Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ve gülkoksam evlendi..ve gülleri soldu (2 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bana yardım edin kardeşlerim çok zor durumdayım 2 hafta oldu evleneli eşimin ailesiyle beraber yaşamak bana çok zor geliyor..kaynanamdan kayınpederden herkezden soğdum yüzlerine bile bakmak istemiyorum kayınpederin işten gelceği vakit dünya bana zindan oluyor baba olarak göremiyorum yabancı bir adam olarak gördüğüm için böleyim çok iyi bana bi zorları yok da yinede kabullenemiyorum aynı evde yaşamış olduğumuzu ..kaynanam desem aşırı derecede çenesi var sürekli konuşuyor başımda fıttırmak üzereyim hiç rahat değ,lim...tek sevdiğim eşim bu evde....daha 2 hafta oldu ayrı eve çıkalım diye tutturdum 900 milyon maaşla geçinebiliriz değilmi...yada kredi çekip ev alsak falan..lütfen bana akıl verin yazdığınız yorumlar belki büyük bi rezaleti önleyebilir...özellikle kayınpederden nefret ediyorum yüzüne bile bakmıyrum noldu da bukadara böle oldum bilmiyorum ama onu baba olarak göremiyorum ....esmalara başlayacam ama hangi esma bu derdimin ilacı dır sizce...eşim sabret para biriktirip çıkcaz diyor ama yıllardır o para nasıl biriksin 20 milyarımız var sadece evler 90dan başlıo burda...nete de giremiyorum kaynananm laf yapar diye...bana yardım edin akıl verin büyük lafına çok ihtiyacım var gizli yazıyorum ..lütfen acil yardımlara ihtiyacım var ben şimdi ne yapayım

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
900 tl ye geçim zor kardeşim öncelikle bunu söylim. İkinci olarak Allah c.c. kolaylık versin ve mutlu bir aile olarak bir ev alabilesiniz. Konunun esasına gelecek olursak insanlar göründüğü gibi olmuyor ev halleriyle. Ancak kimse mükemmel değildir. Hatalarıyla kusurlarıyla kabullenmeliyiz. Bizim doğrularımıza ters düşebilir ancak saygı birinci esasımız olmalı. Sen inşallah yine saygıda kusur etme , katlanmak yerine de işin güzel taraflarını görmeye çalış inşallah. Sorunu bizler yaşamadığımız için seni anlayamayız ancak verebileceğimiz sözler bunlardı. İnşallah yaşamın huzur ve mutluluk dolar. Şunu bil ki Allah c.c. seni seviyor ki şu an bir imtihandasın. Sakın kaybetme inşallah. ;)

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme..

İşte orası ''kaderin değişeceği noktadır''

MEVLANA

Daha henüz iki haftada olmuşken, bir gelin-kaynana veya bir gelin kayınbaba arasındaki bu kopukluğun daha eskiye dayanan tatsız olayların neticesi olduğu aklıma geliyor..

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
kaynanamdan kayınpederden herkezden soğdum yüzlerine bile bakmak istemiyorum kayınpederin işten gelceği vakit dünya bana zindan oluyor baba olarak göremiyorum yabancı bir adam olarak gördüğüm için böleyim çok iyi bana bi zorları yok da yinede kabullenemiyorum aynı evde yaşamış olduğumuzu ..kaynanam desem aşırı derecede çenesi var sürekli konuşuyor başımda fıttırmak üzereyim hiç rahat değ,lim...

Gelin hanım dur bakalım hele, daha eliyin kınası çıkmadan kılıçları çekmişsin..Belki zoruna gider amma seninle geçim zor, gerçekten zor..

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz.. Öncelikle unutma...Hiçbirimiz ve hiç kimse senin yerine oraya girmeyecektir..
O yuva senin... Gül bahçesine çevirmekte senin elinde...
Ön yargılarla şeytanın vesveseleriyle ve kuruntularla sakın hareket etme...
Anne ve Babanı Düşünerek onlarla geçin...
Onlar daha büyük onlar anne baba.. senin onları çekmeye daha çok hakkın var...
Eşine çok sık bu konuları açma.. Unutmaki eşin de herşeyin farkında ama Şuan ki çaresizliğine yardımcı ol...
Unutma onların senin Sevdiğim dediğin Eşinin Anne ve Babası...çok dikkatli hareket et...
Zulüm altında değilsen halinden çok fazla şikayetçi olma...
Sıkıntılara sabredip geçinmekle hayırlı kapılar açılır...
yapacağın her hizmet...ve geçinmen senin ahretin için hayırlıdır...
Kendinden çok zor durumda olanları düşün sürekli...
yatalak kaynanasını sırtında hastanelere taşıdığı halde gelinde şikayetçi olanları biliyorum. .ve sabredip sınavımdır diyenleri...
sevgi fedakarlıktır.. karşılıklı birbirinizin değerleerine saygı gösterin...
Birbiriniz böyle şeylerle daha çok mutlu edersiniz...
biraz sabır göster ve inan bana bunların hepsi geçecektir...
iyiki katlandım iyiki sabrettim diyeceksin..
sakın unutma.. senin annen babanda bir kaynana ve kayınpeder...
ve sakın unutma sende yarın kaynana olacaksın...
Ekttiklerini ekeceklerini kendin için iyi hesapla...

selam ve dua ile

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz.. Öncelikle unutma...Hiçbirimiz ve hiç kimse senin yerine oraya girmeyecektir..
O yuva senin... Gül bahçesine çevirmekte senin elinde...
Ön yargılarla şeytanın vesveseleriyle ve kuruntularla sakın hareket etme...
Anne ve Babanı Düşünerek onlarla geçin...
Onlar daha büyük onlar anne baba.. senin onları çekmeye daha çok hakkın var...
Eşine çok sık bu konuları açma.. Unutmaki eşin de herşeyin farkında ama Şuan ki çaresizliğine yardımcı ol...
Unutma onların senin Sevdiğim dediğin Eşinin Anne ve Babası...çok dikkatli hareket et...
Zulüm altında değilsen halinden çok fazla şikayetçi olma...
Sıkıntılara sabredip geçinmekle hayırlı kapılar açılır...
yapacağın her hizmet...ve geçinmen senin ahretin için hayırlıdır...
Kendinden çok zor durumda olanları düşün sürekli...
yatalak kaynanasını sırtında hastanelere taşıdığı halde gelinde şikayetçi olanları biliyorum. .ve sabredip sınavımdır diyenleri...
sevgi fedakarlıktır.. karşılıklı birbirinizin değerleerine saygı gösterin...
Birbiriniz böyle şeylerle daha çok mutlu edersiniz...
biraz sabır göster ve inan bana bunların hepsi geçecektir...
iyiki katlandım iyiki sabrettim diyeceksin..
sakın unutma.. senin annen babanda bir kaynana ve kayınpeder...
ve sakın unutma sende yarın kaynana olacaksın...
Ekttiklerini ekeceklerini kendin için iyi hesapla...

selam ve dua ile

çok güzel yazmışsın etkilendim ama zr geliyor bana kayınbabama yemek vermek bile zor geliyor bırak yemeği güleryüz göstermek bile zor geliyor..herkez mutsuz şuanda ben böle yapıyorum diye...bu sabah kahvaltıda ağladım bn ayrı eve çıkcam dedim kaynanamda ağladı tamam dedi siz bilirsiniz ama geçinemessniz dedi..akçam hep beraber oturalım konuşalım çııkn kızım dedi...sonra eşimi aradım ben kiraya çıkmam dedi yine kaldım burda...zulüm görmüyorum şimdilik ama n ufak şey bana zulüm geliyor...bu sbahki patlama noktam ben geç kalakrım normalde kaynanamda nişanlıyken yat istediğin kadar diyodu 12 de falan kalkıyom bu sabah 11 çeyrekde oda kapısına gedi kızım hadi alk kahvaltı yapalım dedi kalktım yanından geçerken her ye toz içinde temizlik yapaım dedi..halbuki ev pırıl pırıl çouluk çocuk yok kenisi temizlik hastası hersabah balkon yıkar...bende oturdm masaya hiç bişey yapmadım bi çayla kuru ekmeği yemeye başladım hiç bişe yemion neden falan dedi neden moralin bozuk dedi bende patladım....napıcamı bilmiyrm

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim ben sana sabır tavsiye ederim. Sabret ki, Allah seninle olsun. Ummadığın bir anda sana güzel kapular açacaktır. Ayrıca gülller solmaz. Biz gülümüzü efendimizden alırız. Dua et, rabbine sığın. Zikirlerini ve ibadetlerini sakın aksatma. İnşAllah gönlüne rferahlık verecektir.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Selametle kal canım.
Sabırlı ol.

berat05

Yönetici
Esselamu aelyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aelyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

bana yardım edin kardeşlerim çok zor durumdayım 2 hafta oldu evleneli eşimin ailesiyle beraber yaşamak bana çok zor geliyor..kaynanamdan kayınpederden herkezden soğdum yüzlerine bile bakmak istemiyorum kayınpederin işten gelceği vakit dünya bana zindan oluyor baba olarak göremiyorum yabancı bir adam olarak gördüğüm için böleyim çok iyi bana bi zorları yok da yinede kabullenemiyorum aynı evde yaşamış olduğumuzu ..kaynanam desem aşırı derecede çenesi var sürekli konuşuyor başımda fıttırmak üzereyim hiç rahat değ,lim...tek sevdiğim eşim bu evde....daha 2 hafta oldu ayrı eve çıkalım diye tutturdum 900 milyon maaşla geçinebiliriz değilmi...yada kredi çekip ev alsak falan..lütfen bana akıl verin yazdığınız yorumlar belki büyük bi rezaleti önleyebilir...özellikle kayınpederden nefret ediyorum yüzüne bile bakmıyrum noldu da bukadara böle oldum bilmiyorum ama onu baba olarak göremiyorum ....esmalara başlayacam ama hangi esma bu derdimin ilacı dır sizce...eşim sabret para biriktirip çıkcaz diyor ama yıllardır o para nasıl biriksin 20 milyarımız var sadece evler 90dan başlıo burda...nete de giremiyorum kaynananm laf yapar diye...bana yardım edin akıl verin büyük lafına çok ihtiyacım var gizli yazıyorum ..lütfen acil yardımlara ihtiyacım var ben şimdi ne yapayım

Değerli kardeşim

Daha evleneli 2 hafta olmuşken , eşini ailesini ve herşeyden öncesinde kendini bu kadar huzursuz etmenin manası ne?
Daha siz gelinliğe alışmamışsınız ki....söz - nişan zamanınızda ne düşündünüz kendinizi nasıl bir ortama hazırladınız bilmiyorum ama yanlıştan dönmeniz için zamanınız var...Evlenirken görünmeyenler evlendikten sonra çıkar...sabır burda gereklidir...Yoksa 40 senelik evlilikler nasıl yürüyor sanıyorsunuz ? Zaman verin kendinize....

Eşiniz 900,00 TL almasa bile onunla bu koşullarla evlenmişsiniz...İsteyerek ve bilerek...
Bu zamanda geçinmek kolay mı? Eşinizi düşünün...evlilikte ki sorunların büyük bir kısmı geçim derdinden doğar...
Anlayışsızlık,sabırsızlık,eşlerden birinin bir diğerinden fazla şeyler istemesi....daha da artırır bu geçimsizliği...

Kardeşim...siz yepyeni bir hayata adım atmış taptaze bir gelinsiniz.
Sarsın bir kendinizi...Öğlen 12 de kalkılır mı ? Bekar olsa da insan kalkmamalı...erken kalkıp sabahın o güzel feyzini - bereketini yakalayın...Sabah çayınızı koyun...Euzu besmele ile tebessümle işlerinize başlayın...
Kendiniz yazıyorsunuz bir kötülükleri yok diye..Kayınvalidenizin çok konuşmasına da başka şeylere alışırsınız...ama başka gözle bakın olaylara...Sizinle sohbet etmek istiyor,dertleşmek istiyor olabilir...bu evin gelini gibi davranmanızı bekliyor olabilir...Sizin onu anne gibi görmenizi istiyor olabilir....
Siz onların yerine geçseniz ne düşünürsünüz ?
Gelin geç kalkıyor deseler haklılar...Yüzü asık hiç gülmüyor deseler yine haklılar...Bizi istemiyor deseler haklılar...
Nefret kelimesini ise yazmak dahi istemiyorum...Bir insanın bir insandan nefret edebilmesi için çok kötü şeylerin yapılması lazım...Yazıklarınız eşinizin ailesi hakkında....iyice düşünün..
Sebebiniz ne ? Neden soğudunuz böylesine...düşünün...

Evlilik kolay dememiştir kimse....SABREDİN...ALIŞMAYA ÇABALAYIN ama güleryüzle bakın yaşamınıza...
Bakın evlenmiş bir yuva kurmuşsunuz...Değerini bilin...Eşinizi seviyorsanız ona bu şekilde davranmanız onun saygı ve sevgisini azaltır...
Güleryüzle erkenden kalkıp eşinizi geçirin...kahvaltı ederse kahvaltısını verin....İşine yollarken Allah'a c.c. emanet edin...
Ailesi sizin aileniz...Onların üzülmesi Eşinizi üzer...Sizin anne baba görmediğiniz kişiler Eşinizi büyütüp bu zamana getirmiş..
Bazı şeyleri yaparken iyice düşünerek yapın...ALLAH c.c. görmüyor mu sanıyorsunuz bu yapılanları.

İlaveten

Siz dürüst , güleryüzlü olduğunuz müddetçe sizi sevmeyecek bir kaynana ve kayınpeder düşünemiyorum....
Bu yüzden bir şey yapmadan ,tavır takınmadan önce kendinizi onları yerine koyun olmaz mı ?

Ve bize güzel haberler verin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bu güzel içtenlikle yazılan yazıyı uygulamaktan daha güzel ne olabilir?
Her şey o kadar netki.
Allah razı olsun.berat05 kardeşim.
Rabbim gülkoksam kardeşimede tavsiye edilenleri
uygulayarak daha mutlu bir evlilik nasip etsin.
Selametle kalın.
Hayırlı cumalarımız olsun.inşaallah.

' Emine

Kayıtlı Kullanıcı
900tl maaşla geçinmeniz imkansız biz kirada oturmuyoruz annemin emekli maaşı o civarda bişey ama o halde bile yetmiyorken..
Farkında olmadan kendi kendinizi dolduruşa getirmişte olabilirsiniz.Yani şöyle; kaynanam bana şöyle dedi,böyle dedi ııı kesinlikle ben anlaşamam ayrı eve çıkmalıyım yapamam .İyi de Annelerimizin evinde de olan şeyler aynı ama.Sadece fark biri annemiz diğeri kaynanamız veya kaynatamız.
Bu düşünce yerleşmiş kafalarımıza sabret ve asma suratını ,gül,şakalaş,sevecen davran kendi annen,babanmış gibi davran.Sende de var birazcık sorun :)

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim

Daha evleneli 2 hafta olmuşken , eşini ailesini ve herşeyden öncesinde kendini bu kadar huzursuz etmenin manası ne?
Daha siz gelinliğe alışmamışsınız ki....söz - nişan zamanınızda ne düşündünüz kendinizi nasıl bir ortama hazırladınız bilmiyorum ama yanlıştan dönmeniz için zamanınız var...Evlenirken görünmeyenler evlendikten sonra çıkar...sabır burda gereklidir...Yoksa 40 senelik evlilikler nasıl yürüyor sanıyorsunuz ? Zaman verin kendinize....

Eşiniz 900,00 TL almasa bile onunla bu koşullarla evlenmişsiniz...İsteyerek ve bilerek...
Bu zamanda geçinmek kolay mı? Eşinizi düşünün...evlilikte ki sorunların büyük bir kısmı geçim derdinden doğar...
Anlayışsızlık,sabırsızlık,eşlerden birinin bir diğerinden fazla şeyler istemesi....daha da artırır bu geçimsizliği...

Kardeşim...siz yepyeni bir hayata adım atmış taptaze bir gelinsiniz.
Sarsın bir kendinizi...Öğlen 12 de kalkılır mı ? Bekar olsa da insan kalkmamalı...erken kalkıp sabahın o güzel feyzini - bereketini yakalayın...Sabah çayınızı koyun...Euzu besmele ile tebessümle işlerinize başlayın...
Kendiniz yazıyorsunuz bir kötülükleri yok diye..Kayınvalidenizin çok konuşmasına da başka şeylere alışırsınız...ama başka gözle bakın olaylara...Sizinle sohbet etmek istiyor,dertleşmek istiyor olabilir...bu evin gelini gibi davranmanızı bekliyor olabilir...Sizin onu anne gibi görmenizi istiyor olabilir....
Siz onların yerine geçseniz ne düşünürsünüz ?
Gelin geç kalkıyor deseler haklılar...Yüzü asık hiç gülmüyor deseler yine haklılar...Bizi istemiyor deseler haklılar...
Nefret kelimesini ise yazmak dahi istemiyorum...Bir insanın bir insandan nefret edebilmesi için çok kötü şeylerin yapılması lazım...Yazıklarınız eşinizin ailesi hakkında....iyice düşünün..
Sebebiniz ne ? Neden soğudunuz böylesine...düşünün...

Evlilik kolay dememiştir kimse....SABREDİN...ALIŞMAYA ÇABALAYIN ama güleryüzle bakın yaşamınıza...
Bakın evlenmiş bir yuva kurmuşsunuz...Değerini bilin...Eşinizi seviyorsanız ona bu şekilde davranmanız onun saygı ve sevgisini azaltır...
Güleryüzle erkenden kalkıp eşinizi geçirin...kahvaltı ederse kahvaltısını verin....İşine yollarken Allah'a c.c. emanet edin...
Ailesi sizin aileniz...Onların üzülmesi Eşinizi üzer...Sizin anne baba görmediğiniz kişiler Eşinizi büyütüp bu zamana getirmiş..
Bazı şeyleri yaparken iyice düşünerek yapın...ALLAH c.c. görmüyor mu sanıyorsunuz bu yapılanları.

İlaveten

Siz dürüst , güleryüzlü olduğunuz müddetçe sizi sevmeyecek bir kaynana ve kayınpeder düşünemiyorum....
Bu yüzden bir şey yapmadan ,tavır takınmadan önce kendinizi onları yerine koyun olmaz mı ?

Ve bize güzel haberler verin.
çok güzel anlatılmış daha başka söze gerek yok sanırım inşallah bunları uygularsın ve huzura kavuşursun.iyi niyetle yaklaşmaya çalış herşeye bir süre evliliğe alışmak zordur zaten biraz sabret herşey yoluna girer inşallah.Allah yardımcın olsun..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar verdiğiniz öğütler için teşekkürler biraz ibret aldım....aslında ben size şöle sölim..benim tek derdim kayınpeder...o varken rahat edemiyorum 2 hafta oldu evleneli bir kere salonda hep beraber otumadım ya baba olarak göremiyorum ...sürekli tesettür halinde olmak evin içinde beni bunalıma sokuyor...o işteyken kaynanamın yanında rahatım malum havalar çok sıcak evin içi hepten sıcak kaynanamın yanında yani gündüz istediğimi giyiyorum...saat 5 de kayınpeder gelior ozaman hemen tesettüre bürünüyorum başını açabilirsin o senin baban diyolar ama asla...yapamıyorm babam olaraka göremiyorm..o eve gelince ona yemek vermek bana çok ters geliyor ...karısı var o versin..zaten yemekleri ben yapıyorum iş temizik yemek derken canım çıkıyor bari kocası gelince hazır yemekleri koysun tabağa yanlış mı düşünüyorum sizce...zaten eşim babasından 1 saat sonra falan gelio ben onu beliorum kaynanamla kaınpeder ikisi yiyor ...ben babası işten gelince hemen odaya kapanıyorum...pek görüşmek istemiyorum onunla....ya bilmiyorum sevmiyorum...biraz yılışık gibi geliyor bana...afedersiniz ama..sürekli sohbet etcen sürekli gönlünü hoş tutcan ...banane karısı hoş tutsun ...bende gelemiyorum böle şeylere..düğünden beri tek muhabbetimiz; naber kızım ;iyi baba...........bu yani.....biraz şundan da rahatsız oluyorum....kayınpeder dediğim gibi yüz verince daha çok samimi olan biri bende samimiyeti sevmiyorum.biraz da onda dolaı böleyim

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardes Allah senin kocana sabir versin..bence sen kendini duzeltmelisin?

bin tane es, kadin kurban olsun insanin anne babasina...bence sen bole dusnuyorsan kocana olan sevgini de sorgula kendinde...dusunsene kocanin anne babasi kocan icin ne kadar degerli? sen onlari sevmedikten onlardan bole nefret ettikten sonra kocanla nasil mutlu olursun?....bence sen cok kuran oku bos zamanlarinda ve kendini duzelt...Allah kocana yardim etsin..bana da yardim etsin..amin

mir_erhan

Moderator
kardes Allah senin kocana sabir versin..bence sen kendini duzeltmelisin?

bin tane es, kadin kurban olsun insanin anne babasina...bence sen bole dusnuyorsan kocana olan sevgini de sorgula kendinde...dusunsene kocanin anne babasi kocan icin ne kadar degerli? sen onlari sevmedikten onlardan bole nefret ettikten sonra kocanla nasil mutlu olursun?....bence sen cok kuran oku bos zamanlarinda ve kendini duzelt...Allah kocana yardim etsin..bana da yardim etsin..amin

Selamün Aleyküm...
Size katılıyorum sevgili kardeşim...
Bir insan Kendi Anne Babası ile Eşinin Anne babasının arasına fark koyarsa bence hem imanını hemde kalbini bir sorgulamalı...
daha bir aylık evli iken böyle şeylermi olur...

Kesinlikle Çok yanlış bir yoldasınız... ,
Yarın bu tür şeyler yuvanızın bozulmasına kadar gidebilir Allah korusun...
Rabbimiz kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin...

selam ve dua ile

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Mümin kadınlara söyle: Gözlerini haram*dan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar, kendiliğinden görünen kı*sım dışında süslerini göstermesinler; başörtülerini yakalarının üzerini de kapayacak şekilde salsınlar. Babaları, kayınpederleri, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), cariyeler, erkekliği kalmamış tabiler (yani yardıma muhtaç hale gelmiş ve erkekliği kalmamış yoksul ve düşkünler) ya da kadınların mah*rem yerlerini henüz anlayacak çağa gelmemiş çocuklardan başka*sına süslerini göstermesinler. Gizli güzelliklerinin belli olması için ayaklarını vurmasınlar.”

yani kayınpederinize karşı durum böyle iken daha rahat davranabilirsiz.eğer çok sıkılıyorsanız.
ama ablam ben seni takip ediyorum yani önceki yazılarını falan da hep okumuştum
iyi bir insansın ama herşeyi sorun ediyorsun.sorun yok.
kendi kendine sorun çıkarıyorsun.kendini üzüp kendine yaşamı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor bu.
biraz rahat yaşa.rahat ol.sakin ol.
iğneyi hep karşıdakine batırma.
bence (anlattığına göre) kayın validen ve kayınpederin iyiler.çünkü bizde ki ve sizdeki gelin kavramı biraz farklı sanırım.
bizde zaten onların gönlünü hoş tutmak için elinden gelen her şeyi yapmalısın.öğleye kadar uyuyan gelin bizde başlı başına sorundur.
herşey derken sen de mutlu ol onlarda.
hani biraz güler yüz göstersen(içinden gelmese bile) onlar sana daha da iyi davranır (ki senin davranışlarına göre çok iyi davranıyorlar bence)
o senin baban sayılır artık.seni terslememiş birşey yapmamış.
insanları sevmeye yaşamdan zevk almaya bak biraz.kendini çok kasıyorsun.
yoksa eşine de kendine de bu yuvayı dar edersin.ve inan eşini de hep zor durumda bırakacaksın.
halbuki o da annesi ile babası ile anlaştığını görse ne kadar mutlu olur.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
öncelerden şöyle bir hikaye vardı bilmem bilir misiniz.
yeni gelin kayınvalidesi ile anlaşamaz.her gün kavga, hergün tartışma.ve gelin kaynanasından kurtulmak ister.
neyse gelin sonunda çareyi bir hocaya gitmek de bulur.hoca ile kimseye çaktırmadan öldürmek için yemeğine fare zehri koymaya karar verirler.
ama hoca der ki ;ki,mse senden şüphelenmemeli.bunun için kaynanana çok iyi davran güler yüz göster ki kimse senin yapabileceğini aklına dahi getirmesin.bir ay sonra ölecek zaten.
tamamdır.gelin bu sorunu da kimseye çaktırmadan halledeceği için mutludur.her gün azar azar yemeğine o zehri koymaya başlar.ve bu arada kaynanasına karşı da saygıda kusur etmemek de güler yüzlü davranmaktadır hocanın dediği gibi.
ve bir gün iki gün derken bakar ki kaynanası da ona çok iyi davranmaya başlamış o güler yüzlü davranınca.ve kaynanasını çok sevmeye başlamıştır.üzülür pişman olur .çok iyi anlaşmaya başlamışlardır çünkü gerçekten de.
ve soluğu yine hocanın kapısında alır.der hocam biz ne yaptık.ben annemi çok seviyorum.çok da iyi anlaşmaya başladık.ama onu kendi ellerimle öldürüyorum.ne yaptık biz yakında ölecek diye ağlamaya başlar.
ve hoca da der ki..üzülme kızım.benim sana yemeklerine kat diye verdiğim o şey zehir değildi.bak sen iyi davranınca nasılda iyi oluyor insanlar..

yani sen burdan birşeyler kapmışındır herhalde kardelşim.
yoksa inan bence senin yaptıklarına karşın çok iyi davranıyorlar.bizde öyle birşey olsa geline yapılmayan kalmaz:)

hakyolu007

Kayıtlı Kullanıcı

Kıssadan hisse...

ZEHİR
Uzun yıllar önce Çinde Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve
kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra
kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisinin de kişiliği
tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.
Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça
tepkisini alır.
Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev, onun ve
kayınvalidesi ile arada kalan eşi içinde cehennem haline gelmiştir. Artık
bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir
arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona
bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar
kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az
verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam
genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi
davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.

Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her
gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri
damlatıyordu. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranıyordu. Bir
süre sonra kayınvalidesi de çok değişmişti ve ona kendi kızı gibi
davranıyordu. Evde artık barış rüzgârları esiyordu. Genç kadın kendisini
ağır bir yük altında hissetti yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı
dükkânının yolunu tuttu ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği
zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı. Yaşlı kadının
ölmesini artık istemiyordu. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup
duran Li-Li ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı.

Sevgili Li-Li dedi;

Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da
güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı.
Sen ona iyi davrandıkça oda dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz
gerçek bir ana kız oldunuz dedi.

Eski bir Çin atasözü şöyle der: "Gül veren elde gül kokusu kalır"

Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.

İçinizde bir damlacık bile zehir olmaması dileklerimle

Selam ve Dua ile...Allah (c.c) Yardımcımız olsun Allah (c.c) Hepimizden Razı olsun İNŞALLAH

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt