayınpeder mi acak ortakmı abla ..herkez kendi parasını mı koyucak...eltinin yaşı var sanıoydum gençmiş...yeni bişey almak da gelmio içimden buz gibi soğudum ama biyandan da içim gidio şirin ev eşyalarına falan

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım yeni ev kuruldu kardeşime ama kaynanasıyla beraber gitti kayınpederi yok valla bizim eve gelince arsamız var şimdi işte ortak bir ev istiyoruz üç katlı herkese bir ev.. parayı herkes elinden geleni koyacak ama çoğunu kayınpederim... ve bence sende gördükçe bozulma sizde para biriktiriyomuşsunuz daha iyisi olacak seninde inşallah.. onu düşün ve için giden şeyleride al değiştir evini kendi evin yap orayı mutlu olmaya bak yoksa kendi evin olduğunda sadece evin olur huzurun kalmaz

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
gül koksam belki bana kızacaksın ama yaptığın çok yanlış hiç mi hiç tavsip etmiyorum bir kere kaynanam gözüyle bakıyorsan o iş bitmiştir erkek kardeşin varmı bilmiyorum ama aynı senin yaptığını size gelen gelin yapsa çok kızarsınız heralde niye bu insanlardan bu kadar nefret ettin biraz sevgiyle bak sevgiyle yaklaş düşüncelerinden bunları sil benimde bir oğlum var bekar gelecek olan gelin aynı şeyi benim için düşünse çok kırılırım büyüklerin zararı hiç olmaz benimde gelinim var evli kızlarım var bende 32 sene kayınvalidemle beraber yaşadık tabiki bu zaman zarfında kırılacak şeylerimiz olmuştur ama işi büyütmeye gerek yok Allaha şükür hiç birisinden beddua almadım ben nasıl istemessem kızlarımada izin vermem hemde daha iki haftalık diyorsun bile bile gitmişsin dur hele iki senelik ol kimseyi üzmeye hakkın yok eşini iki arada bir derede bırakma seninle anne baba arasında seçimle zorlama yirmi senedir gelinimle beraber altli üstlü oturuyoruz daha bize git öte dememiştir kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama saygı göstermek zorundadır daha küçüksün cahilsin bunları biraz daha büyü anlarsın kendi ailen nasılsa onlarıda öyle göreceksin ha ayrılmak istiyorsanda tatlılıkla ayrılın Unutmayın ki bir gün sizler de kayınbaba ve kaynana olup yaptıklarınızın aynısıyla karşılaşabilirsinizçok ayıp hiç yakıştıramadım senin düşündüğünü eşinde senin annen baban için düşünse hoşunamı gider

İnsanın en çok değer verdiği ve üstünde titrediği evlatlarıdır Evlatlarının büyüyüp de kendilerinden kopmasını bahsettiğiniz sorunları yaşamasını hiç istemezler Büyüklerimiz her ne kadar hatalı da olsalar alttan alıp şefkatle yaklaşması gereken küçüklerdir

Anne babanızın hataları varsa güzel bir dille onları incitmeden uyarabilirsiniz Küsmek kesinlikle caiz değildir

Bir insanın bir hatası olsa dahi binlerce güzel özelliği vardır

Bir gemide bir cani olsa yüz de masum olsa o gemi hiç bir adalet kanunu ile batırılamaz Çünkü bir masumu cezalandırmak için yüz masumun ölmesini arzu edemezsiniz

Öyle de bir insanda bir kaç kötü özellik bulunsa dahi o insanda çok güzel özellikler bulunmaktadır En başta Müslüman olması tüm hatalarını görmezden gelmemizi gerektiren bir güzel özellikti Müslüman olmasının hatırına hatalarını affetmek gereki

Hatasız insan arayan dostsuz kalır Şimdi siz affedin ki ilerde çocuklarınız da sizleri affets

Allah'ın Resûlünün,
Kim, din kardeşini bir yıl terkedip küs durursa, onun kanını dökmüş gibi günaha girer(Ebû Dâvûd, Edeb, 47 Müslümanın din kardeşine üç günden fazla küs durması helal değildir Kim müslüman kardeşini üç günden fazla terkeder ve o hâl üzere ölürse cehenneme girerbû Dâvûd, Edeb, 47

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
öncelerden şöyle bir hikaye vardı bilmem bilir misiniz.
yeni gelin kayınvalidesi ile anlaşamaz.her gün kavga, hergün tartışma.ve gelin kaynanasından kurtulmak ister.
neyse gelin sonunda çareyi bir hocaya gitmek de bulur.hoca ile kimseye çaktırmadan öldürmek için yemeğine fare zehri koymaya karar verirler.
ama hoca der ki ;ki,mse senden şüphelenmemeli.bunun için kaynanana çok iyi davran güler yüz göster ki kimse senin yapabileceğini aklına dahi getirmesin.bir ay sonra ölecek zaten.
tamamdır.gelin bu sorunu da kimseye çaktırmadan halledeceği için mutludur.her gün azar azar yemeğine o zehri koymaya başlar.ve bu arada kaynanasına karşı da saygıda kusur etmemek de güler yüzlü davranmaktadır hocanın dediği gibi.
ve bir gün iki gün derken bakar ki kaynanası da ona çok iyi davranmaya başlamış o güler yüzlü davranınca.ve kaynanasını çok sevmeye başlamıştır.üzülür pişman olur .çok iyi anlaşmaya başlamışlardır çünkü gerçekten de.
ve soluğu yine hocanın kapısında alır.der hocam biz ne yaptık.ben annemi çok seviyorum.çok da iyi anlaşmaya başladık.ama onu kendi ellerimle öldürüyorum.ne yaptık biz yakında ölecek diye ağlamaya başlar.
ve hoca da der ki..üzülme kızım.benim sana yemeklerine kat diye verdiğim o şey zehir değildi.bak sen iyi davranınca nasılda iyi oluyor insanlar..

yani sen burdan birşeyler kapmışındır herhalde kardelşim.
yoksa inan bence senin yaptıklarına karşın çok iyi davranıyorlar.bizde öyle birşey olsa geline yapılmayan kalmaz:)

evet smyyes bu hikayeyi her zaman anlatırım okuyunca çok üzüldüm sanki bana yapılmış gibi geldi çok yazık

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
benim durumum hiç iyi değil ya yuvam yıkılacak ya başka bişey olacak gün geçtikçe kaynanam coştu...gerçek yüzü çıktı ortaya..ve ben eriyorum ...ben hiç iyi değilim

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,
Ne oldu gülkoksam? neden bunları kendi Anne babanla paylaşmıyorsun?? Neden kendine bu azapları yapıyorsun??
Biliyorum ne desem boş, kendin mücadele etmezsen sana kim yardım edebilir?
Sen razı değilsen olanlara seni kim razı edebilir???
Rabbim yardımcın olsun daim, açalım ellerimizi semaya.. . Ya Rab yardım et, hayırlıya çevir bu hali, dayanma gücü ver,
Ya Rab yuvamızı koru! senin rızanı kazanacak hallere bürü... Ya Rab! Ya Rab! (iste, iste sen onu...Rabbim verir sen istersen...)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,
Ne oldu gülkoksam? neden bunları kendi Anne babanla paylaşmıyorsun?? Neden kendine bu azapları yapıyorsun??
Biliyorum ne desem boş, kendin mücadele etmezsen sana kim yardım edebilir?
Sen razı değilsen olanlara seni kim razı edebilir???
Rabbim yardımcın olsun daim, açalım ellerimizi semaya.. . Ya Rab yardım et, hayırlıya çevir bu hali, dayanma gücü ver,
Ya Rab yuvamızı koru! senin rızanı kazanacak hallere bürü... Ya Rab! Ya Rab! (iste, iste sen onu...Rabbim verir sen istersen...)

melisa anneme anlattım geçende ben hiç iyi değilim die o da kaynanamı aradı konuştular..ondan sonra eşim 2 yıl sora kredi çekip alıcam söz dedi evi..bende rahatladım ve ortamı düzellttim kavga falan olmuştuda..2 gündür iyiym bilmiyorum inşsllsh böle devam ederim...hergün yasin okuyorum bu eve ısınayım diye inşallah etkisini görürüm..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt