Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ve gülkoksam evlendi..ve gülleri soldu (1 Kullanıcı)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Gülkoksam kardeşim dinle şimdi...(empati kuruyorum) Dinini yaşamak istiyorsun, sana göre nikahlın dışındakiler yasak, rahat hareket edemezsin, sana kötü gözle bakabilirler (kim olursa olsun, ister kaynata) rahatsız oluyorsun, korkuyorsun, çünkü böyle birşey yaşamadın...
Sen kendi evinde, sadece mahremlerle yaşadın ve bunun dışındaki erkekleri anlayamazsın, mücadele etmekten de korkarsın, çünkü mücadele etmesini de bilmezsin.. peki ne olacak???
Kendini değiştireceksin, düşünceni değiştireceksin, annen baban ile konuşacaksın (kendi) korkularını anlatacaksın (istersen psikartri yardımı al ama inanclı doktordan, başkası anlamaz)
Bu benim babam, nikah düşmeyen mahrem diyeceksin , ona hizmet ile sevap kazanırım, onlardan zarar gelmez bana diye düşün...
Yavaş, yavaş alışmaya çalış, kusuruma bakmayın, çok ürkek yetiştim, yabancı erkek bile görmedim, (t. v lerin de sonucu) hep erkekler
kötü, ah bilsem kardeşim kadınlar da az değil...bazen baştan çıkarıcı (neyse) ama sen hayatın hep iyi yönlerinde korumacı yaşadın...
Pozitif olmak, nasıl? sana karşı bir söz , bir hareket olmadıktan sonra karşındakini iyi insan diye düşünmek, biraz açılman lazım, bu sana gerekli imtihan demek ki, kolay birde ya dışarıda çalışmak zorunda kalsaydın...??
Birsürü aç kurd gibi erkek sürüsü içinde yaşamak zorunda kalsaydın???(özür dilerim erkek kardeşlerimden, dini yaşantısı olmayanlardan bahsediyorum... bende dışarıda yaşıyamıyanlardanım, çalışamadım... çünkü iyilerine denk gelmedim..)
Hayat zor, senin yaşamak istediğin mücadelesiz yaşam yok, kendini toparla, bunu başarmaya çalış... dedikleri gibi bunu kaldıramazsan, eşin zor durumda kalır, sabır edersen, Rabbim sana mutlaka yardım eder, birgün kendi evin olacak ama bu sefer dışarı çıkmak zorunda kalacaksın, mutlaka karşına korktugun insanlar çıkacak, peki çıkmasın, ozaman bir korkak olarak hep eşinin dışında adım atma...
Pozitif düşün ve bu kolaylıktan yararlan, o insanlara korkularını anlatırsan yardımcı olacaklardır umarım, en azından anlarlar seni
Ben hiç dışarı çıkmadım çekiniyorum, bana yardım edin diyebilirsin, eşini gözlemle kötü bir erkek mi???
Onu sevdin, öyleyse erkeklerin çogu kötü değil, nikah düşenler kötü olabilir mi???
Hayır sadece Allah'ın emrini hiçe sayanlar, edepsizler, onlardan çekin, erkeklere negatif gözle bakmaktan kurtar kendini...
Umarım faydalı olmuşumdur, neden anladım seni? çünkü erkeklerden korkanın teki de benim, Rabbime şükür yendim bu duygularımı ama bu sefer de Rabbimin emrini tutanlara çok hayran kalıyorum bu da iyi değil...
Orta karar, tamam inşallah, Rabbim yardımcın olsun, kendini harap etme.. . inancı yaşayacagım diye ortamı cehenneme cevirme
Tamam kardeşim?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sığın Allah C.C. na Nazardan,Büyüden,Sihirden ...Hasetten...Bir an önce...İçinden Ezan oku...Ulu Rabbimiz seni çok seviyorum beni ve yuvamı koru de...
Madem beraber yaşıyorsunuz...Dikkatli giyin...davran...konuş ...Saygılı ol...Birlik beraberliği koruyucu ol...
Sıkıştırma...Huzurunu bozma...
Eşine hizmetçi ol...
Eşin sana köle olsun...
Babası baban ...Annesi annen hataları ile kabul et...
Yeter ki yanlış davranış olmasın...
Sende yanlış davranış olmamalı diye dikkat et...Oturmanıza kalkmanıza...
El öp sen yücelir sin...
Sev sevilirsin...
Say sayılırsın...
Nifak evi dağıtır huzuru kaçırır...
Evlenecek kadar sevdiğin genci babası ...annesi ...ne mutlu sana ...
Yuvan huzurla dolsun...Mutluluğun daim olsun...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar tek tek özenle okdum yorumlarınızı alıntı yapamıyorum vaktim yok gizli giriyorum nete sırf ibret almak için sizden...yazdığınız hikayeden çok etkilendim ama ben zaten kötü davranmıyorum ki kaynanama saece kayınpederden çekiniyorum babam olarak göremiyorum yabanc bi adam sanki gözümde ve o yabancı adamla aynı evi paylaşmayı kendime yediremiyorum....birde sürekli aklımda "sana layık görülen ev bu mu? sen yeni gelinsin eski eşyalaın içine geldin...senin için bu eve koltuk bile alınmadı..ayrı evin düzenin olsaydı çok mutlu olurdun yepyeni eşyalar kocanla ikinize ait bir düzen..halılar erdeler koltuklar..akrabaların evine özenirdi ..gülkoksaın yeni gelin evi negüzel derlerdi....ama şimd bu eve gelseler eni geline ait hiçbi eşya yok yine herzaanki sıradan bir ev...sana verilen değer bu işte...gül gibi kızdın ...sana layık görülen hayat bu mu.......arkadaşlar aklımdakileri yazdı size sanki kafamda süreli biri bunları saıklıyor............dün tereği düzeltiodum tabi kaynanamın düzenini!....çok eski bardak altlıkları vardı dedimi anne bunlar çok eskidi atalım bunu dedim...aldı elimden yok lazım olur dedi......ve ben bu aklımdaki sese hak verdim...gerçekten bana verilen değer bu muydu...o altlığı görse biri güler gülkoksamın evindeki çay tabağana bak derler....halbuki ben en güzellerine layık görmüştüm kendimi...ama haketmemişim meğerse....bunlar bana çok koyuyor...kendi düzenim yok ....evin hanımı ben miyim belli değil..sadece sığıntıyım burda.....herkez bana kafana göre düzelt yap diyor ama bir çay tabağını elimden alıpta yerine koymak kafama öre düzeltme değil işte...çok eski fincanları yerletimiş tereğe atalım anne dedim yenisini alırız buçok eski......cevap yok lazım olur....kafama göre düzen buysa kafasına göre düzen içinde olan hanım arkadaşlarım ne kadar şanslısınız...........ben hayatın en büyük hatasını yaptım beraber oturmakla...............şimdi kızlara sesleniyorum ASLA ve ASLA beraber oturmayın kendi düzeniniz olsun ....ben hata yaptım siz yapmayın.....

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
kızlara sesleniyorum asla sevdiğiniz nişanlınızın boş vaadlerine kanmayın beraber oturalım derse sakın kabul etmeyin...çadırda yaşayın ama beraber oturmayın......beraber oturmak hayat değil......beraber oturmak eşittir hizmetçilik......başka hiçbi işe yaramıyosrun....berber oturak kadar saçma birşey yok...madem evleniyorsun evin olucak...bir oda da olsa senin düzenin olucak ......bu hayat hayat değil ....değil değil değil..........

Time_off

Kayıtlı Kullanıcı
Yazının doğruluğu öğrenilene kadar kaldırılmıştır...

gozyasi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm gülkoksam kardes,
Kesinlikle cok yanlis düsünüyorsun.
Alinti: sana layık görülen ev bu mu? sen yeni gelinsin eski eşyalaın içine geldin...senin için bu eve koltuk bile alınmadı..ayrı evin düzenin olsaydı çok mutlu olurdun yepyeni eşyalar kocanla ikinize ait bir düzen..halılar erdeler koltuklar..akrabaların evine özenirdi ..gülkoksaın yeni gelin evi negüzel derlerdi....ama şimd bu eve gelseler eni geline ait hiçbi eşya yok yine herzaanki sıradan bir ev...sana verilen değer bu işte...gül gibi kızdın ...sana layık görülen hayat bu mu.......
Sen Sen sana....Bu yazdiklarini okudumda cok sasirdim. Sen bence hatayi böyle düsünerek yapiyorsun.Böyle bahsit seylere takilma. Bunlar senin esinin veya ailesinin sana olan degerini göstermez. Türkiyede yasamiyorum ama 900 TL ayri bi evde gecine bilecenizi düsünmüyor. Bu yüzden esinide husursuz etme. Sen esinin okadar kazandini bilerek evlendin ve simdi böyle davranmaya hakkin yok. Esinin ailesinin anlatin kadarila sana kötü davrandiklari yok. Ozaman onlarla iyi gecinmeye bak. Artik esinin annesi ve babasi senin öz annen baban gibi olmasi lazim. Hic unutma esinin annesi babasi olmasaydin senin o sevdin esinde olmazdi. Hep kendini düsünme. Biraz kendini esinin ve ailesinin yerine koy. Senin yapdiklarin yani kayinpederin gelince odana gitmen veya hep ayri ev istemende kayinpederinle kayinvalidenin soruna gidiyordur. Senin nasil onlardan bekletilerin varsa onlarinda senden bekletileri vardir.

Bence evlilik kendini düsünmek degil esini düsünmekle yürür. Esin seni sende esini düsüneceksin. Sen ayri ev isteyerek hem esini üzüyorsun hemde evinizdeki herkesi husursuz ediyorsun. Esinde daha fazla para kazanmiyorum esime daha iyi hayat yasatamiyorum diye kendini kötü hissediyordur. Bunu esine hissetirmye hakkin yok. Esinden biseyler beklicene önce sen sevgini göster ve esini ve ailesini daha fazla üzme derim.
Sen esini maasini ve ayni evde yasicani bilerek evlenmisin. Maddi olarak daha iyi bi hayat istiyorsan esinle degil maddi durumu daha iyi olan birinle evlenecekdin. Sen bilerek bu evliligi yapmisin ozaman simdi bu durumla yasamak zorundasin.

Bence sen mutlu olman lazim sevdin adamla evlisin. Maddi durumunuz RABBIM nasip eder düzelir. Ama sevmedin birinle evlenmis olsaydin. Ozaman hayatin cok zor olurdur.
Sabret ALLAH nasip ederse birgün kendi eviniz olur.

Unutma:
Bu tür seyler yuvaizin bozulmasina kadar gidebilir Allah korusun...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Nur sûresi 31. âyette geçen "kocalarının babaları" ifadesi ile Nisa sûresinde geçen "hanımlarınızın anneleri" ifadeleri bu meselenin aslını teşkil ediyor. Yani bir hanım için kayınpederi, bir erkek için de kayınvalidesi gerçek baba ve annesi gibidir, aralarında ebedî mahremiyet vardır. Hiçbir şekilde oğlu ölse veya hanımını boşasa da kayınpeder geliniyle, damat da kayınvalidesi ile evlenemez.
Fıkıh dilinde "hurmet-i müsahare" şeklinde bir tabir vardır ki, "akrabalığa benzeyen bir yakınlık" demektir. Yani kişi, bu insanlarla evlilik yoluyla akraba olmuştur.

İslam’a göre bir kayın validenin ve kayın pederin gelinin üzerinde ve gelinin onlar üzerindeki hakkı ve mesuliyeti nedir?

Bu konuda, karı-koca arasında uyulması gereken hak ve vazifelerde olduğu gibi kesin net hükümler yoktur Meseleyi daha çok, -evlilikle birlikte sıhriyet yoluyla bir akrabalık oluştuğu için- akrabalık haklarının gözetilmesi ve eşlerin karşılıklı birbirlerini razı ve mutlu etmeleri yönüyle ele almak daha doğru olacaktır
Gerek Kuran-ı Kerim’de geçen akrabalık ilişkilerinin gözetilmesini emreden ayetlere, gerekse Efendimizin konuyla ilgili hadisi şeriflerine baktığımızda, en yakın daireden başlayarak akrabalık haklarının yerine getirilmesinin dinimizde çok önemli bir esas olduğu görülecektir Evlilik akdiyle birlikte, eşlerden her biri yeni akrabalar edinmektedir Özellikle, eşlerden her birinin anne-babası diğeri için mahrem olmakta ve evlenen kişi adeta manevi ikinci bir anne-babaya kavuşmaktadır Anne-babalar için de, evlenen çocuklarını düşündüğümüzde, aynı durumun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz Bunun için kişinin, kayınvalidesi veya kayınpederine karşı yerine getirmesi gereken sorumluluklar açıkça belirtilmemiş olsa da, akrabalık bağlarını güçlü tutmayı emreden nasların bunları da içine alacağını söyleyebiliriz
Meselenin ikinci bir yönü daha vardır ki, o da eşlerin karşılıklı birbirlerini mutlu edebilmeleri ve aralarındaki muhabbet ve meveddetin artması, her birinin diğerinin akrabalarına karşı iyi davranmasına bağlıdır Yani Müslüman bir hanımın eşine iyi davranmasının bir diğer yönü de eşinin anne ve babasına karşı iyi davranması, onlara hürmeti ve takdiri elden bırakmamasıdır Kadın, kayınvalidesine yardımcı olarak kocasına ikram ve iyilikte bulunur Dolayısı ile koca da bu durumu göz önünde bulundurarak hanımına ve onun annesine karşı iyi davranır Kadın bunu yapmakla aslında kendine iyilik yapmış olur Zira Allah Teâlâ, "İyiliğin karşılığı iyilikten başka bir şey midir?” (Rahman Suresi, 55/60) buyuruyor
Görüldüğü gibi bu konuya bakışımız, daha çok eşlerin birbirlerini mutlu etmeleri, akrabalık bağlarının gözetilmesi ve genel ahlak kuralları çerçevesinde olmalıdır Yani erkek hanımını anne-babasına hizmet için zorlamayacağı gibi, hanım da bu konuda kendine düşeni yerine getirmeli ve onlara mümkün mertebe ihsan ve ikramda bulunmalıdır Aynı durum erkek için de geçerlidir
Öte yandan, bizi bağlayan İslami değerlere ters olmayan, usuldeki ifadesi ile Kur’an’ın ruhuna ve ümmetin maslahatına uygun tatbikatlar Müslümanlar için de bağlayıcıdır Küçük-büyük, Müslüman olan olmayan bütün insanlara merhamet, şefkat ve adalet ile yaklaşılmasını emreden bir dinin, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalık bağı teessüs etmiş kişilere hürmet gösterilmesini emretmemesi düşünülemez
Son olarak şunu ifade edebiliriz ki, eşler birbirlerinin ana babalarını aslî ana babaları gibi kabul edip, onlara saygı göstermeli ve hizmetlerinde bulunmalıdırlar Bu insani, ahlaki olmanın ötesinde evlatlar için dini bir görevdir Aynı şekilde kayınvalide ve kayınpederler de, gelinlerini veya damatlarını öz oğulları veya kızları gibi görmeli ve aynı şefkat ve merhametlerini onlara da göstermelidirler....

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ne deseniz boş, hayali dünyada kendi kafasında , kendi düşüncelerinde yaşıyor ama kimseyide değiştirecek gücü yok!
Peki ne olacak? Biraz cekecek, akıllanacak, insan kıymeti bilecek, eşyanın değeri olmadıgını , insanın insana mutluluk katacagını bekli acı tecrübelerle öğrenece, mutlaka öğrenecek ama keşke nasihat alsaydı...

berat05

Yönetici
Siz kaybettiğiniz gün anlayacaksınız...

Bu yüzden..bu kadar kişinin yazdığını iyice okuyun...Tecrübeyle size anlatılmak istenenler var...

Eşinizin ailesini bu şekilde anlatmanız onlara değer vermediğinizi gösterir...Değer vermezseniz değerli olmazsınız...

Siz bunları bilerek evlenmediniz mi ?

Olaylara objektif bakın... Hem öğüt almak istiyor fikir danışıyor hem de uygulamak adına tek bir adım atmıyorsunuz....

Hala küçük bir çocuğun oyuncak isterken ağladığı gibi bu dünyanın maddiliğine kapılmış gidiyorsunuz ?

Kaç kişi evlenirken süper lüks döşenmiş bir yere gitmiş ?

Kaç kişi evlenirken borçla evlenmiş....eşinin ailesine kol kanat germiş...DÜŞÜNÜN

Siz şu andan sonra ne yapacaksanız..yollarınız da ona göre ayrılacak...KENDİ YOLUNUZU SİZ SEÇECEKSİNİZ unutmayın...

Ya adam gibi dik durun eşinizin yanında...ya da salya sümük ağlayın...tepinin...

Bakın hangisi sizi kazançlı çıkarıyor...

ANCAK kaybettiğinizde anlarsınız..

ALLAH SELAMET VERSİN hepimize

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
çıkmazdayım........aklımdaki sorulara cevap bulamıyorm.....hayat evlilik bu muydu?her daim hazırol da beklemek ,misafir gibi yaşamak ,afedersiniz gecenin bir yarısında lavobaya giderken bile tesettüre bürünmek,sonra uykularının kaçması ve uyuyamamak.......hayat mı bu........bunca bekleyiş buna mıydı? sevgi saygı diyosunuzda...bunlar var asla saygısızlık yapmıyorum sevgimide göstermeye çalışıyorum kimseye zulüm ettiğim yok haşa.....kızdığım bazı noktalar var ....onlarda bu saydıklarım işte.....hadi eşyayı geçtim bunlar fani ..fani ama her fani genç kızın içinde bu eşya merakı vardır..kimse kendini kandırmasın.......kabul ettim de geldim boyun eğmek zorundayım.....kendime çok kızıyorum ...ne vardı da kabul ettim ki bu yaşantıyı........keşke anamın babamın dizinin dibinde otursaydımda evlenmeseydim bu hayatı yaşaaktansa kız kurus olmak daha iyi benim için......ben hapishanedeyim aslında .....şu odada dört duvar arasında......odada bile diken üstünde........bir gelin kendi düzenini bilmeliydi benim için,,,bir gelin evine sahip çıkamadıktan sonra.......neden sahip çıkamaz sizce........çünkü onun yuvasına müdahale eden sahip çıkan bir sürü insan var aynı evin içinde.......ve o gelinde ezilir ,elinden bişey gelmez.......ev üstüne ev olmazmış bunu anladım.....bir ev içinde tek odada yuva kurarım sandım yapamadım ......daha ilk başlarda pes ettim........hiç bir zaman burdan kurtulamayacak gibiyim......hiç birzaman ayrı düzenim olmayacak..............tamam dünya fani de....fani dünyanın evinin için de de mi rahat olmaz......hiç rahat değilim kardeşlerim........bana hepiniz kızdınız .......ama yaşamayan bilemez ....kaynana kaynata melekde olsa aynı evde yaşanmaz derlerdi de inanmazdım.......benimkiler bir melek ama olmuyor........örneğini verdiğim çay tabağı mevzusu bile sorun oluyor...........işte bunun melek olmakla bir ilgisi yok........herkez kendi düzenine devam ediyor.......bense yeni gelin gülkoksam yıllardır yaşanmış bir eve ayak uydurmaya çalışırken işte böyle eziliyorum........elimden hiçbişey gelmiyor.......gülmeye bile mecalim yok ........allahım bana yardım etsin...ve benim gibi eşinin ailesiyle beraber oturanlara...........ha birde şu var...hani nişanlıyken konu açmıştım ya bebeğim olsun diye dua edermisiniz diye.......artık o günler geldi çattı...ve kaynanam sormaya başladı bebek işini.........ama benim elimde olan bişey yok ki.........öldürmeyen allah öldürmez vermeyen allah vermez........benim elimde olan hiçbişey yok............benim şimdi tek avuntum rabbimin bana bir melek emanet etmesi......onu beklerken beraber yaşadığımı unuturum belki.onunla avunurum...ona sığınırım...........

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardımcın olsun kardeşim..
Yazdıklarını okudum..
Yaşadığın sIkıntıları çok iyi anlıyorum..
Evlilik Rabbimizin vermiş olduğu mükemmel bir nimet..
Bunun şükrünü eda edebilmek çok önemli..
Benim sana acizane söylemek istediğim bir kaç şey var sadece..
Öncelikle aynı evde oturmak istediğini çok net bir şekilde bizlerle burada paylaşmıştın..
Ben de sana çok özenmiştim. Herkes yapamaz bunu.. Bunu başarabilenlere de her zaman çok imrenmişimdir..
Yaşamış olduğun sıkıntılarınla beyninde yaşattığın sıkıntılar arasında gidip geliyorsun..
Kendine fazla yükleniyorsun.. Bulunduğun ortamdaki yaşadığın olumsuzlukları herkesle paylaşmaman çok önemli..
İnsanlar böyle durumlarda destek olmak yerine köstek olmayı seçiyorlar..
Kayınpederin ve kayınvaliden tarafından sana yapılan olumsuz bir davranış göremiyorum..
Sadece senin hayal kırıklığın ve isteklerin var. Bunları yaşayamamış olmak, kendi evinde rahat olamamak, yeni ev, yeni eşyalar vs...
Fkat bunu zaten sen kabullenip evlenmiştin.. Bunu göz ardı etmeyelim..
Yeni eşyalar, yeni ev istediği kadar olsun.. O kadar fani ki bu istekler.. En önemlisi huzur.. Huzur bizi elimizde Rabbimin izniyle..
Bak ben yani evlendim. Çok uzaktayım. Herkese diyorum ki bir odam olsun İstanbul'da olayım..
Eşimle elhamdülillah çok mutluyum ama arkadaş aile özlemi var. İstanbul'da çok rahatım..
Kendini mutsuzluğa koşullandırma.. Beynini daha fazla bulandırma.. Mutluluk Rabbimiz izniyle bizim elimizde..
Her zaman senden daha zor durumda olanları düşün.. Bir eşin var.. Hayat arkadaşın.. Can yoldaşın.. Onu üzme..
Şimdi çok yenisin. Alışmak tabiki de zor olacak.. Ama zamanla herşey yoluna girecek inşaAllah.. Kendini sıkma.. Yorma..
İş yaparken içinden dualar oku, kalbini ferahlatacak işlerle meşgul ol.. Kendi kendine vesveseye kapılma..
Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim.. Hayırlı Cumalar B)

