aysa123456
Kayıtlı Kullanıcı
RE: UNUTULAN SÜNNETLER
Allah razı olsun kardesim..sogan yemek kısmını ilk defa duydum..
aysa123456 yazdı:
kuyumcufaruk yazdı:
Evlenmek için dindar hanımı tercih etmek.
Ebu Hureyre (ra) rivayet ediyor: Resûlullah (sav) buyurdular ki: "Kadın dört hasleti için nikahlanır: Malı için, haseb ve nesebi için, güzelliği için, dini için. Sen dindarı seç de huzur bul."
Kütübi site HadisNo 5626:
FEYZAGUL yazdı:
esselamun aleyküm
Allah bize öğrenmeyi nasib etsin ve unurturmasın inş...selametle
Nikko yazdı:
Yemeğe düşen sineğin üzerine bastırmak(bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir)
Kardeşlerim, bunu tam olarak anlayamadım, yardımcı olur musunuz?
m_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:
m_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:
AY HAYIR SEN BENİ YANLIŞ ANLADINm_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:
BUNLARI ALMIŞTIM ÖNCEDEN ALLAH RAZI OLSSUN AMA AKLIMA TAKILAN ADEĞİLDE HİKMETİNİ MERAK ETTİĞİM ŞU SÜNNETİ AÇIKLAYABİLİRMİSİN.YANİ MERAK ETTİM MUTLAKA Bİ HİKMETİ VAR AMA ÇÖZEMEDİM BEN.SELAMETLE...Başka bir şehire gittiğinde lik önce soğan yemek
ACIKLIYAYIM KARDEŞİM...TABI..
SÜNNET...Peygamber Efendimiz in yaptığı ve müslümanlardan da yapılmasını istediği dinî görevlerdirSÜNNETİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLOOM.
BUNU SORDUM YANİ AÇIKLAMA İSTEDİM BİLGİN VARSA.İLAHİ MUAZ KARDEŞİM.SELAMETLEBaşka bir şehire gittiğinde lik önce soğan yemek
KARDEŞİM SENDE COK ZOR SORUYORSUN ARASTIRIP SÖLİYIM OZAMAN İNŞ..SELAMETLE...
TAMAM BAK UNUTMA BEKLİYORUM.YA ŞU YÜZDEN SORUM MUTFAĞA ASTIM BEN BU SÜNNETLERİ GELEN MİSAFİRLERİN İLK O DİKKATİNİ ÇEKİYO
.VERECEK Bİ CEVABIM AÇIKLAMAM OLSUN DİYE.BİZ SUALSİZ SORGUSUZ KABUL EDİYORUZ CANIMIZ KURBAN GÜZELLER GÜZELİ SULTANIN SÖYLEDİKLERİNİ YANLIŞ ANLAŞILMASIN.SELAMETLE KARDEŞİM BENİM...
TAMAM KARDEŞİM..YARIN İNŞ..BULURM CEVABINI SEN MERAKLANMA..MİSAFİRLERİN DİKKATİNİ CEKIYOR DA YİYORLARMI BARİ..SELAMETLE..
kuyumcufaruk yazdı:
Akîka (doğum) kurbanı kesmek.
Resûlullâh'ın (sas): "Erkek çocuğun doğumu ile berâber Akîka vardır. Onun nâmına akîka kanı dökünüz! ve çocuktan ezâyı gideriniz!" buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur.
Ravi: Dabbî Selmân İbn-i Âmir (Buhari 1871)