berat05

Yönetici
çıkmazdayım........aklımdaki sorulara cevap bulamıyorm.....hayat evlilik bu muydu?her daim hazırol da beklemek ,misafir gibi yaşamak ,afedersiniz gecenin bir yarısında lavobaya giderken bile tesettüre bürünmek,sonra uykularının kaçması ve uyuyamamak.......hayat mı bu........bunca bekleyiş buna mıydı? sevgi saygı diyosunuzda...bunlar var asla saygısızlık yapmıyorum sevgimide göstermeye çalışıyorum kimseye zulüm ettiğim yok haşa.....kızdığım bazı noktalar var ....onlarda bu saydıklarım işte.....hadi eşyayı geçtim bunlar fani ..fani ama her fani genç kızın içinde bu eşya merakı vardır..kimse kendini kandırmasın.......kabul ettim de geldim boyun eğmek zorundayım.....kendime çok kızıyorum ...ne vardı da kabul ettim ki bu yaşantıyı........keşke anamın babamın dizinin dibinde otursaydımda evlenmeseydim bu hayatı yaşaaktansa kız kurus olmak daha iyi benim için......ben hapishanedeyim aslında .....şu odada dört duvar arasında......odada bile diken üstünde........bir gelin kendi düzenini bilmeliydi benim için,,,bir gelin evine sahip çıkamadıktan sonra.......neden sahip çıkamaz sizce........çünkü onun yuvasına müdahale eden sahip çıkan bir sürü insan var aynı evin içinde.......ve o gelinde ezilir ,elinden bişey gelmez.......ev üstüne ev olmazmış bunu anladım.....bir ev içinde tek odada yuva kurarım sandım yapamadım ......daha ilk başlarda pes ettim........hiç bir zaman burdan kurtulamayacak gibiyim......hiç birzaman ayrı düzenim olmayacak..............tamam dünya fani de....fani dünyanın evinin için de de mi rahat olmaz......hiç rahat değilim kardeşlerim........bana hepiniz kızdınız .......ama yaşamayan bilemez ....kaynana kaynata melekde olsa aynı evde yaşanmaz derlerdi de inanmazdım.......benimkiler bir melek ama olmuyor........örneğini verdiğim çay tabağı mevzusu bile sorun oluyor...........işte bunun melek olmakla bir ilgisi yok........herkez kendi düzenine devam ediyor.......bense yeni gelin gülkoksam yıllardır yaşanmış bir eve ayak uydurmaya çalışırken işte böyle eziliyorum........elimden hiçbişey gelmiyor.......gülmeye bile mecalim yok ........allahım bana yardım etsin...ve benim gibi eşinin ailesiyle beraber oturanlara...........ha birde şu var...hani nişanlıyken konu açmıştım ya bebeğim olsun diye dua edermisiniz diye.......artık o günler geldi çattı...ve kaynanam sormaya başladı bebek işini.........ama benim elimde olan bişey yok ki.........öldürmeyen allah öldürmez vermeyen allah vermez........benim elimde olan hiçbişey yok............benim şimdi tek avuntum rabbimin bana bir melek emanet etmesi......onu beklerken beraber yaşadığımı unuturum belki.onunla avunurum...ona sığınırım...........

Tesettüre bürünmek mi zor geliyor ? Yoksa kayınpederiniz olduğunda rahat olmadığınız dan mı tesettüre giriyorsunuz....
Eğer ben kayınpederimin yanında rahat edemem derseniz tesettüre bürünün...sıcak ta, soğukta olsa bu tesettür olayı bir takvadır...Bu şekilde düşünüp Rabbimize takvalıkla yaklaşın...Takva da üstünlük kimde ise Rabbimize en yakın o değil midir.?
Bunu düşünün öyleyse.Ama söylenmeyin...

Bu kadar yakınmanız olmamalı....Siz eşyayı da ,kaynanayı da herşeyi yani- YAŞAMINIZI - bahane eder olmuşsunuz...
Yazdıklarınız hep olumsuz...Saygısızlık yapmıyorum diyorsunuz ama kafanızdan bunları atmadıkça huzur bulamayıp eşinize de yansıtacaksınız...

Bir çocuk diyorsunuz..Evinizde iç huzurunuzu sağlamadan bence bunu denemeyin bile..
Herşeyin başlangıcında bu kadar yeni gelinken...bu kadar sitemkar olduysanız..çocuğunuz olduğunda eve kapanacaksınız, ona ilgi ve alaka göstereceksiniz ve sorumluluklarınız çok artacak...O zaman kaynananız karışacak- ki her anne mutlaka karışır- ne yapacaksınız?

Bir çocuk yokken ve yeni evliyken siz bu haldeyseniz bence bebekten önce iç huzuru sağlamalısınız...

Önce kalbinize huzur verecek "huşu" yu bulmalısınız..
Yazılanlar sizin iyiliğiniz için....Çünkü yaşayan siz anlatan siz siniz...Çözüm siz de...

Yine yazıyorum ki...Gönlünüze rahatlık vermediğiniz müddetçe siz huzuru bulamazsınız...Önce kendinizi iyi edin...

Bakın zahmet çekmeden...ne mal mülk sahibi olunur ne ev...ne de huzur bulunur...
Sabır sebat etmeden kim neyin sahibi olmuş? Çabuk gelen şey ne kadar yarar ?

Siz yeni ev eşyalar diye diye düşüncelere dalmışsınız..Çok istiyorsanız yalnız oturmayı bu günlerinizi düşünerek heba etmek yerine ,gülümseyerek çaba göstererek sabırla bekleyin..Eşinizin yanında olun...arkasında yada önünde değil.. O EVE KADINLIK YAPACAK SİZSİNİZ...SİZ BİR KADIN OLARAK OLAYLARA EL ATMADIKÇA O EVİN HANIMI OLAMAZSINIZ...SIKINTIDA DA...hastalıkta da....ONLARIN YANINDA OLMALISINIZ

Bir evin kadını olmak demek..her şeyiyle ilgilenmek demek..yemek yapmak evi silmekle kadınlık olmuyor....
Yeri gelecek..parasız kalacak kuru ekmek yiyeceksiniz...yeri gelecek biriktirdiğiniz altınları kötü günde işe yaraması için eşinize vereceksiniz.."ben senin yanındayım" diyebilmek için...ve yazamadığım çok şey için....
İş yeni eşyalarla yeni evde gelinlik yapmak değil güzel kardeşim...anlıyor musunuz?

İş BULUNDUĞUNUZ YERİ EVİ ! HUZURLU BİR ortama dönüştürmektir.
Herkesin hataları vardır...her eşin...ama önemli olan dönüşü olmayan yola girmeden hataları görüp geriye dönebilmek, affetmek ya da özür dilemektir.

EŞ olmak bunları gerektirir...Bir çoklarımız evliliğimizi sürdürmek adına bir çok sevdiğimiz şeyden feragat etmişizdir.
Siz daha adım atmadan koşmak istiyorsunuz..

İyice düşünün bu konuya yazılanları
Sizin aklınızı başınıza toplamanız açısından yazılmış ..kötü amaçlı değil...sadece üzülmemeniz için ...

Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun kardeşim...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Yüreğine sağlık berat05 kardeşim, yeterince açık, net ve güzel açıklamışsınız...Uygulaması???İnşallah Rabbim yardımcısı olsun,
imanlı kalpler birgün mutlaka anlar...

berat05

Yönetici
Sizin de gönlünüze sağlık...inşallah bu kadar kardeşimizin yazdığı yazı ufak ta olsa bir vesile olur , kardeşimizde iç huzuruna kavuşur..

Rabbime emanetsiniz

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardımcın olsun kardeşim..
Yazdıklarını okudum..
Yaşadığın sIkıntıları çok iyi anlıyorum..
Evlilik Rabbimizin vermiş olduğu mükemmel bir nimet..
Bunun şükrünü eda edebilmek çok önemli..
Benim sana acizane söylemek istediğim bir kaç şey var sadece..
Öncelikle aynı evde oturmak istediğini çok net bir şekilde bizlerle burada paylaşmıştın..
Ben de sana çok özenmiştim. Herkes yapamaz bunu.. Bunu başarabilenlere de her zaman çok imrenmişimdir..
Yaşamış olduğun sıkıntılarınla beyninde yaşattığın sıkıntılar arasında gidip geliyorsun..
Kendine fazla yükleniyorsun.. Bulunduğun ortamdaki yaşadığın olumsuzlukları herkesle paylaşmaman çok önemli..
İnsanlar böyle durumlarda destek olmak yerine köstek olmayı seçiyorlar..
Kayınpederin ve kayınvaliden tarafından sana yapılan olumsuz bir davranış göremiyorum..
Sadece senin hayal kırıklığın ve isteklerin var. Bunları yaşayamamış olmak, kendi evinde rahat olamamak, yeni ev, yeni eşyalar vs...
Fkat bunu zaten sen kabullenip evlenmiştin.. Bunu göz ardı etmeyelim..
Yeni eşyalar, yeni ev istediği kadar olsun.. O kadar fani ki bu istekler.. En önemlisi huzur.. Huzur bizi elimizde Rabbimin izniyle..
Bak ben yani evlendim. Çok uzaktayım. Herkese diyorum ki bir odam olsun İstanbul'da olayım..
Eşimle elhamdülillah çok mutluyum ama arkadaş aile özlemi var. İstanbul'da çok rahatım..
Kendini mutsuzluğa koşullandırma.. Beynini daha fazla bulandırma.. Mutluluk Rabbimiz izniyle bizim elimizde..
Her zaman senden daha zor durumda olanları düşün.. Bir eşin var.. Hayat arkadaşın.. Can yoldaşın.. Onu üzme..
Şimdi çok yenisin. Alışmak tabiki de zor olacak.. Ama zamanla herşey yoluna girecek inşaAllah.. Kendini sıkma.. Yorma..
İş yaparken içinden dualar oku, kalbini ferahlatacak işlerle meşgul ol.. Kendi kendine vesveseye kapılma..
Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim.. Hayırlı Cumalar B)

seni hatırladım kardeşim ikimizde nişanlıydık ve sohbetlerimiz oldu..sende evlendin demek..allah mutlu etsin yuvanda..nekadar şanslısın ayrıca onu da belirtmek istedim.....kendi düzenin var ...çok güzel bir duygudur eminim......evet aynı evde oturmak konusunda çok büyük bir cahillik yaparark çok net bi şekilde kararımı yazıyordum burda...hiçbişey görmüyodu gözüm..ama çok büyük cahillik ettim......kaderimi kendim çizdim ama eğri çizdim......yine şükrediyorum eşim var......anayı babayı bıraktım geldim ona sğındaım...allah başımdan esik etmesin...yapacak bişey yok alışmaya çalışacağım....dua ediyorum...ama en çok da bebek için ediyorum canım..şimdi 4444 tefriciyeye başladım onu okuyorum.....allahım yardım etsin inşallah

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettüre bürünmek mi zor geliyor ? Yoksa kayınpederiniz olduğunda rahat olmadığınız dan mı tesettüre giriyorsunuz....
Eğer ben kayınpederimin yanında rahat edemem derseniz tesettüre bürünün...sıcak ta, soğukta olsa bu tesettür olayı bir takvadır...Bu şekilde düşünüp Rabbimize takvalıkla yaklaşın...Takva da üstünlük kimde ise Rabbimize en yakın o değil midir.?
Bunu düşünün öyleyse.Ama söylenmeyin...

Bu kadar yakınmanız olmamalı....Siz eşyayı da ,kaynanayı da herşeyi yani- YAŞAMINIZI - bahane eder olmuşsunuz...
Yazdıklarınız hep olumsuz...Saygısızlık yapmıyorum diyorsunuz ama kafanızdan bunları atmadıkça huzur bulamayıp eşinize de yansıtacaksınız...

Bir çocuk diyorsunuz..Evinizde iç huzurunuzu sağlamadan bence bunu denemeyin bile..
Herşeyin başlangıcında bu kadar yeni gelinken...bu kadar sitemkar olduysanız..çocuğunuz olduğunda eve kapanacaksınız, ona ilgi ve alaka göstereceksiniz ve sorumluluklarınız çok artacak...O zaman kaynananız karışacak- ki her anne mutlaka karışır- ne yapacaksınız?

Bir çocuk yokken ve yeni evliyken siz bu haldeyseniz bence bebekten önce iç huzuru sağlamalısınız...

Önce kalbinize huzur verecek "huşu" yu bulmalısınız..
Yazılanlar sizin iyiliğiniz için....Çünkü yaşayan siz anlatan siz siniz...Çözüm siz de...

Yine yazıyorum ki...Gönlünüze rahatlık vermediğiniz müddetçe siz huzuru bulamazsınız...Önce kendinizi iyi edin...

Bakın zahmet çekmeden...ne mal mülk sahibi olunur ne ev...ne de huzur bulunur...
Sabır sebat etmeden kim neyin sahibi olmuş? Çabuk gelen şey ne kadar yarar ?

Siz yeni ev eşyalar diye diye düşüncelere dalmışsınız..Çok istiyorsanız yalnız oturmayı bu günlerinizi düşünerek heba etmek yerine ,gülümseyerek çaba göstererek sabırla bekleyin..Eşinizin yanında olun...arkasında yada önünde değil.. O EVE KADINLIK YAPACAK SİZSİNİZ...SİZ BİR KADIN OLARAK OLAYLARA EL ATMADIKÇA O EVİN HANIMI OLAMAZSINIZ...SIKINTIDA DA...hastalıkta da....ONLARIN YANINDA OLMALISINIZ

Bir evin kadını olmak demek..her şeyiyle ilgilenmek demek..yemek yapmak evi silmekle kadınlık olmuyor....
Yeri gelecek..parasız kalacak kuru ekmek yiyeceksiniz...yeri gelecek biriktirdiğiniz altınları kötü günde işe yaraması için eşinize vereceksiniz.."ben senin yanındayım" diyebilmek için...ve yazamadığım çok şey için....
İş yeni eşyalarla yeni evde gelinlik yapmak değil güzel kardeşim...anlıyor musunuz?

İş BULUNDUĞUNUZ YERİ EVİ ! HUZURLU BİR ortama dönüştürmektir.
Herkesin hataları vardır...her eşin...ama önemli olan dönüşü olmayan yola girmeden hataları görüp geriye dönebilmek, affetmek ya da özür dilemektir.

EŞ olmak bunları gerektirir...Bir çoklarımız evliliğimizi sürdürmek adına bir çok sevdiğimiz şeyden feragat etmişizdir.
Siz daha adım atmadan koşmak istiyorsunuz..

İyice düşünün bu konuya yazılanları
Sizin aklınızı başınıza toplamanız açısından yazılmış ..kötü amaçlı değil...sadece üzülmemeniz için ...

Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun kardeşim...

dışarda tesettürmü hakkıyla taşıyanlardan olmaya çalışıyorum ve büyük bir gururla tesettürümdeyim...ama evin içinde evet zor geliyor ne yalan söylim..gecenin 4ünde tesettüre bürünüp lavoboya gitmek ne demek bilirmisiniz kardeşim......uzaktan konuşmak kolay geliyor ama onu yaşayan için öyle değil işte.....bebek diyorum onun varlığını öğrendiğim anda bendeki bu sıkıntılar geçecek yzüm gülecek ve bunu eve de yansıtıcamı düşünüyorum....çünkü eski konularımdan da bilirsiniz belki çocuk benim en çok istediğim şey...imanlı bir evlat yetiştirmek.......o en büyük hayalime kavuşunca yüzüm gülecek ve iç huzurum gelecek böylece evde de huzur olucak........ama o gelmesse zaten huzursuz olan yüreğim onun gelmeyişiyle ve baskılarla daha da huzursuz olacak ve eve yansıyacak...düşünsenize çocuk sesinin olmadığı bir evi ........ne desek boş, güzel bir duygu değil.......ev boş ,beşik boş, herşey boş...................mal mülk meraklısı değilim ama hergenç kızın isteğidirr ev düzeni....neden biz küçkken evcilik oynadık? yaratılışımız gereği.....yuvayı dişi kuş yapardı....ben o oynadığım evcilik kadar bile yuva kuramadım.....ama dediğiniz gibi bende yuvamı eşimin yanında olmakla sabretmekle kurucam.....bir kuşun tek tek çalıları taşıyarak yuva kurması gibi.......
birde ailemden ayrıldığımı kendime beynime anlatamıyorum..........5 yıldır ne çalıştım ne biyere kalmaya gittim hep annemin yanındaydım....şimdi onları bırakıp da başka anneyi babayı kabullenemiyorum inanın çok çok çok zor..kelimelerle anlatamıyorum.........ben kendi anamı babamı bırakıpta nasıl hizmet ederim kaynanama ve kayınpederime tarzı düşünceler içindeyim.......onlardan ayrılıpta buraya gelmeyi yediremiyorum kendime en büyük sorunlarımdan biri de buydu......diyorumki eşimde bıraksaydı ailsini (ayrı ev anlamında) yeni bir düzen kursaydık bukadar zoruma gitmezdi ama kendi annemi bırakıp buraya onun ailsenin yanına sığınmak çok zor bişeymiş......aileme olan özlemim bu evde daha da artıyor

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
kızlara sesleniyorum asla sevdiğiniz nişanlınızın boş vaadlerine kanmayın beraber oturalım derse sakın kabul etmeyin...çadırda yaşayın ama beraber oturmayın......beraber oturmak hayat değil......beraber oturmak eşittir hizmetçilik......başka hiçbi işe yaramıyosrun....berber oturak kadar saçma birşey yok...madem evleniyorsun evin olucak...bir oda da olsa senin düzenin olucak ......bu hayat hayat değil ....değil değil değil..........

çok büyük konuşuyosun be can.. ne demek çadırda yaşayında aynı evde yaşamayın
bu biraz hatta biraz değil baya bi nankörlüğe giriyo. nice insanlar var dünyada bi ekmeğe muhtaç bi çatıya muhtaç.
bence eşini seviyosan gerisi boş.
ben sevdiğim insanı bu yüzden ne kaybederim nede huzursuz ederm
ama sen bu konuda daha iki haftalıkken huzursuzluk çıkartıyosan eşini zamanla pişman edersn yıpratırsın.
onun için biraz sabır göster. hemen hemen herkes aynı şeyi yazmış ama bu mesajın çok dikkatimi çekti.
gerçekten büyük nankörlük. kusura bakma ama kendine gel bişeylerle ilgilen
ne biliyim elinde bi meşguliyetin olsun. mesela bi meslek edindirme kursuna git yada başka kurslara
en azından kafan dağırsa bişeylerle meşgul olursan mutlu olursun
çünkü amaçsız ve boş insan kendini mutsuz etmek için ister istemez herşeyi yapar.
saçma sapan şeylere takar ve mutsuz olur. acizane bi tavsiye.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
çok büyük konuşuyosun be can.. ne demek çadırda yaşayında aynı evde yaşamayın
bu biraz hatta biraz değil baya bi nankörlüğe giriyo. nice insanlar var dünyada bi ekmeğe muhtaç bi çatıya muhtaç.
bence eşini seviyosan gerisi boş.
ben sevdiğim insanı bu yüzden ne kaybederim nede huzursuz ederm
ama sen bu konuda daha iki haftalıkken huzursuzluk çıkartıyosan eşini zamanla pişman edersn yıpratırsın.
onun için biraz sabır göster. hemen hemen herkes aynı şeyi yazmış ama bu mesajın çok dikkatimi çekti.
gerçekten büyük nankörlük. kusura bakma ama kendine gel bişeylerle ilgilen
ne biliyim elinde bi meşguliyetin olsun. mesela bi meslek edindirme kursuna git yada başka kurslara
en azından kafan dağırsa bişeylerle meşgul olursan mutlu olursun
çünkü amaçsız ve boş insan kendini mutsuz etmek için ister istemez herşeyi yapar.
saçma sapan şeylere takar ve mutsuz olur. acizane bi tavsiye.

saoal canım öğütün için....
peki sen yaşarmıydın aynı evde
yada ben,im yerimde olsan ne yapardın....
aslında burda yiyim konusunda saolsunlar yediğim önümde yemediğim arkamda canım bişe çekse hemen gidip alıyolar aslında biraz nankörlük ediyo olabilirim ama sorunlarım o yazdığım şeyler işte
ve birde herkez bana acıyor gibi geliyor....eşimin halasıs bana dediki sen nasıl kabul ettin beraber yaşamayı ben şaştım dedi...ve bunun gibi birsürü insan...herkezden utanıyorum bana acıyolar sanki beraber oturuyorm die

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
saoal canım öğütün için....
peki sen yaşarmıydın aynı evde
yada ben,im yerimde olsan ne yapardın....
aslında burda yiyim konusunda saolsunlar yediğim önümde yemediğim arkamda canım bişe çekse hemen gidip alıyolar aslında biraz nankörlük ediyo olabilirim ama sorunlarım o yazdığım şeyler işte
ve birde herkez bana acıyor gibi geliyor....eşimin halasıs bana dediki sen nasıl kabul ettin beraber yaşamayı ben şaştım dedi...ve bunun gibi birsürü insan...herkezden utanıyorum bana acıyolar sanki beraber oturuyorm die

ben olsam napardım?
sözlüyüm ve evimiz ayrı olacak inşallah. ha bi ihtimal oldu ki iş konusunda sıkıntıya düştük yada iş kapımız kapandı ve beraber yaşamak zorunda kaldık. ben razı olurdum. tabiki sıkıntıları var ama karşılıklı sevgi saygı olursa sıkıntı olmaz. ve bi süre için sabredicen buna
Allah bi kapı açacaktır mutlaka. sen işini O'na bırak.

haa eğer sen konuşulanlara kulak asıp o yüzden huzursuzluk çıkartıyosan o daha acı
senin eşinin yanında olup o konuşanlara "eşim nerde ben orda ben onunla olduktan sonra heryerde mutluyum" deyiversen herkesin çenesi kapanır. millet zaten konuşacak şey arar sen onlara fırsat vermeyip eşinin yanında duracaksın millette dicek ki helal olsun..

GEVHER

Yönetici
Değerli kardeşimiz...

Sizin yazdıklarınızı ve size cevaben yazılanları okudum.
Öncelikle tüm kardeşlerimizden Allah Celle Celalüh razı olsun ki SABIR tavsiye etmişler..

Evet.. Yaşadıklarınız nefse zor , ağır gelen şeyler.
Nefs dünyalık istiyor... Nefs rahatlık istiyor...

Ancak ..
Sabır olmadan huzur olmaz , mutluluk olmaz. Özveri olmadan sevgi büyümez , yeşermez , güzelleşmez.
Hayat imtihanınızda eşiniz yoldaşınız oldu artık. Önemli olan bu imtihanı el ele , omuz omuza en güzel şekilde geçebilmek.
Geçmişe baktığınızda birbirinize karşı utançlarınız olmadan hayatın zorluklarını göğüsleyebilmek.

Benim annem babam , eşimin anne babası ayrımını yaptığınız sürece eşinizin ailesini benimsemeniz dolayısıyla da mutlu olmanız mümkün değil.
Siz evlenerek ailenizi genişlettiniz. Kendinize ikinci bir anne baba edindiniz. Ne mutlu size , kıymetini biliniz.

Ve.. Naçizane önerim.. Bir de olaya diğer taraftan bakınız.
Sizin tabirinizle eşinizin anne ve babası da evini bir başka insanla paylaşırken benzer huzursuzlukları yaşıyor olabilirler ; onların da hayatlarına kısıtlamalar gelmiş olabilir.
Eşiniz de sizin sıkıntılarınızı hissedip üzülüyor olabilir.
Yani.. Burda önemli olan Empati kurabilmek ve hoşgörülü olabilmek.

Yazdığınız mesajlarda anlaşılıyor ki siz durumu kabullenememişsiniz , durumunuzdan yakınıyor ve kurtulma yollarını arıyorsunuz.
Eğer ki insan kendi için birşey yapamazsa ,dışarıdan hiçkimse onun hayatında değişiklik yapamaz.
Yani siz ''Ne yaparsam ilişkilerimi düzeltebilirim , yuvamda huzuru bulabilirim?'' diyeceksiniz ki hayatınız yoluna girsin.
İlişkileri kırıp dökmek çok kolay , düzeltip güzelleştirmek zordur. Biz Efendimizden zoru başarmayı öğrendik.

İnşaAllah kendiniz için , eşinizle kurmuş olduğunuz yuvanız için , geleceğiniz için doğru kararlar alıp uygular ve mutluluğa ulaşırsınız.
Aksi takdirde, bize sadece sizin huzurunuz için dua etmek kalır.

Hayırlı günler dilerim kardeşimiz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt